Şimdi Ara

Samsung LED Tv kullananlar yorumlarini yazabilir mi? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
2
Favori
65.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben bir kullanıcı olarak konuşuyorum...

Samsung LED TV '7 serisi 46 inç' kullanıyorum. Son derece memnunum. Bence eksik hiç bir tarafı yok. Siyah resimler mükemmel, tepki süresi diye bir sorun yok, her şey mükemmel. Görüntü son derece net. 2 aydır kullanıyorum, memnun olmadığım bir şey yok. Ama playstation vs bağlayıp oyun oynamadım, PC mönitörü olarak da kullanmadım. Sadece TV izledim.
  • Media play özelliğini kullanamıyorum. USB Flash Disk ve USB HDD denedim (NTFS formatta).Aygıtı görüyor Movie,Music,Photo ya tıklıyorum aynı ekran geliyor yine.İçine birkaç resim,mp3 ve avi attım ama dizinleri bile gösteremiyor. Media play için özel klasör ya da isim mi koymalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: elninom1

Media play özelliğini kullanamıyorum. USB Flash Disk ve USB HDD denedim (NTFS formatta).Aygıtı görüyor Movie,Music,Photo ya tıklıyorum aynı ekran geliyor yine.İçine birkaç resim,mp3 ve avi attım ama dizinleri bile gösteremiyor. Media play için özel klasör ya da isim mi koymalıyım?

flash diski veya HDD'yi FAT32 olarak formatlayıp deneyin, muhtemelen çözüm olacaktır...
  • Birkaç tane farklı marka hem Flash disk hem de usb hdd denedim.Fat32 ve NTFS formatlayıp denedim.Resim,mp3,avi,mkv attım hiçbiri olmadı.Aşağıdaki videodaki gibi basıyorum hiçbir değişiklik olmuyor. DLNAyı düzgün gösteriyor. USB den firmware update de yapabiliyor.
    http://www.youtube.com/watch?v=BYPihwcJDds
  • merhaba arkadaslar bir hafta oldu baya sinir oldum ilk gunlerde

nedeni aldigim gun yeni guncellemesi cikti dendi baya bir ugrastan sonra ayni modelden iki serinin oldugunu sabah altiya kadar aramadamdan sonra farkina varabildim Global Download Center
    h tt p://www.s amsung.com/download/index.aspx?agreement=y

bendeki

UE40B8000XP ozeligin CI+ olmasiymis bunu
    UE40B8000XP Upgrade File (ver.T-CHUCIPDEUC-3000.0)
    T-CHUCIPDEUC[__________PX__].exe
    Size : 82,780 KBytes Updated : 2009-11-20

ben bunun la kafa yoruyordum

UE40B8000XW ozeligi CI+ olmamasiymis
    UE40B8000XW Upgrade File (ver.T-CHU7DEUC-3000.G)
    T-CHU7DEUC.exe
    Size : 49,764 KBytes Updated : 2009-11-25

bilmiyen olabilir benimgibi diye yazma ihtiyaci duydum bendeki seri 8 seri numasina gore yukardaki indirme sitesinden indirdim indirilen dosyayi aciyoz
    ZIP li dosya gibi acilan dosyayi USB ye tek dosya olarak atib gunceleme bolumune girib gunceliyoz

birde benim karsilastigim ikinci sorunum bulundugum ulkede kablolu yayindan da yayin aliyorum onlara ayit cihaz e kartlariyla
    bu isi cihazi kulanmadan t dede yappabilirim diyerek kablo yi cihazdan cikarib t ye taktim 22dijital 21 analog kanal bulundu diyor halbuki 300 askin kanal olmasi lazim dagitici firmayi aradim frekanslari istedim eremeyiz sizlere erdigimiz cihazlar bunu kendi iclerinde poroglanmis ozel bir ciple yapiyor diyerekten uzatmaya basladi elemana bos bir gunumde ders ermeyi teklif etim neyse samsung aradim teknik serisi gonderelim yada yenisiyle hemen degistirelim diye teklif etiler her ikisinide kabul etmedim neden derseniz istesemdebu seriyi alamiyabilirdim sansima denk geldi bu seri normalinde holanda +almanya+italya da bulunuyor imis her ne isse belcikadaki mediamarkt bu seri var sorunumu netde ariyarak frekanslari buldum
    e suan 333 tane kanal bulunmakta t de kablo alicisinida cikardim ( ELEKTIRIK ) tasarufu cihazdaki kartida bir modul araciligiyla t ye taktim butun kanallar acik yerseyile harika sadece iki seyini semedim birincisi TLkomondu nun arkasi bu t ye daha ince bir TLkomon e dijital ekranli olmaliydi
    ikinsi sevmedigim seyde tnn cercevesi cok toz topluyor

S&S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felek -- 29 Kasım 2009; 20:07:48 >

• Arkadaşlar acaba samsung led lerde 6000 serisi ile 7000 serisi araında ne gibi farklar var ??? LED tv leri ps3 veya xbox da kullanan var mı ????
  • B7000 serisi kullanıp da servis menusune giren var mı?
  • quote:

Media play özelliğini kullanamıyorum. USB Flash Disk ve USB HDD denedim (NTFS formatta).Aygıtı görüyor Movie,Music,Photo ya tıklıyorum aynı ekran geliyor yine.İçine birkaç resim,mp3 ve avi attım ama dizinleri bile gösteremiyor. Media play için özel klasör ya da isim mi koymalıyım?

TV'nizin yazılımını kontrol edip güncelleme gerekiyorsa yapmanızı tavsiye ederim. Normalde NTFS veya FAT32 farketmiyor. Özel bir klasöre de gerek yok. Direk tarayıp seçtiğiniz kategoriye göre listelemesi lazım. Ancak bu zaman alabiliyor. Bir de HDD'yi ilk bağladığınızda hangi ekranda olursanız olun size sorması lazım: Taktığınız diski Media Play, Content Manager veya Yazılım Güncelleme için mi açayım diye..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildiz802

Arkadaşlar acaba samsung led lerde 6000 serisi ile 7000 serisi araında ne gibi farklar var ??? LED tv leri ps3 veya xbox da kullanan var mı ????

En başta biri 100Hz.. diğeri 60Hz olması lazım. Bu çok önemli bir fark ve gözü çok daha az yoruyor. Öte yandan USB desteği Internet@TV de olmaması lazım 6 serisinde
  • quote:

B7000 serisi kullanıp da servis menusune giren var mı?

Var ama burada paylaşılmasına pek bir sert şekilde karşı çıkılıyor. Servis Menüsüne sadece girerek bile ürününüzün garanti dışı kalma durumu sözkonusu..
  • Bende zaten ps3,xbox ve pc için kullanacaktım.PC yi hdmi dan bağlayıp brrip film izleyecektim . Sanırım 6000 serisi yeterli olur gibime geliyor...
    Bir sorum daha olacak 100hz ve 200hz arasında ne gibi farklılıklar var ve tepkime süresi konusunda pek bilgim yok . Benim gibi tv sadece oyunlar ve film için kullanmak istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efilyan -- 1 Aralık 2009; 16:50:01 >
  • Beyler daha öncede defalarca yazdım

Samy B6/7/8 LED-LCD aynı TV dir diye!!!

Modül+Processor>>sistem aynıdır!!

Sadece Cosmetic ve bildiğiniz panel dışı malum bir takım özellikler dışında(S/W olarak 200Hz dahil) aynı paneldir!!!

Biz bir panelin Modül+Processor sistemine bakacağız(locked/released Chipset özellikleri farklılığıda dahil!!)

Kısaca aynı Seriyi alıyorsunuz,buradaki Modelleri uyanık Samy "SERİ" diye yemliyor!!!! aslında bu atraksiyonları bütün üreticiler yapıyor
    ama bazıları(Samy gibi,ben diğerlerini yazmıyayım ayıp olmasın diye) tamamen aynı paneli farklı seri/model diye gazlıyor!

Samy Bxx Serisi LED_LCD alacaksanız,bilinki hepsi aynı paneldir yani TV dir sizin deyiminizle OK++

+
    Bir kere panelde bir değişiklik v.s olması için için en azından Seri demek için bazı ana elemanlarında değişmesi gerekiyor ve ana eleman
    MODÜL dür!!! iyide bu tamamen aynıdır(Samsung S-LCD nin "S_PVA" si kullanılıyor örneğin B6/7/8 de ve sadece 55" ler Sony ve Samy de CMOs/Taiwan
    Modüldür)

Dolayısıyla burada değişklik yok,Processor zaten hep aynı!!! iyide geriye ne kaldı o zaman

Takmayın bunlara kafanızı(B6/7/8 alacaklar için)

+++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 1 Aralık 2009; 19:39:41 >

• o zaman alıyorum 6000 serisinden
  • bir de 7 serisi kullananlara bir sorum olacak, simdi anynet lazim PIP ozelligini kullanmak icin, mesela digiturk kullanirken eski CRT televizyonumuzda ayni zamanda ekrani ikiye boldugumuzde Dsmart da acabiliyorduk ikinci ekranda. Bunda malesef normal anten goruyor digiturk ya da dsmart haricinde. yani bir ekrani dsmart bir ekrani digiturk yapamiyoruz. Bunun bir cozumu var midir bilen varsa yardimci olabilir mi ? Bir de Wireless destegini kullanamiyorum. Wireless adaptorum var kaliteli bi sey bunu tv ye taksam kullanabilir miyim ? Airties 2310 wireless adaptorden bahsediyorum. bu konuda da yardimci olabilirseniz sevinirim.
  • Sn.g.adr

-Yukarıda yazdığımı okumuşsun ama sanırım tam ne demek istediğimi anlamamışsın!

-Örneğin şöyle bir şeyde yazdım>>>>.....Sadece Cosmetic ve bildiğiniz panel dışı malum bir takım özellikler dışında(S/W olarak 200Hz dahil) aynı paneldir!!!

Ben Panel derken bu seriden bahsediyorum yani B6/7/8 ki bu 3 Seri değil 3 Modeldir!
    Panel işinde bazı ince çizgiler vardır ve genelde insanlar Seri ile Modeli karıştırıyorlar!!

Ben "kibar" olsun diye "Yemliyor" dedim sen istersen çok ağır bir tabir kullanabilirsin yada yeme tam takılıp,övgülerde yapabilirsin kardeş

Yine Panel işinde hangi şey Seridir hangi şey Modeldir bunlarda ince çizgide gider,ama uyanık üreticiler,tabiri caizse aynı Motoru bir sürü Kasaya koyarak
    Seri diye verirler,hatta bazen bir alt seri(örneğin Samy de)bir üst seriden daha stabil ve başarılı çalışabilir veya aynı çalışır ama bir iki özellik ile
    birisini alt seri yapar birisini üst seri halbuki her ikiside Processor olarak aynı olduğu için sana aynı resmi vermektedir!

++
    PIP&PAP gibi özelliklerde temel kural şudur>>2 yayın kaynağı olacaktır

A-Panele bir adet Analog/Digital TV sinyali alıp bunu Tuner den geçirip panele iletmek(bu yayın kaynağı şarttır!!)
    B-ext.bir cihazı(PC dahil) Component/HDMI kablo ile bağlayıp panele iletmek

Böylece iki yayın kaynağı oluşur ve Size-Position ayarı ilede kendin ölçü ve konum ayarını belirlersin,tabi önce PIP;OFF/ON dan ON yapıyorsun!!!

• Kardeş panele 1 tane Analog veya Digital ve kendi "panelin Tunerini kullanan" yayın bağlamalısın OK+
    Diğer bağlayacağın ext.cihaz ise Component veya HDMI üzerinden olmak kaydıyla Receiver/PC/PS3XBox v.s v.s olabilir OK+

Samy için değil,genelde bütün panellerde durum böyledir,yani panelde PIP veya varsa PAP özelliği için mutlaka 1 adet panelin kendi Tunerinden gelen
    yayın olmalıdır!!!ext.cihaz ise yukarıda yazdığım gibidir yani HDMI/Component kablolar ile paneldeki portlara gelecektir yayın OK+

Senin istediğin olay ise bir kere olmaz/olamaz!yani panelin böyle bir Multi-Display özelliği yoktur(zaten çoğu panelde de yoktur!!)
    ve PIP çalışması içinde panelin Tunerinden yayın almalısın!

++
  • Demekki fiyatlar bu kadar düştü!

Örneğin sende ......1300/1500 kağıda CCFL-LCD alacağıma;LED-LCD alırım o zaman..... diyorsun????

GOLD bildiğim kadarıyla Anadolu Garantili satmıyor ondan dolayı fiyat biraz daha düşük olabilir(İB gibi örneğin)
    yinede sen bilirsin,her nereden alacağını+

Çeşitli LED başlıklarından oku tüm yazılanları ve kafan yatıyorsa zaten F/P paneller olan Samy lerden bir modeli alabilirsin++

++
  • Ayni konuyu birdaha acmak istemezdim ama onemli bir mevzu bu.

Samsung LED TV'lerde bahsi gecen Clouding ya da Backlight Bleeding denilen olay ilk uretilen partide var sonradan gelenlerde yok deniliyor. Birde Samsung bu prolemi olan TV'leri temiz panelli parti gleince degistirecegini garanti kapsaminda soyluyormus. IB bunu yapmaz diye biliyorum dogrumudur?
  • arkadaslar yorumlari bastan sona okudum...

bu BB yada clouding her neyse bunlarla ugrasmak yada risk almamak adina

cok pahali 100hz LED TV alacagimiza fiyatlari gorece daha asagi inmis olan normal TFT LCD TV lerden 200hz
    olanlardan daha buyuk ekranli alsak daha iyi olmaz mi...

bu tft lcd lerde bu problemler daha az sanirim,

bende 2 senedir VESTEL PIxcellence 32'' kullaniyorum ne BB ne de clouding ysamadim.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.