Şimdi Ara

SAMSUNG NP300E5A-S05TR (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
5
Favori
68.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mer33

quote:

Orijinalden alıntı: e-rose

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zaza1994123

Tamam bu bilgasarın özellikleri kötü değil fakat kablosuz bağlantıda aşırı yavaş. içindeki İntel Centrio Wireless n-130 çok kötü veyada ben ayarlarını yapamadım.Son driverlarını indirdim herşeyi yaptım internet hızı 54.0 Mb/s olmuyor. Kabloluda bir sorun yok fakat kablosuz beni delirtti. Aynı mevkiden başka bir bilgisayarla bağlandığımnda direk 54 Mb/s . Bana bu sorunu çözmemde yardımcı olabilirmisiniz. Lütfen Çok kötü durumda internet hızı. Usb wireless adaptör mü almam gerekir ?

Kardeş sen bence driverlerini iyi kontrol et ve pil ayarlarından kablosuz bağlantı için yüksek performansı seç.Onuda bilmiyorsan açıklıyayım.Sağ alttaki pil göstergesi ikonuna bir kere sol tıkla.Gelen ufak pencerenin en altında '' Diğer Güç Seçenekleri'' yazısına tıkla.Gelen büyük pencerede güç seçeneklerinin sonunda ''Plan Ayarlarını Değiştir'' yazısı vardır.Kullandığın seçeneğin karşısındakine tıkla. Daha sonra gelen pencerede alt tarafta ''Gelişmiş güç ayarlarını değiştir'' yazısına tıkla. Gelen küçük pencerede en baştan 3. seçenek ''Kablosuz Bağdaştırıcı Ayarları'' ve daha sonra ''Güç Tasarrufu Modu'' na tıkla. Daha sonra orda hem pilde hem pirizde ''En Yüksek Performans'' olarak ayarla.Bu ayarı bütün güç planları için uygula tek tek.

Bende şimdi sen söyleyince baktım. İnternet genel bir Wireless ağı olmasına rağmen (yani sadece ben kullanmıyorum ve hız da pek iyi değil) yinede 58,0 mb/sn ile 65 mb/sn arasında gidip geliyor. Ama şöyle birşey söyliyeyim diğer birçok bilgisayara göre(yada Wireless modeline) çekim gücü düşük.Bunu göz önünde bulundurarak bak.Ama 4-5 çubuk çekmesine rağmen net düşük geliyorsa bir anormallik var demektir. Çünkü ben Driverlerini güncelledikten sonra böyle bir sorunla karşılaşmadım. Ama dediğim gibi genel olarak Wireless in çekim gücü düşük.

Bir şey sormak istiyorum...

Driverları nasıl güncelliyoruz??

Teşekkürler.

hepsini mi güncellemek istiyorsun yoksa sadece Wireless imi?? hepsini güncellemek istiyorsan Samsung un sitesinde ''Samsung Update Plus'' programı var.Onu indirip kurarsın ordan güncelleniyor bildiğim kadarıyla. Wireless i istiyorsan Wireless N-130 için İntel'in sitesinden güncel driver:İntel Wireless N-130 | Version: 15.1.0 Win7x64
    En azından ben burdan inidirip kurdum yani. Linke tıkla gelen pencerede sözleşmeyi kabul ettiğini belirten kutucuğu işaretlediğinde indirmeye başlayacaktır.Aşağı resimde ekliyorum.

İlgi ve bilgi için teşekkürler... Benim işlemcim AMD A6 ama...

• bir sorunum daha var cihazla ilgili.

Cihazı pil olmadan fişte kullanıyorum. Yüksek performans modunda ama belli bir süre sonra cihaz kendiliğinden güç tasarrufu moduna geçiyor.

Bunu engellemenin bir yolu varmı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1negatheef

bir sorunum daha var cihazla ilgili.

Cihazı pil olmadan fişte kullanıyorum. Yüksek performans modunda ama belli bir süre sonra cihaz kendiliğinden güç tasarrufu moduna geçiyor.

Bunu engellemenin bir yolu varmı acaba?

Bu şekilde kullanım esnasında elektriklerin kesilmesi durumunda makinanın zarar görebileceğini okumuştum bir yerde... Bi araştır istersen...

Asıl sorun hakkında fikrim yok...

• negatheff@sana söylediğim şekilde batarya üzerinde kullan zarar görmez haftada 1-2 sefer doldur boşalt yap pil uyarı verene kadar bu şekilde kullanamn makinen için zararlı ya da kaydetmediğin veriler için bir iş yaparken ışık gittimi veriler gider elemanlar zarar görebilir yüksek performans modunda olsa bile biraz boş bıraktığında sistem kendini otomatik güç tasarrufu moduna alır normaldir.
  • batarya üzerinde iken aynı anda şarj da kullanım olursa pil dayanıklılığının azaldığını okumuştum. Hatta bir önceki makinemde test ettim.

Doğrumudur?
  • Makineyi aldığım Bimeks'teki eleman haftada bir kez pili tamamen boşaltarak kullanırsan ömrü uzun olur dedi... Şarjda kullanmak her hangi bir soruna yol açmaz demişti... Ben de öyle yapıyorum, haftada bir tamamen pili bitirip tekrar şarj ediyorum, harici zamanlarda şarj kablosu takılı kullanıyorum...

Pili çıkartıp kullanmayı kesinlikte tavsiye etmediler zaten... Pil boştayken zaten kendi kendine şarjı tükeniyor...
  • Arkadaş ağlayacam ya o kadar para verdik cs de bile 100 fps sabit alamıyorum :(

Nvidia ayarlarından gelişmiş ekran karıtnı da seçtim ama stabil değil fpgs 80-90 oluyor ama combatta 30-40 :(
  • quote:

Makineyi aldığım Bimeks'teki eleman haftada bir kez pili tamamen boşaltarak kullanırsan ömrü uzun olur dedi... Şarjda kullanmak her hangi bir soruna yol açmaz demişti... Ben de öyle yapıyorum, haftada bir tamamen pili bitirip tekrar şarj ediyorum, harici zamanlarda şarj kablosu takılı kullanıyorum...

Pili çıkartıp kullanmayı kesinlikte tavsiye etmediler zaten... Pil boştayken zaten kendi kendine şarjı tükeniyor...

Sözle Lityum pillerde bir şey yapmak gerekmeyecekti ama herkes kafasına göre sıralıyor yapılması gerekenleri... Kimisi öyle diyor kimisi böyle yapın diyor... Hayırlısı bakalım...
  • MErhabalar arkadaşlar.

Bu bilgisayarı 1 hafta önce aldım ama küçük sorunlarım var yardımcı olabilirseniz sevinirim.

1-Pil ömrü konusunda.Cihazı kendi araştırmalarıma dayanarak pil olmadan şarjda kullanıyorum.Biraz baktıgımda pil üzerinde olursa bataryaya zara vermez deniyor ama herkes farklı bir eşy söylediği için karar veremedim.
    Daha önceki makinemi pil üzerinde şardja kullandım ve 1 yıl geçmemesine ragmen pili 15 dk dayanmıyor :(

2-)Güç seçeneklerinden her türlü ayarı denedim.Bilgisayarı fişte oldugu için yüksek performans modunda kullanmak istiyorum.Ama belli bir süre geçince makine kendini güç tasarrrufu moduna alıyor.Bunu nasıl iptal edebilirim.Eco mode diye bir yazılım var onunla alakası olabilir mi acaba bu durumun?

3-)Sistemi ilk aldıgımda samsung recovery solution programıyla recovery yaptım d diskine.Samsung diye klasor açtı.İşlemi yaparken 40gb olarak görünüyordu fakat harddiskteki kayıtta 4-5 tane dosya var ve toplam boyutu bir haylı az bu işlemde bir yanlışlık mı yaptım acaba :(

4-)Oyunlarda fan sesi biraz rahatsız edici noktaya ulaşıyor.Fakat klavyede fn+f11 oalyını keşfettim.Bu işlemi yapınca fan sesleri kesiliyor.SAnırım fanları kapatıyor sistem.Eğer öyleyse bu durum bilgisayara zarar verir mi?

5-)CS oyununda 100 sabit fps alamıyorum :( Önceki sayfalarda belirtilen şekilde nvida ayarlarını cs yi yüksek ekran akrtına ayarladım.Fakat hiçbir şekilde 100 sabit fps alamıyorum.Combatta ve sis bombasında 20-30 fps alıyorum ki bu durum bu makineye hiç yakışmıyor :(
    Yapmam gereken başka bir ayar veya bir durum var kesinlikle ama bir türlü çözemedim olayı :(
    Mumkunse bu optimus olayını tamamen kapatıp yüksek performanslı ekran akrtıyla devam etme şansım varmıdır?

6-)son olarak ekran kartı ve işlemci gibi parçaların sıcaklıklarını kontrol edebileceğim bir program ismi ve linki verebilirmisiniz acaba..

Biraz fazla oldu ama kusura bakmayın tekrar teşekkürler:(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 5 Haziran 2012; 23:16:15 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tamam bu bilgasarın özellikleri kötü değil fakat kablosuz bağlantıda aşırı yavaş. içindeki İntel Centrio Wireless n-130 çok kötü veyada ben ayarlarını yapamadım.Son driverlarını indirdim herşeyi yaptım internet hızı 54.0 Mb/s olmuyor. Kabloluda bir sorun yok fakat kablosuz beni delirtti. Aynı mevkiden başka bir bilgisayarla bağlandığımnda direk 54 Mb/s . Bana bu sorunu çözmemde yardımcı olabilirmisiniz. Lütfen Çok kötü durumda internet hızı. Usb wireless adaptör mü almam gerekir ?

Kardeş sen bence driverlerini iyi kontrol et ve pil ayarlarından kablosuz bağlantı için yüksek performansı seç.Onuda bilmiyorsan açıklıyayım.Sağ alttaki pil göstergesi ikonuna bir kere sol tıkla.Gelen ufak pencerenin en altında '' Diğer Güç Seçenekleri'' yazısına tıkla.Gelen büyük pencerede güç seçeneklerinin sonunda ''Plan Ayarlarını Değiştir'' yazısı vardır.Kullandığın seçeneğin karşısındakine tıkla. Daha sonra gelen pencerede alt tarafta ''Gelişmiş güç ayarlarını değiştir'' yazısına tıkla. Gelen küçük pencerede en baştan 3. seçenek ''Kablosuz Bağdaştırıcı Ayarları'' ve daha sonra ''Güç Tasarrufu Modu'' na tıkla. Daha sonra orda hem pilde hem pirizde ''En Yüksek Performans'' olarak ayarla.Bu ayarı bütün güç planları için uygula tek tek.

Bende şimdi sen söyleyince baktım. İnternet genel bir Wireless ağı olmasına rağmen (yani sadece ben kullanmıyorum ve hız da pek iyi değil) yinede 58,0 mb/sn ile 65 mb/sn arasında gidip geliyor. Ama şöyle birşey söyliyeyim diğer birçok bilgisayara göre(yada Wireless modeline) çekim gücü düşük.Bunu göz önünde bulundurarak bak.Ama 4-5 çubuk çekmesine rağmen net düşük geliyorsa bir anormallik var demektir. Çünkü ben Driverlerini güncelledikten sonra böyle bir sorunla karşılaşmadım. Ama dediğim gibi genel olarak Wireless in çekim gücü düşük.

Teşekkürler.

hepsini mi güncellemek istiyorsun yoksa sadece Wireless imi?? hepsini güncellemek istiyorsan Samsung un sitesinde ''Samsung Update Plus'' programı var.Onu indirip kurarsın ordan güncelleniyor bildiğim kadarıyla. Wireless i istiyorsan Wireless N-130 için İntel'in sitesinden güncel driver:İntel Wireless N-130 | Version: 15.1.0 Win7x64
    En azından ben burdan inidirip kurdum yani. Linke tıkla gelen pencerede sözleşmeyi kabul ettiğini belirten kutucuğu işaretlediğinde indirmeye başlayacaktır.Aşağı resimde ekliyorum.

Usta senin PC tam olarak nedir ben anlıyamadım. PC marka ve modelini ayrıca istediğin güncellemeleri yazarsan bir bakabilirim nasıl olacağına

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.

Usta senin PC tam olarak nedir ben anlıyamadım. PC marka ve modelini ayrıca istediğin güncellemeleri yazarsan bir bakabilirim nasıl olacağına

http://forum.donanimhaber.com/m_61253432/tm.htm

Linkteki laptop güncelleme nasıl yapılıyor diye sormuştum ama, sanırım yaptığım araştırmada buldum... Samsung'un pc içindeki programı ile güncelleme varsa yapılabiliyor sanırsam...

İlgine teşekkürler... Başka tavsiyelerin varsa alabilirim tabiki de...

• quote:

Orijinalden alıntı: lordwolf98

quote:

Merhaba.Arkadaşlar benim ekran kartım Nvdia geforce 520mx optimus özelliği taşıyor..Yani gt540 ekran kartına benzer.Az da olsa eş değr özellikte.Forumda baktım bu kart ile ilgili bir konu yok yoksa oraya yazardım sorunumu.Şimdi benim sorunum şu; Counter-Strike 1.6 ya sağ tıklayıp; Grafik işlemciyle çalıştır/Yüksek performanslı Nvdia işlemcisi dediğimde oyunu açmıyor.Bunun üzerine varsayılan grafik işlemciyi değiştirmeye kalktım ama ne yazıkki Hl.exe de Entegre Grafik den başkasını seçmemiyorum.Yani o işlem pasif durumda.Bende Genel ayarlardan Tercih edilen grafik işl. Yüksek Performanslı Nvdia ı seçtim ama nafile.Yine entegre olarak görüyor oyunu.Diğer oyunlarda böyle bir sorunum yok(COD4,Pes12,Sniper:Ghost War.,Hitman,NFS:The Run) Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: Darch

NvidiaInspector programı ile Half life'ın profilini silersen, istediğin ekran kartını seçebilirsin. Ayrıca neden böyle bir şey yapmak istiyorsun? Onboard ekran kartın zaten cs1.6'yı rahat çalıştırır. Ayrıca half life'da 70 fps limiti var, onu kaldırmayı unutma.

Öncelikle cevap için teşekkürler.Onboard da çalıştırıyor evet ama fps'de düşme ve oyunda takılma oluyor.Evet 72 sabit fps limiti var onuda fps_max 101 komutuyla gideriyorum.Ancak onboard da dediğim gibi oyunun bazı bölümlerinde kasma ve fps sorunu oluyor.Nvdia gibi kartım dururkende onboard da çalıştırmak birazda mantıksız geliyor :)

Programı indirdim fakat ne yapacağımı tam olarak anlayamadım.Biraz detaylı bilgi verir misiniz?

quote:

Driver Versiyon'un sağında ingiliz anahtarı ve tornavida işareti var. Üstüne gelince "Profile Settings" yazar. Onu aç, yukarıda profil kısmına Half Life yaz, gelen profili istersen sil, istersen aşağıdan Nvidia'yı kullanmasını sağla. Silersen normal Nvidia ayarlarında hl.exe'yi ekleyince Nvidia'yı seçebilirsin yeniden.

Profili sildim tekrar Nvdia kontrol panelinde bulup yüksek performanslı seçeneğini seçebildim.Normalde Nvidia' da seçebilirsin demişssin ama o programda o kısmı bulamadım, bende o yüzden silip diğer yolu denedim.Ve şuan istediğim grafik işlemciyi seçebiliyorum..
    Çok teşekkür ediyorum yardımların için.

Sorunumu ''Darch'' arkadaşımızın yardımıyla halletmiş bulunmaktayım.Yukarıda çözümün nasıl olacağı hakkında açıklama var.Benim gibi bu sorunu yaşayan olur diye bu mesajı yazıyorum.

''vercenik53'' bu arada sorunumla ilgilendiğin için size de teşekkür ediyorum.Birkaç soru soracağım size.Bilgisayarımda daha iyi performans almak istiyorum.Bu yüzden de galiba driver güncellemeleri yapmam lazım.Sadece ekran kartının driverinı güncelledim.Diğerlerinin güncellemesini yapmalımıyım?Bir de Bilgisayarımda Performans değerlendirmesi yaptım.(Bilgsayarım/Özellikler/Performans bilgileri ve Araçlar sekmesinden) 4.2 gibi vasat bir puan çıktı.Derecelendirmenin resmini paylaşayım bir bakın;
    http://imageshack.us/photo/my-images/854/performansm.jpg/
    Her şey normal Grafikler çok kötü puanlanmış.

''1negatheef'' arkadaş burada Fps sorununun nasıl giderileceği belirtilmiş. Yukarıdaki alıntıyı hiç okudunmu bilmiyorum ama CS Fps sorununu yaşamış ve ''NvidiaInspector'' programıyla çözmüş. denemediysen bir dene!!!

Öncelikle şunu belirteyim bendeki PC: Samsung NP300E5A-S0CTR modeli.(İ3 2.3 ghz, 4gb RAM, 1gb NVidia gt520MX)

PİL ÖMRÜ: Ben PC yi genellikle pil takılıyken şarjda kullanıyorum(Daha doğrusu kullanıyordum!!).Genellikle doğrusununda böyle olduğunu söylüyorlar.PC alalı henüz 2-3 ay olmasına rağmen batarya kafayı yedi.Son zamanlarda Pil süresi %40-50 cıvarında gösterirken birden bire %8 kaldı şarja takın diye uyarı veriyor.Ben bunu şahsen Samsung un bataryasındaki teknoloji dandikliğine veriyorum.Çünkü başka marka Leptop kullananan arkadaşlarımın PC leri 2 yıl olmasına ve benim gibi pil takılı şarjda kullanmalına rağmen halen en yüksek performansta ve en yüksek ekran parlaklığında 2,5 - 3 saat gitmektedir.Bu nedenle bataryanın ömrü uzasın diye pek kullanmıyorum bataryayı artık.Buna bir çözüm bulunacağını pek zannetmiyorum ama yinede arıştırmaya devam. Senin de dediğin gibi bu herkes başka birşey söylüyor ama batarya sağlam olsa batarya takılıyken kullanmak en sağlıklısı olur diye düşünüyorum kanımcaAma benim bataryam bu süre içerisinde böyle oldu bilgine

FAN SESİ: Fan oyundayken biraz çıldırıyor. Bırak çalışsın.''SİLENT'' i aktif etme(fn+f11).Özellikle de oyun oynarken.İşlemciye zarar verebilir.Çünkü soğutmasını engelliyor.Ayrıca şunu da belirteyim fan, şarjdayken oyun oynamasan da(oyundaki kadar olmasa da) biraz hızlı çalışır ve sesi biraz artabilir. Şarjdan çıkarıp pilde kullanırsan(tabi oyun oynamamak şartıyla) normal kullanımda çok sessiz olacağını göreceksin.Bütün leptop lar yüksek grafik programlarda(oyun gibi) ısınır ve fanın biraz ses çıkarması normaldir diye düşünüyorum.Oyunda ses rahatsız ediyor demişsin ama bana o kadar da rahatsız edici gelmedi açıkçası.

ECO MODE: Bu mod aktifse pasif hale getir. Çünkü bildiğim kadarıyla PC nin performansını genel olarak düşürüyor.Böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım. Yani Leptop un pil güç seçemeğini kendi kendine değiştirdiğini hiç görmedim.Nedeni ECO MODE olabilir.Ben hiç kullanmadım.Sadece Batarya nın ömrünü uzatmak için sarjı %80 e sabitleyen bir özellik var onu kullanıyorum.

CPU SICAKLIĞI: İşlemci sıcaklığı vs. gösteren SpeedFan , Motherboard Monitor , HWMonitor , Everest , CoreTemp , gibi programlar var.Ben hiç birini denemedim.Hiç birine kefil değilim.Ama gerek yok böle programlara bence.Zaten belli bir sıcaklıktan sonra PC kendini kapatıyor.

DİĞER SORUNLARINLADA İLGİLENMEYE ÇALIŞACAĞIM DOSTUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mer33 -- 6 Haziran 2012; 16:11:07 >

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 7 Haziran 2012; 22:58:37 >
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba.Arkadaşlar benim ekran kartım Nvdia geforce 520mx optimus özelliği taşıyor..Yani gt540 ekran kartına benzer.Az da olsa eş değr özellikte.Forumda baktım bu kart ile ilgili bir konu yok yoksa oraya yazardım sorunumu.Şimdi benim sorunum şu; Counter-Strike 1.6 ya sağ tıklayıp; Grafik işlemciyle çalıştır/Yüksek performanslı Nvdia işlemcisi dediğimde oyunu açmıyor.Bunun üzerine varsayılan grafik işlemciyi değiştirmeye kalktım ama ne yazıkki Hl.exe de Entegre Grafik den başkasını seçmemiyorum.Yani o işlem pasif durumda.Bende Genel ayarlardan Tercih edilen grafik işl. Yüksek Performanslı Nvdia ı seçtim ama nafile.Yine entegre olarak görüyor oyunu.Diğer oyunlarda böyle bir sorunum yok(COD4,Pes12,Sniper:Ghost War.,Hitman,NFS:The Run) Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

quote:

NvidiaInspector programı ile Half life'ın profilini silersen, istediğin ekran kartını seçebilirsin. Ayrıca neden böyle bir şey yapmak istiyorsun? Onboard ekran kartın zaten cs1.6'yı rahat çalıştırır. Ayrıca half life'da 70 fps limiti var, onu kaldırmayı unutma.

Öncelikle cevap için teşekkürler.Onboard da çalıştırıyor evet ama fps'de düşme ve oyunda takılma oluyor.Evet 72 sabit fps limiti var onuda fps_max 101 komutuyla gideriyorum.Ancak onboard da dediğim gibi oyunun bazı bölümlerinde kasma ve fps sorunu oluyor.Nvdia gibi kartım dururkende onboard da çalıştırmak birazda mantıksız geliyor :)

Programı indirdim fakat ne yapacağımı tam olarak anlayamadım.Biraz detaylı bilgi verir misiniz?

quote:

Driver Versiyon'un sağında ingiliz anahtarı ve tornavida işareti var. Üstüne gelince "Profile Settings" yazar. Onu aç, yukarıda profil kısmına Half Life yaz, gelen profili istersen sil, istersen aşağıdan Nvidia'yı kullanmasını sağla. Silersen normal Nvidia ayarlarında hl.exe'yi ekleyince Nvidia'yı seçebilirsin yeniden.

Profili sildim tekrar Nvdia kontrol panelinde bulup yüksek performanslı seçeneğini seçebildim.Normalde Nvidia' da seçebilirsin demişssin ama o programda o kısmı bulamadım, bende o yüzden silip diğer yolu denedim.Ve şuan istediğim grafik işlemciyi seçebiliyorum..

Sorunumu ''Darch'' arkadaşımızın yardımıyla halletmiş bulunmaktayım.Yukarıda çözümün nasıl olacağı hakkında açıklama var.Benim gibi bu sorunu yaşayan olur diye bu mesajı yazıyorum.

''vercenik53'' bu arada sorunumla ilgilendiğin için size de teşekkür ediyorum.Birkaç soru soracağım size.Bilgisayarımda daha iyi performans almak istiyorum.Bu yüzden de galiba driver güncellemeleri yapmam lazım.Sadece ekran kartının driverinı güncelledim.Diğerlerinin güncellemesini yapmalımıyım?Bir de Bilgisayarımda Performans değerlendirmesi yaptım.(Bilgsayarım/Özellikler/Performans bilgileri ve Araçlar sekmesinden) 4.2 gibi vasat bir puan çıktı.Derecelendirmenin resmini paylaşayım bir bakın;

''1negatheef'' arkadaş burada Fps sorununun nasıl giderileceği belirtilmiş. Yukarıdaki alıntıyı hiç okudunmu bilmiyorum ama CS Fps sorununu yaşamış ve ''NvidiaInspector'' programıyla çözmüş. denemediysen bir dene!!!

Öncelikle şunu belirteyim bendeki PC: Samsung NP300E5A-S0CTR modeli.(İ3 2.3 ghz, 4gb RAM, 1gb NVidia gt520MX)

PİL ÖMRÜ: Ben PC yi genellikle pil takılıyken şarjda kullanıyorum(Daha doğrusu kullanıyordum!!).Genellikle doğrusununda böyle olduğunu söylüyorlar.PC alalı henüz 2-3 ay olmasına rağmen batarya kafayı yedi.Son zamanlarda Pil süresi %40-50 cıvarında gösterirken birden bire %8 kaldı şarja takın diye uyarı veriyor.Ben bunu şahsen Samsung un bataryasındaki teknoloji dandikliğine veriyorum.Çünkü başka marka Leptop kullananan arkadaşlarımın PC leri 2 yıl olmasına ve benim gibi pil takılı şarjda kullanmalına rağmen halen en yüksek performansta ve en yüksek ekran parlaklığında 2,5 - 3 saat gitmektedir.Bu nedenle bataryanın ömrü uzasın diye pek kullanmıyorum bataryayı artık.Buna bir çözüm bulunacağını pek zannetmiyorum ama yinede arıştırmaya devam. Senin de dediğin gibi bu herkes başka birşey söylüyor ama batarya sağlam olsa batarya takılıyken kullanmak en sağlıklısı olur diye düşünüyorum kanımcaAma benim bataryam bu süre içerisinde böyle oldu bilgine

FAN SESİ: Fan oyundayken biraz çıldırıyor. Bırak çalışsın.''SİLENT'' i aktif etme(fn+f11).Özellikle de oyun oynarken.İşlemciye zarar verebilir.Çünkü soğutmasını engelliyor.Ayrıca şunu da belirteyim fan, şarjdayken oyun oynamasan da(oyundaki kadar olmasa da) biraz hızlı çalışır ve sesi biraz artabilir. Şarjdan çıkarıp pilde kullanırsan(tabi oyun oynamamak şartıyla) normal kullanımda çok sessiz olacağını göreceksin.Bütün leptop lar yüksek grafik programlarda(oyun gibi) ısınır ve fanın biraz ses çıkarması normaldir diye düşünüyorum.Oyunda ses rahatsız ediyor demişsin ama bana o kadar da rahatsız edici gelmedi açıkçası.

ECO MODE: Bu mod aktifse pasif hale getir. Çünkü bildiğim kadarıyla PC nin performansını genel olarak düşürüyor.Böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım. Yani Leptop un pil güç seçemeğini kendi kendine değiştirdiğini hiç görmedim.Nedeni ECO MODE olabilir.Ben hiç kullanmadım.Sadece Batarya nın ömrünü uzatmak için sarjı %80 e sabitleyen bir özellik var onu kullanıyorum.

CPU SICAKLIĞI: İşlemci sıcaklığı vs. gösteren SpeedFan , Motherboard Monitor , HWMonitor , Everest , CoreTemp , gibi programlar var.Ben hiç birini denemedim.Hiç birine kefil değilim.Ama gerek yok böle programlara bence.Zaten belli bir sıcaklıktan sonra PC kendini kapatıyor.

@mer33

Hocam yukarıdaki nvida işlemlerini aynen yapmıştım ama care olmadı bana nette araştırırken
    http://kb2.adobe.com/cps/530/cpsid_53099/images/image001.jpg

şöyle bir şey buldum ve fps sorununu bununla çözdüm. Diğer sorunları da denemeye devam ediyorum. İlgin için çok teşekkürler.

edit: sorunun tamamen silent mod dan kaynaklandıgını çözdüm ekran kartıyla yada ayarlarla değil.
    Silent mod açıkken fps düşüyor kapalıyken sabit 100 :)

• quote:

Orijinalden alıntı: 1negatheef

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@mer33

Hocam yukarıdaki nvida işlemlerini aynen yapmıştım ama care olmadı bana nette araştırırken
    http://kb2.adobe.com/cps/530/cpsid_53099/images/image001.jpg

şöyle bir şey buldum ve fps sorununu bununla çözdüm. Diğer sorunları da denemeye devam ediyorum. İlgin için çok teşekkürler.

edit: sorunun tamamen silent mod dan kaynaklandıgını çözdüm ekran kartıyla yada ayarlarla değil.
    Silent mod açıkken fps düşüyor kapalıyken sabit 100 :)

Batarya kullanımı konusunda bu makaleyi iyice okumanı tavsiye ederim.Ancak şöyle birşey söyliyeyim(anladığım kadarıyla PC ile oyun oynuyorsun) oyun oynarken bataryayı elinden geldiğince az kullan.Çünkü dediğim gibi benim bataryam daha 2-3 ay olmasına rağmen biraz perte kalkmış durumda Bu makale BATARYA kullanımıyla ilgili oldukça iyi bilgiler veriyor.Bu makalede en dikkatimi çeken şey: Yüksek sıcaklığın BATARYAya zarar verdiği ve doğal olarak da PC(özellikle oyundayken) çok ısındığı için BATARYAya olumsuz etki yapmaktadır.

BATARYA KULLANIMI MAKALESİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mer33 -- 8 Haziran 2012; 14:10:46 >

• bataryayı elinden geldiğince az kullan demekle iyi bir tavsiye etmiyorsun arkadaşa bu onun bataryayı çıkarmasına neden olur bataryayı çıkarması onu korumaz düzenli aralıklarla şarj deşarj edilmesi gerekir.batarya oyun oynayın başka iş yapın her zaman üzerinde olsun batarya doldumu gücü kesiyor zaten fişten besleniyor mekine zannediliyor devamlı bataryadan harcıyor yok öyle bir durum sadece haftada 1-2 kez batarya uyarı verene kadar doldur boşalt yapın hücrelerin beslenmesi açısından bu gerekli.samsung'larda batarya ısıdan ciddi manada etkilenmiyor fanın batarya tarafı konunaklı ısıyı direkt ızgaralara gönderiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

bataryayı elinden geldiğince az kullan demekle iyi bir tavsiye etmiyorsun arkadaşa bu onun bataryayı çıkarmasına neden olur bataryayı çıkarması onu korumaz düzenli aralıklarla şarj deşarj edilmesi gerekir.batarya oyun oynayın başka iş yapın her zaman üzerinde olsun batarya doldumu gücü kesiyor zaten fişten besleniyor mekine zannediliyor devamlı bataryadan harcıyor yok öyle bir durum sadece haftada 1-2 kez batarya uyarı verene kadar doldur boşalt yapın hücrelerin beslenmesi açısından bu gerekli.samsung'larda batarya ısıdan ciddi manada etkilenmiyor fanın batarya tarafı konunaklı ısıyı direkt ızgaralara gönderiyor.

Böyle tepki verdiğine göre verdiğim makaleyi hiç okumadın galiba.Çünkü orada da pilin takılı kullanılmasını tavsiye ediyor.Ben sadece kendi tecrübelerimden yola çıkarak bir tavsiyede bulundum.Nasıl kullanacağı onun bileceği iş.Zaten yardımcı olması için bana göre gayet iyi açıklayan bir makalede önerdim.Ayrıca şunu da söyliyeyim dediklerine olduğu gibi katılıyorum.her zaman batarya takılı olmalı arada bir doldur boşalt yapılmalı ancak benim Samsung Leptop umda bu taktik pek işe yaramadı.Bende o yüzden böyle bir tavsiyede bulundum.Yukarda da yazdım zaten.Henüz alalı 2-3 ay olmasına rağmen batarya %40 lardan birden bire %8-5 e düşüyor.Üstelik ben pek oyun oynamayan birisiyim.Genellikle internet, ofis işleri gibi fonksiyonları kullanırım.Bide gösterge çok tutarsız bi bakıyorsun 1,5 saat diyor bi bakıyorsun 4 saat diyor sonra bi bakıyorsun 10dk kaldı diyor.Daha önce Asus, Toshiba, Lonovo, Acer marka Leptop lar kullandım böyle bir sorunla karşılaşmadım(batarya üstündeyken sarjda kullanımda).Evet batarya günden güne ölüyor ancak böyle daha en baştan acayip tutarsızlıklar olmuyor.Gösterge ne gösteriyorsa batarya o kadar dayanıyordu.Neyse, arkadaşta benim gibi bir sorun yaşamazsa batarya üstünde şarjda kullanmasını bende tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mer33 -- 9 Haziran 2012; 16:23:09 >

• pili takılı kullanın , haftada 1 deşarja da gerek yok , çıkarırsanız pil o zaman zarar görür 3-4 ay bi köşede beklerse.li pillerde her hücrenin gerilimini kontrol eden mikroişlemciler mevcut , bırakın aşırı şarj olup bozulmayı , 6 hücrenin herbirini ayrı ayrı kontrol edip gerekli dengelemeleri yapar bu cihazlar. ben 5 senedir pil takılı kullanıyorum pil performansı 3.5 saatten 3 saate düştü , pili çıkaran arkadaşların pilleri çoktan elden çıktı. kısaca pil için en iyisi:1-takılı kullanın 2-pili tam boşaltmayın , son %15 in boşaltılması pili en çok yıpratan kısımdır , elinize ısındığını hissedebilirsiniz.3-orjinal şarj aletiyle ve oda ısısına yakın ortamda kullanın , laptopun havalanmasını engelleyen yumuşak yüzeylerde kullanılması işlemci ve pilin ısınması sonucu ömrünü kısaltır
  • Arkadaşlar herkes pili takılı kullanın deyip duruyor.Evet herkes biliyor artık pili takılı kullanması gerektiğini.Ancak benim bahsettiğim bu problemin neden kaynaklandığını ve nasıl çözüleceğini bilen var mı?? Daha en baştan Leptop un bataryasını kayıp mı ettim yani?!!!Durduk yere neden böyle oluyor benim bataryam???
  • bende bugün asus k53sd mi verip bu pc yi aldım 6 gb ram 1000 gb hdd 1 gb gt520 ekran kartı umarım gta4 ü rahatça oynarım ama gta 4 cd si buldum biyerden oyunu kurdum fakat açılmıyor
    social grup cart curt yapıyor buna bi çare bulmam lazım yardım edin lütfen
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.