Şimdi Ara

Samsung LED Tv kullananlar yorumlarini yazabilir mi? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
2
Favori
65.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben o bahsettiğiniz konularla hem ilgilenmiyorum hemde bilgim yoktur,bunlar benim için Panel dışı uygulamalar olduğu için bakmıyorum böyle işlere!
    Ama ilgili bazı başlıklara bakarsan bir şekilde bunu bilenlerden v.s bilgi alırsın,yaw takma kafana o kadar kardeşim,sen panel aldın ve görüntüye bak
    bu bahsettiğin işler için de panel filan alınmaz,sabret biraz olayı çözersin!
    +++++

Sn.Jack
    Kardeş Pio ile LCD(LED_LCD ler dahil) mukayese etmek,bir kere son derece yanlıştır,birisi "Referance" bir panel diğeri normal piyasada olan TFT-LCD LED_TV !!!
    Ayrıca sistem olarakta zaten ayrı kulvarlarda olan paneller v.s

Ama iş görüntü işleme ve doğru renk/ton verme;Siyah ve bunun getirdiği tüm işlemler v.s v.s Pio lar yine "Referance" tır!!!

Hani birileri LCD ile PDP leri vede özellikle Pio ları mukyaseye etneye kalkışıyorsa,hiç boşuna uğraşmasın hem teknik hemde sistemin işleyişi olarak!!

++
    Ancak LED ten çıkıp Pio ya terfi etmek veya bir yereden bir yere geçmek filan bunlar çok göreceli ve hatta şaka yollu işlerdir,yani adam LED almışsa
    elbette PDP almaz,zaten Pio alacağım dese bulamaz,bulsada 5090 teşhir belki bulur v.s ama 6090 isterse ona buluruz hala sıfır
    Elmalarla-Armutları karıştırmasın kimse lütfen!!

Hani Samy LED ile LGE/Phil filan arasında mukayese yapabiliriz ama burada da F/P paneller olarak Samy ler ciddi öne çıkıyor,zaten global pazardada
    Samy bu konuda rakipsizdir
    Piyasada 6 marka(Samy/Phil/Sony/Tosh/Sharp/LGE)vardır ve Samy açık ara F/P ile gidiyor,ancak görüntü kalitesi olarakta rakiplerinden(LED-LCD olarak)
    öyle altta kalır bir yanıda yoktur,yaklaşık aynı performanslarda giden paneller bunlar ve sadece "Motionhandling" olarak Sharp 7xx ler ciddi öndedir,
    onun haricinde benzer özellikler ve görüntü işlemeyle gidiyorlar,eksileride var tabiki!!!

Neticede LED-LCD panel almak isteyen için Samy ler F/P olarak avantajlıdır+görüntü olarakta oldukça iyidir
    ++

• Tabii benim bu aciklamalarim Lx 6090 icindi. Senin su bahsettigin 5080XA icin HD READY + 16:000 Dinamik Kontrast + 8ms tepkime suresi icin 7500 TL Fiyat varmis. Arkadasim konu tekrar senin keyfi durumuna donmus oldu. Gelip 2ms tepkime sureli 2:000:000+ dinamik kontrastli , 130w maximum guc tuketimi olan ve kursun civa icermeyen, yuksek miktarda radyasyon yaymayan , Usb surucusunden direk mkv( dosya oynatabilen yani hd player'a gerek kalmiyor hd film izlemek icin indir internetten direk usbden gorsun tv) oyun konsollari icin Oyun modu olan ve kendi gerekli duzenlemeleri yapan bir makine icin begenmedim demen direk senin kendi keyfi durumun ile ilgilidir. Soz konusu olan televizyonun led tv ile kiyaslanmasi teknik olarak birak sadece led tv, diger ust duzey lcd ekranlara karsi bile imkansizdir. Yani 5080XA mi Samsung Led Tv 7 serisi mi dersek direk 2ms tepkime 8ms tepkimeden ve kontrasttan bile durumu anlariz ki biri HD Ready, Biri Full HD. Senin televizyonunu pahali kilan tek sey hd ready olmasina ragmen 100hz olmasi. Dedigim gibi teknik olarak kesinlikle kiyaslanamazlar. Bunu nasil ispat edersin derseniz buyrun efendim iki televizyonun da ozellikleri bakin linkleri veriyorum.

http://www.alisveris.com/Client/ProductDetails.aspx?ProductID=25682 Buyrun Pioneer PDP-5080XA arkadasin Led TV'ye gore cok daha iyi oldugunu iddia ettigi televizyonun teknik ozellikleri. Bunu birakin 6090 denilen Full HD panelden bile daha yuksek siyah renk basarimi oldugu iddia edilmis Led Tv'nin ki 6090'in fiyati 12-13.000 tl arasi degisiyor ve 500-550w arasi guc tuketiyor.

bu da samsung led tv http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-audio-video/television/led-tv/UE40B7000WWXXU/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=spec&fullspec=F buyrun. Full detayli teknik ozellikleri ile inceleyebilirsiniz. 3.900 TL'ye 102 ekran Full HD Led TV var iken HD Ready bir tv icin 7-8.000 TL odemek isteyen varsa onlara anlatirsin sen elindeki pioneer'in teknik ozelliklerini. Az kalsin beni bile ikna ediyordun eminim basarili olursun.

Yani burada asil konusulmasi gereken konu bence bu degil. Samsung Led TV malum 100hz ve 3d yayinda 200hz onemli diyorlar bu durumda 200hz olan Led tv'ye gore 100hz kullanan bizler daha mi zayif goruntu elde edecegiz 3 boyutlu yayinlarda ? Sn. Albani bu konuda bilgin varsa yardimci olur musun ? Malum 1 sene kaldi deniyor 3d yayin icin. daha simdi bile 3 boyutlu kanal var digiturkte ya da dsmartta hatirlamiyorum ara sira bakiyoruz oylesine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrkmAdr -- 13 Aralık 2009; 13:49:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: g.adr

Tabii benim bu aciklamalarim Lx 6090 icindi. Senin su bahsettigin 5080XA icin HD READY + 16:000 Dinamik Kontrast + 8ms tepkime suresi icin 7500 TL Fiyat varmis. Arkadasim konu tekrar senin keyfi durumuna donmus oldu. Gelip 2ms tepkime sureli 2:000:000+ dinamik kontrastli , 130w maximum guc tuketimi olan ve kursun civa icermeyen, yuksek miktarda radyasyon yaymayan , Usb surucusunden direk mkv( dosya oynatabilen yani hd player'a gerek kalmiyor hd film izlemek icin indir internetten direk usbden gorsun tv) oyun konsollari icin Oyun modu olan ve kendi gerekli duzenlemeleri yapan bir makine icin begenmedim demen direk senin kendi keyfi durumun ile ilgilidir. Soz konusu olan televizyonun led tv ile kiyaslanmasi teknik olarak birak sadece led tv, diger ust duzey lcd ekranlara karsi bile imkansizdir. Yani 5080XA mi Samsung Led Tv 7 serisi mi dersek direk 2ms tepkime 8ms tepkimeden ve kontrasttan bile durumu anlariz ki biri HD Ready, Biri Full HD. Senin televizyonunu pahali kilan tek sey hd ready olmasina ragmen 100hz olmasi. Dedigim gibi teknik olarak kesinlikle kiyaslanamazlar. Bunu nasil ispat edersin derseniz buyrun efendim iki televizyonun da ozellikleri bakin linkleri veriyorum.

http://www.alisveris.com/Client/ProductDetails.aspx?ProductID=25682 Buyrun Pioneer PDP-5080XA arkadasin Led TV'ye gore cok daha iyi oldugunu iddia ettigi televizyonun teknik ozellikleri. Bunu birakin 6090 denilen Full HD panelden bile daha yuksek siyah renk basarimi oldugu iddia edilmis Led Tv'nin ki 6090'in fiyati 12-13.000 tl arasi degisiyor ve 500-550w arasi guc tuketiyor.

bu da samsung led tv http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-audio-video/television/led-tv/UE40B7000WWXXU/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=spec&fullspec=F buyrun. Full detayli teknik ozellikleri ile inceleyebilirsiniz. 3.900 TL'ye 102 ekran Full HD Led TV var iken HD Ready bir tv icin 7-8.000 TL odemek isteyen varsa onlara anlatirsin sen elindeki pioneer'in teknik ozelliklerini. Az kalsin beni bile ikna ediyordun eminim basarili olursun.

Yani burada asil konusulmasi gereken konu bence bu degil. Samsung Led TV malum 100hz ve 3d yayinda 200hz onemli diyorlar bu durumda 200hz olan Led tv'ye gore 100hz kullanan bizler daha mi zayif goruntu elde edecegiz 3 boyutlu yayinlarda ? Sn. Albani bu konuda bilgin varsa yardimci olur musun ? Malum 1 sene kaldi deniyor 3d yayin icin. daha simdi bile 3 boyutlu kanal var digiturkte ya da dsmartta hatirlamiyorum ara sira bakiyoruz oylesine.

hocam bir defa plazma tv lerin hiç birisinde tepkime süresi olayı yok denecek kadar azdır.8 ms deyipte lütfen komik duruma düşmeyin ve samsung led lcd tv lerin tepkime süresi 2 ms falan değildir.Kontrast oranlarına hiç girmiyorum bunun ayarı oranı kalmadı herkes sallıyor.Pioneer 9.jenerasyonda dahi 20.000/1 demişti (baktılar olmuyacak extreme diye not düştüler)Oyun modu bir çok tv de var elimde mevcut olan pioneer 5080xa da dahi var.Siyah renk üretme konusunda çok iddialı olmayacağım ama pioneer kuro serilerine yaklaşabileceğini zannetmiyorum led lcd tv lerin.Plazma tv lerin güç tüketimleri değişir o maksimum değerdir emin ol ki elektrik tüketimi ortalama olarak o değerin çok altındadır.usb den mkv oynatma vs. dediğin gibi ekstra ve iyi bir özelliktir.Fakat ben bunlardan hiç bahsetmedim yalnızca görüntü kalitesinden bahsettim.Full hd panel konusunda haklısın ama ben PS3 pes 2010 oyununun görüntüsünden bahsettim (oyun 720p neticede ) Ayrıca kaç tane ps3 oyunu gerçek anlamda 1080p Kontrast, tepkime süresi gibi değerlere çok fazla takılma özellikle koreli üreticilerin (samsung ve lg) bu konuda ne kadar atmasyon oldukları bellidir.Bu değerler tek başına bir şey ifade etmez görüntü işlmecisi iyi olmadıkça ve burada pioneer kuro diye bahsettiğim fark ortaya çıkıyor.Aslında ben biraz fanlıkta yapıyorum bunun farkındayım ve Albani üstadın dediği gibi elma ile armutu karıştırıyorum.Fakat inan ki bahsettiğin samsung led lcd tv çokta abartılacak bir tv değil.Bu ayarda tv ler çok daha önce geldi ama herkes lcd sevdasındaydı

• pioneer plazmaları bulman çok zor artık üretimi sona erdi ve piyasada çok az vardır zannedersem.Hele ki bende ki pioneer 5080 XA yı bulamazsın ancak lx5090 belki bulursun o da benim tv nin üst modelidir neticede.Eğer İstanbul da oturuyorsan gel misafirim ol PS3,XBOX360 ve Digitürk Plus ım mevcut her türlü testi yaparızKonuyu oldukça saptırdım bende bunun farkındayım Fakat Pioneer plazmaların görüntü kalitesini çok hafife aldığın belli benden sana bir arkadaş tavsiyesi bu tv leri diğer tv lerden ayır bi kere.Estetik kimisine göre dikkat çekicidir kimisi umursamaz.Bende tv min led lcd tv ler gibi ince olmasını isterim elbette ama benim için görüntü kalitesi daha büyük kriterdir.Mesela panasonic plazma tv lerin Z serisi yaklaşık 3-4 cm kalınlığında Türkiye ye distribütör sorunları dolayısıyla şu anda gelmiyorlar ama fiyatları da uçar herhalde.Sonuçta iş fiyatta bitiyor ve Albani üstadın dediği gibi fiyat/performans konusunda samsung zirvede.Mesela bir arkadaşım vaktinde plazma tv alıcakken onada pioneer tavsiye ettim fakat mobilyasına uygun bir renk olması dolayısıyla beyaz çerçeveli NEC marka plazma tv aldı.Fakat bende pioneer ı görünce pişmanlık duyduğunu itiraf etti.Yani demek istediğim ben elektronikte tasarımdan ziyade performansa önem veren bir insanım (tabi bu kişiye göre değişir)Bizim bu kavgamız bitmez konuyu yaterince saptırdık. Kal sağlıcakla

• yaw Beyler vede özellikle g.adr(isimde vereyimde birileri üstüne alınmasın) ayrıca Jack

Burada kalkıp TFT-LCD TV ler içinde Samy LED-LCD veya diğer LED-LCD leri tartışsanız yada mukayese etseniz amenna ama şimdi kalkıp
    bu panelleri Pio ile mukayese ederseniz kusura bakmayın cidden hem komik olursunuz hemde yanılırsınız!!yapmayın lütfen aman gözünüzü seveyim

Hani amiyane tabirle Davul bile dengi dengine deriz ya,bu sizin olayda öyle olmuş,Pio nerede diğerleri nerede yaw!!

++
    Gelelim işin teknik kısmına

1-Yukarıda bazı verdiğiniz Samy "sallama" değerleri küliyen yanlıştır!!!

Bazı yanlış örneklerinizi veriyorum;

A-Daha dünyada "TFT-LCD" tekniğinde 2ms lik bir Modül üretilmemiştir(Sharp ta bile yoktur!!!) Samy/Phil hiç çekinmeden 1/2/3/4ms yazıp durur!!
    Bugün için en düşük RT değerli Modüller sadece ve sadece Sharp "ASV/PureBlack"(High-End serilerinde sadece!!) Sharp "X-Gen Panel" ve Sharp
    UV2A(buda henüz daha panellerde uygulanmaya başlamadı!) bu Modüllerin ürettikleri değer 4ms dir,diğer tüm o bildiğiniz Modüllerin(LGD/Samy/CMOs/AUO v.s v.)
    hepsi 6/6,5ms ve üstünde RT değerleri olan Modüllerdir>>> Static(Native değerlerde olarak)

B-Daha dünyada "TFT-LCD" tekniğinde öyle Milyon/Milyar diye "sallanan" vede özellikle en fazla sallamacı olan Samy nin verdiği gibi bir CR değeride yoktur!!!

Hatta Samy 2009 Modellerin bazılarında öyle salladıki Milyon/Milyarı herifler bitirdiler "MEGA Contrast" diye sallıyorlar;bazı Satıcılara hatta ilgili/yetkiliye soruyorsun
    ....yaw kardeşim bu MEGA CR değeri nedir.... diye;bakıınız verilen cevaba>>>> efendim sonsuz Contrast üretiyor.....ülen ben aslında bu kazmaları öyle döverimki
    bir elime geçirsem,ülen atında ama bu kadarda atılmaz!!!

Aslında bu "numaralar" dünyanın her yerinde yapılmaktadır,yani bahsettiğim olayın bir kısmı sadece TR için değildir,sakın yanlış anlamayın lütfen,bütün dünyada böyle sallanıyor!

UK/USA/Canada gibi çok gelişmiş tüketici bilinci olan yerlerde,bu üreticiler sürekli Dava ediliyor böyle "Hileli" bilgiler için,ama heriflerin umurudan değil
    Daha geçtiğim ay UK de Samy ye kamuoyu Davası açılmıştı;biliyorsunuz bu uyanık çekik-gözlüler>>>LED-LCD ye sadece>>>LED TV deyip,farklı bir teknoloji gibi sunuyorlar
    aslında bu bir tam doğru tanımıyla "TFT-LCD LED Baclit" TV dir ama bu uyanıklar,kısaltmışlar ama bunuda kurnazca yaparak>>>"LED-TV" demişler!!!
    İşin garip tarafı hala bütün dünyada çok büyük bir kesim bunun bir yeni teknoloji olduğunu sanıyor>>>halbuki bir "TEKNİKTİR"

B-Gelelim bir diğer yanlışınıza yani "Contrast Ratio" değerine;
    Daha dünyada TFT-LCD tekniğinde kullanılan max.CR değerli Modüller(Native) 8.000;1 den büyük yoktur!!!

"DYNAMIC" tanımı ise bir "Samsung buluşudur" yani ucu tamamen açık,salla sallayabildiğin kadar açık bir Dynamic!!!
    Zaten kelimeye bakınınz lütfen>>> "Dynamic" yani tamamen sallamaya açık ve ucuda tamamen açık!!!

Peki CR 8.000;1 Modülleri kim üretiyor;sadece Samsung(S_PVA)/AUO(A-MVA)/CMOs(MVA)
    LGE/Sharp ın CR değerleri daha düşüktür ama bunların teknikleri(IPS/AVS) düşük değerli olsalarda yüksek Native(ANSI de) seviyerine çıkarlar!!!

Yani onların 2000/2500 lük seviyeleri teknik olarak VA tipli Modüllerin 5000/8000 binlik değerlerini yakalar hatta Sharp Black/deep-Black te hepsini geçer
    ama LGE nin IPS leri se Black te oldukça başarısız kalır v.s

Bunlar çok teknik ayrıntılar için geçiyorum!!!

++
    Gelelim PDP lere yani Plasma lara;

PDP ler aslında tek tiptir teknik olarak ama aslında iki tip PDP vardır

A-Pioneer(NEC tabanlı)
    B-Diğerleri yani Pany/LGE/Samy;zaten başka PDP ci kalmadı,LGE ile Samy de PDP hikayedir,onların asıl işi hepinizin bildiğini gibi TDT-LCD TV/Monitör üretmektir

A-Pio ların ise G8/G/9 olarak bildiğimiz serileri yani bunlar "KURO" dur, daha hiç bir panel(PDP/LCD) "SİYAH" seviyesinde KURO tekniğine yaklaşmış değildir,
    tek istisnası Sharp ASV/X-Gen Modüller ama bunlarda genel Siyah işlemesinde(gölgeleme/detay/derinlik v.s)konusunda yine KURO ların gerisindedir!

Samsung S_LCD Fabrikası üretimi olan S_PVA lar ise TFT-LCD ler bugün için en başarılı Modüllerdir ama KURO ile bunu mukayese bugün için asla mukayese edemeyiz!!

B-PDP lerde RT değeri sıfır sayılabilir ve bu konuda LCD ler ile(ben yine LED-LCD lerde dahil diye yazayım yanlış anlama olmasın!)aralarında çoook fark vardır!!!

C-PDP lerde verilen CR değerleride aslında Dynamic olduğu için örneğin G8 lerde Native 3.100;1 dir G9 larda ise 10.000;1 dir gibi gider

Ayrıca teknik olarak PDP lerin Native Contrast-ratio değerleri LCD den çok çok yüksektir!

Kısaca PDP lerin bir kere gerek Tepkime gereksede Contrast sıkıntıları yoktur ama LCD lerin hala vardır!

Ancak Bacliti LED uygulanan panellerde ise yüksek ışık elde edilmesiyle daha yüksek Contrast ve bunla beraber renklerinde daha doygun/etkin v.s
    elde edilmesi sağlanıyor,kısaca Baclit LED aslında bazı konularda oldukça güzel bir uygulama ama bunu uyguladıkları teknoloji eski olduğu için başarı
    elbette kısıtlı kalıyor!!! daha iyisini isterseniz,yakın gelecekte çıkacak olan OLED/FED/Laser/AMOLED/3D v.s gibi panelleri bekleyeceksiniz!!!

Örneğin Pany 3D PDP leri üretti bile,yakında Sony ve diğerlerinden de gelecektir ama eldekiler ile bazı işlemler yapılamayacaktır,yani siz uyanık isenizde
    bu çek,k-gözlüler sizden 5 kata daha uyanıktır
    Yani bir panel aldınız ve bunla şöyle 5/10 sene geçireyim diyorsanız fazla hayalci olursunuz,bu herifler her 6 ayda bir Seri,her 1/2 senede bir teknik çıkarıyorlar!!
    öyle yağma yok,bir panel alarak kaçmak

++
    Ancak burada siz muhabbet ederken lütfen Pio yu karıştırmayın işin içine!!! o çünkü çok farklı bir kulvarda,Pio haricince neyi isterseniz konuşabilirsiniz,isterseniz
    Marka Fanatiği olun isterseniz slogan bile atabilirsiniz ama bunların içine Pio yu almayın,ayıp olur sonra
    Burada tek sorun Pio nun dükkanı kapatması oldu!!yani Pioneer sadece TV işinden çekilmiştir,diğer faaliyetleri tabiki devam ediyor,bu arada uyanık Pany de geçtiğimiz
    yazın Pio nun bütün PDP işindeki Mühendislerini Transfer etti bile,Pany PDP lere 2010 dan itibaren dikkat ediyorum,siz burada LED med derken Pany fena geliyor
    haberiniz olsun KURO veya FUGA olarak yine efsane geri dönebilir!!!

Baclit LED dediğimiz olayda bu tekniğin getirdiği bir kaç artıya bağlı bir TV dir,ortada ne yeni bir teknoloji nede olayı abartıcak hiç bir şey yoktur yaw!!!kimse dalgaya
    düşmesin yada olayı abartmasın sakın!!

Samy de hala Motionhandling sıkıntısı var,yada diğerlerinde!! Input-LAG ten kurtulamadı LCD diler!!
    Camera-pan-scan olayında aynen çuvallıyor bütün LCD ler(LED dahil) hatta Pio bile hafiften çuvallıyor!
    çok hızlı ne Chipsetler nede Processor ler var daha ortalıkta!!

100/200Hz ise tam bir muamma çünkü bu olayı hala üreticiler CRT den kurtarıpta LCD lere adam gibi uygulayamadılar!!

Kısaca LCD ler geldi gidiyor hatta bitiyor ama hala ortada çok sıkı bir Engine yok yaw Modüller ilede bir yere kadar gidiliyor ki bu
    konudada sıkıntılar diz boyu!! ama siz üreticilere bakarsanız herifler bu olayları "aşmışlar" yani olayı bitirmiş bunlar

Hep şu benzetmeyi yapıyorum,......Arabanın Motoru hala aynı ama Kasa çok fiyakalı....yaw Motorda ne yaptınız desek,hikaye tabiki!!
    Zaten bu uyanıklar olayı bir bitirmişlerki gerçekten;müşteri sadece Arabanın Kasasına bakıp malı alıyor
    Ayrıca Pazarda çok fena aç olduğu için şimdi de LED-LCD ile epeyi bir malı götüreceklerdir!

++
    Sonuç olarak bugün vede bu saat için,bir LED-LCD alınacaksa;benim tavsiyem yinede F/P panel olarak Samy lerdir,en azından çok fazla
    para vermeden bu panele sahip olabiliyorsunuz,zaten Samy de fiyatı ile bütün rakiplerini adeta "tokatlıyor!!
    Ayrıca Samy bu işin salt bir TV olmadığını ve nasıl mal satılacağını nasıl yemleme yapılacağını v.s v.s her bir şeyi bütün rakiplerinden çok daha iyi bilmektedir

++

• quote:

Orijinalden alıntı: mdy

Ben bir türlü internete giremiyorum. Önceki yazıları filan hepsini okudum. Söylenenleri de yaptım. Ama yine de giremiyorum. Ethernetle bağlanmaya çalışıyorum. Televizyonum 7000 serisi. Kafayı sırmak üzereyim. Şu internete girme işini allah rızası için biri detaylı olarak anlatsın. Özellille albani kardeşim ve bodycik kardeşim. Bodycik kardeşim sen bu işihalletmişsin herhalde. IP adresim dün farklıydı, bugün farklı. IP adresi hergün dğişiyor mu? Bu konularda pek bilgili değilim. Lütfen yardım. Birde bende ki sharemenager versiyonu 2.0. Bu iş görür mü. Download için arkadaşın biri bir link vermiş ama o da açılmıyor. Demeyin ki önceki yazıları, topikleri okumadan yazıyorsun diye. İki gündür hepsini okuyorum. Ama kafam iyice karıştı. Ülke ayırı İngiltere.

merhaba kisaa ayarlarinizi yapin sorun hal olmus olur tahminim

Routeur ile TV arasina CâBLE CROISE takili bende

http://www.coliram.eu/images/rj45_droit-croise.jpg

MENU >> Kurulum >> Sebeke >>

http://j26.img-up.net/DSCF02546wl8y.JPG

IP ADRESI : 192.168.001.025 TV GELEN IP YAZIN ÖRNEK :192.168.001.025
    ALT AG MASKESI : 255.255.255.000 YAZIN
    AG GECIDI : 192.168.001.001 Routeur gecit tidir sizde kine gore ayarlayin
    DNS SUNUCUSU : 000.000.000.000 size gelen dns adresini yazmalisiniz burayada

http://d78.img-up.net/?up=DSCF0257gzu5n.JPG

http://k19.img-up.net/DSCF0258s0leh.JPG

• Nihayet internete bağlanabildim. Bi yerde hata yapıyormuşum. İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
  • en sinir oldugum yönü .. mp3 calarken FF veya RW yapamamam ..
  • Yanlis hatirlamiorm bir arkadas wireless aparat sormus. Kablosuz ağ baglantisi olmayan tv'lere kablosuz ağ yetenegi kazandiriyor. (Kablolu ağı desteklemesi gerekiyor)
     Samsung LED Tv kullananlar yorumlarini yazabilir mi?

Samsung WIS09ABGN LinkStick Wireless LAN Adaptör
    Fiyat: 122 TL

• arkadaşlar ben de led tv sahibi oldum 3 gün oldu 40 inch 8090 modeli aldım istanbul bilişimden ayrıca 240 lira verip garanti süresini 5 yıl yaptım.şimdiik çok memnunum henüz bir çok özelligini kullnamadım zamanım olmadı olunca detaylı yazarım.
  • denizbülent

bekliyoruz bende alacagim 37 inç düşündügüm için 6 serisi alacagim diger modellerde yok..

ben agırlııklı pc-xbox360- hd film.. olarak kullanacagim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AL[e]N -- 18 Aralık 2009; 17:55:34 >
  • yalnız samsung burda ue32b6000 serisi var ama abd sitesinde samsungun un326000 serisi var galiba farklı bu modeller

• Geçen ay 32B7000 almıştım fakat Media Play özelliğinde USBden dosyaları görmediği için servise vermiştim. 3 hafta televizyonsuz kaldıktan sonra yenisiyle değiştirildi.Alacaksanız garantili almaya çalışın ve tüm fonksiyonlarını kontrol edin.
    Bence bu televizyonun en büyük eksisi DTS. Keşke DTS passtrough yapabilse de tüm filmleri izleyebilsek.
    PC ile bağlantısında sorun yaşıorum.59 Hz 1920x1080 DVI-HDMI dönüştürücüsü ile bilgisayarıma bağladım. Fakat yazılar çok kalın ve okunaksız görünmekte. VGA ile bağladığımda böyle bir sorun yok. Windowsdan ClearType ayarlamasını da yaptım düzelmedi.
  • Ben 46B6000 aldım. PS3 oynamak, Bluray ve DVD filmleri izlemek için kullanıyorum. PS3 te bir sorunla karşılaşmadım. Bluray izlerken görüntü mükemmel ama DVD izlerken kayma yapabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basketbol6 -- 26 Aralık 2009; 12:53:00 >
  • nasıl bu yeni ledler ayrıca kontras oranı kaç bilen varmı
  • Bende 46B7090 almıştım. Tv nin sesini müzik setinin hoparlörlerinden vermek istiyorum ama ne yaptıysam başaramadım. Opitkle müzik setine bağladım. Harici hoparlör dedim ama yine de olmadı. Bunu yapan var mı acaba. Hani dışarı ses veremiyor olsa menüde niye harici hoparlör desin. Bir türlü anlayamadım.
  • Merhaba,

Kablosuz aparatı aşağıdaki adresten temin edebilirsiniz. Dilerseniz kapıda ödeme seçeneğide var.

http://www.samsungevi.com/diger-Samsung-WIS-09ABGNX-usb-LinkStick-Wireless-LAN-Adaptor.html

Duvar askı aparatıda sormuşsunuz oda var. WMN-1000BXXC LED TV Slim Askı Aparatı

http://www.samsungevi.com/duvar-aski-aparatlari-led-tv-icin-wmn-1000bxxc-slim-aski-aparati.html

Buda muadil askı aparatı

http://www.samsungevi.com/duvar-aski-aparatlari-ultimate-s-400-led-tv-slimline-aski-aparati.html

Saygılarımla.

• Wireless LED Tv ve Bazı samsung lcd tv modellerinde kullanılabiliyor.
    Desteklediği modellere az önce belirttiğim sitede bulunuyor.

http://www.samsungevi.com/diger-Samsung-WIS-09ABGNX-usb-LinkStick-Wireless-LAN-Adaptor.html

Gelelim bu ürün ne işe yarıyor.

1- Evinizdeki network a kablosuz olarak bağlanmanızı sağlar. Bu sayade bilgisayarınızda bulunan Mp3, Resim ve Video formatlarını kablosuz olarak paylaşmanızı sağlar. TV ile birlikte gönderilen Cd den bilgisayarınıza kurulum yapıyorsunuz. Daha sonra hangi dosyalarınızı paylaştırmak isterseniz bu programla belirleyip arkanıza yaslanıp eşsiz bir keyif yaşıyorsunuz. USB takıp film izlemenize gerek kalmıyor bunu kablosuz yapmış oluyorsunuz.

2- internet TV yayını Samsung Türkiyeden aldığımız bilgiye göre şuan 16 ülkede yayında ve 2010 yılında Ülkemizde yayına başlıyor olacak. Bu aparatla kablosuz olarak modeminiz üzerinden internetTV yayınlarını izmenizi sağlıyor.

3- Hiçbir LCD üretici markada olmayan Youtube bağlantısına sahip olmuş oluyorsunuz. Youtube videolarını TV den hiçbir bilgisayar bağlantısı olmadan kesintisiz bir şekilde izleyebiliyorsunuz.

4- Wifi ve DLNA özelliğine sahip cep telefonunuz varsa, cep telefonunuzdaki Mp3, Resim ve Videolarınızı kablosuz TV nizden izleme imkanı sağlıyor.

5- Widget menüleri kullanıma açılmış oluyor, Yeni widget ler ekleyip Hava durumu, Borsa, Resim paylaşım sitelerine bağlanabilmenizi sağlıyor.

LED tv yada bu aparatı destekleyen bir Samsung a sahipseniz bu ürün alınması gereken bir ürün.

NOT: Yazılı özellikler Ethernet girişine sahip modellerde Ethernet kablosu bağlantısı ilede sağlanabilir. Fakat ortalıkta kablo dağınıklığı istemiyorsanız bu ürün tek çözüm.

Saygılarımla

• Ben şu anda laptopumdaki bir filmi 46B7090 tv den seyrediyorum. Eğer tv niz modeme kablo ile bağlanılabilecek mesafede ise wireless adaptöre hiç gerek yok bence . Ha uzaksa o zaman mecburen almak gerekebilir.
    Benim modemim hemen tv nin yanında. Tv modeme eternet kablosu ile bağlı. Laptopumda modeme wireless bağlı. Tv yi internete bağladığım zaman laptopuda görüyor. Dolayısıyla laptoptaki filmleri ya da fotoları falan tv den izleyebiliyorum. Tabiki laptopuma Samsung Share Manageri yükledim. Oynatmak
    istediklerimi Share Manager üzerinden oynatabiliyorum. Laptopla tv modem üzerinden wireless olarak birbirine bağlanabiliyor. Tv internete bağlanıyor ama browserı olmadığı için öyle intertte falan dolaşamıyorsun. Sadece yüklü şeyleri internet üzerinden güncel olarak görebiliyorsun. Youtube girip istediği seyredebiliyorsun. Hava durumu falan filan...
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.