Şimdi Ara

Samsung markasına duyulan öfke hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, daha önce çeşitli cihazlar kullandık hepimizin elinden türlü markalar geldi geçti.

Fikrinizi almak istediğim bir konu var, başlıklarla okuyorum. Konu Sony'de ya da HTC bölümünde açılmış ama Samsunga aradan öfkesini yazıyor yorum yapan. Apple konularında da benzer şekilde...

Bir okuyucu olarak tespit ettiğim, eleştiri alan kilit noktalar şunlar;

- Samsung kalitesiz bir arayüz ve kalitesiz ucuz hissettiren bir kasa kalitesi ile cihaz üretiyor.
    - Samsung'un arayüzü çıkarttığı 100 küsür modelden sonra sadece en son çıkan S6 ile tam anlamıyla akıcı çalışıyor. Nexus, HTC ve Apple cihazlarının arayüzleri gibi akıcı, az sürpriz yapan bir hale gelmesi yıllar sürdü.
    - Piyasa fiyatlarına bakınca 2.800 TL'ye cep telefonu satmaya çalışıyor. HTC ve Sony gibi her çıkardığı modele önceki model üzerinden 400-500 TL zam yaparak fahiş fiyatlar talep ediyor.
    - 2.800 TL verilecek (bunu kim belirliyorsa artık?) cihazlar değil. O paraya öküz alırız.
    - Tasarım ve görsellik olarak touchwiz arayüzündeki başarısız bir ısrarı var. Özellikle teknolojiye uzak olan (mesela HTC markasına hatice diyen, TL'ye hala milyon diyen) insanları, bu forum gibi yerlerde araştırma yapamayan ya da bilmeyen insanları Android sistemden soğutan, daha doğrusu Androidi sadece Samsungdan ibaret sanmalarına sebep olan bir marka.
    - Ederinin iki katı fiyatına sattığı akıllı cihazlar, 1 yıl içinde çok değer kaybediyor. (sanki akıllı telefon bir yatırım aracı?)
    - Herkesin standart melodi ve mesaj sesi kullanması sebebi ile o ıslıklı mesaj sesinden NEFRET edilmesi. hatta kalabalık iş yerlerinde sürekli bu sesi duymaktan dolayı, arkadaşları uyarmak. Telefonlarının ayarlar kısmına girip ses değiştirenler var.
    - Günlük kullanımda şarjı iyi giden cihazlar üretmesine rağmen bu şarjın iyi gitmesi olayı, her güncelleme ile geriye gidiyor.

Şeklinde tespit, eleştiri ve kişisel yorumlar var. Bunların hangilerine katılıyorsunuz hangilerini yanlış buluyorsunuz?
    Ve sizce, ideal bir akıllı telefon Türkiye şartlarında kaç TL olmalıdır? (idealden kasıt Samsung gibi kaliteli kamerası olan, pili iyi giden ve hızlı akıcı bir cihaz)

Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• Bana göre en amiral gemisi dediği telefon 1000 tl yi geçmemeli. Sonuçta ne kadar akıllı olursa olsun ne olursa olsun bir dizüstü bilgisayar kadar akıllı özellikle olamaz bu 2800 fiyatında ancak bilgisayar alınır. Şahsen note edge kullanıyorum. Ama hediye olarak geldiğinden kullanıyorum. Asla 2800 tl para vermezdim. Sonuçta forum okumak konuşmak için arada kalem kullanıp note almak bu kadar bedel abartılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atillaoguz -- 23 Nisan 2015; 15:33:04 >
  • Birileri ulke ekonomisinin yerlerde oldugunu ve kur degerlerini unutuyor sanirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miex

Birileri ulke ekonomisinin yerlerde oldugunu ve kur degerlerini unutuyor sanirim.

Ülke ekonomisi yerlerde olduğu vakit, fiyatların düşmesi gerekmez mi? Devletin vergileri yaklaşık %30' u demek zaten bir akıllı cihazın. Yani 2.000 TL 'ye aldığımız bir cihazın 600 TL'sini zaten devlet alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zubut

quote:

Orijinalden alıntı: Miex

Birileri ulke ekonomisinin yerlerde oldugunu ve kur degerlerini unutuyor sanirim.

Ülke ekonomisi yerlerde olduğu vakit, fiyatların düşmesi gerekmez mi? Devletin vergileri yaklaşık %30' u demek zaten bir akıllı cihazın. Yani 2.000 TL 'ye aldığımız bir cihazın 600 TL'sini zaten devlet alıyor.

Alıntıları Göster
    Son 4 madde kesinlikle doğru kimse itiraz edemez. Hatta android i samsung un yazdığını savunanlar vardı çevremde bir ara ve nexuslara çakma çin malı android versiyonu diyen bile vardı. Yani cahillik diz boyuydu ve adamların yemeye parası yoktu gittiler s3 için bi ton borca girmişlerdi zamanında sırf cool takılmak için

• Yillardir kullandigi dandik kasa

Kalitesiz ve dusuk kapasiteli batarya

Isitip isitip ayni kegen tasarim

2015 e kadar rezil rusvag bir arayuz cok ram harcayan ve sisen touchwizh

Hep kopuklu fiyattan cikan cihaz ve asiri zarar etme

1gb ramli telefona ram bahanesiyle guncelleme vermeyip 1gb ramli faha dusuk tablete ayni soz konusu guncellemeyi verme

Benim cevremin sahit oldugum gördüğüm okudugum yuzlerce ornekle sabittir,aksi yonde avukatlik yapacak fanlarida benim icin kifayetsiz yazilardir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: superwera

Yillardir kullandigi dandik kasa

Kalitesiz ve dusuk kapasiteli batarya

Isitip isitip ayni kegen tasarim

2015 e kadar rezil rusvag bir arayuz cok ram harcayan ve sisen touchwizh

Hep kopuklu fiyattan cikan cihaz ve asiri zarar etme

1gb ramli telefona ram bahanesiyle guncelleme vermeyip 1gb ramli faha dusuk tablete ayni soz konusu guncellemeyi verme

Benim cevremin sahit oldugum gördüğüm okudugum yuzlerce ornekle sabittir,aksi yonde avukatlik yapacak fanlarida benim icin kifayetsiz yazilardir.
    Bİr samsung kullanıcısı olarak (s3) rahatlıkla söyleyebilirim ki eğer aldıktan 2 3 sene sonra markaya lanet okuyorsanız o zaman duyulan öfkenin nedenini anlıyorsunuz yok beğenip devam ederseniz de zaten öfke duyanları hiçbir zaman anlayamıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9EC7358F0

Bİr samsung kullanıcısı olarak (s3) rahatlıkla söyleyebilirim ki eğer aldıktan 2 3 sene sonra markaya lanet okuyorsanız o zaman duyulan öfkenin nedenini anlıyorsunuz yok beğenip devam ederseniz de zaten öfke duyanları hiçbir zaman anlayamıyorsunuz.

Alıntıları Göster
    O dediklerinin hepsi sadece bu forumda var
    Çık sokağa bak cep telefonunda en guvenilir marka samsung her 5 kişiden birinde var

Burada birisinin başına bir şey gelmiş dusuncesini yazmış ve diğerlerinin gazıyla kötülüyor
    Biraz da caf caflı janjanlı kelimeler ile susledin mi tamam, çok iyi izlenim bırakıyor ve boyle yazdığına göre vardır bildiği diye

Mesajı okuyan da başka topicte giyidiriyor samsung a veya başka sektörde X markaya..

benim de tespitim bu

• Üatteki arkadaşa katılıyorum teknoloji den anlamayan kesim samsungu seviyor çünkü başka marka bilmiyor.
  • Samsung eskiden kaliteliydi. Kaliteyi bozup kolay para kazanmayı seçti. Android ise ekmeğine yağ sürdü.

Samsungu sattıran kalitesi değil, Android sistem kullanıyor oluşu ve çok fazla reklam ile paraya göre yorum yapan insanların yönlendirdiği kişiler tarafından satın alınması.

Ama vatandaş uyanıyor. Alternatiflere yönelim başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemmetin -- 23 Nisan 2015; 23:24:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -1907fb-

Samsung eskiden kaliteliydi. Kaliteyi bozup kolay para kazanmayı seçti. Android ise ekmeğine yağ sürdü.

Samsungu sattıran kalitesi değil, Android sistem kullanıyor oluşu ve çok fazla reklam ile paraya göre yorum yapan insanların yönlendirdiği kişiler tarafından satın alınması.

Ama vatandaş uyanıyor. Alternatiflere yönelim başladı.

Aslında kaliteli olan samsungun ürettiği telefonlar değil de galiba Googleın ürettiği Android sistemdi, eskiden de. Ben S3 ile nasıl cebelleştiğimi bilirim
    Marka bilinirliği fazla, dediğiniz gibi bilen bilmeyen herkes çevresine "samsung al" diye tavsiyede bulunuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

Çık sokağa bak cep telefonunda en guvenilir marka samsung her 5 kişiden birinde var

Burada birisinin başına bir şey gelmiş dusuncesini yazmış ve diğerlerinin gazıyla kötülüyor
    Biraz da caf caflı janjanlı kelimeler ile susledin mi tamam, çok iyi izlenim bırakıyor ve boyle yazdığına göre vardır bildiği diye

Mesajı okuyan da başka topicte giyidiriyor samsung a veya başka sektörde X markaya..

benim de tespitim bu

Evet haklısın bu beş telefonun 2 si veya üçü galaxy yada note serisi replikadır.
    Samsungun 2800 tl'lik telefonunda bu değerler alınıyorsa eyvallah

• quote:

Orijinalden alıntı: Taha0194

quote:

benim de tespitim bu

Evet haklısın bu beş telefonun 2 si veya üçü galaxy yada note serisi replikadır.
    Samsungun 2800 tl'lik telefonunda bu değerler alınıyorsa eyvallah

Bu Huawei hangi model hocam?

• Zubut kullanıcısına yanıt
    Huawei G7 modeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taha0194

Huawei G7 modeli
    Tablet aldık kardeşime. Tablet başlarda gayet iyiydi. Sonra iyice bozulmaya başladı. İlk başta soket, sonra kendi kendine kapanmalar, en basit oyunlarda bile kasmalar vs. Telefonlarıda böyle. Ayrıca sokağa çıktığında herkesin elinde ya samsung ya da apple var . Telefon alacaksam samsung tercih etmiyorum o yüzden. Tasarımıda hoşuma gitmiyor.
  • Telefon turkiyede cok pahali cok apple da olsa samsungda olsa lg htc de olsa kazAnan hep abd cin ve kore bizde parayi onlara aktariyoruz
  • TiSKE kullanıcısına yanıt
    Her 5 kişiden birinde olunca güvenilir markamı oluyo ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: beegno

Her 5 kişiden birinde olunca güvenilir markamı oluyo ?
    EVET sağlam ve güvenli firma
    öfke duyan yok diyorum
    sadece bu forumdaki 3 - 5 kişiden başka yok diyorum
    cihaz arızalanınca dellenenler vardır
    mahkemelerde şikayetler de vardır
    hangi firmanın yok ki?
  • quote:

EVET sağlam ve güvenli firma
    öfke duyan yok diyorum
    sadece bu forumdaki 3 - 5 kişiden başka yok diyorum
    cihaz arızalanınca dellenenler vardır
    mahkemelerde şikayetler de vardır
    hangi firmanın yok ki?

Alıntıları Göster
    şahsen samsung telefonları seviyorum.. renkler ve zevkler değişebilir.. geçmişte de bir çok samsung telefon kullandım.. ailemde de herkes samsung kullanıyor.. ben s4 kullanıyorum değiştirirsem ilerde yine samsung alırım modelini bilmem ama samsung alacağım kesin :)

• ekran dışında samsungun bir numarası yok. note 2 kullanıyorum.

pil desen artık sony ve lg telefonların da pilleri iyi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.