Şimdi Ara

Samsung LED Tv kullananlar yorumlarini yazabilir mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
2
Favori
65.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bodycik

quote:

Orijinalden alıntı: albani

Sn.body

Bu arada PC'de Game Mode'la hemen hemen halledilen lag problemini şimdi tam isim ve yerlerini hatırlayamadığım bir servis menüsünden hallettim. Ama film vs. izleyeceğim zaman tabi yine aynı yerden kapamak durumunda kalıyorum. O zaman da tüm görüntü ayarları sıfırlanıyor malum..
    ......

Böyle bir şey yazmısşın,iyide sana bu aklı kim verdi???
    Bahsettiğin "Service Menu" müdür ayrıca??(sanırım orası olacak)

Böyle bir ayarlama olmaz!! ayrıca bir günü bunu yaparken,yalnış bir tuş kombinasyonunda Chipseti kilitleyip Garantini de yakarsın!

Kaldıki özellikle Samy lerde SM den yapılan bazı işlemler paneli Default a döndürür...

Kısaca çok yanlış ve gereksiz bir uygulama yapıyorsun,dikkat et bunları yaparken!!

++

BU arada bazı arkadaşlar "Clouding" diye bahsediyor!! bunlar Clouding değildir!!!
    Backlight/Torchlight bleed sorunlarıdır!! Samy LED-LCD lerde az veya orta seviyede olmaktadır!
    Baclit SM den yüksek ışık şiddetinde ayarlanıyor dolayısıyla arka-ışık kaçırması bu eski sistem Modüllerde
    doğal olarak olmaktadır!!

CCFL lerlerdeki gibi takip edin ışık kaçırma şiddetini,sanırım 400/600 saatlik süreden itibaren azalma yapar/yapabilir veya 1000 saattlerde!
    CCFL lerde böyledir;LED lerinde buna benzer olması gerekiyor(ancak CCFL le kadar olmayabilir,bu konu henüz net değil!!)

++

Evet, servis menüsünden kastım 'service menu'.. Ben Türkçe'sini yazdım. Aklı kimseden almadım, kendi üretimim:) Ve inan chipseti kitlemem, kitlesem de garantisini yakmam, bir ricayla değiştirtebilecek konumdayım.

Ancak üslubundan oldukça rahatsız olduğumu belirtmek isterim. Daha sakin, açıklayıcı(örn. CCFL'nin anlamını açılımını kimse bilmek zorunda değil), anlayışlı olmanı dilerim. Dahası karşında çocuk ta yok.

Unutma, sadece cahil olanlar birşeyleri bildiğinin iddiasındadır.

Kardeş sen üslubu filan geç bir kalem,ayrıca sana karşı bir tavrım filanda olamaz!

Ama burada "Bilgi" diye bir şeyleri verirken elli defa düşüneceksin!!

NEDEN???? çünkü yaptığın işlem bir kere normal bir kullanıcı için YALNIŞ bir işlemdir!!!bunu meziyet/marifet gibi verirsen dahada yalnış bir işlemdir!!
    Chipseti kilitleyen bir sürü insan sağda-solda dolaşmaktadır!
    Ayrıca sana belki bir şey olmaz ama yarınsenin gibi yapan birisi çıkar ve sorunla karşılarsa o zaman bana bunu "Body" demişti bende onun için yaptımmı diyecektir!!

Hem kötü örnek tehlikeli bir işlem yapıyorsun birde bana hesapta bozuk atar gibi "üsluptan" dem vuruyorsun!!ilginç doğrusu
    Bana sonra bir şey olmaz diyorsun,iyide "sana" olmaz OK ama ya ötekinde ne olacak o zaman??

++
    Kısaca asıl senin yazdığın hem saçma bir itham hemde seni yada bir başkasını rahatsız edecek bir şey yazmıyorum ben,yazdıklarımda işim gereği
    ve senelerce içinde olduğum şeyler!!!

Sen önce yazdıklarının yani verdiğin o SM olayının nasıl algılanacağını düşün sonra bana istersen suçlama yap!!

Ayrıca ben senin yinde "üslubunda" rahatsız hiiiç olmadım,alıştım ben böyle mesnetsiz tavırlara!!

++

• @fireblade,yaw kardeşim sen niye rahatsız oldun anlamadım,topluca sizin rahatsızlık gününüzmüdür bugün

++

Bir sürü teknik bilgi verdim,anlamadığınız konularıda tekrar açın öyle cevaplıyayım!!

Bende AVF dahil bir sürü USA/Avrupa Sitelerinde yazarım bu konuları! ayrıca Dışarda yazılıyor demekte "Kanun" değildir yazanların çoğu
    panel nedir bilmeyenler insanlar,hala CRT de yaşayanlar veya hasbel-kader bilen v.s v.s kısaca herkes bir şeyler yazıyor!!

1-Clouding
    2-Backlight-Bleeding
    BB nin bir çeşidi olan Torchlight
    3-Screen-uniformity

Bütün bu terimler maalesef birbirleriyle karıştırılmaktadır!!!

Örneğin yukarıdaki ilk yazımda verdim,bu olay "Clouding" değildir diye;
    Genelde karanlık ortamdaki panele bakılınca görülen her beyazlanma efektini(bulutlanma şeklinde tarif edilen)insanlar hemen "CLOUDING" diye tanımlıyorlar!!
    YALNIŞ tabiki!!!

Çünkü oluşan efekt görüntü itibarıyla beyaz tonlu ve bulutvari yapısıyla olunca,teşhis konuyor>>>Clouding

HAYIR Clouding değildir bu olay!!!

Dışarda-İçerde birileri böyle diyor ama bu diyenler acaba panel uzmalarımıdır??? tabiki değil ve genelde bu olayın maalesef günümüzdeki adı
    giderek Clouding olmaya başlamıştır!!!

Alakası yoktur büyük çoğunluk bu oluşumlarda!

Tipik Bleed dediğimiz;araka ışı kaçırmasıdır bu görülenler ve siz burada salt LED-LCD lerden bahsettiğiniz için çok büyük çoğunluk bunlar Clouding filan değildir!!!
    Tipik CCFL sistemlerdeki oluşumdur,peki neden Samy de var/oluyor/daha çok oluyor/olabiliyor diye sorarsanız en birinci sebebi "White-EDGE-LED" sistemi kullanıldığı için
    (en ucuz maliyetli Baclit sistemi budur şimdilik!!)

4 kenara yerleştirilen LED uygulamasında,siz yüksek Contrast/Baclight elde edebilmeniz için,ışık şiddetini yüksek değerlere getirmeniz gerekiyor!!!

A-H/W olarak
    B-S/W olarak

A--LED ler buna göre seçiliyor ve "White" olması gerekiyor(Samy deki sistemden bahsediyorum!!) ışık şiddeti gücü üretimide haliyle buna göre olacaktır
    B--S/W olarak sisteme müdahale edip bunu yüksek değerlerde kullanmanız icap ediyor!!!

A---İşte burada E-L(Edge-LED) için bütün üreticiler(White-EDGE-LED kullananlar tabiki)farklı ürünler kullanmaktadır,yani kısaca LED leri gidip ayni Çinli
    üreticiden almıyorlar ve burada bir sürü kriterler/hesaplar v.s vardır
    Dolayısıyla her üreticideki farklı oluşumlarda doğal olarak olmaktadır!

B---S/W olarakta burada üreticiler;kendi tecrübeleri,bilgi ve uygulama teknikleri v.s olarak kendi geliştirdikleri bir ışık şiddeti dahil seviye belirlerler

Not;hangi üreticiye sorsan bu arada hepsi en iyi benimki derler

Kenardan uygulama yapılınca ki benim hala LED-LCD için "ERKEN" dememin sebeblerinden bir taneside budur>>>
    Edge-LED ile aslında CCFL nin bir farkı "pratikte" yoktur(lütfen burasını dikkatle ayırt ediniz)>>bu pratikte özellike sizlerin bahsettiği
    ve adına Clouding dediğiniz olayda ki bu Baclit in sorunudur,CCFL/LED arasındaki farkı kaldırıyor!!

Sadece CCFL de Clouding oluşumu daha fazla olmaktadır,LED te ise ben hiç görmedim,çünkü teknik olarak Modül arkasındaki ışık kaynak yerleştirilmesi+oluşumu
    ile LED ler farklıdır ama tek "ORTAK" sorunları "Baclight-Bleeding" tir!!!

AMA "Clouding" örneğin ortak sorun değildir!!!
    Clouding teknik sorun olarak sadece CCFL panellerindir!!çünkü TFT-LCD 32" bir panelde ortalama 8/10/12 Flöresan tüp vardır!! Horizontal-apply uygulamalı(Modül arkasında
    yatay pozisyonda)>>>işte burada çok rahat Clouding olur çünkü aralıklarla duran tüpler hem BB kaçırması yapıyor hemde Matrix e düşen ışık yansıması bozulmaktadır ve
    bunlar elbette Clouding sebeb olmaktadır!!

AMA LED Baclit Edge uygulamasında ise ışık dağılımı hem daha düzgün(ışık şiddeti daha iyi ve güçlü gelmektedir) hemde çok daha güçlü seviyeye çıkmaktadır!
    Kaldıki ışık şiddeti zaten panelin boyutu(ebatı)itibarıyla "yeterlidir",hatta fazla yeterlidir!!! dolayısıyla bu şiddette zaten teknik olarak Clouding efekti oluşmaz,sizin sürekli
    Clouding dediğiniz olay LED lerde budur,CCFL ilede alakası yoktur!!

++
    ANCAK siz buna ister BB deyin ister Cloud.deyin yada ne derseniz deyin,ve bu şayet panelinizde fazla ise Eyvallah,buna bir sorun gibi bakabilirsiniz!!!
    Çünkü gördüğünüz bu oluşumlar maalesef CCFL olsun LED olsun özellikle Backlight-Bleeding ortak bir sorundur,bunu salt Clouding demek ise doğru değildir,zaten
    teknik oalrakta LED lerdeki oluşum BB dir sadece!!

ANCAK yukarıda yazdığım gibi bütün olay ışık şiddetinin H/W+S/W olarak ayarında gizlidir

Bu arada "YENİ" diye "gazlanan" bu LED-LCD(uyanık Samy nin UK de Dava edilipte mahkum olduğu tanımlama ile "LED-TV") yeni bir teknikte değildir(tekonloji olarak bazıları tanımlar
    ama alakası yoktur,olay sadece Baclit in CCFL değilde LED uygulama olmasıdır)

+++
    Bir diğer çok ciddi gözden kaçan ise "Screen-uniformity" dediğimiz,karanlık ekranda ışık-karanlık sahnesindeki "homojenite" dediğimiz olaydır!!
    LED lerde de hala kötüdür,CCFL lerde hala kötüdür(genelde böyledir)

Hatta bu olayı bile "Clouding" diye tanımlarlar yine alakası yok tabiki!!
    Kısaca ekranda her görülen beyazlanma birileri için Clouding tir,yine tabiki alakası yok!

Bu arada bir saptama yapayım;peki üreticiler ne düşünüyor bu konuda derseniz>>>valla onlar hiç bir şey düşünmüyorlar!! NEDEN???
    Çünkü en başta Samy ve özellikle Clouding in Kralı olan SONY lerde bu oluşumlar "NORMAL" dir,evet size belki komik gelecek ama ayne onlar
    vede özellikle SONY için "NORMAL" dir!!

Yabancı Siteleri dolaşanlar bunlarıda bir görsünler bakalım insanlar neler yazmışlar,madem dışarda şöyle şöyle deniyor/diyorsunuz birde bunları araştırın
    anlarsanız vaziyeti bütün çıplaklığıyla

DH den bir arkadaş var sanırım nicki TCB(veya TMB,kendisi şuanda 46X45x kullanıyor,bunuda ben çok tavsiye etmiştim) bu arkadaşın paneline resmen
    "KAR" yağmıştı 2,5 sene önce!Clouding ten çıkmış ve aynen KAR yağmış gibi olmuştu;peki SONY ne dedi??? NORMAL dedi tabiki
    Bu arkadaş DAVA etti ve Mahkeme sanırım 2 sene kadar sürdü vede kazandı,Temyize gitti onuda kazandı v.s faiziyle+masraflayırla v.s parasını aldı sonra
    yine gitti Sony aldı o da ayrı bir olay tabiki

++

Üreticiler bu konularda çok rahatlar ve onlara göre NORMAL ama kullanıcı böyle düşünmüyor tabiki!!

AMA teknik olarak ve işin "FİZİK" kuralı gereği zaten ve sizin ve benimde elimizde olan bu kullandığımız panellerde bunları olması NORMAL dir!!!
    dolayısıyla üreticilerinde dedikleri budur yani NORMAL,ama o uyanıklar bunu size bir FİZİK dersi gibi anlatsalar,sizin tavrınız farklı olacaktır veya almayacaksınız
    veya farklı bir tedirginlikle panel almaya gideceksiniz v.s v.s,dolayıaıyla zaten bu uyanıkların daha KKlılavuzları bile hileli/eksik/anlaşılmaz/eksik tanımlamalı v.s
    şekildedir,ben bile senelerdir Modül/panel işinin içinde olarak çoğu yazanları anlamıyorum,daha doğrusu anlıyorum ama,sadece gülüyorum desem daha yeridir!

++

Son olarak şunu yazmam icap ediyor aldığınız panel LED veya CCFL;ama burada konu LED olduğu için,öncelikle

1-Dead/Stuck-pixel hatası çıkar/çıkabilir v.s
    2-Baclight-bleeding az veya çok olur/olabilir ama sıfıra yakın pek olmaz!!
    3-Clouding ise LED lerde tekniği itibarıyla OLMAZ!!ANCAK>>>BB çok fazla olursa zaten bunun adı teknik olarak Clouding olmasa bile,KAR yağmış gibi bir panele
    ne derseniz deyin o zaman
    4-Uneven-screen Uniformity dediğimiz homojen ışık dağılımı veya tam karanlık panelde falso verme olur/olabilir ama bir LED panelde CCFL ye göre
    olmaması gerekiyor hatta hiç olmaması gerekiyor ve test edilen bütün panellerde(Uzman Testlerinde) özellikle LED lerde düzgün olmayan homojenite olayı
    çok az olmaktadır yada hiç olmamalıdır!!!
    ANCAK çoğu kullanıcı bunu atlayıp kafayı Clouding e takıyor!!!halbuki homojenite çok daha mühümdür,renk/tonk oluşunu üzerine ama buda gözden kaçıyor!

++
    BB/Cloud.v.s efektleri az ise zaten sizi asla rahatsız etmeyecektir!!!kaldıki ekran FULL format ise bunu görmeyeceksiniz bile,ama FILM lerde 16;9 formatı tı
    Sinema formatı ile verilnce alt-üst boşluklardan BB yi görebileceksiniz az veya çok ama Clouding efekti(varsa şayet) bu durumda sizi rahatsız etmeyecektir yine!!!
    BB ise köşelerden özellikle kaçırır ve kafanızı takarsanız bunu görürsünüz ama,takmayın buna kafanızı

++
    Üreticiler genelde ekstrem örnekler görmek isterler ama Sony onu bile kabul etmez ve "NORMAL" der

++

Konuyu kapatırsam Samy White-EDGE-LED uygulamasında gördüğümüz örnekler olarak tipik BB lerin devam ettiğini görmekteyiz hatta çoğu
    örneklerinde CCFL seviyesindedir!!
    Ama BB nin fazla olmasıda Clouding efekti "havası" verdiğide bir gerçektir!böyle olmaması gerekiyor ama yukarıda yazdım,bu işin tekniği olarak
    ışık şiddetini azaltamıyorsunuz!!!sıkıntı orada zaten,yada bunu yapsanız bu sefer bitin sistemin dengesi bozulmaktadır çünkü renk/ton kısaca resim için
    IŞIK kaynağı şarttır!!!

Bugünkü LED/CCFL(kısmen hatta tamamen EEFL/HCFL hariç) maalesef bu sıkıntılar olacaktır!!

++

Konuyu çok teknik anlatmak istemiyorum ama aslında çok çok uzundur!!yinede çoğu yerde teknik terimler v.s az kullanmak istesemde pek olamıyor yada elim
    alıştığı için ve bunlar bütün dünyada İng.tanımlandığı için bende mecburen öyle yapıyorum

Normal bir kullanıcı zaten bütün bunları araştırayım vede her bir şeyini öğreneyim derse bu seferde panel filan almaz gider CRT den izler!!
    Adamlarıda iflas ettirirsiniz bu sefer

++

Yalnış anlamalara sebeb verdiysem yinde özür dilerim ama ne bir kastım nede bir kimseye taraf durumum filan yoktur,iki kişi "bozulmuş" ama buda önemli değil!!
    Sanırım onlarda olayı daha sonra çözerler ben sadece biraz samimi ve şaka yollu yazdım ama,diğer uyarımdaki durum farklıdır!!! çünkü ......ben bunu böyle yaptım/yapıyorım...
    diyen Sn.Body,aslında belkide istemeyerek yanlış bir algılamaya sebeb verebileceği için ben öyle yazmıştım!!yoksa ona karşı bir kastım veya tutumum olamaz,lütfen yalnış
    anlama olmasın!

Selamlar

Not;çok kafası takılan bana profilimdeki e.Mail den ayrıca ulaşabilir(vakit bulursam ayrıca cevaplarım çünkü şu sıralar iyice bunalttılar beni)
    ++

• Güzel kardeşim albani,

Neden bu kadar detaylı ve uzun uzadıya anlatıyorsun? Millet beğenmemiş seni, bırak beğenmesinler. Üslubunu beğenmemişler de, vs. Neden takıyorsun kafana? Gerek yok! Seni beğenmeyenleri bilgilendirmek zorunda değilsin. Küsme de, sakınola. Bir ara terk ediyordun, ilk mesajım sana olacaktı -- gerçi yine aynı şey oldu. Allahtan vazgeçtin de bilginden mahrum bırakmadın kimimizi. Ellerine sağlık.

PS: lütfen, "yanlış" yerine "yalnış" yazma.

Sağlıcakla kalasın.
  • Kardeş sen yoksa o bana TF de "yalnış" değil,doğrusu "yanlış" diyen senmiydin
    eğer öyle değilse yaw şunun tam doğrusunu yazın o zaman!!
    Yanlış yazdım TF de;yanlış denildi!
    Yalnış yazdım DH de yanlış denildi

neyse bende anlamadım ama her iki haldede harften dolayı farklılık olsada "mana" yinede aynı

++
    Kardeş bunlar benim işim,girer bir şeyler yazarım,alan alıyor nasılsa,hizmette ücretsiz ayrıca,ehh arada "yanlış" anlayan
    elbette çıkacaktır! alıştım bunlarada tabiki!

Eyvallah++

---

Bu arada aklıma geldi unuttum yazmayı,bu bölümden bana e.Mail atan oldumu(çünkü bu bölümde msg ım vardı demiştide!!)
    Pazar/P.tesi gelen e.Maileri bir hata yaparak sildim bugün

-Bir arkadaş B6/7/8 LED konusu sormuştu
    -Bir arkadaşta Pio 6090 sormuştu

msg ları önce şöyle bir taradım sonrada aksilik bu ya sildim!
    Lütfen yeniden göndersinler

Not;Samy LED B6/7/8>>>Modül+Processor tamamen aynıdır!!Cosmetic+bazı özellikle Engine dışı>>MediaPlayer v.s farklılıkları vardır
    Ben sadece soran o bir kaç arkadaş için Modül+Processor olarka aynı dedim ve panelde zaten bunlardan görüntü sistemi olarak müteşekkildir!
    Diğer özellikler ayrıdır!onlar benim dalım değildir++

• Sevgili albani arkadaşım,

Yazından anladığım kadarıyla kısaca LED TV'lerde Clouding kesinlikle olmaz diyorsun. Benim bildiğim, Backlight Bleeding dediğin şeyle Clouding denen şeyin anı şey olduğudur. Hatta Clouding denen şeye aslında Backlight Clouding deniyor. İstersen Google'da "led tv clouding" diye arat, orada gelen linklerde defalarca anlatılıyor. Sonuç olarak ister Clouding olsun ister Bleeding olsun, anlatılmak istenen şey panellerde siyahken köşelerden başlayan ve bulut şeklini andıran beyaz ışımalardır. Sony bunu normal kabul edilebilir ancak dünyada Sony dışında kimse bunu normal kabul etmiyor, onlar da işin doğrusunu biliyorlar aslında. Samsung teknik servisini ara, benim ekranımda Clouding sorunu var de, ya paneli değiştirirler ya da ellerinde panel yoksa sana yeni bir televizyon verirler. Aynı şey LCD'lerdeki ölü piksel muhabbetinde de var. Çoğu büyük marka 5-7 ölü piksele kadar normal kabul ediyor ama Vestel 1 tane ölü piksel de olsa televizyonu yenisiyle değiştiriyor. Ne Clouding, ne Bleeding, ne de ölü piksel normal birşey değildir, teknoloji ayıbıdır ve kullanıcının hiç hoşuna gitmeyen birşeydir. Ben televizyona 7000 TL para verecem ve Clouding problemli televizyon kullanacam. Yok öyle birşey.. Arkadaşımda UE55B7000 var, televizyonunda oldukça büyük alanda Clouding/Bleeding problemi var. Samsung'un teknik servisinin en tepesindeki kişiyle görüştü, o seviyeye ulaşana kadar konuştuğu çoğu kişi olaydan habersiz ama bu işlerle ilgili sağlam adamlar var, onlar detayı biliyorlar. Şu anda yeni televizyon da verseler aynı lotta aynı problemi yaşaması çok büyük olası. Ben bugün UE55B7000 aldım, yarın teslim edecekler. Benim aldığım ikinci parti ürün, yani Türkiye'ye ilk gelen partiden değil, belki şansa bu problemleri yaşamam ama benimkinde de sorun varsa, Samsung bunu istese de istemese de çözecek.

• bodycik arkadaşım,

Elindeki wireless usb ile networke bağlanmayı denedin mi? Samsung'un sitesinde şu şekilde bir açıklama okudum, "Only the Samsung Linkstick may be used as the wireless adapter for your television. Your TV will not recognize any other type of wireless USB adapter. Click here to visit Samsungs online parts distributor J&J International to purchase a Samsung Linkstick." Yani televizyona sadece Samsung Linkstick driverlerini yüklemişler. Dolayısıyla diğer usb wireless adaptörler haliyle çalışmayacaktır. Belki başka bir yolu vardır, araştırmak lazım. Aksi taktirde o kadar para vermek gerekecektir.
  • Genelde yanlış ve yalnız kelimelerinde hata oluyor.

Yalnış değil yanlış olacak
    Yanlız değil yalnız olacak.

@CBR...

Samsung BB durumunda vs. değişiyor demişsin ama arkadaşının başına gelen olayda Servisin en tepesindekine ulaştı, ulaşmak zorunda kaldı da demişsin. Demekki bu işler çok kolay olmuyor. Ya o adama ulaşamayanlar ne olacak?

Ayrıca unutmadan yeni tv'in hayırlı olsun. Güzel günlerde kullan. Servise ise iyi de olsa kötü de olsa Allah düşürtmesin insanı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Genelde yanlış ve yalnız kelimelerinde hata oluyor.

Yalnış değil yanlış olacak
    Yanlız değil yalnız olacak.

@CBR...

Samsung BB durumunda vs. değişiyor demişsin ama arkadaşının başına gelen olayda Servisin en tepesindekine ulaştı, ulaşmak zorunda kaldı da demişsin. Demekki bu işler çok kolay olmuyor. Ya o adama ulaşamayanlar ne olacak?

Ayrıca unutmadan yeni tv'in hayırlı olsun. Güzel günlerde kullan. Servise ise iyi de olsa kötü de olsa Allah düşürtmesin insanı...

İyi dileklerin için teşekkür ederim. Evet haklısın bu işler kolay değil. Örneğin ben yaklaşık 1 aydır Samsung LED TV hakkında araştırma yapıyorum. Bir ürünü almadan önce en ince detayına kadar araştırırım her zaman. Sence 7000 TL gibi bir para verip bu Clouding, v.s.. gibi sorunları yaşamak normal mi? Çoğu kişi bunu farketmiyor bile. Araştıracaksın, okuyacaksın, öğreneceksin ve en önemlisi hakkını arayacaksın.. Mesela büyük firmalarda bile etiket fiyatının altına indiklerini biliyor musunuz? Ben sıkı pazarlık yaptım, aldığım fiyatı burada yazamam ama bayağı indirim yaptırdım. Neden fazladan para vereyim ki? Çoğu insan bu tür birşey yapılabildiğini bile bilmiyor. Sonuçta benim aldığım televizyon en pahalı ürünlerden biri ve çok adet satmıyorlar. O yüzden sıkı pazarlık yapabiliyorsunuz. Ancak şu anda Samsung Led TV çok popüler ve heryerde çok fazla reklamı var, o yüzden çok da şansınız olmayabilir. Umarım sorun yaşamam ve televizyonu değiştirmek zorunda kalmazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: CBR1000RRFireblade

Sevgili albani arkadaşım,

Yazından anladığım kadarıyla kısaca LED TV'lerde Clouding kesinlikle olmaz diyorsun. Benim bildiğim, Backlight Bleeding dediğin şeyle Clouding denen şeyin anı şey olduğudur. Hatta Clouding denen şeye aslında Backlight Clouding deniyor. İstersen Google'da "led tv clouding" diye arat, orada gelen linklerde defalarca anlatılıyor. Sonuç olarak ister Clouding olsun ister Bleeding olsun, anlatılmak istenen şey panellerde siyahken köşelerden başlayan ve bulut şeklini andıran beyaz ışımalardır. Sony bunu normal kabul edilebilir ancak dünyada Sony dışında kimse bunu normal kabul etmiyor, onlar da işin doğrusunu biliyorlar aslında. Samsung teknik servisini ara, benim ekranımda Clouding sorunu var de, ya paneli değiştirirler ya da ellerinde panel yoksa sana yeni bir televizyon verirler. Aynı şey LCD'lerdeki ölü piksel muhabbetinde de var. Çoğu büyük marka 5-7 ölü piksele kadar normal kabul ediyor ama Vestel 1 tane ölü piksel de olsa televizyonu yenisiyle değiştiriyor. Ne Clouding, ne Bleeding, ne de ölü piksel normal birşey değildir, teknoloji ayıbıdır ve kullanıcının hiç hoşuna gitmeyen birşeydir. Ben televizyona 7000 TL para verecem ve Clouding problemli televizyon kullanacam. Yok öyle birşey.. Arkadaşımda UE55B7000 var, televizyonunda oldukça büyük alanda Clouding/Bleeding problemi var. Samsung'un teknik servisinin en tepesindeki kişiyle görüştü, o seviyeye ulaşana kadar konuştuğu çoğu kişi olaydan habersiz ama bu işlerle ilgili sağlam adamlar var, onlar detayı biliyorlar. Şu anda yeni televizyon da verseler aynı lotta aynı problemi yaşaması çok büyük olası. Ben bugün UE55B7000 aldım, yarın teslim edecekler. Benim aldığım ikinci parti ürün, yani Türkiye'ye ilk gelen partiden değil, belki şansa bu problemleri yaşamam ama benimkinde de sorun varsa, Samsung bunu istese de istemese de çözecek.

Sn.fireblade

-Kardeş uzun yazsam uzun oldu denir yine tepki gelir

-Herkes her yerde her bir şeyi tartışır,ama işin birde doğruları birde bazı durumlarda anlaşılna yada amiyane tabirleri vardır ve biz bunları(dışarda
    da aynen böyledir!!)genelde daha basite indirerek tarif ederiz hatta onu birde kendimiz isim takarız v.s
    Örneğin kısaca "LED TV" dendiği gibi(ama Samy uyanığı buna böyle der,o da ayrı bir durum tabiki) ama bu bir "TFT-LCD LED TV" dir ama daha kısa vede doğru tam tanımı
    ise LED-LCD dir!! ancak bunu maalesef günümüzde yeni bir "teknoloji" gibi anlayan insanlar vardır!! bu bir "tekniktir" sadece;Baclit ten at CCFL yi tak LED leri alsana LED-LCD
    şaka filan değil tam doğrusu budur yapılan işlemin,ben sana daha acı yada tatlımı dersin artık;bu teknik dahada "ucuzdur" CCFL ye göre!!! ama ismi "YENİ" olunca fiyatıda
    yeni ve tabiki pahalı olacaktır

-Senin ilk cümlene gelirsem;işte ilk paragrafta verdiğim gibi "genelde" biz diyelim buna kısaca Clouding diyoruz neden?? en azından o bulutlanma bize "görüntü"
    olarak Clouding gibi geldiği için!!

ANCAK BB ile Cloud,aynı şey değildir!!!
    Birisi fiziki bir durum(BB) ve bunun yarattığı bir oluşumdur diğeri ise(biri sürü sebebten dolayı)oluşan Clouding tir!!!

BB yani Baclit olmasa zaten Clouding olmaz,burada teknik olarak bir çok şey pratikte normal kullanıcılar tarafından karıştırılmaktadır!

Clouding in oluşması tipik olarak CCFL nin yapısı/konumu/ışık şiddeti(hatta tüplerin arızalı olması,buda genelde hep gözden kaçar) ve ışığında şiddeti
    ile paneldeki oluşum gerektiği zaman çok kötü Clouding yapar!!! işte bu panellerde "homojenitede" zaten çok bozuk olur,ama bunları bir uzman panele
    baktığı zaman şak diye anlar,normal kullanıcı ise her gördüğü beyazlanma efektine Clouding der

Sonuca gelirsek;adına her ne dersek diyelim(zaten buda önemli değildir)ve bu klasik panellerde(LCD uygulamalılar dahil tabiki!!) hatadır/sıkıntıdır ve ilerki
    aşamalarıda ciddi hatadır v.s v.s

ANCAK bu oluşum aynı olay değildir,bunu bir kenara koyalım!!

Servisleri bana hiç "referans" gibi gösterme,benim senelerim bu işlerde geçti amann lütfen Servis filan deme!!
    O Teknik Servisler gerekirse beni arıyorlar sen merak etme hocam

Hatta DH/TF de onlar için çok sert yazdığımıda bilir bunların çoğu,ama bu işlerin nasıl gittiğini bizim gibiler çok iyi bildiği için,idare ederiz çoğu şeyi!!
    Ama TR de özellikle çok fena traji-komik Servis hikayeleri okuyorum laf aramızda,ararsan forumu bir dünya bulursun bunlardan!

++
    Senin işin bu olmadığı için sanırım sana bazı şeyleri izah etmenin zorluğu içindeyim!!
    Bende bu arada panel kullanıcısıyım yani bir kullanıcı yada müşteri v.s ama sadece bu işi biliyorum ben ve fazla bir rahatsızlık duymuyorum açıkçası kaldıki
    çoğu şey benide rahatsız etsede,çünkü neticede bende para verip bir panel aldım,o kadar yazdım çizdim ama kimse bana bir panel hediye etmedi(duy sesimi TNB)

++
    Ben SONY yi tipik bir örnek gibi gösterdim sadece,ama sen bunuda sanırım değişik anladın kardeşim??
    Benim genel olarak anlattığım olayın MARKA ile bir alakası yoktur,bütün Markalarda bu işin kriterleri vede bütün uygulamaları bilinir vede aynıdır
    sadece örneğin senin verdiğin örnekten yola çıkarak Markaların yani üreticilerin eylem ve bazı davranışları v.s farklıdır!!

İşin temeli aynıdır!!!
    Ancak burada bir sürü Ticari kaygılardan tutunda,ürünlere kadar çeşitli durumlar vardır,ben sana dışardan ve kendimden(dışarda olan durumum itibarıyla)
    bir dünya farklı uygulama anlatabilirim!

Ancak sen parasını ödediğin bir üründe elbette hata v.s kabul etmezsin ki buda çok doğaldır,ama birde aldığınız işin teknolojisini/tekniğini bilmezseniz
    elbette bu durumda sıkıntı duymanız çok doğaldır!!!

Aldığın ürüne ister teknoloji ayıbı de,istersen ne dersen de,ama bu aldığın paneller bugün için bu kadardır!!!

++
    Bahsettiğin Samy olayında;paneli Clouding var denilerek elbete değiştirebilirler veya LGE veya Tosh v.s(sadece Sony bu konularda çok daha katıdır)
    "Müşteri memnuniyeti" kavramı dünyanın her yerinde vardır ama en kötü uygulaması TR dedir maalesef,dışarda bir çok bu konularda gelişmiş ülkelerde
    1 haftada 2 panel değiştiren 1 ayda 5 panel değiştiren çok fazla kullanıcı vardır ve gerekçeleride aslında bir panelin değişmesi için geçerli sebebler değildir!!

Ancak orada bu işler,mal aldığınız yerin satış şartlarına göre değişiklik göstersede hep "SATICI" bazlı olmaktadır!!!siz ne Servisi nede Üreticiyi ararsınız,onları
    sadece Arıza v.s durumunda ararsınız hatta satış sözleşmeniz çok iyi ise,direk her bir sorunu Satıcı ile çözersiniz,yada Samy aldınız,değişim istediniz ve bu defa
    Sony istediniz(şayet sony varsa orada)onu getirirler size v.s v.s

++
    Kısaca sizin bahsettiğiniz olay bizatihi Müşteri-Satıcı (TR de iseniz Servis)arasındaki özel durumlardır,bir de işin içinde ticari rekabet ve kaygılarda olursa elbete
    çok daha iyi hizmet almak mümkündür!!

Samy de bir üretici olarak ürettiği LED panelin ne olduğunu biliyor ve CCFL ile aynı sıkıntılarıda olduğunu biliyor ama bu işlerde global pazarda bana göre 1 numaralı
    üreticide Samy dir ve dolayısıyla USA/Avrupada son 5 senedir TFT-LCD de Lider Samy dir!!
    Dolayısıyla işin teknik kısmı vardır ve bunlar her üreticide aynıdır ama müşteri memnuniyeti kapsamında kim daha fazla taviz vede hizmet verirse buda kullanıcıya
    çok güzel gelecektir vede geliyor zaten,senin bahsettiğin Samy olayı zaten bütün dünyada da böyledir!!

Kısaca burada Kurallar vardır elbette,ama uyup uymamak yada nereye kadar uyyulacağı üreticiye bağlıdır!

++

Gelelim bir diğer çok önemli olaya Dead-Stuck-pixel dediğimiz "Piksel-hatası" olayına!!
    Benim asıl uzmanlık konum Modül dür(sizin Panel dediğiniz kısım yani)

Pilxel hatası için bir dünya hem teknik hemde çeşitli örnekli yazılarım oldu TF/DH de!

Senin bahsettiğin Vestel olayı sadece "müşteri memnuniyeti" kapsamı bir olaydır,lütfen ne sen nede başkaları böyle anlamasın!!

Benim işim olan Modüllerde Class-I/II/III/IV/V seviyelerine göre her bir Modül tipinin klozları vardır ve bunları bütün üreticiler(gerek Modül gereksede
    TV üreticileri bir anlaşma ile imzalamışlardır!!!)

Bu konu çok uzun olduğu için fazla kafanızı karıştırmadan geçiyorum;
    Genelde(hatta neredeyse tamamı)kullandığınız TFT-LCD TV lerdeki modüllerin sınıfı "Class-II" dir ve bütün üreticiler bunun hatalı pixel durumunu 5/6/7 gibi uygularlar
    ve aslında tam rakam belirtilirken birde bunların konumları çok önemlidir örneğin 3pixel alt-alta/üst-üste olursa örneğin değişim olur/olabilir veya
    5 tane olur ama hepsi farklı yerde olur yine değişim olur veya olmayabilir....
    Burada üreticiler(TV yi üretenler) Class-II de en az 5 tane hata isterler ve bu Class klozunda böyle yazmaktadır,diğer tip/seviyekloz v.s yi geçiyorum!

1 adet pixel hatalı bir panel değişime girmez 4 tanede girmez!!! hatta 5 tanede girmez(farklı bölgelerde)

Şayet değişime giriyorsa o panel bu "sadece ve sadece" ya Satıcının yada üreticinin kendi "insiyatifleri" ile girmektedir!!!
    Dolayısıyla burada yazılı kurallar değilde,müşteri memnuniyeti kavramı öne çıkıp bu eylem gerçekleştirilmektedir!!!bunuda yukarıda zaten anlattım!

MODÜL;üreticileri ise ne yapıyor derseniz??? çünkü asıl soru bu olmalıdır!!

Bunlar Modülü üretir ve aynen satarlar,bir daha hata çıktı/pixel hatası çıktı,Matrizte sorun var/likit sızması var v.s v.s v.s bunların hiç birisini Modül üreticileri
    kabul etmezler ve malı satarlar ve aynen fabrikadan çıkar ve bir dahada geri dönmezler
    eksiği/kırığı/çatlağı v.s v.s bunların hepsi artık malı alan TV üreticisinin riskindedir!!!

Modül üreticileri sadece ve özel anlaşması varsa elindeki Class durumuna göre değişim kabul ederler ama hiç bir üretici zaten bunlarla uğraşmaz ve bunları kırar atarlar!!
    Bütün dünyadan toplanan bu Modüllerin zaten en başta Taiwan/Çin/Kore/Japonya ya gelmesi asla mümkün değildir!!zaten yok bir uygulamada ayrıca!!
    Kaldıki günümüzde en az hatalı Modülleride Taiwanlı üreticiler üretiyorlar Class-II de,elinizdeki panellerde zaten hepsi Class-II dir!!!

Bu konuyu bağlarsak,yazılı kuralları ile üreticilerin uygulamaları farklıdır,işte burada Samy veya Sony arasında farklar vardır veya Tosh ile Phil arasında v.s!!
    Modülü üretenler ilede TV yi üretenlerinde arasında da farklar var vardır hem pratikte hemde ticari olarak v.s

++

ANCAK>> BB ve Homojenite sorunları ve CCFL tiplerde ise Clouding dahil hatalı pixel çıkma olayları,bugün için aldığınız tüm TFT-LCD TV lerin(LED dahil)""ortak sorunlarıdır""!!
    İster kabul edin ister etmeyin,ben daha Kasanın içine girmedim,orasıda ayrı bir alem,hele hele Chipset ile Processor den hiç bahsetmiyorum,çünkü herkes bir kaç şeye odaklanıyor ama
    paneldeki bir çok şeyide gözden kaçırmaktadır

Kısaca sorun sacece Clouding/BB olsa ben öpüpte başıma koyacağım o paneli

Selamlar

p.c;bu arada Samy LED B6/7/8 alacaklar gidip alsınlar panellerini,piyasadaki en iyi F/P paneli bunlardır daha uzun sürede böyle gider!!
    Sıfır hatalı veya o-bu-şu problemi olmayan panel filan diyede aramayın,nasılsa hepsinde bir şeyler az/çok vardır!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 11 Kasım 2009; 1:54:26 >

• Sayın albani.
    Samsung Led 6 serisini önerirmisiniz ? fiyatı vatanda 3.800-4000 arası.Bana vatandaki çalışan biraz daha bekle.LG de Led tv yapıyor ve rekabet olucak,fiyatlar biraz daha aşağı inicek demişti.
    Sizce ?
    Teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: CBR1000RRFireblade

bodycik arkadaşım,

Elindeki wireless usb ile networke bağlanmayı denedin mi? Samsung'un sitesinde şu şekilde bir açıklama okudum, "Only the Samsung Linkstick may be used as the wireless adapter for your television. Your TV will not recognize any other type of wireless USB adapter. Click here to visit Samsungs online parts distributor J&J International to purchase a Samsung Linkstick." Yani televizyona sadece Samsung Linkstick driverlerini yüklemişler. Dolayısıyla diğer usb wireless adaptörler haliyle çalışmayacaktır. Belki başka bir yolu vardır, araştırmak lazım. Aksi taktirde o kadar para vermek gerekecektir.

Maalesef dün eve çok geç geldiğimden ve uyuyakaldığımdan deneyemedim. Bu akşam mutlaka deneyeceğim. Gecikme için kusura bakmayın. Uyumaktan alamadım kendimi dün yorgunluktan :) Bir fuarım var da orası biraz yorucu oluyor.

• albani,

Mesajında yazdığın teknik konuların hiçbirine tek kelime birşey yazmadım. Tekrar okursan dikkat edeceksin. Kaldı ki hemen bütün mesajlarını okuyorum daha önce de çok okudum. Bilgini kesinlikle tartışmıyorum. Ancak yine söylüyorum üslubun fazla sert. Mesajını okurken, kullandığın tarz paylaştığın derinlemesine bilginin önüne geçiyor ve mesajın sonunda teşekkür yerine ne kadar sert ve ukala düşüncesi oluşturtuyor kafalarda. Bunu bir eleştiri olarak alıp üstünde çalışmalısın, sana tavsiyem.
    Eğer kendini iyi hissetmeni sağlayacak ise, bu TV'yi alana kadar çok uzun bir süreçten geçtim; araştırmaya başladığımda ne Sony W serisi ne de Samsung 8 serisinin esamesi vardı. Internet bu konuda bir nimet, doğru veya yanlış birçok fikir, bilgi, görüşe erişebiliyorsun. İngilizcenin dışında İtalyanca ve Fransızca'm da var. Turkey forum'dan(ismini yanlış hatırlıyor olabilirim) senin mesajlarını zaten okuyucu olarak takip ediyorum. Daha da güzeli AVForum olsun özellikle İtalyan forumları olsun birçok yerde senin mesajların tercüme ediliyor ve tartışılıyor. TV'yi aldıktan sonra takip etmeyi bıraktım TeleDünya ile problem yaşayana kadar. Onunla ilgili bilgi ararken bu konuyu gördüm ve yazdım. Sen geldin, şeref verdin, ancak herhalde fazla üstüne gelmişler, tarzın sevimsiz, sert bir hal almış. Bence geçmişte yazdığın güzel mesajlarınla bu konuya yazdıklarını yanyana koyup okumalısın. Farkı göreceğini umuyorum.

Service Menu'sune girdiğimi ve buradan bir takım işlemler yaptığımı yazdım. Service Menu'sü bir giz değil. samsung Service Menu diye aratınca hatta aratmasan bile her yerde tuş kombinasyonları çıkıyor. Ben özellikle menünün içinde ne yaptığımı, menüye nasıl girdiğimi/girildiğini yazmadım, sorulsa da yazmayarak sebebini belirtecektim de. Senin de dediğin gibi ben o riski alabiliyorum ama herkes alamayabilir.
    Yoksa benim uzmanlığım IT üzerinedir. Ama yine bu forumda dün Windows ile ilgili bölüme girdim, içler acısı. Dediğin gibi birçok yerli/yabancı forumda da ortak yanlış bilinenler var. Düzeltilebilir ama bu şekilde, sinirli ve azarlar üslupla değil.

Yeterince açık olduğumu sanıyorum.

P.S. Doğru yazımı 'yanlış'tır ve 'yalnız'dır.. Aksini iddia eden varsa bu tarafa yolla biz ikna ederiz. :) Kaldı ki;www.tdk.gov.tr var :)

• Sn.rampage

-Ben geçmiş msg larımda da görürsen Samy LED B6/7/8 serisi için "F/P" tanımı yapıyorum ki bu zaten bütün dünyada da böyledir

-F/P nin ne olduğunu sanırım herkes biliyor! dolayısıyla LED Bxx lerde böyle bir paneldirler,ancak bunun yanında bugün için alınacak ayrıca oldukça
    güzel bir LED tirler kendileri,Baclit LED olarak zaten kime gözünde fazla büyütmesin farklı Markaların LED lerinide!!
    İşte bu durumda bir LED-LCD alacaksanız elbette SAmy ler OK dir++

-Ancak bu teknoloji "artıları-eksileri" ile size geliyor,herkes ne aldığını bilsin lütfen!!
    Ne LED diye olay aşılıyor nede bir sürü ilave özellikler(panel dışı çalışma sistemleri dahil)ile olay aşılıyor ve
    bu arada her türlü sürprizlere açık olarak geliyor!!

Evet tavsiye ederim Samy Bxx LED leri++

• Sn.Body kardeş,iyi günler

Benim üslubum budur,sert ve itici gelebilir "bazılarına",ama ben bunları senin dediğin gibi bilerek yani kasıtlı olarak yazmam!bir yerde böyle çıkıyor demekki
    elimden,kısaca "üslup sert" e katılırım/katılıyorum,zaten ben çok açık net yazarım lafıda dolandırmam! ama "ukala" ve "sevimsiz" v.s tanumlarda bana çok
    sert geldi,yani o kadarda değil,bana yeniden "sert" yazdıma kardeşim......

Ve senin gibi kişiler her forumda karşıma çıkıyor,yani senin tanımladığın gibi,aslında bunlarıda saygıyla karşılıyorum tabiki,benin msg larımı binlerce insan
    okuyor,belkide onbinler v.s dolayıaıyla müsaade ette arada senin gibi karşı çıkanlarda olsun yani senin gibi eleştiri yapanda var elbette;haklı veya haksız
    ben herkesi nokta atışıyla memnun edecek değilim
    Onun için sana yazdım.....ben alıştım bunlara.... diye;sen şimdi var ister ukala de ister sevimsiz de;istersen ne dersen de,ben üslubumu;sen beğenmediğin diye
    değiştirecek filan değilim,zaten ortada ayrıca senin bahsettiğin gibi bir durumda yoktu!!! demekki senin "ters" tarafına gelmiş,dolayıaıyla ben böyle şeyleri aynen geçerim
    ne üzülür nede alınırım,sen keyfine bak kardeşim,ben rahatım++
    Selamlar

not;yanlış/yalnış olayınıda TF de birileri bir ara sürekli gündeme getirirdi,hatta birisiyle bir gün papaz olmuştum,sonrada herifi şutlamışlardı!
    yaw "zarfı bırakın mazrufa bakın",nedense bazı kelimeler birilerinin gözüne batıyor!Edebiyat tan imtihanamı giriyoruz

p.s;SM ye girme v.s dahil bütün bunları biliyorum,ama çok uzun zamandır artık kimseye vermiyorum(alt menüler v.s dahil!!)bunlar benim zaten işlerim!
    ancak SM konusu bizde çok yanlış algılanıyor ve orasını normal Menu zannediyorlar v.s;bana bugüne kadar yüze yakın kişi Chipset kilitlenmesi
    dahil SM deki hatalar için başvurdu!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 11 Kasım 2009; 11:17:12 >

• Sayın Albani;
    Teşekkür ediyorum sanırım elimden başka da bşey gelmez sadece teşekkür ederim; bilgilerinizi paylaştığınız için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

not;yanlış/yalnış olayınıda TF de birileri bir ara sürekli gündeme getirirdi,hatta birisiyle bir gün papaz olmuştum,sonrada herifi şutlamışlardı!
    yaw "zarfı bırakın mazrufa bakın",nedense bazı kelimeler birilerinin gözüne batıyor!Edebiyat tan imtihanamı giriyoruz

Özür dilerim, gereksiz bir düzeltme olmuş. Bana ne dilini nasıl kullandığından? Edebiyat'tan imtihan da olmuyoruz. Bunu bize ders belletmiş olanlar utansın. Okurum yazdıklarını, -- ki kelime atlamadan okuyorum -- faydalanırım. Okurken zorlanırım kimi yerde elbet ama bu kadar detaylı bilgiye ulaşmanın ceremesi de dili anlama çabam olsun.

Sağlıcakla kalasın.

• Ekran boyutlarını kıyaslamak için güzel bir site buldum. Belki işinize yarar...

http://www.displaywars.com/

Bende şu anda 32" Vestel Millenium var, 55" Samsung Led TV aldım, aradaki boyut farkı inanılmaz
  • 42" Vestel Millenium'dan terfi etmiştim ben de:)

Bu arada Edimax marka WiFi USB Adaptörünü denedim. TV herhangi bir tepki vermedi ve Network ayarlarını Cable'dan başka bir seçeneğe alamadım.

Güle güle ve zevkle kullanmanız dileklerimle :)
  • Fiziki olarak panel ebatları arasındaki fark göze farklı bir algılama(büyük) gelebilir ama iş görüntü izlemeye geçince değişir

Heleki 1080i/p kaynak izliyorsanız!!

Kaldıki bir 55" FULLHD panelden>>1080 izleme mesafenizde>>7feet tir!!! (210/220cm)

Bu panellerdeki en büyük esprilerden bir taneside HomeTheater/Projection system havasını yaratmaktır(aslında pek yaratmıyor ama!)
    böylece büyük bir ekrana özellikle yakından izletmek imkanı sunmasıdır!

Dikkat ederseniz prof.bir HomeCinema-Projection sistemlerinde izleme mesafeleri oldukça yakındır,hemde koskaca ekranlarda

++
    Ayrıca FULLHD panelden>>> HD uygulamalarında en doğru ebatlarda 50" ve üstüdür!!

++

• @albani
    quote:

Ayrıca FULLHD panelden>>> HD uygulamalarında en doğru ebatlarda 50" ve üstüdür!!

Televizyon gerçekten çok güzel, yayın kaliteli olduğunda çok keyif alıyorsunuz ancak kötü bir yayında da küçük televizyonlardan daha kötü oluyor. Her nasıl oluyorsa HD olmayan bir televizyonda izlediğimiz Divx film, bu televizyonda çok farklı bir hava uyandırdı. Görüntüler sanki tiyatro gibi, artık derinlik farkından mıdır bilmiyorum ama yapay bir görüntü var gibi. Alışmak gerek herhalde. Sesi de bahsedilen kadar kötü değil ama aynı zamanda müzik için de kullanacağımdan orta halli bir ses sistemi alacağım. Bugün Conax modül ve Teledünya işini de halledeceğim. 32" Vestel'de yaşadığımız bir sorun vardı. Televizyon sesini belli bir seviyeden yukarı çektiğinizde televizyondan hiç hoş olmayan bir ses geliyordu, biz televizyon sesini belli bir seviyede bırakıp Digiturk sesi ile sesi arttırıyorduk. Bir de son zamanlarda görüntüde özellikle karanlık sahnelerde çok göze batan bir beyaz alan aşağıdan yukarıya kayıyordu. Samsung'da da aynı sorun oldu, bunun televizyonla ilgili olmadığını tahmin ediyordum. Teknik servis televizyonun takılı olduğu prizdeki topraklamayı iptal etti, hiçbir sorun kalmadı. Televizyonun kendi topraklaması var, birden fazla topraklama olduğunda bu problem oluyor dediler. İlginç!

Televizyonun boyutu da şu şekilde

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.