Şimdi Ara

Samsung LED Tv kullananlar yorumlarini yazabilir mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
2
Favori
65.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir kaç şey ilave edeceğim;

1-Servisin topraklamayı iptal etmesi,yeni bir "Fizik Kanunu" herhalde
    Adamlar demekki işi aşmışlar ve ben ilk defa duydum+eşyanın tabiyatınada zaten uygun değil!
    Panelin kendi topraklaması var demek ne demek ayrıca sanırtım panelde belliki bir elektriksel
    besleme/trafo v.s katında hata varki böyle bir şey yapmışlar,konu uzun aslında ama,şimdilik
    varsın kalsın diyeceğim ama olacak işte değil+sen şimdi o prizden başka beslemelerde yapacaksan ne olacak
    o zaman!!adamlara asıl bunu sormalıydın!

2-Panelde kendi Audio sistemi olduğu için ve sende panele ext.bir Audio kaynağı(örneğin Sat-Receiver)bağlarsan iki kat
    olur ve birbiriyle çakışır ve noise/distortion olur ve bu genelde bütün panellerde böyledir ve pratik olarak o deep-voice
    tarzı gürültüyü önlemek içinde Paneldeki ses seviyesini ortalardan aşağıda bir seviyede bırakıp ses kontrol işini Reciever dan
    yapıyorsun

3-Renk/ton kısaca resim üretimi/işlemesi özellikle Samy lerde çok canlıdır(bu konuda rekor Samy nin elindedir)
    Daha doğrusu Samy tam "Vivid"çidir bu konuda; ardından Sony ve LGE geliyor en natural/mat/soft resim ise VA tipli
    Modüllerden Tosh ta ve IPS tipli Modüllerden ise Phil dedir+

Her üretici burada kendi renk üretim sistemini kullanır ama hepside hatalı/yanlıştır!!!
    Bunuda SM den girilip ISF yapılırsa düzeltebilirsiniz(ama siz bunu yapamazsınız bu arada!)

Üreticilerin çok parlak/sature renk üretmeleri ise Marketing-Tool işlerindendir
    Çünkü bunlar insan gözüne çok güzel görünürler!!!insan gözü ayrıca ciddi manada aldanır!!
    daha doğrusu Beyin görme algılaması aldanır! uyanık üreticiler aynı zamanda hem sosyolog hem psikolog hemde
    çeşitli açıkları çok iyi bilirler

Renk ayarlarını sen kendin şayet çok parlak buluyorsan aşağıya çekebilirsin tabiki ve uğraşırsan iyi netice elde
    edebilirsin tabiki!

4-Böyle panellerden kalkıpta iyi bir ses beklemek zaten boşunadır!
    Meraklı ise AVR+Speaker sistemi kurarsın,yok bunlar pahalı dersen o zaman sana ilk tavsiyem Logitech Z-5500(5.1)kullanmandır
    yok.....benim bir DVDPlayer+Speaker ihtiyacım var...dersen o zaman 5.1 lik o bildiğin markaların hazır sistemleride olabilir gibi
    alternatiflerin vardır

Kaldıki panele HD ext.cihazlar bağlayacaksan sana Speaker sistem zaten şart!!! veya ses sistemi komple v.s ki işin tadını alasın,panellerdeki
    speaker lar hikayedir!

++

• Servis prizdeki topraklamayı iptal etti derken, prizin içerisinde deliklerin dış taraflarındaki metal parçaları söktü diyeyim. Herhalde aynı şeye denk geliyordur. Sorun panelde değil çünkü eski LCD de aynı şeyi yapıyordu. Bizim bina eski olduğundan aslında topraklama zaten yok. Antenden, v.s. bir yerlerden topraklanıyordur. Hatta eskiden en iyi yöntem olarak bilgisayarları kasalarından kalorifer peteklerine kablo bağlardık. Tabi bu eski tip döküm kaloriferler için geçerli, yeniler alüminyumdan.

Görüntü farklılığının nedeninin parlaklık veya renk tonundan olduğunu sanmıyorum. Normal kanallarda bu yok, sadece Divx filmlerde bunu hissettim. Aşağıdaki linkte film ve oyun için en uygun ayarları söylemişler. Bir denemek lazım birşey fark edecek mi diye...

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue40b7020-settings-20090522149.htm

Ses sistemi hakkında şunu söyleyeyim, eğer eviniz bangır bangır sesli film izlemek için uygunsa sağlam bir sisteme para verilir. Ancak apartmanda oturuyorsanız belli bir seviyeye kadar sesi açabilirsiniz. Sonuç olarak çok ucuz değil ama ortalama bir ses sistemi işi görür diye düşünüyorum. Yine televizyonun kumandasıyla yönetebileceğiniz sistemler var. Bunu sağlayan Samsung'un AnyNet+ teknolojisi diye biliyorum. Aşağıda linki var..

http://www.samsung.com/us/consumer/learningresources/anynet/index.html

• -Topraklama işini şimdi anladım o zaman! yoksa "acaba" diye ciddi olarak düşünmüştüm

-Settings öyle ezbere/ısmarlama olmazve çeşitli yerlerde verilen değerler pek bir şey ifade etmez,hatta hiç etmez!

-Setting için,senin panelde örneğin fazla Pict.Mode olmadığı için mecburen ya Standard yada Natural modlardan birisini
    "USER MODE" yapacaksın!!
    Ve bu senin SD/HDTV "NORMAL" TV izleme modun olacaktır!(FILM/Game ve bazı Dizi ler hariç!!)

Setting için bu seride User Mode için>>Standard Mode kullanmak en doğru tercih olacaktır!!

İşe önce "Highwaymouse" un İmzasında bulunan Setting için Test linkinden programı PC ye indir ve bir CD/DVD ye yaz
    veya direk paneli PC ye bağla öylede Test programını kullanarak doğru set işlemini yapabilirsin OK++

O başlıktaki çoğu msg ı oku benimde orada bir sürü msg ım vardır,kafan takılırsa yine sorarsın+

RS.COM da dosyam Premium hesapta olduğu için bazen RS uyuzluk yapıp Free den D/L slot açmıyor!!ara sıra dener
    ve indirirsin ben yinede linki vereyim ve bunu ilk önce indir+

DisplayTuningbyCAN.rar

http://r apidshare.com/files/163350999/DisplayTuningbyCAN.rar
    Size:5889 KB Downloads:1493
    Status:Normal Download Last Download:12.11.2009 12:34:00

--Buradaki prensip,Test Pattern lerdeki static imajlara göre sırasıyla>>Brightness/Contrast/Colour ayarını yapmaktır!!
    Ancak işleme başlamadan önce Baclit seviyesini(Backlight ayarı)orta seviyelerde veya ortanın biraz altına çekiyorsun!!
    Daha sonrada pattern lere bakarak yukarıda verdiğim 3 ayar için sıralamaya göre panelin set ediyorsun(Sadece şimdilik "Standard MODE" a!!)

NOT;Bu işlemi panelin bulunduğu ortamın biraz loş olacak!!gündüz yapma ayrıca panele ışık kaynakları vurmasın!!panelin tam karşısına geçiyorsun(sıfır açı!!)
    göz hizanda panelin tam orta çizgi seviyesine gelecektir!

UYARI>>bu testi bence ilk etapta paneli HDMI kablodan PC ye bağlayarak panelin örneğin 1 no.lu HDMI portundan uygula!!
    Çünkü panelde her port için bağımsız settings imkanı vardır ve örneğin;

HDMI-1 portuna>>PS3
    HDMI-2 portuna>>PC
    HDMI-3 portuna>>SD/HD Receiver
    HDMI-4 portuna>>BluRay Player v.s gibi ext.cihazlar bağladığın zaman her INPUT için ayrı-ayrı set etmek imkanıda vardır!!!

Elinde hangi cihazlar olduğunu bilmediğim için ben kafadan PC den bağla dedim ve direk HDMI-1 portuna uygula diyorum

Veya HDMI bağlantı durumun şimdilik yoksa>>Scart ile Uyduyu panele bağla Scart-1 portuna,yine Standard MODE u aç ve uygulama yapabilirsin!

++

Uyarı;Teste başlamadan önce şu ayarlarıda yap;

-Black tone;OFF
    -Dynamic Contrast;OFF
    -Colour Tone;NORMAL
    -Energy Saving;OFF
    -Edge Enhacement;OFF
    ++

Diğer tüm ayarlar bilahare yapılacaktır ve bazılarıda yapılmayacaktır!!

Not;elinde panele ext.olarak bağlayacağın hangi cihazlar var???

.....

• 50" İÇİN 7 feet izleme mesafesi yazılmış, bu çok yakın değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aviator35

50" İÇİN 7 feet izleme mesafesi yazılmış, bu çok yakın değil mi?

1080p ile 720p arasındaki farkı iyi bir biçimde algılamak için son derece uygun bir mesafe.İşte bu yüzden forumda bazı yazan arkadaşları anlayamıyorum adam 32 inch full hd aldım diyor 3 metreden izliyor 1080p ve 720p yorumu yapıyor.O ebatta o mesafeen o farkı nasıl algılıyor anlayamıyorum
  • 1920x1080pixel Panel>>1080 izleme mesafe-ebat ölçüleri

46">>6ft.
    50"/52>>6,5/7ft.
    55">>7/7,5ft.
    60">>7,5/8ft.
    65">>8,5ft.
    70">>9ft.
    85">>11ft.
    102">>13ft.
    105"/108">>14ft.

+++
    65" üstü paneller USA/Japan/Canada içindir çok büyük çoğunlukla!!!
    70" ve üstü ise ağırlık olarak Projection system lerin perde ebatları-izleme mesafeleridir!!!
    Veya paneller içindir(108" e kadar)
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------

720 izlemede ise yukarıda mesafeleri yaklaşık %40/50 daha uzağa götürmek gerekmektedir!!

+
  • Arkadaşlar,

55 inç için güzel bir sehpa bulamadım. İkea'da 129 TL ye aşağıdaki sehpa var, genişlik 149cm, benim televizyonun genişliği 137cm, ucu ucuna kurtarıyor ancak ayaklığın üzerinde kullanmak istemiyorum. Aşağıdaki modele benzeyen ama aynı zamanda da arka tarafında askısı olan bir model bileniniz var mı?

Samsung LED Tv kullananlar yorumlarini yazabilir mi?
  • Arkadaşlar konuyu baştan sona okudum ve 32" ile 40" arasında kaldım alacağım model 7serisi ve istanbul bilişimden eski lcd mi geri iade edip üstüne para ekliyerek alacağım(eski tv de hata çıktı geri gelip alacaklar tabi 7 aydır kullanıyodum çok iyi oldu yenilemiş olacağım)
    İki sorum olacak:
    1-eski panelim samsung ve alırken 100hz ve usbden film oynatıyor diye aldım fakat aldıktan sonra çok önemli bir fark ortaya çıktı 32"de bu özelllikler yokumuş niye çok küçükmüş fakat 40" alsaymışım bu özelllikler olacakmış aynı şey yine geçerli mi?
    2-Tv ye uzaklığımız izlerken 2metre ile 6 metre arası değişiyor sizce 40" almalı mı göz sağlığı açısından ne olur?
  • arkadaslar evin mesafesi bastan basa 5mtr kac cm almam lazim tv yi sizce
  • quote:

Orijinalden alıntı: da_ral_dim

arkadaslar evin mesafesi bastan basa 5mtr kac cm almam lazim tv yi sizce

Duvardan duvara 5 m. diyorsun heralde. Koltuk vs. yerleştiğinde izleme mesafesi 4m.ye iner. Bu durumda ise maddi durum imkan veriyorsa rahatlıkla 55" veya 52" alınabilir. Hem maddi durum müsade etse hem de diyelim hep 1080p/i yayınlar izlenecek olsa 70" bile olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

arkadaslar evin mesafesi bastan basa 5mtr kac cm almam lazim tv yi sizce

Duvardan duvara 5 m. diyorsun heralde. Koltuk vs. yerleştiğinde izleme mesafesi 4m.ye iner. Bu durumda ise maddi durum imkan veriyorsa rahatlıkla 55" veya 52" alınabilir. Hem maddi durum müsade etse hem de diyelim hep 1080p/i yayınlar izlenecek olsa 70" bile olur.

dostum kac cm oluyor 55 52 ben fazla anlamiyorum bu islerden tam ekran cm si nedir bunun karsiligi benim anlayacagim dilde :)
  • 55" 140 cm.
    52" 132 cm. Belki bir ara işine yarar diye formülü de vereyim: 1 inç=2,54 cm. dir.

Fakat bu inçlere alışsan daha kolay olur senin için. Çünkü bu tv'ler artık inç olarak satılıyor. Kutusunda, model isminde, kataloglarda vs. her yerde inç geçer.
  • quote:

55" 140 cm.
    52" 132 cm. Belki bir ara işine yarar diye formülü de vereyim: 1 inç=2,54 cm. dir.

Fakat bu inçlere alışsan daha kolay olur senin için. Çünkü bu tv'ler artık inç olarak satılıyor. Kutusunda, model isminde, kataloglarda vs. her yerde inç geçer.

cok saol dostum cevaplarin icin benim tek korkum 2 yasinda buyuyen bir cocuk var evde ben 107 cm dusunuyordum sence cokmu kucuk kacar sonradan pismanlik duymak istemiyorum
  • quote:

quote:

55" 140 cm.

cok saol dostum cevaplarin icin benim tek korkum 2 yasinda buyuyen bir cocuk var evde ben 107 cm dusunuyordum sence cokmu kucuk kacar sonradan pismanlik duymak istemiyorum

Çok küçük kaçmaz. Ama çoğu insanda ebat konusunda "keşke daha büyüğünü alsaydım." şeklinde bir pişmanlık oluyor bu gerçek. Bende de oldu. İlk aldığım tv 82 ekran lcd idi. Sonra onu sattım. 102 aldım. Şu an 132 kullanıyorum. Bu değiştirmelerimin ana sebebi göz alıştıktan bir kaç gün sonra ebatın küçük gelmeye başlamasıydı.

Çoğu insan gibi sen de ilk aldığın günlerde "Abooww amma büyükmüş. İyiki şu forumdaki mouse mudur nedir ona uymamışım." diyeceksin. Aradan bir kaç gün geçince "acaba haklı mıydı?" demeye başlarsın. Bir kaç ay sonra ise " adam doğru söylemiş." dersin.

Ama yine de tekrar edeyim: 102 veya 106 ekran fena bir ebat değil.

Ayrıca bir uyarım olsun: Forumda bir-iki arkadaşın çocuklarının tv'ye birşey fırlatmaları sebebiyle tv'lerinin çöpe gittiğini okudum. Bazıları önüne cam-mam birşeyler yaptırıyor ama bu da görüntüyü bozar. Bu yüzden sigorta yaptırmak faydalı olur diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

quote:

55" 140 cm.

Çok küçük kaçmaz. Ama çoğu insanda ebat konusunda "keşke daha büyüğünü alsaydım." şeklinde bir pişmanlık oluyor bu gerçek. Bende de oldu. İlk aldığım tv 82 ekran lcd idi. Sonra onu sattım. 102 aldım. Şu an 132 kullanıyorum. Bu değiştirmelerimin ana sebebi göz alıştıktan bir kaç gün sonra ebatın küçük gelmeye başlamasıydı.

Çoğu insan gibi sen de ilk aldığın günlerde "Abooww amma büyükmüş. İyiki şu forumdaki mouse mudur nedir ona uymamışım." diyeceksin. Aradan bir kaç gün geçince "acaba haklı mıydı?" demeye başlarsın. Bir kaç ay sonra ise " adam doğru söylemiş." dersin.

Ama yine de tekrar edeyim: 102 veya 106 ekran fena bir ebat değil.

Ayrıca bir uyarım olsun: Forumda bir-iki arkadaşın çocuklarının tv'ye birşey fırlatmaları sebebiyle tv'lerinin çöpe gittiğini okudum. Bazıları önüne cam-mam birşeyler yaptırıyor ama bu da görüntüyü bozar. Bu yüzden sigorta yaptırmak faydalı olur diye düşünüyorum.

Benim sorunum cocugun yaramazligiyla ilgili degil aslinda gozu durmadan tv ye kacarmi diye dusundum , ama her halukarda gene bakacak ben kararimi verdim dostum saol cok faydali oldu bu yazismamiz kararim ise 117 led tv alacam ne cok buyuk nede cok kucuk olacak cuk oturur sanirim ben yurt disinda yasiyorum hollanda sanirim burda fiyati 1200 euro civarinda .. yardim icin cok saol gercekten cok iyi oldu bu yazismalar baya bir dusunmustum 15 gundur kac ekran olacagi konusunda tekrar cok saol dostum

• birde direk duvara asacam ortalayim karsi duvari panel filan almayacam
  • quote:

birde direk duvara asacam ortalayim karsi duvari panel filan almayacam

Duvara asacaksan çok yukarıda olmamasına dikkat et dostum. Bazıları tablo gibi yukarı asıyorlar. Bu tv'ler açılı izlemeye pek gelmez. Renkler bozuluri doğruluğunu kaybeder. Üstelik gözler yukarıda boyun geri atılmış şekilde izlemek zorunda kalırsın.

Doğrusu: Koltuğa oturduğunda göz hizan panelin orta noktasının biraz üstüne gelsin.
  • quote:

quote:

birde direk duvara asacam ortalayim karsi duvari panel filan almayacam

Duvara asacaksan çok yukarıda olmamasına dikkat et dostum. Bazıları tablo gibi yukarı asıyorlar. Bu tv'ler açılı izlemeye pek gelmez. Renkler bozuluri doğruluğunu kaybeder. Üstelik gözler yukarıda boyun geri atılmış şekilde izlemek zorunda kalırsın.

Doğrusu: Koltuğa oturduğunda göz hizan panelin orta noktasının biraz üstüne gelsin.

aynen dediklerini yapacam sana guveniyorum :)) saol dostum
  • Bugü teknosa vitrininde samsung 7000 led ile sony 46v5500 yan yana gördüm.. ekranda fast and furious oyun görüntüleri vardı.. sony mükemmel gösteriyordu samsung da ise yuvarlak özellikle temalarda merdivenleşme tırtıklanma barizdi.. belki ayarlardan diyecem ama vitrine böyle bariz farklı 2 görüntü nasıl konur anlamıyorum.. sony v5500 bariz daha iyiydi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Judge34

Bugü teknosa vitrininde samsung 7000 led ile sony 46v5500 yan yana gördüm.. ekranda fast and furious oyun görüntüleri vardı.. sony mükemmel gösteriyordu samsung da ise yuvarlak özellikle temalarda merdivenleşme tırtıklanma barizdi.. belki ayarlardan diyecem ama vitrine böyle bariz farklı 2 görüntü nasıl konur anlamıyorum.. sony v5500 bariz daha iyiydi..

Kablolama da önemli bu konuda. Genelde bir cihaza iki tv bağlıyorlar. Mesela bir blu-ray player varsa bunda bir tane hdmi çıkış var. Bunu bir tv'ye, atıyorum combosite'ten ise diğer tv'ye de buradan bağlayabiliyorlar.

Senin örneğinde belki başka bir durum vardır bilemiyorum. Belki gerçekten de farklıdır v5500, onu da tam bilemiyorum ama mağaza ortamında karşılaştırma yapmak bazen yanlış netice verebiliyor.

Çünkü iki tv ancak, ideal ayarlara getirilmiş ayarları, aynı iki farklı kaynak cihaza aynı tip ve kalitede kablolama yapılarak karşılaştırılabilir.

Tv'ler artık o kadar çeşitli ayar seçenekleri sunuyorlarki bize, binlerce farklı kombinasyon çıkartabiliyorsun ortaya. Ufak değişikliklerle tv'yi vezir de etmek mümkün rezil de...

Velhasılı çok etken var görüntüye etki eden...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.