Şimdi Ara

SAMSUNG NP300E5A-S05TR (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
5
Favori
68.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar işlemci hızı olarak yük altında 3.00 ghz i gören varmı ben en fazla 2.9 u gördüm 2450M ile 3.1 e kadar yolu varmış halbuki

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2345977

birde anakartta kaç tane ram slotu var bilen varmı , şimdi bitane 4 gb var bunun yanına bi 4 daha takabilirmiyiz 2 slot varsa

yada bunu söküp 8 likmi takıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 26 Nisan 2012; 14:14:22 >
  • normalde 1 slotta 4 gb var biri boş diğerinede 4 takılabilir merak ediyorsan sökebilirsin sıkıntı olmaz altında ram kapağını sök bak emin olmak istiyorsan ama genelde böyledir samsunglarda.işlemci yük altında illede tam hızında olacak diye bir durum yok kafana takma demekki okadar kullanmıyor onu yapmış olduğun uygulama mesela benimki turboyla 3.2 görüyor bf3 gibi bir oyunu çalıştırdığımda 2.93'de çalışıyor tam kullanmıyor veya farklı bir uygulama çalıştırdığımda 2.8 bazen bir anlık 3.0 görüyor,illede sona vuracak diye bir kaide yok bunu şöyle algılayabilirsin zorluyorsa 3.1'e dayanması gerekmez mi? böyle bir durum yok o anda yaptığın uygulama ne kadar kullanırsa o sınıra dayanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

wireless'i açıp kapatman için easy display manager yada yeni modellerde easy settings programı var fn tuş kısayollarını yönlendirir bu kasalarda wirelws tuşu yok ama üst düzey modellerde konumlandırılmış aynı modelin i5 olanından arkadaşlarımda var aynı sorun onlarda da vardı wireless sürücüsünü güncelleştirdim enüst sürümünü yükledin sıkıntı kalmadı windows güncelleştirmesi demişler ama ondan kaynaklı değil wireless kartında sorun yok sadece cronos modelinde broadcom kullanılan modellerinde çekim sıkıntısı vardı.belirttiğin markalarıda kullandım onlarda da çeşitli sıkıntılar çıkıyor samsung'unda üst düzey bilgisayarını alsanız sıkıntı yaşamazdınız ciddi manada,bu ucuz makinelerinin kötü olduğunu göstermez sadece sorunun üstesinden gelemediniz.

İntel Wireless lerde genel olarak bu kapanma, bağlantı kesme sorunları yaşanıyormuş.Özelliklede Windows güncelleştirmelerinden sonra oluşuyor bu sorun.Tekrar söylüyorum SAMSUNG LARDA DEĞİL İNTEL WİRELESS LERDE. Ben bu sorunu yaşayan başka PC markalarıylada karşılaştım çünkü(Özelliklede eski modellerde ve tavsiye ettiğim markalarda da oluyor.Yani Wireless in markasının İntel olması yetiyor ).

Şu an adını hatırlayamadığım bir program var SAMSUNG larda.O program bütün kurulu ve kurulması gereken sürücüleri gösteriyor, bazı yüklenmesi gereken güncellemeleri gösteriyor.O programda en altta ''KRİTİK WİNDOWS SP1 GÜNCELLEŞTİRMELERİ'' diye yüklenmemiş güncelleştirme var.Benim bu kapanma sorunum da bu güncelleştirmeyi fark edip yükledikten sonra ortaya çıktı.

Ayrıca ben Wireless in yeni sürümünü yükleyince bu program Wireless driver inin yüklü olmadığını gösteriyor ve sürekli PC her açılışında sağ altta çıkıp ''yapılmamış yüklemeler var'' deyip duruyor.. Bunun hakkında bir bilgin varmı.(Wireless düzgün çalışıyor ama)

Dediğin gibi son sürümünü indirip kurdum driverin ama henüz deneyemedim.1 hafta içinde deneyecem.İnşallah düzelir sorunum.Ayrıca bu çekme sorunu bende de var.Çekim gücü biraz düşük.Şimdilik bu sorun pek canımı sıkmadı açıkçası. İntel Driver Bu adresteki driveri indirdim bir bakabilirmisin doğrumu indirmişim diye?

Samsung un üst düzey bilgisayarından kastınız nedir acaba anlayamadım. 2. nesil İNTEL işlemci, yeni nesil NVidia chip set ekran kartı, 4 gb ram. Bir leptop için yeterince iyi diye düşünüyorum.Ayrıca benim beklentim çok yüksek değil açıkçası. Bir leptop ta çalışması gereken en basit şey olan Wireless in düzgün çalışmasını istiyorum sadece.Oyun falan pek önemli değil benim için.Oyun oynarım elbette ancak esas amacım taşınabilirlik, internet, Office vs türü işlemlerdir.

Yukarıda da belirttiğim gibi PC den genel olarak çok memnunum zaten. Ancak tam internetteyken durduk yere bağlantı kesmeler, Wireless i komple kapatmalar, çektiği halde bağlanmamalar çok fazla canımı sıktı.Örneğin; üniversite kütüphanesine gittim genel Wireless ten herkes girerken benim pc bağlantıyı bir türlü kuramadı.Bağlantı kuruyor bu sefer de ''internet erişimi yok'' uyarısı çıkıyor ve sağ alttaki ağ işaretinde sarı ünlem işareti çıkıyor. 1 saatten fazla uğraştım ama olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mer33 -- 27 Nisan 2012; 14:36:00 >

• Arkadaşlar benimde şu sorunum var: İlk aldığımda açıldığı zaman wireless ve bluetooth kapalı olarak açılıyordu. Şimdilerde ise bilgisayarda ilk açıldığında wifi ve bluetooth açık olarak gelmekte bazen de biri açık biri kapalı oluyor. Formatlasam da sorun devam etmekte. Kullanan arkadaşlar peki sizinkiler yeni açıldığında durum ne oluyor?
  • biostan wireless ayarını on yaptınız mı? bnede bütün ayarlar yapılı Allah'a her konuda sıfır sorun yazılımsal sorun oluşsada üstesinden geliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selim-1

Arkadaşlar benimde şu sorunum var: İlk aldığımda açıldığı zaman wireless ve bluetooth kapalı olarak açılıyordu. Şimdilerde ise bilgisayarda ilk açıldığında wifi ve bluetooth açık olarak gelmekte bazen de biri açık biri kapalı oluyor. Formatlasam da sorun devam etmekte. Kullanan arkadaşlar peki sizinkiler yeni açıldığında durum ne oluyor?

Eco mode programı ile alakalı bir durum sizin ki, Doğal koruma sectiginizde bilgisayar ilk açıldığında en son kapattığınız durumdadır ama "Eco Mode" programı başlatıldığında "Doğal koruma" seçili ise kablosuz baglantıları kapatır direk. Enerji tasarruf modunu secerseniz bluetooth kapalı, Wi-fi açık olarak gelir. Samsung Control Center yada Eco Mode programlarından özelletirebilirsin bunu.

• Cevabınız için teşekkür ederim. Dediğinizi denedim. Easy settings programından eco modu açınca bilgisayar ilk açılışta bahsettiğim ayarlar açılıştan bir süre sonra kapalı konuma geliyor. Ama samsung control center proğramı bende yok (kullandığım sistem windows 7) Easy settings programı var. onda da eco mod (on- off) seçeneğinden başka bir sey bulunmuyor. Doğal mod derken neyi kastediyorsunuz. Bu konuyu biraz daha açık anlatabilirmisiniz?.
  • benim kullandığım model NP300V5A-S06TR modeli tek fark sanırım i7 oluşu programlar ise normalde kullandığınız sistem ile beraber geliyor. Sonradan format attip kurduysanız yada sizde yoksa bu programlar Samsung'un sitesinden indirebilirsiniz.http://www.samsung.com/tr/support/model/NP300V5A-S06TR-downloads burdan yazılımlara gelip Eco Mode programını indirip kurun, daha sonrada ayarlarınızı kendinize göre yaparsınız, benim tavsiyem doğal korumadan ziyada enerji tasarruf modunu secmenizdir, bu şekilde wifi acik olur her zaman.
  • Yukarıda belirttiğim Wireless kapanma sorunumu İNTEL in sitesinden indirdiğim son sürüm Wireless diriver i ile çözdüm.Yeni sürümü yükledikten sonra bir kaç deneme yaptım ve bu denemelerim olumlu sonuç verdi.Şimdilik düzgün çalışıyor gibi gözüküyor.

Ancak yardımınızı istediğim 2 konu var!!!

Birincisi bilgisayar açılışında Elan Touchpad simgesi Tray İcon olarak sağ alt köşeye gelmiyor.Denetim Masasından Fare ayarlarına girip açıyorum ve Tray İcon geliyor.Ancak bunu yaptığımda bu sefer bilgisayarı açtığımda Elan tamamen devre dışı kalmış oluyor ve her bilgisayar açtığımda Elan'ı manuel olarak devreye sokmam gerekiyor.Yani PC açıldığında Elan otomatik olarak devreye girmiyor.Eğer hiç bir şeye ellemezsem Elan çalışıyor ancak ayarlarını kişiselleştiremiyorum.Ben PC her açıldığında Elan otomatik olarak Tray İcon aşağıda açılsın istiyorum.(msconfig menüsünden Elan'ı başlangıçta çalıştır şeklinde ayarladım yinede olmadı.)

İkinci sorum da Wireless in açılıp kapanmasıyla ilgili.Wireless i açıp-kapama Fn+F12 kombinasyonudur.Bu tuşlara basıldığında Easy Settings programındaki ''Kablosuz Bağlantılar'' menüsü açılıyor ve buradan Wireless i açıp kapatıyoruz.Benim isteğim şu: Fn+F12 bastığımda Easy Settings açılmadan direk Wireless açılıp kapansın.Yani şöyle söyliyeyim; Denetim Masasında, Donanım ve Ses' te ''Windows Mobility Center'' vardır.Burada önümüze gelen pencerede sağ üstte ''Kablosuz Ağları Kapat-Aç'' butonu vardır.Buraya bastığımızda Wireless açılıp kapanır.Bende Fn+F12 tuşlarına bastığımda bu şekilde açılıp kapansın istiyorum Wireless.Çünkü Easy Setting programı açılırken 8-10 sn kadar gecikmeli açılıyor ve PC kasılıyor.Bu nedenle böylesi daha pratik ve PC içinde sağlıklı olur diye düşündüm.

Bu konularda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.Kolay gelsin.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mer33 -- 2 Mayıs 2012; 23:11:30 >

• Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi eco modu belirtiğiniz yerden (http://www.samsung.com/tr/support/model/NP300V5A-S06TR-downloads) indirdim. Kurdum ve çalıştı. Sorun çözüldü. Ayrıca eco mod programı np300e5a s0gtr'nin destek bölünümde yoktu. Sadece Easy settings diye bir program var. Eco mod'u da koysalar iyi olurdu. Yardımdı olduğunuz için tekrar teşekkür ederim.
  • ekran kartının en son çıkan sürümü bu mu acaba
    http://www.geforce.co.uk/drivers/results/42625
  • quote:

Orijinalden alıntı: fkoc38

ekran kartının en son çıkan sürümü bu mu acaba
    http://www.geforce.co.uk/drivers/results/42625

odur evet yada bu linkten indirebilirsiniz.
    http://www.nvidia.com.tr/drivers/results/42625#driverInfo-42625=0

• Bana Yardımcı olabilecek yok mu acabaa!!!! PC modeli: NP300E5A S0CTR
  • quote:

Orijinalden alıntı: mer33

Bana Yardımcı olabilecek yok mu acabaa!!!! PC modeli: NP300E5A S0CTR

Elan programı sanırım pad sorunundan bahsediyorsunuz kendi sitesinden güncel sürümü indirin ilk açılışta bir kere ayarladıgınızdan sonra aktif olması gerekiyor ve ayarlarda tray icon olarak atarsanız sorun olmaz. Eger üzerinde gelen Win7 Basic kullanıyorsanız, sitenize girip indirin. Ben Win 7 Ultimate kurdugum için windows kendisi güncelliyor yada samsung programı guncelliyor böyle bir sorun ile karşılaşmadım. İkinci sorununuz ise FN+12 bastıgınızda Samsung control center yada sizde ki easy settin programı acilir ordan kapatmanızı ister, bu programa istediginiz kısa yolları ekleyebiliyorsunuz direk acip kapatmak icin ama programın acilmasi 3-7 saniye kadar sürüyor, daha hızlı yapmak isterseniz benim gibi yapın eski kafalıyımdır ben dire sag alttaki internet işaretinden tıklayıp bagdaştırıcı ayarlarına girerek kapatıyorum 3saniyemi aliyor :D Hem daha hızlı hem eski yöntem hemde hiç kasma olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: KirkLeeHammett

quote:

Elan programı sanırım pad sorunundan bahsediyorsunuz kendi sitesinden güncel sürümü indirin ilk açılışta bir kere ayarladıgınızdan sonra aktif olması gerekiyor ve ayarlarda tray icon olarak atarsanız sorun olmaz. Eger üzerinde gelen Win7 Basic kullanıyorsanız, sitenize girip indirin. Ben Win 7 Ultimate kurdugum için windows kendisi güncelliyor yada samsung programı guncelliyor böyle bir sorun ile karşılaşmadım. İkinci sorununuz ise FN+12 bastıgınızda Samsung control center yada sizde ki easy settin programı acilir ordan kapatmanızı ister, bu programa istediginiz kısa yolları ekleyebiliyorsunuz direk acip kapatmak icin ama programın acilmasi 3-7 saniye kadar sürüyor, daha hızlı yapmak isterseniz benim gibi yapın eski kafalıyımdır ben dire sag alttaki internet işaretinden tıklayıp bagdaştırıcı ayarlarına girerek kapatıyorum 3saniyemi aliyor :D Hem daha hızlı hem eski yöntem hemde hiç kasma olmuyor.

Elan ın resmi sitesini verebilirmisin.ben google ye yazdım ama bir kaç site çıktı hangisi anlamadım ya

• quote:

quote:

quote:

Elan ın resmi sitesini verebilirmisin.ben google ye yazdım ama bir kaç site çıktı hangisi anlamadım ya

Yanılmıyorsanhttp://www.synaptics.com/ sitesinden indirmen gerekiyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yanılmıyorsanhttp://www.synaptics.com/ sitesinden indirmen gerekiyor.

Usta bence yanılıyorsun.Synaptics ayrı Elan ayrı programlar.Bi karışıklık olmasın??Simgeleri bile farklı ya

• samsungun sitesinde sürücü var zaten niye bunlarla uğraşıyorsun destek bölümüne gir modeli yaz sürücü kısmına gir touchpad driver diye geçer onu indirin tamamdır.
  • quote:

Usta bence yanılıyorsun.Synaptics ayrı Elan ayrı programlar.Bi karışıklık olmasın??Simgeleri bile farklı ya

Driver'i kendi sitesinden indirdiginde ikiside oluyor aklımda öyle kalmış, google "ELAN dokunma paneli sürücüsü" yazdıgında ilk çıkan site "http://driveragent.com/c/archive/107493/1-0-2 " burdan versiyon 10 indirebilirsin.

quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

samsungun sitesinde sürücü var zaten niye bunlarla uğraşıyorsun destek bölümüne gir modeli yaz sürücü kısmına gir touchpad driver diye geçer onu indirin tamamdır.

Kendi sitesinde ki yazılımlar genelde güncel degil dikkat ederseniz görürsünüz en basitinden Touchpad driver örneği veya ekran kartı driver'ina bakarsanız görürsünüz ki, arkadaş normal sürücü ile sorun yaşadığı için güncel sürümü istemiş.

• ama kendi üzerindeki sürücülere göre güncelleme yapıyor öyleki kendi sitesindeki sorun verebilir bunlar birçok firmada sıkıntı verebiliyor.ekran kartı sürücüleri buna dahil çeşitlifps düşüşleri harici ekran kartını kullanamama gibi kablosuz bağlantılarda görememe durumu en iyisi kendi sitesindekidir.üzerindeki sürücüler sitesinde var o bu bilgisayarlar 6 aydan beri var enson nisanda yapılandırılmış sürücüler bile var en eskisi şubatta daha güncelini kendi sitesindemi bulacaksın aynı sürücü bu bilgisayar modeli çıkalı çok oldu sürücüler sitede güncel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 8 Mayıs 2012; 0:20:53 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.