Şimdi Ara

Samsung, kulaklıklarda UWB ile kayıpsız ses dönemine ilerliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
1.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung, kulaklıklarda UWB ile kayıpsız ses dönemine ilerliyor
    Çok uzunca bir süre akıllı telefonlardaki ses iletimi ağırlıklı olarak 3.5mm jak girişi üzerinden ve kablolu kulaklıklardan sağlandı. Apple'ın iPhone 7 ile 3,5 mm kulaklık girişinden vazgeçmesinin ardından ise tüm sektör kablosuzlaşma yoluna girdi ve Bluetooth kulaklıklar yeni standart haline geldi. Ancak Samsung’un Bluetooth’a alternatif bir çözüm üzerinde çalıştığı görülüyor.

Ses iletimi Bluetooth yerine UWB üzerinden yapılacak

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi'ne yapılan bir patent başvurusuna göre, Güney Koreli teknoloji devi, gelecekteki Galaxy Buds modellerinde Bluetooth yerine ultra geniş bant (UWB) teknolojisini kullanmaya hazırlanıyor. İlk bağlantının yine Bluetooth üzerinden kurulacağı ancak ses aktarımının UWB ile gerçekleştirileceği belirtiliyor.

Bu değişiklik, Bluetooth'un uzun süredir eleştirilen gecikme ve bant genişliği sınırlamalarına çözüm getirebilir. Samsung’un patent açıklamalarına göre UWB teknolojisi, daha düşük gecikme süresi, minimum parazit, daha yüksek veri aktarım hızı (20Mbps’ye kadar) ve daha düşük güç tüketimi sağlayacak.

Ayrıca Bkz.Galaxy S25 serisi, S24 serisindeki kumlu ekran problemini çözüyor

Bluetooth’un mevcut bant genişliği kısıtlamaları nedeniyle kayıpsız ses aktarımı da UWB ile mümkün hale gelmiş olacak. Samsung’un bunu gelecekteki Galaxy Buds modellerine getirmesi satışları ciddi oranda artırabilir. Samsung'un patentinde bahsettiği avantajlardan yararlanmak için kaynak cihazın (telefon, bilgisayar ya da tablet) UWB donanımına sahip olması gerektiğini de belirtmek gerek. Ancak zaten Samsung, Google ve Apple'ın premium telefonları UWB donanımına sahip.

Samsung, UWB ile ses aktarımında yeni bir dönem başlatmayı hedeflerken, Qualcomm ise XPAN destekli kulaklıklarla Wi-Fi üzerinden ses aktarımı yapmayı planlıyor. Dolayısıyla yakın gelecekte kablosuz ses deneyiminde kalitenin ciddi oranda yükseldiğini göreceğiz.

Kaynak:https://www.neowin.net/news/future-samsung-galaxy-buds-might-transmit-audio-over-uwb-instead-of-bluetooth/

• Bunlar yaşanırken Spotify; Apple Music, Deezer, Tidal, Amazon Music,Qobuz gibi kayıpsız ses verebilen rakipleri varken hala Mp3 kalitesinde ses vermeye devam ediyor. Üstelik bunu daha pahalıya sunmasına rağmen daha fazla kullanıcıya sahip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 1 Şubat 2025; 0:52:36 >
  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    Arayüzü düzgün, kullanışlı tek müzik servisi olduğundan olmasın? Bluetooth ile kayıpsız ses aktarmamızı sağlayacak donanımlar da neredeyse hiçbirimizde yok. Acele etmesine gerek yok spotify'ın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arasberkant

Arayüzü düzgün, kullanışlı tek müzik servisi olduğundan olmasın? Bluetooth ile kayıpsız ses aktarmamızı sağlayacak donanımlar da neredeyse hiçbirimizde yok. Acele etmesine gerek yok spotify'ın.
    Önceliklr yazacağımı şahsi algılamayın. Kimisinin şartları önceliği bütçesi vs uymuyordur onlar meclisten dışarı. Ama;

Şu kafa yapısı yüzünden TR'den Tidal da gitti. Çok tehlikeli bir kafa yapısı. Olmasada olur yapısı. Tak kullan, tak çalıştır, yükle kullan uğraşsız olsun yapısı. Bunun yüzünden bir gıdım ileri gidilemediği gibi tekelleşme de oluyor.

Kayıpsız ses sonrası spotify açıldığında lağım akıyor resmen. Bunun sebeni kullanıcıların hifi veya head-fi olmaması değil, ilgisizlik sebebiyle doğan cahillik. İnsanların kendini en iyiye layık görüp daha altını saygısızlık olarak kabül etmemesi, en iyiyi istememesi, toplu yargı yapamaması, düşünmemesi diye sıralım uzar da gider.

Medeniyetten ötürü saygı gösteririm ama külçe altında konsa saygı duymam. Bu kafa yapısı yüzünden tarihte yıkılan imparatorluklar bile var.

• Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Bu kafa yapısı yüzünden tidal gitmedi, talep görmediği için gitti. Arz-talep meselesi hep bunlar.

Şahsen ben bir süre apple müzik de kullandım, deezer da kullandım, yt müzik de kullandım. Spotify kadar kullanışlısı yok. Yt premium olmasına rağmen para verip spotify kullanıyorum. Her şey ses kalitesi değil.

Spotify da tüm bunları görüyor. Yurtdışında da kayıpsız ses hizmeti yok, bizde de. Zaten galaxy buds3 pro kulaklığımla daha iyi ses kalitesinden faydalanamıyorum da. İlgisizlik değil bu, teknolojik yetersizlik. Teknoloji geliştikçe spotify da kendini geliştirecek mecburen.

• arasberkant A kullanıcısına yanıt
    Millet sadece bluettothla müzik dinlemiyor. Evde hi-fi sistemi olan insanlar var. Spotifiy bu kınuda çok geride. En azından 16bit 44khz de verebilmeliydi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Deezer hifi aile kullanın rahat edin 6 kişi yıllık 600 lira
    Listeleri Spotify den aktarirsiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Şu yazdığım servislerden tanesini bile kullanmadığınıza %100 eminim. Ayrıca Bluetooth ile yüksek kaliteli ses aktaran bir çok kulaklık artık insanların çoğunluğunda mevcut. Qualcomm AptX Adaptive, LDAC, LDHC, SSC destekli Bluetooth kulaklık dolu piyasa. Yani Spotify çok geç kaldı. Bakınız Apple Music arayüzü: ( Spotify'dan çok daha iyi bir şarkı sözü arayüzü mevcut )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 2 Şubat 2025; 18:52:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Merhaba,
    Samsung s24 yltra ve shennhiser moment TW4 ile aptx losses üzerinden kayıpsız bağlanıp, yüksek kaliteli flac dosyalarımı dinleyebiliyorum, ama Tidal gittiğinden beri master kayıt ve yüksek kaliteli müzikte gitti hayatımdan, kaldıki tidalın arayüzü kötü değildi, kısaca donanım var aslında da adam gibi içerik yok ...

• Celonfix kullanıcısına yanıt
    Apple müzik her sene 1 ay ücretsiz abonelik hediye ediyor bana, ve her sene 1 ay o işkenceyi çekiyorum. Belki düzelmiştir, kendini geliştirmiştir, daha iyi olmuştur diyorum ama nafile. Spotify rahatlığını kullanan bilir. O yüzden en çok tercih edilen müzik servisi zaten. Biz memnunuz Spotify'dan, siz de Apple müzikten memnunsanız ne mutlu size 😊

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.