< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Samsung M7 Serisi 43” Uhd Akıllı Monitör (10. sayfa)
-
-
iade olsa ne olacak ki ? Herkesin iade hakkı var. Eğer kişi itinalı şekilde test edip hoşuna gitmeyip iade ettiyse 2 gün sonra bir problem olmaz. Paket gelince duruma göre tekrar iade edilir sorun yok. Amazona bu yüzden güveniyoruz zaten :)
Ayrıca benim bildiğim ürünler iade edilince tekrardan bir servis kontrolünden geçiyor olması lazım. Arada tabi tek tük kaçanlar oluyordur. Media markt dan laptop aldığımda öyle denmişti. İade edince markaya tekrar gidiyor tekrar sıfırdan toplanıp mağaza gönderiliyor diye. Onalrın yalancısıyım vallahi.
Bu arada ben iade etmekten vazgeçecek gibi duruyorum. Siyah başarımı hoşuma gitti 3000:1 kontrast var. Öyle göze batacak çirkin bir ışık sızması ve bulutlanma da yok. En az 32" monitör almam lazım ki bu boyutta 4K IPS bulamadım. Olanlar da dandik iyileri ise çok para. Yüksek HZ olanlar da yine VA panel ve bundan pahalı. Ghosting oyuncu montiörü diye satılan serilerde bile gördüm. 43" 'e alışmaya başladım ne yalan söyleyeyim. Şimdi tek eksisi panelin ayna gibi parlaması olarak gösterebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 4 Kasım 2022; 23:31:42 >
-
Amazon konusunda ne iade ürünler paylaşıldı, belki görmüşsünüzdür. Dizi çıkmış eşofman, sakal traşı yapılmış makine, kullanılmış çorap vs. Onun için amazon iade ürünü nasıl bir kontrolden geçiriyor bilmiyorum ama çok fiyat farkı olmadıktan sonra ben amazondan iade ürün almam.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Monitör geldi. Gerçekten parasını hakeden bir ürün.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Mediamarkt sitesinde dolanırken %7 kod verdi. 5300TL tutarına düştü. Ben de aldım. Ama kararsızım hala.
Mediamarkt iadede sorun yaşatan bir firma mıdır?
-
internetten alacağınız için çok sorun olacağını düşünmüyorum ama iadesini yaparken koca kutuyu nasıl götüreceksiniz onu iyi düşünün
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akakom -- 7 Kasım 2022; 7:0:41 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ses sistemime bu ürünü almayı düşünüyorum monitör ile bağlantı kurmak için, ne dersiniz? kullanan varsa yorum yapabilir mi
https://www.hepsiburada.com/pratik-bluetooth-aux-ara-kiti-p-HBV00000391IM?magaza=Nanopro&url_src=and-product-detail
hocam mutlaka bt 5.0 alın derim. Gerçi tv nin bt teknoloji 4.2 olarak uygun görmüş samsungcum niye böyle bir şey yapmışsa. Ama kolay bağlantı açısından kaliteli bir şey almak faydalı olur. Bir de bunların pilleri çabuk bitiyor.
ugreen belkin gibi markalara bakın. Ben arabanın teybine bu linktekine benzer bir ürünü monte ettim direkt içine. Telefon bir bağlanıyor bir bağlanmıyor. Çok sorunlu. Ama baseuss marka birtane almıştım BT5.0 saniyesinde telefona bağlanıyordu. Gerçi telefonum da bt5.2 olması lazım ondan mıdır bilemiyorum ama durum böyle. :D
-
ben iade ettim. yansıma çok fazla. koyu tema kullanıyorum ve pencerenin arkasında durmadıkça çok fazla yansıma yapıyor. hatta telefona gelen bildirimleri yansımadan görebiliyordum.
pencere arkasında durması için de odanın tüm dizaynını değiştirmem gerekiyordu iade etmek daha mantıklı geldi. sonuçta monitör için odayı değiştiriyorsam orada benim kullanım senaryom için bir sorun vardır, dedim.
onun dışında çok güzel bir monitör/tv. keşke 400 nits olsaydı veya daha mat bir ekran.
-
Rica etsem ideal görüntü ayarlarınızı paylaşabilir misiniz? Görüntü konusunda bir şeylerin yanlış gittiğini düşünmeye başladım.
Bu fiyata mat 4K monitör bulabilirsem iade edeceğim ben de. 43" ve parlak olması zorluyor beni. Dayanır mıyım dedim ama akşamları loş ortamda kullanırken " ya kalsın amaan 6 ay sonra 10 bin olacak iade ettiğime pişman olacağım " diyorum. Ama gündüz kullanırken de off koca ekran ayna gbi her şeyi yansıtıyor masada da emanet gibi duruyor iade edeyim diyorum. :D
Ayrıca yazıların okunması da biraz sıkıntı. IPS ekrandan sonra yazılarda 10 kere cleartype deneme rağmen güzel bir şey tutturamadım. 4K 100% dpi da kullanıyorum.
Bu arada renkleri bayağı toparladım. 6500K beyaz dengesinde ve olabildiğince kalibrasyon yaptım. Renk uzayı olarak da ADOBE RGB kullandım. Display P3 renklerinin çoğunu gösterebiliyor %82 olması lazım. RTings kalibrasyon yapmış onun profili Adobe RGB 1998'e çok benziyor. Bu yüzdenAdobe RGB1998 i kullandım ben . Kalibrasyonlu IPS ekranımı baz aldım bazı ayarları yaparken de. Ona göre bundaki beyaz dengesi çok daha iyi ayarlanıyor. Laptopda beyaz dengesi ayarı olmadığı için, Bir miktar daha sarı 6500K ayarım. Ama bunda 6500K tam güzel beyaz, ne sıcak ne soğuk.
Adobe renk profili https://download.adobe.com/pub/adobe/iccprofiles/win/AdobeICCProfilesCS4Win_end-user.zip?
Profili ve ekran kartından da çıkış rengi seçiminin fotosunu en alta ekledim mecburen. Forumda SS yapıştırınca hep en alta ekliyor, en başa taşıyamadım. Renk profilini yükleyin ve seçili konuma getirip, tv menüsünden ayarları yapın.
Uzman Ayarları 1 -
Uzman Ayarları 2- Beyaz Dengesi
Beyaz dengesi 6500 Kelvine ayarlı. Renk tonu Kırmızı 2 seçip ve Beyaz ayarındaki ayarları yaparsanız tam beyazları alırsınız
Uzman Ayarları - 3 Renk alanı ayarları
Doğalı sakın kullanmayın. Berbat bir kırmızı başarımı var doğal ayarının. İnsan yüzleri pembemsi oluyor. Yeşilde zaten panel başarımı düşük. Ne kadar ayar yaparsam yapayım yeşili düzgün toparlayamadım. Yeşilin kendisi iyi de ara tonlarını pek veremiyor. Panelden o da işte.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 8 Kasım 2022; 23:13:31 >
-
@Yazılımcı Online Genelde 80-90 Mbit/s Blu-ray HDR filmler izlemek istiyorum. Bu monitör mü daha iyi performans gösterir yoksa Philips 43pus7506 gibi tv modellerine yönelmek mi daha mantıklı? M7'nin Dolby Vision, HLG, HDR10+ gibi destekleri olmaması sıkıntı yaratır mı? M7 Rtings'te 7.0 HDR puanı almış fena gözükmüyor ama uyumluluk sorunları hakkında pek bilgim yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgalation -- 8 Kasım 2022; 20:49:59 > -
M7 de HDR sertifikası yok. Donanımsal mı yazılımsal mı çözüyor bilmiyorum. Bu HDR teklonojisini ben bir türlü anlamadım TVlerde. HDR adam akıllı izlenecekse en az 400 - 500 nit olmalı zaten ona da HDR400 lisanslı alınabiliyor. Giriş seviyesi HDR400. Sonra 500 600 1000 diye gidiyor. Aslında bu rakamlar panelin maxiumum parlaklık derecsi. Ne kadar parlak olursa HDR kalitesi de o kadar artıyor.
Eğer adam akıllı HDR film izlerim diyorsan bu tv bir HDR görselliği sunamaz. Gerçi bende 600nit'e yakın laptop var HDR400 lisanslı onda da HDR da istediğimi alamıyorum birde ıps panel olunca syahlar gri gibi oluyor. HDR filmlerin geneli berbat bence ama bu monitörde HDR açıkken ayrıca da parlaklık ve kendimize göre kalibre ayarı yapabildiğimiz hatta gamma ayarı da yapabildiğimiz için HDR nin o sim siyah detay yok eden halini bir nebze yok edebiliyoruz. Rtings de HDR puanı nasıl 7.0 olmuş, sertikası yok ve parlaklığı 300/350nit iken ben de ona şaşırıyorum aslında. :D
Philips'i Türkiyedeki servis anlayışı yüzünden en baba televizyonunu bile önermem. Adem Helvacı kanalını izleyip, philips ile ne sorunlar yaşanıyor görebilirsiniz.
Benim laptopda 10bit ekran var HDR10+ ve Dolbyvision da var. PAneli windows ayarından HDR'a çevirmezsem netflix'de otomatik dolby aktif olup, panel parlaklığını sona alıyor ve renk kalibrasyonunu ona göre ayarlıyor. Dolby bence HDR'dan daha güzel çalışıyor. Telefonum samsung onda da HDR10+ var. Ama dediğim gibi HDR hangi filmi izlediysem kap karanlık, HDR10 olan M7 ile HDR10+ arsında ben çok da bir fark göremedim işin özü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 8 Kasım 2022; 22:19:28 >
-
Laptop ihtiyacım da vardı, o zaman tv almak yerine oled ekranlı bi zenbook, vivobook falan almak hem genel kullanım hem de film izlemek için daha iyi olur. Teşekkürler üstat.
-
laptop ihtiyacın varsa zaten hocam öncelikle ekranı iyi olan bir model listesi hazırlayıp, oradan diğer donanımlara göre elemeye geç. Her ne kadar FHD yeter ya ufack ekranda dense de, pixel yoğunluğu denen bir şey var. 16" ekrandaki 2K keyfi bence mükemmel. 4K daha da mükemmel olur. Bit kadar telefonlarda bile 2k ekran oluyor 400 300ppi oranında. LAptop seçerken ne yapacan o kadar çözünürlüğü diyenleri kafana takma hiç. Ekranı kaliteli ve donanımı da iyi hangisi ise onu alırsın listenden seçip. 1 senedir bakmıyorum piyasaya. Baksam bilgi verirdim de yeni neler çıktı haberim yok. Ben laptop aldığım sırada miniled paneller laptoplara gelecekti. Onun yerine oled 'e dönüyor galiba sektör yavaştan.
Bu arada bu M7 de en ama en çok hoşuma giden, renk ayarlarını ve beyaz ayarını yapabilecek bir sürü ayar olması. Şu an profesyonel olmayan en iyi monitörü al, hiç birinde kelvin ayarı yok. Olanda da sabit kelvin vardır sap sarı renkler verir. Benim eski HP öyleydi %100 SRGB ama sıcaklık ayarı sabit. 6500 ya da SRGB seçince beyaz ile alakası olmayan bir sarılık olurdu. Laptop bile kalibreli benim x-rite ile ama laptoplarda beyaz ayarı manuel yapılamadığı için M7deki kadar doğru beyazları alamadım. Ama tabi laptoptaki IPS panel gibi de doğru yeşil ve kırmızı renk vermiyor o da ayrı mevzu.
Eğer M7'deki gibi RGB kanalını tek tek ayarlatan(mesela kırmızı tonu için kendi içinde RGB ayarı yapılan) , beyaz dengesini de tonlamasını ayarlatan bir monitör bulursam alacağım. Bulamazsam bununla devam. Sarı ya da mavi beyazlardan yıldm artık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 8 Kasım 2022; 22:29:6 >
-
sanırım forumdaki çoğu kişi satın alıp farklı sebeplerden iade etmek istiyor, benim monitör geldi kullanmıyorum. iş yoğunluğum sebebiyle gündüz kullanamadim, test de edemedim ne kadar parlıyor bilmiyorum, en kısa sürede bakacağım, ama ben genel olarak memnunum. 43" bir tv vardi bende full hd, onu satıp üzerine biraz koyup bir tv almak istiyordum. içerik tuketmek için kullanıyorum, bazen de bilgisayara bağlayıp oyun oynuyorum. Bu fiyat bandında alınabilecek tvlere baktım hepsi awox gibi markalar, indirimde Philips in 43" tvsini düşündüm ama Dex özelliği benim icin biraz da kriter oldu. kalitesinden ve smart özelliğinden memnunum. iptv uygulamaları da var.
Fırsat: Philips 43PUS7506/62 43'' (108 cm) 4K UHD LED Smart TVwww.amazon.com.trAmazon.com.trhttps://www.amazon.com.tr/dp/B09HFRSRCW?psc=1&ref_=cm_sw_r_apann_dp_X5AXB621MSRX4KGGWKYJ
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bunun benzeri 32 inç versiyonu neden daha pahalı satılıyor bilen var mı, özellikleri de aynı gibi?
-
monitör olarak 32" daha çok tercih ediliyor çünkü 😊
mantıklı
-
Arkadaşlar bu monitör 4K da 60 hz veriyor değil mi? Başka bir yer de 4K 30 hz yazmışlar da.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X