Şimdi Ara

SAMSUNG NP300E5A-S05TR (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
5
Favori
68.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • güç ayarlarından yapabilirsin genelde kendini düşük performasnsa alır parlaklık düşer bazende sayfaları filan açınca otomatik yükseltir.budurm genelde pildeyken oluyor.güçseçeneklerinden dengeli modunu ayarlayıp ekran parlaklığınıda biraz düşürebilirsiniz.sorun yapılacak bir durm değil dediğim gibi siz galiba güç seçeneklerini ayarlamdınız kendisi duruma göre ayarlar.
  • ''vercenik53'' benim sorunum hakkında bir düşünceniz var mı acaba ?Umutlu ama çaresiz durumdayım şuan :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordwolf98

''vercenik53'' benim sorunum hakkında bir düşünceniz var mı acaba ?Umutlu ama çaresiz durumdayım şuan :)

maalesef ne nvidia sitesinde nede samsungun sitesinde xp destekleyen ekran kartı sürücüsü mevcut değil xp kalkıyor artk her ne kadar kullanılsa da çıkarmamaları normal.win7 den ne sorun gördün arkadaşımda bu pcden var üzerinde kurulu sistemle gayet performanslıydı.win7 64 bit çok iyi giderdi işletim sistemi tercihin yanlış bence.
  • Win 7 yüklü zaten memnunum bir sorunum yok.Ama bir program var oyunda yardımcı olacak onu windows 7 de çalıştıramıyorum.Yani çalışıyor ama tam anlamıyla değil.Neyse artık yapacak bir şeyim yok.Nvidia ekran kartını kullanadıgım surece oyuna giremiyorum zaten.
  • Ben bu ürünü aldığımda windows puanı 4.7 idi. Sonra ben ultimate yükselttim puanım 4.2 oldu. Sadece aero dan düştüm birde işlemci puanı 7 iken 6.9 oldu. Ultimate yükselttiğim içinmi puanlarım düştü_??

Ek olarak ekran kartının en son sürümüne yükselttim nvıdıa nin sitesinden .. Biraz araştırma yaptım ekran kartını güncelleyenler sistem puanlarında değişikliklerinden yakınmışlar bundan da olabilirmi?..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bold_death -- 14 Ocak 2012; 5:52:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bold_death

Ben bu ürünü aldığımda windows puanı 4.7 idi. Sonra ben ultimate yükselttim puanım 4.2 oldu. Sadece aero dan düştüm birde işlemci puanı 7 iken 6.9 oldu. Ultimate yükselttiğim içinmi puanlarım düştü_??

Ek olarak ekran kartının en son sürümüne yükselttim nvıdıa nin sitesinden .. Biraz araştırma yaptım ekran kartını güncelleyenler sistem puanlarında değişikliklerinden yakınmışlar bundan da olabilirmi?..

performansında eksilme varmı yoksa windows puanlamalarına pekde takılamayın gereksiz.performans test etmek istiyorsanız 3dmark6 gibi programları kullanın sonucu buraya yazın.güncellemeleride sırası geldikçe düzgünce yapın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordwolf98

Win 7 yüklü zaten memnunum bir sorunum yok.Ama bir program var oyunda yardımcı olacak onu windows 7 de çalıştıramıyorum.Yani çalışıyor ama tam anlamıyla değil.Neyse artık yapacak bir şeyim yok.Nvidia ekran kartını kullanadıgım surece oyuna giremiyorum zaten.

nasıl bir program o hangi oyunda kullanıyorsun yeni oyunlarda kullanıyorsan gereksiz gerekli yerlerden kart ayarlarını yaptığında sıkıntı oluyormu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

quote:

Orijinalden alıntı: bold_death

Ben bu ürünü aldığımda windows puanı 4.7 idi. Sonra ben ultimate yükselttim puanım 4.2 oldu. Sadece aero dan düştüm birde işlemci puanı 7 iken 6.9 oldu. Ultimate yükselttiğim içinmi puanlarım düştü_??

performansında eksilme varmı yoksa windows puanlamalarına pekde takılamayın gereksiz.performans test etmek istiyorsanız 3dmark6 gibi programları kullanın sonucu buraya yazın.güncellemeleride sırası geldikçe düzgünce yapın.

Performans aynı gibi fakat ekran kartı güncellemesinden sonra neden aero punı düştü? Onuda geçtim 7 olan işlemci puanı 6.9 oldu. Bunun nedenini arıyorum.

Bu ürünü kullananların puanları kaç arkadaşları?

• NP300V5A-S06TR olanini aldim ama ufak bir sorum var, kablosuz aygıt intel N-130 ve performansı hoşuma gitmedi yada bir sorun var. Elimde Dell 5010 cihazım var intel wifi link 1000bgn kullanıyor ve kablosuz performansı samsung'a göre çok daha iyi. N-130 daha yeni bir aygıt ve okuduklarım kadarı ile performansı normal kartlara göre daha iyi cekim ve baglantı hızı yüksek görünüyordu. cihaz 3 gündür elimde ve sanırım bir sorun var eger normalde düşük cekmiyorsa tabi. Daha öncede lenovo y570'de aynen kablosuz sorunu vardı sanırım bu cihazdada var aynı sorun. Kablosuzda daha düşük cekme zorunu ceken var mı acaba ? şansıma sıfır aldıgım cihazlarda kablosuz sorunu oluyor :(
  • wireless sürücüsünü kaldırın tekrar kurun arkadaşım aynısından aldı kurulumunu ayarını ben yaptım,sürücünülerin ve yazılımların en güncel olanlarını samsungun sitesinden kurdum aynı yerden biosunda son sürümünü yükledim performans yükseldi o biçim çalışıyor.nvidianın sitesinden ekran kartınıda güncelleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 15 Ocak 2012; 3:54:07 >
  • quote:

wireless sürücüsünü kaldırın tekrar kurun arkadaşım aynısından aldı kurulumunu ayarını ben yaptım,sürücünülerin ve yazılımların en güncel olanlarını samsungun sitesinden kurdum aynı yerden biosunda son sürümünü yükledim performans yükseldi o biçim çalışıyor.nvidianın sitesinden ekran kartınıda güncelleyin

Pc elime ilk geldiginde win 7 basic yüklü şekilde öncelikle tüm güncellemeleri yaptım, samsung sitesinden ve ms sitesinden ama kablosuz performansında bir degişiklik olmadı. Dün itibari ile Win 7 Ultimate kurdum belki performans degişir diye yine bir degişiklik olmadı ultimate kurmadan önce, samsung sitesinden tüm driver ve yazılımlar indirilip kurulmuştur ve kablosuz performansı yine aynı. İşin ilginc yani yanına Dell 5010 makina koyuyorum bir alt nesil olan intel Hm57 anakart ve chipsete sahip, yeni nesil Hm65 olan samsung performansı mı düşük yoksa bir arıza mı var anlamış degilim. Bugün akşam bios sürümüne bakıp deneyeyim ama onla alakalı birşey oldugunu da zannetmiyorum, bios sürümü eski olsa samsung programı güncelleme yaparken sorar dı zaten güncelleyeyim mi diye ama öyle birşeyde sormadı tüm güncellemeleri yaptım

• Arkadaslar merhaba ben NP300E5A -S01TR modeli var yaklasik 3 hafta once vatan bilgisayardan aldim ,urunle ilgili hicbir sorunum yok fakat dun gece kullandiktan sonra kapattim ve sabah actigimda notebook cisiyor fan cslisiyor ancak ekrana goruntu gelmiyor hic simsiyah ekran ne denediysem de olmadi,bir bilgisi olan varmi bu konuda yardimlarinizi bekliyorum...
  • pil ve fişi çıkarın 5dk kadar bekleyin fişte va bataryada ayrı ayrı deneyin.birde şu var sistem çalışıyorsa uyku moduna kitlenmiş olabilir.fn+uyku tuşuna basın üst üzerinde ay resmi olan tuştur deneyin.sonucu yazın.
  • Her ikisini de denedim hala goruntu alamadim format tusunda dahi goruntu alamiyorum... Ayrica ust tuslarda ay isareti yani uyku moduna gecme tusu malesef ki yok... Servislik sanirim benim sorunum ne yaptiysam olmadi...
  • başlangıç ekranı filan gelmiyorsa vesistem normal çalışıyorsa tek sıkıntın inverter kablosu çıkmıştır. ekrana görüntüyü ekran kartından alıp aktaran kablodur sıkıntı yapılacak bir şey değil serviste kısa sürede hallederler.başlangıç ekranı gelse recovery yapardın f4 tuşuyla oda gelmiyorsa dediğim sıkıntı vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 21 Ocak 2012; 21:02:08 >
  • Evet belki odur sebebi cunku anlam veremedigim bi durumolustu ben pazartesi bi gostericem servise umarim cozerler ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: PalaWrath

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zweck

Arkadaşlar merhaba,
    Yaklaşık 2 hafta önce ben de aynı bilgisayardan aldım. Ancak şöyle bir sorunum var ekranda 30-40 dk aralıklarla (bazen daha uzun) parlaklıkta anlık düşme (bir saniyeden daha azdır) oluyor sonra normale dönüyor.
    Servise götürmeli miyim yoksa bilgisayar içindeki bir programla düzeltilebilecek bir şey midir? Umarım sorunu anlatabilmişimdir.

ekran kartının kendisinde bulunan bir özellikten kaynaklanır bir işlemi uzunsüre yapmadığınızda arada kararıp parladığını görmeniz mümkün sıkıntı yapılacak bir durum değil.

bir sorum olacak.pili cikarip, fise takili kullaninca sorun yok. ama sadece pille calistirinca 10 15 sn de bir bazen 1 dk da bir iki defa ekran kararip(parlaklk ta dusuyor olabilr) geri geliyor. bu olay cok hizli oldgndan,arkadaslarima gosterdm cogu farkedemiyor sonradan farkediyorlar o derece yani. .... nvidia denetm prgramndan 'yuksek cozn. nvidia yi secsem bile ayni sey oluyor.. anlamadim gitti. cok sinir bozucu oluyor. sence nedir problem?

Samsung netbook da benzeri oluyordu güç ayarına gir pil ve fiş ekran ayarlarında esitleyerek düzelir.

• kırkleehammet, wireless sorununa çözüm bulabildinmi acaba, çünkü aynı sorun bendede var, ocak2012 de aldım, sorun ilk günden basladı, eski bilgisayarımın canavar gibi cektiği odada , yeni pc çok çok berbat, ve arada birde sinyal göstergesinde hata işareti veriyor, bu durumdada modemi açıp kapamam belli bir süre sorunumu çözsede, gene aynı durum baslıyor, yada bana bu konuda yardımcı olabılecek arkadas varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: lyberl

kırkleehammet, wireless sorununa çözüm bulabildinmi acaba, çünkü aynı sorun bendede var, ocak2012 de aldım, sorun ilk günden basladı, eski bilgisayarımın canavar gibi cektiği odada , yeni pc çok çok berbat, ve arada birde sinyal göstergesinde hata işareti veriyor, bu durumdada modemi açıp kapamam belli bir süre sorunumu çözsede, gene aynı durum baslıyor, yada bana bu konuda yardımcı olabılecek arkadas varmı

Sorun kablosuz baglantının düşük çekmesinden kaynaklanan bir problem ve bu problem pc güç seceneklerinden güç tasarrufu yada en iyi duruma getirilmiş samsung sectigimde oluyordu. Güç seceneklerini acip, Plan ayarlarını degiştirip sececeksin, gelişmiş güç ayarlarını sectikten sonra, kablosuz güç ayarlarına gelip pil'de ve prize takılı seceneklerin ikisinide en yüksek performans secersen sorun ortadan kalkıyor. Yada kısaca güç seceneklerinden Yüksek performans secersen baglantın normal cekmeye baslayacaktır. Laptop'un şarjı ve klavyesi çok hoş, ilk başta ekran kartı düşük olur düşüncesi vardı 520MX, ama Dirt 3 kurup bir kac ayar yaptıktan sonra (yüksek ve orta ayarlar genelde) çok rahat 30Fps üstüde oynatıyor ama pil koruma olayı ve şarj süresinin %80 doluluk ile 3-4 saat gitmesi çok süper, bu süre içinde enerji tasarruf modunda kablosuz açık ve film izlerken aldıgım degerlerdir, %100 1 kere şarj ettim ortalama film izlerken kablosuz acık 4 saatten fazla 5 saatten az gitti.
    Samsung control merkezinden Pil ömrü uzatmayı mutlaka acın, daha önce kullandıgım dell markali dizüstünde uzatılmış pil ömrü ile aynı işi gören bir uygulama ve bu uygulama süreklü açık olursa 1 sene sonra 1000 şarjda bile en düşük %80 verimlilik ile pili kullanabilecegiz :) Samsung reklamını yaparken söylemişti bunu, ilk başta sevmesemde kullandıkca hoş bir bilgisayar kurcalamak için zamanım olsa daha iyi olucak

• ilgin için teşekkürler, ama benim pc de nedense sorun devam ediyor, baska bir sorun olsa gerek, driverleri tekrardan yüklemeyi deneyecem, bu arada pil ömrünü uzatacak bu işlemi nasıl yapabilecegimizi yazarsan ,
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.