Şimdi Ara

Samsung LED Tv kullananlar yorumlarini yazabilir mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
2
Favori
65.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: da_ral_dim

quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orijinalden alıntı: da_ral_dim

birde direk duvara asacam ortalayim karsi duvari panel filan almayacam

Duvara asacaksan çok yukarıda olmamasına dikkat et dostum. Bazıları tablo gibi yukarı asıyorlar. Bu tv'ler açılı izlemeye pek gelmez. Renkler bozuluri doğruluğunu kaybeder. Üstelik gözler yukarıda boyun geri atılmış şekilde izlemek zorunda kalırsın.

Doğrusu: Koltuğa oturduğunda göz hizan panelin orta noktasının biraz üstüne gelsin.

aynen dediklerini yapacam sana guveniyorum :)) saol dostum

Allah utandırmasın...

• DVD/Blu-Ray Player için aslında HDMI-CEC destekli aygıtlar şahane olur ama maalesef Samsung Türkiye getirmiyor henüz bu ürünleri. Hem BD Wise açısından hem de tek kumanda üstünden her bir aygıtı kontrol etme olanağı çok güzel oluyor.

Albani, ses sinyallerinin üstüste binerek hissing yapması konusunu anlayamadım tam(2. madde). Açar mısın biraz? Şu an DVBC, 3 HDMI ve Ext Av'den 5 ses kaynağı var TV'ye giren. Gerçi aynen Optical'dan da Receiver'a yolluyorum sesi.. TV'nin kendi ses tesisatını kapattım. Bir Deep-Voice veya türevi hissing tecrübe etmedim. Yoksa ben mi yanlış anladım?
  • Gözden kaçtı galiba...
    quote:

Orijinalden alıntı: musyun

Arkadaşlar konuyu baştan sona okudum ve 32" ile 40" arasında kaldım alacağım model 7serisi ve istanbul bilişimden eski lcd mi geri iade edip üstüne para ekliyerek alacağım(eski tv de hata çıktı geri gelip alacaklar tabi 7 aydır kullanıyodum çok iyi oldu yenilemiş olacağım)
    İki sorum olacak:
    1-eski panelim samsung ve alırken 100hz ve usbden film oynatıyor diye aldım fakat aldıktan sonra çok önemli bir fark ortaya çıktı 32"de bu özelllikler yokumuş niye çok küçükmüş fakat 40" alsaymışım bu özelllikler olacakmış aynı şey yine geçerli mi?
    2-Tv ye uzaklığımız izlerken 2metre ile 6 metre arası değişiyor sizce 40" almalı mı göz sağlığı açısından ne olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: bodycik

DVD/Blu-Ray Player için aslında HDMI-CEC destekli aygıtlar şahane olur ama maalesef Samsung Türkiye getirmiyor henüz bu ürünleri. Hem BD Wise açısından hem de tek kumanda üstünden her bir aygıtı kontrol etme olanağı çok güzel oluyor.

Albani, ses sinyallerinin üstüste binerek hissing yapması konusunu anlayamadım tam(2. madde). Açar mısın biraz? Şu an DVBC, 3 HDMI ve Ext Av'den 5 ses kaynağı var TV'ye giren. Gerçi aynen Optical'dan da Receiver'a yolluyorum sesi.. TV'nin kendi ses tesisatını kapattım. Bir Deep-Voice veya türevi hissing tecrübe etmedim. Yoksa ben mi yanlış anladım?

İyi günler

-Bu bahsettiğim olay hem çok genel hemde hemen hemen bütün panellerde(CRT ler dahil) olur/olabilir!

Basit anlatımıyla örneğin Sat-Receiver+Panel bağlantısı yaptı=biliyorsun Volume ayarı hem Panelin hemde Receiver ın vardır!
    her ikisinide kullanıp birlikte/bağımsız v.s yükseltip/açaltabilirsin.....

İşte sorun burada oluyor ve Panelin volume seviyesi yarı seviyede veya daha üstünde olunca;öte yandan Receiver dan da
    volume yükseltirsen deep-voice duyacaksın(genelde yada çok büyük çoğunlukla!!)örneğin bir kanala geldin ve o sırada
    kanalda ses yoksa(film yada konu itibarıyla sesin kesildiği anda)paneldeki speak.lardan bu sesi duyacaksın ve o zaman panelin
    kumandasından bu sesi duyulmayacak hale getirmek için düşürmeye başlıyorsun ve yine genelde panelin ses seviyesi yarının
    altına düşünce kaybolduğunu göreceksiniz böylece hiç duyulmayacak seviyeye getirip o seviyede sabit bırakıp volume
    ayarlamasını bundan sonra Receiver dan yapıyorsunuz,bu kadar basit

Ama benim Receiver+Panel bağlantımda bu sorun olmuyor!
    Receiver Humax 5400 ve her iki cihazıda istediğim volume seviyesine getirsemde deep-voice v.s tarzı noise yok!
    ANCAK diğer Receiver ise DB500S,bunu bağlarsam panele bu ses var
    Belliki bazı cihazlarda olmuyor ve DB500S i ben aslında diğer odadaki Sony CRT den izliyorum ondada daha kötü cızırtı
    şeklinde noise var dolayısıyla TV nin sesini iyice kısıyorum!!

++

Ama ben Salondaki Panel den ses almıyorum çünkü Logi.Z55x kullanıyorum ve ne varsa ext.cihaz olarak hepsini Optical portlarından
    Z55x bağlıyorum 1/3 optc.switch ile+
    Kaldıki bendeki Zf355 in üzerinde 2x20 ONKYO Speak.olmasına rağmen,bu ür panellerde kullanılan speak.ler yinede hikaye!!
    Böyle panel kullanan en azından benim gibi ucuz yollu bir Logi.alabilir yada paraya kıyan adam gibi bir AVR+Speak,sistemi almalıdır!!

++
    Senin sisteminide anladığım kadarıyla benim gibi yapmışsın bu durumda elbette bir noise v.s olmaz
    Bahsettiğin Receiver>>> "AVR" mi yoksa nedir??bende tam anlıyamadım

Neyse sanırım benim bahsettiğim ilk olayı anladın??

Selamlar

+

• Logitech Z5500 çok şahane bir settir THX Sertifikalı en ucuz settir ve dediğin gibi SNR konusunda çok başarılı. Receiver derken özellikle AVR veya Amfi kelimelerini kullanmadım çünkü sadece Receiver :)
    Sound Blaster X-Fi ELite Pro kullanıyorum PC'de.. Sinyalleri de buna çözdürtüyorum. 118~120dB SNR var ve sanırım o yüzden kastettiğin sesleri o yüzden duymuyorum.
    Kendinden amfili kolonlarım var o yüzden ayrıca amfi bulundurup bir kumanda daha olsun istemiyorum evde. TV'ye 0 dereceden tam 3m mesafe ile oturuyorum ancak setin kapsam alanı yaklaşık 45m2.. Bu ortamı şenlendirebilecek amfiler çok pahalı o yüzden Elite Pro ile TrueHD'sine kadar ses çözdürüyorum.
    Evet, sendeki gibi benden de herşey optik olarak ses kartına gidiyor ve oradan kolonlara dağılıyor. Herşey derken TV, Samsung DVD-1080P9 ve arasıra arkadaşın PS3'ü bağlı..Anlayacağın Z5500'ün o controller'ının yaptığı işi bende ses kartı yapıyor tek fark 7.1 olarak.. Z5500ün sub'ı maalesef salon için yetersiz kaldı. Bunda salonda hiçbir şekilde ses emici eşya olmaması da etken tabi.

Dediğin problem mesajından anladığım kadarıyla panelin kendi speakerlarında da yaşanıyor. Merak ettim deneyeceğim yarın. Şu an geç oldu.Cevabın için teşekkürler.

• Ben Z55x i sadece panelde ve sistemde orta halli bir şey olsun diye almıştım!çok memnunum kendilerinden kısaca F/P bir cihaz+
    Apt.da oturduğum için zaten öyle high-volume/bass v.s bir şey söz konusu olamaz arada yüklenip bakmak istiyorum ve ses ciddi rahatsızlık
    veriyor diğer Dairelere!!
    Ama burada tabiki işin esprisi low-volume da adam gibi bass/treble v.s alabilmek ama onlar içinde paraya kıyıp AVR+Speak.v.s prof.cihazlar gereklidir!
    Hem anlamam hemde para vermem böyle şeylere!

Audiophile değilim ama bunun tabiki "hastaları/ustaları" çokça var hatta DH de de çok vardır veriyorlar ONKYO gazı nedense

++

• Merhaba.
    Sayın albani önerebileceğiniz bir ev sinema sistemi varmıdır acaba ? bende apt. oturuyorum ve çok yüksek sesler açamam zaten.düşük ses seviyesinde güzel bass ve tiz sesler almayı istiyorum. Fiyat olarakta makul mesela.Ancak Logitech Z5500 istemiyorum çünkü onda hoşlanmadığım şey; hoparlörleri ufak.ben tower tipleri seviyorum.salona yaymak istiyorum o sebeple..

Lcd tv daha almadım forumda siz değerli kişilerin yorumlarını okuyorum.LG ninde Led TV piyasasına girmesini bekliyordum ki yavaş yavaş giriyor.
    Kolay Gelsin..
  • Kardeş ben Audio işlerinden teknik olarak hiç anlamam!

Bana göre ama Z55x çok iyi geliyor,ancak fiyatı çokda ucuz değil bu meretin!
    Bu arada aslında bu sistem PC için bildiğim kadarıyla ama bizler panele filan bağlıyoruz
    ++
    Örneğin HomeTheater sistemler var ve Speak.ları senin bahsettiğin gibi ve bütün bildik Markaların böyle sistemleri var
    ama ne kadar başarılıdır/performanslıdır bilemem 700/800 den başlayıp 1500/2000 lere kadar gidiyor,bunlara bakabilirsin+
    DVDPlayer ilede geliyorlar v.s

++

LED-LCD dünyada şuanda;Sharp/Sony/Samy/Phil/Tosh/LGE de vardır ve hepside TR ye geldiler!!
    Benim için hala erken LED_LCD ler,bir kaç nesil daha devirmesi gerekiyor!!
    Bunlar eski Motorda yeni Kasa gibi!!!bense motora baktığım için bana göre erken
    Ben CCFL ile yola devam ediyorum şimdilik!

Selamlar

• cevap için teşekkürler..
  • Merhaba arkadaşlar,

Dün akşam nihayet Teledünya geçişini gerçekleştirdim. Kısaca anlatayım.. Cuma akşamı arayıp randevu aldılar, Cumartesi verdikleri saatte geldiler. Conax modül kullanacağımı sadece smart kart getirmelerini söyledim. Gelen çocuk kartı görünce bu kartlar uyumlu değil, sorun yaşayabilirsiniz dedi. Ben de bu kart uyumlu bir ton kişi var bunu kullanan dedim. Yanında getirdiği smart kartı taktı. Önce hiçbir yayına erişemedik. Modülde sorun olabilir dedi ancak televizyon modülü Conax CAM olarak görüyor, smart kartı çıkartıyorsun "No card inserted" diyor, smart kartı taktığında da "No Access" uyarısını veriyor. Bence senin getirdiğin kartta sorun var, başka kart ile dene dedim. Sanıyorum yanında getirdiği kart kullanılmıştı, aşağıya inip arabasından yeni kart getirdi. Bu sefer kanallar gözükmeye başladı. Uydu ayarlarından otomatik kanal arama yaptırdı, 105 digital yayın, 30 küsür analog yayın buldu. Ancak televizyon NGC HD, TRT1, TRT2, TRT3 ve ShowTV yayınlarını göstermedi. Birilerini aradı, bana Samsung LED TV'lerde bu sorun oluyor, bir müşterimiz hala NGC HD kanalını izleyemiyor dedi. Ben de öyle şey olur mu, biz sürü izleyen var dedim. Çocuk gittikten sonra full search yaptım. NGC HD yayınını açabildim. Ancak hala TRT1, TRT2, TRT3 ve ShowTV yayınlarını izleyemiyorum. Arada NGC HD de gidiyor. "Service is not available" hatası alıyorum. Conax modülde bir problem olabilir mi? Acilen yardımınızı rica ediyorum. Digiturk ile kıyasladığınızda kablolu yayının kalitesi çok daha iyi, örneğin ATV ve bazı kalallarda bariz çok fark var, HD yayın gibi resmen. Ancak bu fark biraz da televizyonun DVB-C tunerinin becerisi diye düşünüyorum. Bu arada IKEA'dan 129TL fiyata aşağıda görmüş olduğunuz sehpayı aldım. Çok güzel oldu bence.

Samsung LED Tv kullananlar yorumlarini yazabilir mi?

• coldasice73 arkadaşım yardımıma koştu, kendisine ilgisinden dolayı çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CBR1000RRFireblade -- 15 Kasım 2009; 12:23:21 >
  • merhaba ,bence samsung led tv de oldukça başarılı fakat lg de sl900o led tv leri çıkmış ve sadece istanbul bilişim de var piyasada,çok araştırdım en uygun fiyatta burada yine sl 9000 modelini incelemeden karar verme bence

http://www.istanbulbilisim.com.tr/LG_42SL9000-LED-TV,10882.html

http://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUNG_UE-40B6000-LED-TV,9373.html

• Aynı Problemin bir benzeri bende de mevcut..
  • http://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUNG_UE-40B6000-LED-TV,9373.html

Arkadaşlar acaba aranızda bu ürünü kullanan var mı ??? Benim aklımda modek olarak bu var fakat bu konularda biraz bilgisizim TV yi ps3 ve xbox için kullanmak istiyorum... Yardımcı olursanız sevinirim
  • ben yeni televizyon almayı düşünüyorum bu aralar, şu an kullandığım tv de Samsung 26" 2 Serisi Lcd; bunu da hem tv hem bilgisayar hem de ps3 ile beraber kullanıyorum aklımda olan model de yine Samsung' un 32B6000 32" LED TV veya 32B7000 32" LED TV. Bu TV lerin fiyatları ucuzlar mı veya başka marka, model ne olabilir? Bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum lütfen.
  • @yildiz802
    quote:

Arkadaşlar acaba aranızda bu ürünü kullanan var mı ??? Benim aklımda modek olarak bu var fakat bu konularda biraz bilgisizim TV yi ps3 ve xbox için kullanmak istiyorum... Yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba, geçen hafta Samsung UE55B7000 aldım ve çok memnunum. 6000 serisi yerine 7000 serisi almanı öneririm, çok fark var. 7000 ile 8000 arasındaki tek fark ise 8000 serisinin 200Hz olması ki yüzlerce defa yanyana test ettim, hiçbir fark yok, o kadar fiyat farkı çok anlamsız. Bu tür bir televizyon alacaksan kesinlikle MediaMarkt, ElectroWorld veya Darty gibi mağazaları tercih etmeni öneririm. Bu firmalara gittiğinde de pazarlık yap, fiyatı indiriyorlar. İstanbul Bilişim hakkında bu forumda da oldukça fazla olumsuz yorum var. Bu firmanın sattığı ürünlerde Samsung garantisi yokmuş, firma garantisi verdiklerinden fiyatlar biraz daha aşağılarda. Ancak bu tür bir ürün alıp sorun yaşarsan firma yüzünden aldığına pişman olabilirsin. Samsung Led TV hiç düşünülmeden alınabilecek bir ürün, buna garanti veririm.

@peace_346
    quote:

aklımda olan model de yine Samsung' un 32B6000 32" LED TV veya 32B7000 32" LED TV. Bu TV lerin fiyatları ucuzlar mı veya başka marka, model ne olabilir?

Teknoloji çok hızlı değişen birşey, elbette bir süre sonra Samsung Led TV'ler de ucuzlayacak ama bu senin ne kadar beklemeyi göze aldığınla ilgili bir konu. Örneğin ben 4 sene evvel 32" Vestel Millenium LCD'ye 2300 TL para vermiştim, şu anda bu paralara 46" çok gelişmiş marka bir LCD alabiliyorsun. Şu anda OLED teknolojisi gündemde, piyasaya sürüldüğünde LED TV'ler ucuzlayacak ancak Samsung'un LED TV modelleri oldukça tutuluyor, o yüzden fiyatların çok kısa sürede ciddi şekilde aşağıya düşeceğini sanmıyorum. Sen fiyatların düşmesini beklerken çok daha iyi televizyonlar çıkacak ve bu sefer de onu mu alsam diye düşüneceksin. Paran varsa hiç düşünme, al gitsin...

• Arkadaşım 7 serisini istanbul bilişimden aldım ve çok memnunum ayrıca ib ye çamur atmaya hiç gerek yok benim eski samsung 7 serisi lcd tv mi geri iade alıp bu tv yi verdiler ben çok memnunnum ib den daha ucuzu yok ayrıca forumda olumsuz yorum yapanların başka firmaların çalışanları olduğu tespit edilmiş ve yorumları silinmiş bana bunu ibdeki yetkili söyledi, dedikleri doğruysa hiçte ibye düşman olmaya gerek yok.

quote:

Orijinalden alıntı: yildiz802

• quote:

Orijinalden alıntı: musyun

Arkadaşım 7 serisini istanbul bilişimden aldım ve çok memnunum ayrıca ib ye çamur atmaya hiç gerek yok benim eski samsung 7 serisi lcd tv mi geri iade alıp bu tv yi verdiler ben çok memnunnum ib den daha ucuzu yok ayrıca forumda olumsuz yorum yapanların başka firmaların çalışanları olduğu tespit edilmiş ve yorumları silinmiş bana bunu ibdeki yetkili söyledi, dedikleri doğruysa hiçte ibye düşman olmaya gerek yok.

quote:

Orijinalden alıntı: yildiz802

Size hayırlı olsun.Ancak ib dekiler sizi kafalamış sanırım.İb nin firma çalışanları normal kullanıcı gibi foruma kayıt olup İb yi her topic altında savunuyorlardı ve bunu sanki firma ile ilgileri yokmuş gibi yapıyorlardı.Tabii ip adreslerinin aynı olduğu anlaşılınca banlanmışlardı.
    Bunu yapan bir firmadan ne kadar ucuz satarsa satsın,ne kadar iyi bir servisi olursa olsun(bence çok kötü) kesinlikle uzak durulmalıdır.Koca firmanın düştüğü durum budur.

• @musyun
    quote:

Arkadaşım 7 serisini istanbul bilişimden aldım ve çok memnunum ayrıca ib ye çamur atmaya hiç gerek yok benim eski samsung 7 serisi lcd tv mi geri iade alıp bu tv yi verdiler ben çok memnunnum ib den daha ucuzu yok

Diyelim ki herşey aynen dediğin şekilde.. Televizyonların garantisi iki sene, iki sene sonra İstanbul Bilişim diye bir firmanın hala varolacağına garanti verebiliyor musun? Garantin henüz dolmadan bu firma ortadan kaybolursa kimle muhattab olacaksın? İstanbul Bilişim'in sattığı Samsung ürünlerinde Samsung garantisi var mıdır yok mudur? Ürün bozulduğunda Samsung yetkili servisi size hizmet verir mi, vermez mi yoksa bu gibi durumda illa ki İstanbul Bilişim ile mi iletişim kurmak gerekiyor? Önemli olan budur. Eğer garanti önemli değil diyorsanız Doğubank'tan çok daha ucuza alabilirsiniz.

• Evet, 6000 yerine ben de 7000 öneririm. Gözünüzün sağlığı açısından da en az 100Hz olmalı gerekir TV.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.