Şimdi Ara

Samsung mu, Sony mi, Acer mı? 3 ürün, kararsız kalmaktan sıkıldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Soru başlıkta saçma gelebilir. Ama olay şu;
    Ulusal bir gazetede sayfa tasarımcısıyım. Ek işlerim oluyor ve Indesign, photoshop gibi çizim ve grafik uygulamalarını kullanmam gerekiyor. Bu durumda ekran kartı, ekran boyutu, ve işlemci ile bellek benim için önemli hale geliyor... Isınma sorunları da ayrı bir dert tabii...

Bu forumdaki üstatlardan konuyla ilgili şu sorularımı cevaplandırıp yardımcı olmalarını isterim...

-------------------------------------------------------------------
    1- Bimeks marketten Samsung marka...
    http://bimeks.com.tr/urun/126700/samsung-ativ-book-np-550p7c-t03tr-w8-.aspx
    Kısaca;
    Dizüstü
    Intel®
    3630QM
    Core™ i7
    Maks Turbo Frekansı 3.4 GHz
    2,4 Ghz
    17,3"
    DDR3
    1920 x 1080 px
    8 GB
    SATA
    1600 MHz
    750 GB
    2 GB
    7200 rpm
    Windows 8
    2,99 gr
    6 MB
    Nvidia GT630M
    Multimedia Kart (MMC), Secure Digital Kart (SD)
    Paylaşımsız

--------------------------------------------------------------------------------
    2- Vatan Bilgisayar'dan ACER marka
    Burada 1 TB ve 12 GB ram ile öne çıkıyor.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/acer-v3-772g-5420121tmamm-v3-772g-notebook-core-i5-25ghz-12gb-1tb-173-2gb--w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=69022

İşlemci Markası INTEL
    İşlemci Ön Bellek 3 MB
    İşlemci Teknolojisi Intel Core i5
    Hafıza (RAM) Tipi DDR3
    Hafıza (RAM) Kapasitesi 12 GB
    Disk Kapasitesi 1 TB
    Ekran Kartı Markası NVIDIA
    VGA Chipset Modeli GTX760
    Ekran Kartı Hafızası 2 GB
    Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza
    Ekran Boyu (inch) 17.3 inch
    Çözünürlük 1600 x 900
    Bağlantı Özellikleri Bluetooth 4.0, Wi-Fi
    İşletim Sistemi Windows 8
    Optik Sürücü DVD SUPER MULTI
    Multimedya Özellikler Kart Okuyucu, Kamera
    Monitör Tipi LED

-----------------------------------------------------------------

Son seçtiğim ürün ise DARTY'den Sony marka... Ekran kartı açısından Samsung'dan sıyrılıyor. İyi anlamda mı kötü anlamda mı bilemiyorum. İnternette yeteri kadar bilgi edinemedim karşılaştırmalarda...
    http://www.darty.com.tr/e_commerce/NOTEBOOK/SONY-VAIO/SVE1712W1EB-p-82410-c-24.htm

İŞLEMCİ MARKASI INTEL
    İŞLEMCİ TİPİ CORE i7
    İŞLEMCİ NUMARASI 3632QM
    İŞLEMCİ HIZI 2.2 GHz
    İŞLEMCİ ÖN BELLEK 6 MB
    CHIPSET MODELİ HM76
    İŞLETİM SİSTEMİ WINDOWS 8
    RAM KAPASİTESİ 8 GB
    RAM TİPİ DDR3 SDRAM
    EKRAN KARTI HAFIZASI 2 GB
    EKRAN KARTI TİPİ PAYLAŞIMSIZ
    EKRAN KARTI MARKASI AMD
    EKRAN KARTI AMD RADEON HD 7650M
    EKRAN BOYU 17.3(")
    EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ 1920X1200
    EKRAN TİPİ VAIO DISPLAY
    SABİT DİSK KAPASİTE 750 GB
    SABİT DİSK HIZI 5400 RPM
    OPTİK SÜRÜCÜ SUPER MULTI-DUAL DVD RW
    WIRELESS 802.11 B/G/N
    BLUETOOTH EVET
    USB BAĞLANTI ADEDİ 3X 2.0 - 1X 3.0 USB
    WEBCAM EVET
    KART OKUYUCU EVET
    BİLGİSAYAR AĞIRLIĞI 3,2 KG
    GARANTİ SÜRESİ 2 YIL
    SINIFI NOTEBOOK
    ------------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar özellikle ekran kartı beni düşündürüyor çünkü hiç bilgim yok. Masaüstü almak isterdim, fakat yanımda taşıyabilmem gerekiyor zaman zaman... Apple fiyatları da malum... 2000-2400 civarı bir bütçem var...

Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim...

• ekran kartı lazım ise tabiki acer aralarında dağlar kadar fark var.
  • Önerisi olan kimse yok mu?
  • Kardes acer v3 772g kullaniyorum memnunum cihazdan tavsiye ederm o fiyata oyle bi ozellikte urun bulamasn ekran karti yeter sadece

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tabi ki Acer fakat şu anda o MODEL stokta Yok hiç bir yerde. Olanlar teşhir ürünü.

• yalnız samsungnun i7 olması acer in i5 olması beni düşündürüyor. Pek bilgim yok. Ondan soruyorum. Birde ekran kartı çizim programlarını ve photoshopu kasmadan kullanabileceğim düzeyde mi performansı?
  • Ekran kartı yeterli performansı verecektir.Ekran kartı olarak sony işlerinde düşük olanı samsung'unki biraz daha iyi ileriye dönük kullanacaksanız i7 olmasında yarar var.
  • Ekran karti diger pclerin kartlarindan cok cok daha iyi hicbi sıkınti cikarmaz ayrica i5 haswell 4200 yeni nesil islemcisi var gayet yeterli hem cizim icinde hemde oyun icin cok iyi bi cihaz benn alirken tek kafamda soru acer marka olmasiydi ama kasasi falanda saglam suana kadar bi problemimde yok

• Özelliklere Bakıcam Diyorsan Ekran Kartı Olarak Acer Önde Fakat Bir SONY Ve SAMSUNG Etmeyecegini Biliyorsundur Diye Düşünüyorum Acer Biraz Fazla Sorun Çıkartan Markadır Diğerlerine Göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgilis

yalnız samsungnun i7 olması acer in i5 olması beni düşündürüyor. Pek bilgim yok. Ondan soruyorum. Birde ekran kartı çizim programlarını ve photoshopu kasmadan kullanabileceğim düzeyde mi performansı?

O i7 İle i5 Arasında 5 Fps Kadar Bir Fark Olur Oyunlarda GTA IV Te Mesela Çünki İşlemci Daha Ön Plandadır O Oyunda Fakat Ekran Kartı Diğer Oyunlarda Fps Farkını Kendine Çeker Ve Farkı Bu Sefer Acer Alır Bende SolidWorks Auto Cad Tarzı Programları Biliyorum Ve Onları 3 Laptopun Hepsinde Kullanabileceğini Düşünüyorum
  • Aslında benim derdim oyun değil. İndesign ve photoshop açması yeterli... INDESİNG 6 ve photoshop u aynı anda kullanırken kasmamasını istiyorum...

sonuçta indesign dde 120 sayfalık bir dergi yaparken veya aynı anda 30 tane resim açarken photoshopta kastıktan sonra hiçbir anlamı kalmıyor...

Bugün ya da yarın alacağım bu makinelerden birisini ve kafayı yemek üzereyim...

Samsung ve acer arasında gitgeller yaşıyorum resmen...
  • Samsungun isinma sorunu var diyolar ve ekran karti dusuk acera kiyasla daglar kadar fark var diyebilirm marka olarakda samsung daha iyi olabilir iyi dusun

• tolgilis T kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Ben güncel donanımdan pek anlamıyorum açıkçası ama, genel bilgilerime dayanarak şöyle bir yorum yapayım;

1. Eğer sabit bir yerde çalışacaksanız 17 inç ekran bakmayın. Ayrı monitör alıp bilgisayarı ona bağlayın. 17' leri taşımak zor oluyor.

2. Grafik işlemcisi güçlü olmalı ise sizin alacağınız makine de Gaming segmentine giriyor otomatikman. Ben de fotoğrafla uğraştığımdan sürekli Photoshop kullanıyorum, önümüzdeki sene içerisinde değiştireceğim bilgisayarı ve mecbur "Gaming Laptop" arayacağız. Gereksinimler aynı çünkü.

3. Kesinlikle i7 olsun. i5'ler daha popüler ama i7 ciddi bir performans sunuyor kesinlikle.

4. Ekran kartı Nvidia'nın GTX serisinden olsun. Anladığım kadarıyla en ciddi performans veren bu seri. ATI'da denk ürünler vardır ama ATI driver güncelleme konusunda berbat. Özellikle laptop kartları konusunda. Bir sonraki makinemde kesinlikle Nvidia olacak.

5. İki program ve yüksek miktarda içerikle çalışacaksanız RAM miktarının yüksek olması gerekiyor, ama RAM'i kendiniz alarak da yükseltebilirsiniz. Notebook'a ram takmak kolaydır, o yüzden ona göre düşünün.

6. Alacağınız makinelerde SSD olmasına dikkat edin. Ya da sonradan kendinize SSD alın. Performansı çok farkettiriyor.

7. Alırken sadece donanımın yüksekliğine bakmayın. Marka kalitesine, kasa kalitesine bakın. Mesela sizin yerinizde olsam Acer, Samsung markalarının tüketici sınıfından makine kesinlikle almam, çünkü bunların kasalarında kullanılan plastikler biraz basit. Yoğun ve uzun süreli kullanımda çabuk deforme olurlar. Asus, Sony gibi markalara bakarım ben şahsen. Kendim de Sony kullanıyorum, bir sonraki makinem de büyük ihtimalle Sony, olmazsa Asus olacak.

8. Mac düşünmüyor musunuz? Yeterli bütçe varsa Mac veya Macbook Pro sizi bütün sıkıntılardan kurtarır.

9. Ekran kartı performans değerlendirmeleri için Notebookcheck.net sitesine bakabilirsiniz. Hem incelemeler var hem de karşılaştırmalar.

10. Isınma olayı mutlaka olacak, en kaliteli kasayı alsanız da yoğun işlemler yapacağınız için o fan her halükarda hızla dönecek. Bence yanına şimdiden bir soğutucu da düşünün. Laptop'ların chipsetleri ve donanımları halâ desktoplar kadar sağlam olmadığından orta-uzun vadede sürekli yoğun ve yüksek ısıda çalışmaktan dolayı yıpranmalar oluyor.

Mesela benim makine 3 senelik. Ben pek acımıyorum, bir monitörde bluray izlerken diğerinde Photoshop kullanıyorum, vs. Yükleniyorum makineye ve bu yüklenme seviyesi her gün olmasa da sık sık oluyor. Artık fanım çok daha çabuk devreye giriyor ve eskisinden fazla çalışıyor. Servise götürdüğümde makinenin içi tertemiz çıktı. Yani tozlanma vs. ile alakası yokmuş. Zaten düzenli olarak havayla temizliyorum. Ama teknisyen, sürekli yoğun çalışmadan ötürü muhtemelen anakart üzerindeki ve işlemci altındaki lehimlerin ve bağlantı elemanlarının özelliklerini yavaş yavaş yitirmeye başladığını, ve artık ısıya eskisi kadar dayanıklı olmadıklarını söyledi. Yani bu ısınma ve yük olayı bizim bildiğimiz kadar basit bir durum değilmiş. Ben de şimdi para bayılıp soğutucu almak zorunda kaldım.

O yüzden hangi makine daha çok ısınır diye bakmayın, biz farketsek de farketmesek de hepsi ısınıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 7 Aralık 2013; 13:22:55 >

• Kardes iyi guzel demissinde oyle bi pc de kacpara olur bunlar 2000-2300 arasi fiyatli notebooklar oyle bi pc cep yakar tabi butce varsa sorun yok :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.