Şimdi Ara

SAMSUNG LE40A686

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
3.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle bu tarzda bir başvuru platformu oluşturduğunuz için emeğe geçen herkese teşekkürlerimi sunarım. Siz olmasaydınız biz, aklı kuşku bulutlarıyla dolu teknoloji âşıkları ne yapardık? :)

Meramıma gelecek olursak; 1-2 hafta içerisinde Samsung’un LE40A686 modelini alacağım. Bu sebeple ilk olarak TV hakkındaki yorumlarınızı paylaşmanızı rica ediyorum.

TV’yi ne ile kullanacağıma gelecek olursak; Xbox 360’ı mı bağlamayı düşünüyorum. Lakin film izleme konusunda sizin yanıt vereceğinizi umduğum bazı sorularım var. Harici Hdd’imde yer alan hdrip mkv uzantılı filmleri/dizileri yeni alacağım söz konusu tv’de izlemek istiyorum. Ancak forumdaki diğer başlıklardan okuduğum kadarıyla Samsung’da harici hdd’den direk tvye aktarım durumu söz konusu değil. (Hoş Vestel’in USB modelleri var acaba onlar bu tarz mkv uzantılı dosyaları açabiliyorlar mı bilmiyorum?)

Bu sorunu aşmak için forumda yazıldığı üzere ya bilgisayar tv’ye direk bağlantı çekilecek yada xbox’a söz konusu filmler aktarılacak. Ancak xbox hdd’inin fat32 olması nedeniyle 4gb üstü dosyaların aktarımında sıkıntı olacağını düşünüyorum. Sizin bu konudaki önerileriniz nedir? Yani 720p ve 1080p hdrip videoları nasıl en sağlıklı şekilde izlerim? Yorumunuz bilgisayarı tvye bağlamam konusunda olacak ise evdeki durumu şöyle özetleyeyim: bilgisayar ile tv farklı odalarda olacak, sanıyorum 4m veya üzeri bir bağlantı kablosuna ihtiyaç duyacağım. Bu kablo da sanıyorum ki “altın uclu component kablosu”? Bu durumda kafama takılan konu ise bu kablo ile sesi tvden alabilecekmiyim şüphesi? Yoksa bilgisayardan mı ses çıkışı almak durumunda kalacağım?

Son olarak bu tvye uygun bir ses sistemi ve/veya home theathre sistemi önermenizi rica edeceğim.
    Biliyorum biraz uzun oldu ama sizden başka danışabileceğim kimse yok :)

EDIT: Bilgisayarımdaki ekran karti Ati Radeon Sapphirre x1900xtx

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim, kıymetli yorumlarınızı bekliyorum.
    Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeliDM -- 20 Ocak 2009; 13:45:01 >

• dostlar, sorularimi yanitlayacak kimse yok mu? :)
  • Samsung oyun konsollarında başarılıdır arkadaşım... Benim 3 arkadaşımda da ps3 var 3'ünde de samgung var aynı zamanda (a656) çok memnunlar.. Ben de onlara gittiğimde oynama şansım oldu ve tek kelimeyle müthiş keyif aldım... Samy maddi olarak da diğer markalara göre öndedir... Yani bence güzel bir seçim ama eğer a686 ile a656 arasında çok fazla fiyat farkı varsa a656 işini çok güzel bir şekilde görür...
    Ama yerinde olsam Samy'nin 5. serisinden alırdım çünkü ben hala 6. serideki bazı sorunların aşılamadığına inanıyorum... Görüntü kalitesi çok güzel HD yayınlarda ama titreme olabiliyor bazı oyunlarda çok fazla bir sorun yaratmıyor ama yine de 5. seri hem denenmiş hem de beğenilmiştir :)
    Sonuç olarak benim tercihim 40'' Samsung 5. Seri veya Sony 40W4500 (cebine uygun olursa) almandan yana...
    Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ichbinozan

Samsung oyun konsollarında başarılıdır arkadaşım... Benim 3 arkadaşımda da ps3 var 3'ünde de samgung var aynı zamanda (a656) çok memnunlar.. Ben de onlara gittiğimde oynama şansım oldu ve tek kelimeyle müthiş keyif aldım... Samy maddi olarak da diğer markalara göre öndedir... Yani bence güzel bir seçim ama eğer a686 ile a656 arasında çok fazla fiyat farkı varsa a656 işini çok güzel bir şekilde görür...
    Ama yerinde olsam Samy'nin 5. serisinden alırdım çünkü ben hala 6. serideki bazı sorunların aşılamadığına inanıyorum... Görüntü kalitesi çok güzel HD yayınlarda ama titreme olabiliyor bazı oyunlarda çok fazla bir sorun yaratmıyor ama yine de 5. seri hem denenmiş hem de beğenilmiştir :)
    Sonuç olarak benim tercihim 40'' Samsung 5. Seri veya Sony 40W4500 (cebine uygun olursa) almandan yana...
    Saygılar...
    yorumlarin icin tesekkur ederim.

aslinda 656 ve 686 arasindaki net farki bilmiyorum ama yanlis bilmiyor isem 686'da 100mhz var? mediamarktaki reyon gorevlisinin yalancisiyim, enine boyuna arastirmadim 656'yi.

en basindan bu yanada aklimda hem samy oldu; yillardir kullandigim monitorler hep samsung olmustur. (halen 22" 226BW kullaniyorum) yani hic baska marka dusunmemistim.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeliDM

yorumlarin icin tesekkur ederim.

aslinda 656 ve 686 arasindaki net farki bilmiyorum ama yanlis bilmiyor isem 686'da 100mhz var? mediamarktaki reyon gorevlisinin yalancisiyim, enine boyuna arastirmadim 656'yi.

en basindan bu yanada aklimda hem samy oldu; yillardir kullandigim monitorler hep samsung olmustur. (halen 22" 226BW kullaniyorum) yani hic baska marka dusunmemistim.

Alıntıları Göster
    Eğer maddi konuda bir sıkıntın yoksa Sony'yi mutlaka hesaba katmalısın...
    Çok önemli bir nokta: Samsung bayileri 3 ölü piksele kadar değiştirmiyor cihazı...
    Sony bayileriyse 1 tane olsa bile anında değiştiriyor zaten 5 Yıl Garanti vermiş cihazına... Kendi aletine bu kadar güvendiğine göre bizim de bir düşünmemiz gerek diye düşünüyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: ichbinozan

Eğer maddi konuda bir sıkıntın yoksa Sony'yi mutlaka hesaba katmalısın...
    Çok önemli bir nokta: Samsung bayileri 3 ölü piksele kadar değiştirmiyor cihazı...
    Sony bayileriyse 1 tane olsa bile anında değiştiriyor zaten 5 Yıl Garanti vermiş cihazına... Kendi aletine bu kadar güvendiğine göre bizim de bir düşünmemiz gerek diye düşünüyorum...

Alıntıları Göster
    656 da 686 da 100 hz dir ..tüm teknik öz.likler aynıdır.
    sadece dış kozmetik farkı vardır.
    656 : 2450 tl
    686 : 2300 tl anadolu garantili

• quote:

Orijinalden alıntı: demirarca

656 da 686 da 100 hz dir ..tüm teknik öz.likler aynıdır.
    sadece dış kozmetik farkı vardır.
    656 : 2450 tl
    686 : 2300 tl anadolu garantili

Alıntıları Göster
    demirarca;

yorumun icin tesekkur ederim, bunu bilmem iyi oldu.

lakin fiyat konusunda bir karmasa var sanirim? mavi'de fiyatlar

686 icin kdv dahil toplam 3.000tl
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/11350

656 icin kdv dahil toplam 2.700tl
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/9211

656'nin disi hafif mor, gul kurusu renginde.

kozmetikten kastin o mu?

• quote:

demirarca;

kozmetikten kastin o mu?

Alıntıları Göster
    çerçeve farklı sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: wm1tr

çerçeve farklı sanırım.

Alıntıları Göster
    tane tane soruyorum ama cerceve farki neye yol acar? 300 liralik farka deger mi sizce?
  • quote:

tane tane soruyorum ama cerceve farki neye yol acar? 300 liralik farka deger mi sizce?

Alıntıları Göster
    dostum 656 benim bildiğim cihaz olduğu için ben onu almandan yanayım... Arkadaşlarım hiçbir sorun yaşamadı sende yaşamazsın diye umut ediyorum. Ama yine de Tekofaks garantili bir yerden alırsan için rahat eder... Sony olmaz diyorsan illa alacağın model 656 olabilir... ( Hala 5. seriyi düşünmenden yanayım)
  • quote:

demirarca;

kozmetikten kastin o mu?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: DeliDM

demirarca;

kozmetikten kastin o mu?

Arkadasım bu iki cihazın teknik ozellikleri aynı. 656'nın alt kenarı bombeli , 686'nın duz. Birde 656'da bordo renk biraz daha baskın. Ben 2 hafta once 686 sahibi oldum. Oluncaya kadar forumda 500 sayfa yazı okumusumdur. Sony X-W serileri ve Samsung 6 serisi arasında cok gidip geldim. Magazalarda saatlerce film seyrettim uydu yayın baglattım, ps3 baglattım, satıs temsilcisi arkadasları bayıltıncaya kadar kıyaslama yaptım. Hepsini karsılastırma fırsatım oldu. Sana cok acık bisey soyleyeyim : uydu yayın, dvd film, hd film, ps3 oyun goruntulerinde aman aman farklar bulamıyorsun. insan gozunun bariz bir sekilde algılayacagı farklar ne yazıkki yok. Bu yuzden cok fazla kasma. İcinden hagi cihazı almak geciyorsa onu tercih et. Ben 686'yı tercih ettim. Cok memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodwin

quote:

demirarca;

kozmetikten kastin o mu?

Arkadasım bu iki cihazın teknik ozellikleri aynı. 656'nın alt kenarı bombeli , 686'nın duz. Birde 656'da bordo renk biraz daha baskın. Ben 2 hafta once 686 sahibi oldum. Oluncaya kadar forumda 500 sayfa yazı okumusumdur. Sony X-W serileri ve Samsung 6 serisi arasında cok gidip geldim. Magazalarda saatlerce film seyrettim uydu yayın baglattım, ps3 baglattım, satıs temsilcisi arkadasları bayıltıncaya kadar kıyaslama yaptım. Hepsini karsılastırma fırsatım oldu. Sana cok acık bisey soyleyeyim : uydu yayın, dvd film, hd film, ps3 oyun goruntulerinde aman aman farklar bulamıyorsun. insan gozunun bariz bir sekilde algılayacagı farklar ne yazıkki yok. Bu yuzden cok fazla kasma. İcinden hagi cihazı almak geciyorsa onu tercih et. Ben 686'yı tercih ettim. Cok memnunum.

Alıntıları Göster
    dostlar,

yorumlariniz icin cok tesekkur ederim.

peki ustteki ilk mesajimda sordugum uzere diger konulardaki yorumunuz nedir? harici hdd'den/bilgisayardan hdrip ve divx/dvd film izleme ve ses sistemi konusunu ne yapmali?

tv yayini icinse kablolu tv'nin hd paketi varmis ona uye olmayi dusunuyorum.

kiymetli yorumlarinizi bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodwin

quote:

demirarca;

kozmetikten kastin o mu?

Alıntıları Göster
    Diğer arkadaşlarında belirttiği gibi A656 ve A686 serilerinde yalnızca kasa ve alt pedestal ayak tasarımlarında değişiklik var. A686 lar daha köşeli bir tasarıma sahipken, A656 larda biraz daha oval hatlar hakim.

Firmamız bu ürünlerde bu hafta ve önümüzdeki hafta kampanya yapmaktadır.

Fiyatları TL bazında yaklaşık olarak aşağıya yazıyorum.
    LE40A656 / 686 = 2350 YTL / 10 taksit

LE46A656 / 686 = 3090 YTL / 10 taksit

• quote:

demirarca;

kozmetikten kastin o mu?

Alıntıları Göster
    quote:

demirarca;

kozmetikten kastin o mu?

sn.DeliDM@ kozmetikten kastım dış kasasıdır..
    verdiğim fiyatlar ise anadolu garantili askı kitli nakit fiyatlarıdır.
    kablo tvnin hd yayını dediğiniz teledünya ise öyle bir yayın yok.sadece sinyal güzü yüksek ...böyle bir tv deki yayın kaynağınızın digiplus,hd dsmart veya hd uyumlu bir receiver olmalıdır..
    pc nizi pc in girişinden bağlayıp mkv + hdrip fimlerinizi izleyebilirsiniz....
    ama bu tür görüntü yada fimlerinizden daha iyi bir performans almanız için popcorn hour - wd tv gibi cihazlar kullanmanızı tavsiye ederim ..

iyi forumlar.

****ist.bilişim ve benzeri firmalar Türkiye RESMİ ithalatçısı ANADOLU ELEKTRONİK ürünlerini satmadığınıda belirtmek isterim..polemik için yazmadım bilginize..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demirarca -- 21 Ocak 2009; 9:27:39 >

• quote:

quote:

demirarca;

kozmetikten kastin o mu?

sn.DeliDM@ kozmetikten kastım dış kasasıdır..
    verdiğim fiyatlar ise anadolu garantili askı kitli nakit fiyatlarıdır.
    kablo tvnin hd yayını dediğiniz teledünya ise öyle bir yayın yok.sadece sinyal güzü yüksek ...böyle bir tv deki yayın kaynağınızın digiplus,hd dsmart veya hd uyumlu bir receiver olmalıdır..
    pc nizi pc in girişinden bağlayıp mkv + hdrip fimlerinizi izleyebilirsiniz....
    ama bu tür görüntü yada fimlerinizden daha iyi bir performans almanız için popcorn hour - wd tv gibi cihazlar kullanmanızı tavsiye ederim ..

iyi forumlar.

****ist.bilişim ve benzeri firmalar Türkiye RESMİ ithalatçısı ANADOLU ELEKTRONİK ürünlerini satmadığınıda belirtmek isterim..polemik için yazmadım bilginize..

Alıntıları Göster
    Sn. Demirarca burada kelime oyunu yaparak zihinleri karıştırmak istemektedir. Anadolu Elektronik Türkiye "resmi" ithalatçısı, bizler ise sanki "gayriresmi" bir iş yapıyormuşuz gibi bir izlenim vermeye çalışmaktadır. Tüm faaliyetlerini gerekli mercilerin izinleri, denetimleri ve kamuoyunun gözü önünde yapan bir firmanın bu şekilde bir ithamı kabul etmesi mümkün değildir.

Evet biz zaten istanbul bilişim olarak hiç bir zaman bir markanın distribütörü olarak o markaya bağlı kalmayıp, sizlere bir çok markayı aynı ortamda sunmanın gururunu yaşayan bir firmayız.

Ayrıca Türkiye çapında kurmuş olduğumuz 328 servis noktalı hizmet ağımızla da müşterilerimize en hızlı ve en nitelikli hizmeti vermeye çalışmaktayız. Diğer firmaların "ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" prensibince, bizi karalamaya çalışarak değil, kendi çalışmaları ile tüketici gözünde saygınlık kazanmaya çalışması daha doğru olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: İstanbul Bilişim

Sn. Demirarca burada kelime oyunu yaparak zihinleri karıştırmak istemektedir. Anadolu Elektronik Türkiye "resmi" ithalatçısı, bizler ise sanki "gayriresmi" bir iş yapıyormuşuz gibi bir izlenim vermeye çalışmaktadır. Tüm faaliyetlerini gerekli mercilerin izinleri, denetimleri ve kamuoyunun gözü önünde yapan bir firmanın bu şekilde bir ithamı kabul etmesi mümkün değildir.

Evet biz zaten istanbul bilişim olarak hiç bir zaman bir markanın distribütörü olarak o markaya bağlı kalmayıp, sizlere bir çok markayı aynı ortamda sunmanın gururunu yaşayan bir firmayız.

Ayrıca Türkiye çapında kurmuş olduğumuz 328 servis noktalı hizmet ağımızla da müşterilerimize en hızlı ve en nitelikli hizmeti vermeye çalışmaktayız. Diğer firmaların "ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" prensibince, bizi karalamaya çalışarak değil, kendi çalışmaları ile tüketici gözünde saygınlık kazanmaya çalışması daha doğru olacaktır.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: İstanbul Bilişim

Sn. Demirarca burada kelime oyunu yaparak zihinleri karıştırmak istemektedir.

sizden farklı bir tarz beklenmez zaten .

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Dostlar Polemige girmeden,

bir de sizden ses sistemi önerisi rica edebilirmiyim? elbetteki popcorn hour'a ve xbox360'a/ps3'e uyumlu olacak.
  • quote:

Dostlar Polemige girmeden,

bir de sizden ses sistemi önerisi rica edebilirmiyim? elbetteki popcorn hour'a ve xbox360'a/ps3'e uyumlu olacak.

Alıntıları Göster
    Ben samsung LE40A686 aldım. Aslında Sony KDL-40V4000 almaya gitmiştim. V4000'e alternatif olarak ne

önerirsiniz diye sordum A686yı önerdiler. Sony renkleri daha mat ve naturel, samsung ise daha detay ve

canlı gösteriyordu. Sony V4000 ile karşılaştırdığımda hem özellik hemde görüntü anlamında gözle görülür

bir fark olduğundan samsung'u tercih ettim. Tabi 200 lirada elle tutulur bi fark vardı. :)

Sonuç olarak: gittiğinde içine hangisi siniyorsa o tvyi almanı tavsiye ederim.

Benim aldığım tvde sorun çıkmadı, sorun çıkan olduğunda nasıl davranılıyor onu da bilemiyorum.

Sadece 3metreden biraz fazla izleme mesafem var tvyi aldığım ilk gün üniteye koydum kocaman geldi

gözüme, acaba çok mu büyük aldım diye düşündüm ama şimdi gözüm alıştı ve şimdi seyrederken insan

kanalı değiştiremiyor. :)

40" alacaklar için seyretme mesafesi yine de en az 400cm olmasına dikkat etmesini öneririm. Yani 1" için

10cm eğer seyretme mesafeniz 300cm ise 32" yeterli diye düşünüyorum.

Ayrıca bu vesileyle satış temsilcisi Erman'a da ilgisinden dolayı tşk. ederim. Satış sürecinde ve sonrasında

sorularımı yanıtsız bırakmadı.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: demirarca

quote:

Ne alaka?

• quote:

Orijinalden alıntı: İstanbul Bilişim

Alıntıları Göster
    quote:

Ayrıca Türkiye çapında kurmuş olduğumuz 328 servis noktalı hizmet ağımızla

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.