Şimdi Ara

Samsung notebook RAM'i sahte mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

N11 üzerinden eski notebook'um için RAM aldım. Ancak Samsung 2015 yılında DDR3 RAM üretimini durdurmuş. Bu sebeple aldığım RAM'in sahte olduğundan şüpheleniyorum. Sizin görüşleriniz neler? Sahte olsa bile sorun çıkarmadan kullanma ihtimalim var mı?

CPU-Z'de üretici kısmında isim görünüyor.

AIDA64'de üretici ismi görünüyor.

Memtest86 bir sorun bulamadı.

Windows Bellek Tanılama Aracı bir sorun bulamadı.

Aldığım ürün: Samsung M471B1G73BH0-YK0

• Sahte olup olmadığını anlamanın bazı yolları var.

Aldığın satıcı kim ? ... bilişim ticaret aş ama kim ?

Aldığın ürünün faturasında ürünün seri numarasına marka modeline kadar herşey birebir belleğin üstünde yazanlar ile aynı mı ?

Aldığın ürünün kutusu bandı etiketi vs bunlar orjinal mi internetteki görseller ile uyuşuyor mu ?

Aldığın ürünün üstündeki nand pcb yapısı etiketi bandrolü nasıl duruyor gene internetteki görseller ile uyuşuyor mu ? yoksa farklı mı ?

Şimdi yanılmıyorsam samsung zaten tüketici pazarında bellek satmıyor diye biliyorum. Yani retail olarak markette yok sadece lenovo asus işte bilmemne üreticisi isterse samsungtan belleği alıyor cihazına takıp cihazı ile beraber satıyordu.

Sahte bellek satanlar genelde n11 işte hepsiburada trendyol vb. yerlerden işte bilmemkim bilgisayar bakım vb. adına fatura kesip satarlar. Ürünler sıfır değil 2. eldir, genelde sahte kutu ayarlarlar printerdan çıktı alıp yalandan etiket yaparlar. Ki genelde sahteyse bu kingstonda çok oluyor aşırı sahte ürün olayı var, kingstonda ise kutusu globaldeki kutu ile birebir aynı olur ve mutlaka koyuncu yada resmi ithal eden firmanın garanti belgesi de olur. Faturaya gelirsek eğer ürünün marka modelini yazmazlar der ki 8 gb bellek 4 gb bellek neyse boyutu sadece onu yazarlar.

Mesela kutu mevzusu bunlar satılıyor.

Samsung notebook RAM'i sahte mi?amazon
    SJZBIN 10 adet Dizüstü Bilgisayar DDR Bellek RAM Modülü Kabuk Plastik Kutu 85 x 45 mm Ambalaj Konteyneri Plastik Kutu Ambalaj Kabı Kapaklı Statik İçermeyen Tepsi
    https://www.amazon.com.tr/SJZBIN-Diz%C3%BCst%C3%BC-Bilgisayar-Konteyneri-%C4%B0%C3%A7ermeyen/dp/B09KZC1N8Q

Samsung notebook RAM'i sahte mi?turkish.alibaba.com
    Ram Bellek Perakende Kutusu Paketi Ile Kapak Fit 1 Adet Uzun Dimm Sodimm Perakende Ambalaj (ddr4/ddr3/ddr2/ddr1) Plastik Kutu Paketi - Buy Memory Ram Retail Box Package,Longdimm Sodimm Retail Packing,Ddr4/ddr3/ddr2/ddr1 Plastic Box Package Product on Alibaba.com
    https://turkish.alibaba.com/product-detail/Memory-ram-retail-box-package-with-1600221896377.html

Burada üretilir işte çinden alınır vs. genelde sahte yada 2. el belleği bu şekilde kutusunu da ayarlayıp koyarlar.

Samsung notebook RAM'i sahte mi?aliexpress.
    Esd etiketler etiketler uyarı elektrostatik statik cihazlar elektronik hassas dikkat etiket etiket cihazı güvenli Anti dikkat - AliExpress 15
    https://tr.aliexpress.com/i/1005004841177104.html?gatewayAdapt=glo2tur

Etikette üretiliyor ülkemizde böyle kalıp kalıp deste deste matbaacılardan ürettilir kesip takarlar sağına soluna hop 2. el belleği sıfır diye satarlar. Mesela kimileri de pcb aşındırıcı kalem vardır bunla alt pinlerini silerler ki hepsi eşit görünsün diye çünkü 2. elde gir çıktan vs pinlerde çizgi oluyor aşınır onu da sıfırlarlar merak etmeyin.

• OrcunFix kullanıcısına yanıt

Faturada ürünün marka, model, kapasite bilgileri yazıyor. Kutuda Samsung'a dair herhangi bir bilgi yok. Sizin paylaştığınız gibi dümdüz bir kutuda geldi.

Neden sahte olduğunu düşünüyorum? Notebook'umda aynı RAM'in orijinali var. Board yapısı farklı ve board'un üzerinde Samsung yazısı var. Bana gelen soldaki gibi.

Memtest86 ile test ettim, bir sorun bulunmadı. Sahte olanları performanslı çalışması ihtimali yok mu?

• Demek ki eski bellekleri çinden oradan buradan

Samsung notebook RAM'i sahte mi?turkish.alibaba.com
    Ddr3 Dizüstü Bilgisayarlar Ddr3l Ram 2gb 4gb 8gb 16 Gb Gaming 3 Oyun 4 8 16 Gb 1333 1600 Mhz Sodimm Ram Dizüstü Bellek Bellek Tablet - Buy Oem Ddr Ram Kvr Ddr3 8gb 12800 10600 Dimm Ram Udimm Pc Desktop Memory Ram Ddr4 Ddr5 Product on Alibaba.com
    https://turkish.alibaba.com/product-detail/DDR3-Laptops-Ddr3l-ram-2GB-4GB-1601102489978.html?spm=a2700.7724857.0.0.55b0360dxKfc6O

Böyle toplama noname alıyorlar cpuz de de marka model görünsün diye birşeyler yapıyorlar üstüne artık bas etiketi samsung diye sat veya neyse artık yedir gitsin. Satıcıdan garanti belgesini isteme şansınız var mı ? paralel ithalat diye artık nerenin garantisi çıkacak bakalım.

Hocam orijinal olamaz. Çünkü Samsung DDR3 bellek üretimini sonlandırmış. Benim aldığım RAM'in üretim tarihi 2022 olarak görünüyor.

İşin ilginci bu RAM'leri alanların hepsi çok yüksek puanlar vermiş. Ben de test yaptığımda bir sorun göremedim açıkçası. Benim merak ettiğim: Sahte bile olsa bu RAM'lerin sorunsuz çalışma ihtimali var mı?

Şu an DDR3L bellek bulmak oldukça zor. İki tane 8 GB bellek aldım. İade edip yerine ancak bir tane orijinal 4 GB bellek alabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elite_n1nja -- 18 Kasım 2024; 21:18:28 >
  • O belli, direkt çakma bellek üstüne basmışlar samsung etiketini tamam. Valla şimdi şans işi, bende 15 20 senelik batmış gitmiş markaların bellekleri var ve tamire gelen cihazlarda test etmek için kullanıyorum çünkü sağlamlar. DDR2 kasa geliyor notebook geliyor mesela elimdeki ram noname uyduruk birşey ha ama çalışıyor mu çalışıyor. Hani kullana bilirsin tabi ama şans işi yani, bugün sorunsuz yarın sorunsuz 3 ay sonra mavi ekranlar sistem kitlenmeleri vs. yaşatabilir.

Ya çok uygun fiyata aldım açıkçası. Bozulsa da üzmez.

Uygun fiyatlı orijinal DDR3L bellek bulmak zor işmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elite_n1nja -- 18 Kasım 2024; 21:54:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • qr kodundan sahte olup olmadığı belli oluyor. yukarıdaki örnekten de görülebilir. örnekteki barkod çizgileri de felaket. Samsung notebook RAM'i sahte mi? 

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Sahteyi de orijinali de okudu. Okunan kodu nereye doğrulatacağım? Herhangi bir linke yönlendirmiyor.

• örnekteki orijinalde, kare kodda ne yazıyorsa kare kodun yanında o kod dikey şekilde yukarıdan aşağıya verilmiş durumda zaten ama tam değil. diğerinde bu yok. kod için herhangi bir web sitesine yönlendirilmen gerekmiyor. ürünü takip etmeye yönelik kod sonuçta. üretici bu kodun detayını paylaşmayabilir. kod hakkında samsung destek sayfasından bilgi edinilebilir veya mh'den destek alınabilir. bir tane örnek verelim.

örnek kod: "KOF600027417BCHR1A"

KOF: samsung ram serisi ve model kodu

600027417: kapasite ve performans bilgileri

BCHR1A: seri numarası ve üretim bilgileri

not bende de var orjinal ddr3L 4gb'lik dört tane ram. bunların kare kodları, yukarıdaki orijinale benzer kare kodlara sahip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 20 Kasım 2024; 7:35:49 >
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Bana gönderilen RAM'de QR kodun yanında orijinalindeki gibi yazılar vardı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.