Samsung LE40A659 model bir LCD aldım. Uydu alıcım Next 2000 CIS Super Plus ve scart ile LCDye bağlı. Lcd genel olarak güzel özelliklere sahip ama görüntü olarak randıman alamıyorum. Çizgi şeklinde dalgalı görüntü var. Ve hatlar çok keskin değil kanal logoları ve yazılardan anlıyorum bunu.
Genel olarak LCD araştırdım ama yarlar hakkında pek bir bilgim yok. Uyduyu mu tanıtmak lazım girişleri değişmek lazım menüden ayarlarla ilgili mi bir sorun var ya da scart veya baska kablo mu takılması değişmesi lazım genel olarak bilgi verirseniz sevinirim...
Kablo çok önemli diyorlar. Benim kablo standart scart to scart. Tavsiye olarak hangi marka ya da özellikli kablo almalıyım ya da alacagım kablo yine scart to scart mı olmalı yoksa yuv to scart mı?
Şimdiden Teşekkürler
Senin uydu alıcısı ile ilgili bir konu olacaktı. Bölümün başındaki üst konulardan olan "Konu listesi" ne bakabilirsin. Benim bildiğim senin uydu alıcısında component çıkış olması lazım. Eğer cihaza özgü bir yetersizlik yoksa normal şartlarda component bağlantı gözle görülür fark oluşturur artı yönde. Bu bir...
İki: İmzamda bulunan "lcd ve plazmalar..." konusunu okuyup uygulayabilirsen doğru ayarlara ulaşacağını umuyorum. Tavsiye ederim.
Konuya bakarkende bir "up" mesajı atarak yukarı taşırsan diğer arkadaşlarda faydalanır. Çünkü yeni katılan arkadaşlar var, konudan bihaber...
HiGHWAYMOUSE öncelikle cevabın için çok teşekkürler. Dediğin gibi forumda şöyle bir araştırma yaptım. Uydu alıcım Next 2000 CIS Super Plus component çıkışı mevcut. Ama gezindikçe kafam daha da karıştı. Kimisi component yani galiba YUV ile aynı oluyor kimileri ise scart tavsiye ediyor. LCD de de girşi var her ikisinin de. Senin yazını da okudum imzanda ki gayet güzel bir anlatım hemen uygulayacağım. Ama kafamda ki kablo hala şekillenmedi hem giriş oalrak hem de kablonun marka ve modeli olarak... Bu konuda yardım edecek arakdas varsa sevinirim
Up :)
Bu kablo işine girince işin içinden cıkamadım ne zor ismis Peki LCD'nin HDMI girisi var. Benim notebookda yok sadece VGA cıkısı var bunu bir kablo ile baglamak mümkün mü ve mumkunse ne denli bir goruntu kalitesi elde edebilirim. Mesela HD film dizi izlemek istesem bilgisayardaki gibi net bir gorunutuyu bu baglantı ile LCD'de alabilir miyim acaba