Şimdi Ara

SAMSUNG monitör ile gelen ses kablosu için LÜTFEN YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selâm beyler. SAMSUNG P2370HD monitör+TV modelim var. Şimdi ben açıkçası HDMI kabloda almamıştım. DIGITURK HD kutunun HDMI kablosunu 6870 ekran kartına takıp monitöre PC'yi tanıttım, (monitörün ayarlarından) PC'ye de monitörü tanıtıp izlemeye başladım. Tabi HDMI kablo sesi de aktardığı için ses sistemimi iade ettim. (Logitech Z2300) Nitekim ailem ile oturduğum için çok ses yapmayı zaten arzu etmem. Her ne ise, asıl mesele şu. Monitörün kutusunu karıştırır iken bir SES KABLOSU gördüm. Bir ucu MAVİ, diğer ucu YEŞİL. Mavi olanı monitöre, yeşil olanı ses kartıma taktım ama ses yok. Nitekim anakartımın ses desteği DOLBY HOME 7.1 ve modeli bu:

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=152&productid=bd54515

Monitörün ses ayarları ile ilgili OLMADIĞINI düşünüyorum ve Windows 7'nin hangi ses ayarları ile yapılacağını merak ediyorum. Yardım eder misiniz ? Mutlaka bir yolu olmalı. Bu kablo boşuna olamaz. Aksi takdirde HDMI kablonun vereceği sese talim etmek gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 22 Aralık 2010; 1:14:26 >

• Ses kablosu HDMI ile bağlı olmadığında kullanılabiliyor. HDMI bağlayınca o çıkış inaktif oluyor, DVI ya da VGA bağladığınızda çalışır.

Anakart üzerindeki ses çıkışlarını kullanmanız gerekecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fato65

Ses kablosu HDMI ile bağlı olmadığında kullanılabiliyor. HDMI bağlayınca o çıkış inaktif oluyor, DVI ya da VGA bağladığınızda çalışır.

Anakart üzerindeki ses çıkışlarını kullanmanız gerekecek.

Valla tam tahmin ettiğim gibi çıktı. :) Teşekkür ederim kardeşim.

Peki hangisi daha kaliteli olur ? Ses için ?

HDMI kablonun sesi hangi kaynaktan aldığını hala merak ediyorum. Ekran kartına bağlı. Sesi nasıl alıyor ki. :)

Tam randıman için HDMI yi söküp hem optik kabloyu hem DVI'yi bağlama niyetindeyim fakat HDMI nin sesi nereden aldığını çözmem lazım :)
  • Kartınız ATI ise ekran kartı üzerinde tümleşik bir ses chipi var, onu kullanıyor, yani anakart üstündekini kullanmıyorsunuz. NVIDIA ise anakart üstündeki SP/DIF çıkışında bağlanan kablo ile sesi ekran kartına aktarıyor.

Kalite konusu sizin ses siteminize bağlı, yorum yapamıyorum. HDMI üzerinden Dolby ve 7.1 ses çıkışı verilebiliyor. Ona göre siz karar verirsiniz.

HDMI'ı sökmenize gerek yok, PC'nin ses ayarlarından default device ses çıkışını değiştirerek istediiniz yerden ses alabilirsiniz. Ya da ses sisteminizi TV'nin ses çıkışına bağlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fato65 -- 22 Aralık 2010; 13:43:58 >
  • quote:

Kartınız ATI ise ekran kartı üzerinde tümleşik bir ses chipi var, onu kullanıyor, yani anakart üstündekini kullanmıyorsunuz. NVIDIA ise anakart üstündeki SP/DIF çıkışında bağlanan kablo ile sesi ekran kartına aktarıyor.

Kalite konusu sizin ses siteminize bağlı, yorum yapamıyorum. HDMI üzerinden Dolby ve 7.1 ses çıkışı verilebiliyor. Ona göre siz karar verirsiniz.

HDMI'ı sökmenize gerek yok, PC'nin ses ayarlarından default device ses çıkışını değiştirerek istediiniz yerden ses alabilirsiniz. Ya da ses sisteminizi TV'nin ses çıkışına bağlayabilirsiniz.

işte asıl sorun buradaüstte yazdığım gibi ses sistemimi iade ettim (z2300)...hdmi kablo ile monitörün hoparlörlerinden ses alıyorum..ki onlarda dolby destekli...

şimdi ise diyorum ki gene monitörün (p2370 samsung arkasına) hoparlörlerine optik ses kablosnu bağladığım zaman ses alamıyorum o açıdan hdmi kabloyu çıkartmak istedim..hdmi kabloyu çıkartmadan optik ses kablosunu anakarta takarak ses almayı denedim,Kİ AsIL İSTEDİĞİM BU ama nafile... :((( denetim masası ses ayarlarından ben yapamadım daha doğrusu...

kısacası monitörün hoparlörlerine anakartın ses kartını optik ses kablosu ile bağlıyorum ama ses gelmiyor..hem HDMI kablo hem optik ses kablosu takılı iken nasıl ses alırım ? hangi ayarlardan yapılır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 22 Aralık 2010; 15:51:38 >

• hala yapamadım...upppp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 23 Aralık 2010; 14:27:21 >
  • PC'deki ses ayarlarından Sound Playback / Default Device'ı HDMI yerine anakartın ses kartı olacak şekilde değiştirir ve hoparlörlerinizi anakartın çıkışına bağlarsanız çalışacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

PC'deki ses ayarlarından Sound Playback / Default Device'ı HDMI yerine anakartın ses kartı olacak şekilde değiştirir ve hoparlörlerinizi anakartın çıkışına bağlarsanız çalışacaktır.

optik kabloyu anakart ve monitörün hoparlörüne takıp:

Denetim Masası / Ses / realtek digital output (optical) sağ tık, varsayılan yap dedim.. (HDMI realtek yerine)

gene olmadı gene olmadı... :(((((((((

kalktım hdmi kabloyu çıkarıp,ekran kartına dvi kablo ile bağladım monitörü, optik kablo aynen takılı duruyordu..bu seferde dvi kablonun verdiği çözünürlük değişti, 1920x1080 özelliğini kaybetti :)) 1600x1200 vermeye başladı (max) ki beni girer girmez 1024x768e attı..şok oldum iğrenç bi görüntüydü =)

yani nereden tutsam elimde kaldı şaşırdım kaldım =)

ben mi beceriksizim yoksa optik kabloyu takarken gigabyte imzalı çıkan ekran mı çok karışık anlamadım...ilk defa pc'de bir konu benim canımı bu kadar sıktı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 23 Aralık 2010; 19:47:43 >

• ya sırf bu garip sorun yüzünden hoparlör almayı bile düşündüm ama gene sorun çıkıcak.. çünkü HDMI kablo ile görüntü alma işinden taviz vermek istemiyorum...gene aynı yere gelicem farkedicek bir şey olmayacak..bu yüzden bu optik ses olayını çözmek istiyorum.. :((
  • Acikcasi hic denemeyecegim birsey... Cunku monitörün hoparlörler üzik vs icin berbat, günlük arada sirada dizi vs icin ancak...yani anakartin cikisina da taksan bu hoparlörlerden birsey olmaz...sorunun cevabini bilmiyorum ama bence ugrastigina degmez, gidip bir hoparlör aliver ve aldigin hoparlörü anakarta baglaHDMI takili iken realtek simgesi üzerine sag tikla ve ses aygitlari menüsüne tikla, orada speakers in üstüne gelip default olarak ayarlarsan eger hem HDMI görüntü almis olur hem de hoparlöründen anakartinin entegre ses cipini kullanarak güzel ses elde edersin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.