Şimdi Ara

SAMSUNG NP300E5A-S05TR (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
5
Favori
68.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vercenik53

ama kendi üzerindeki sürücülere göre güncelleme yapıyor öyleki kendi sitesindeki sorun verebilir bunlar birçok firmada sıkıntı verebiliyor.ekran kartı sürücüleri buna dahil çeşitlifps düşüşleri harici ekran kartını kullanamama gibi kablosuz bağlantılarda görememe durumu en iyisi kendi sitesindekidir.üzerindeki sürücüler sitesinde var o bu bilgisayarlar 6 aydan beri var enson nisanda yapılandırılmış sürücüler bile var en eskisi şubatta daha güncelini kendi sitesindemi bulacaksın aynı sürücü bu bilgisayar modeli çıkalı çok oldu sürücüler sitede güncel.

Deminde belirttigim gibi Samsung sitesindekiler güncel degil bunları burda yazmamın bana bir faydası yada artısı olmuyor bunu tartışma ortamına getirmeye gerek yok öncelikle bunu belirteyim. Wifi sürücüsü sitedeki sorunlu ve 11mbit üzeri baglanmıyor ve genelde 5mbit civarında baglanıyor intel sitesindeki daha güncel ve sorun çözülüyor. Ekran kartı sürücüsü aynı şekilde samsungtaki güncel degil ve oyun performansı için Nvidia sitesinden daha güncel olanını indirmek gerekiyor ve oyunlarda performans ve fps degerlerinde fark görebilirsin. Samsun sitesindeki tüm sürücülerin güncelleri çıkmış ve pek ilgilendiklerini düşünmüyorum deneyim bölümüne bakarsanız sorulan sorulara yanıt bile vermemişler bildiklerimi ben yanıtlamıştım vs...
    Tabi bunların hepsini gecelim Samsung update programı var, update ettiginde kablosuzda olmak üzere bir çok güncelleme indiriyor bu güncellemeler sitede görünmüyor ve microsoft'un sitesinden indiriyor, aynı şekilde win 7 ultimate kullanıyorsan intel kendi sitesinden driver'lari otomatik güncelliyor şimdi bunların güncel versiyonları samsung sitesinde olmadığı için güvenilir degil mi ?
    Sonuç itibari ile bilgisayarda bir sorun yoksa, güncelleme yapmanın gereği yok, bunun tartışmanında gereği yok ben bildigim kadarı ile soruları yanıtlamak istedim sizin sorun hakkında farklı bir çözüm yolunuz varsa yardımcı olursanız arkadaş memnun olucaktır, kesinlikle.

• Orijinalden alıntı: KirkLeeHammett

Orijinalden alıntı: mer33
    Usta bence yanılıyorsun.Synaptics ayrı Elan ayrı programlar.Bi karışıklık olmasın??Simgeleri bile farklı ya

Driver'i kendi sitesinden indirdiginde ikiside oluyor aklımda öyle kalmış, google "ELAN dokunma paneli sürücüsü" yazdıgında ilk çıkan site "http://driveragent.com/c/archive/107493/1-0-2 " burdan versiyon 10 indirebilirsin.
    Evet haklısın.İkisi birkilte geliyor ama Elan kurulu geliyor PC ile birlikte ve Synaptic uyumlu olurmu bilmiyorum.Mesela bluetoot ta da broadcom,intel,atheros birlikte geliyor ama denedim tam uyumlu olarak bir tek intel çalışıyor.Zaten Elan özellikleri, kısayolları falan hoşuma gidiyor.Şimdi Synaptic te aynı özellikler yoktur falan uğraşmayalım Google den baktım Elan nın resmi sitesi olarak sanırım bu site gözüküyor ama burada driver falan bulamadım:http://www.emc.com.tw/eng/st_tpn_sp.asp .Sen bir site vermişsin ya driver indir diye.Benim aklıma takılan şey şu: Bu driverlerin bir kaynağı olmalı.Bu siteler, resmi siteler değil ve bu kaynakta illaki bir resmi site olmalı.Bu yan driver indirme siteleri bu driverleri nerden alıyorlar.Bu arada baktım da benim Elan ın sürümü çokta eski değilmiş:10.5 sürümü.Senin verdiğinde 10.7 sürüm.

Bu arada benim Easy Software Manager kafayı yedi.Açıyorum Güncelleme var diyor.Güncelleme için tamama bas diyor.Basıyorum, donuyor ve ondan sonra güncelleme sırasında hata oluştu diyor ve program açılmıyor.Kaç kere denedim ama olmadı.Bunun yüzünden programda açılmıyor.

Bide şu Samsung Update Plus programını indirdim ama kurmadım.Kurup bu programdan mı yapsam sürücü güncellemelerini?? Bu program işe yarıyormu??

• @mer33 win 7 home pre. yada win7 ultimate kullanıyorsanız windows update mantığı ile hatta aynı şekilde çalışan bir program, ekstradan indirdiği şeyler ise bilgisayar ilk size geldiginde kurulu olarak gelen programlarıda indiriyor. Örnek; youcam, norton demo vs. indirip kurmanızda fayda var.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_60711870/mpage_1/f_/key_//tm.htm#60711870

Arkadaşlar bu bilgisayar ile ilgili bir sorunum var yukarıdaki linkte belirttim, yardım ederseniz sevimirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KirkLeeHammett

@mer33 win 7 home pre. yada win7 ultimate kullanıyorsanız windows update mantığı ile hatta aynı şekilde çalışan bir program, ekstradan indirdiği şeyler ise bilgisayar ilk size geldiginde kurulu olarak gelen programlarıda indiriyor. Örnek; youcam, norton demo vs. indirip kurmanızda fayda var.

usta verdiğin cevaplar için sağol.çok teşekkürler ilgilendiğin için.Elan da düzeldi.Samsung'un sitesinden indirilen yada Easy Software Manager programında mevcut olan driveri yüklü olan driver kaldırıp kurunca düzeliyormuş.Yalnız kaldırıp tekrar kurduktan sonra Elan Tray Icon kendiliğinden gelmiyor.Denetim masasından Fare ayarlarından açmak gerekiyor.Ben, driveri silip tekrar kurduktan sonra gene bozulur diye ayarlarıyla oynamamıştım ama bir risk alıp oynadım ve düzeldiğini gördüm.Şimdi başlangıçta otomatik olarak geliyor ve Elan' ı istediğim gibi kişiselleştirebiliyorum.

Son olarak bir sorum daha olacak: Ben bir geri yükleme noktası oluşturmadım.Samsung Recovery Solition programında Geri Yükleme seçeneklerinde Tam Geri Yükleme var.Bu seçeneği seçersem PC yi ilk aldığım günkü haline mi getirecek.Yani sadece Windows' u değil Driverleri ve Diğer Yan programlarıda(Samsung programları,YouCam gibi) yükleyecekmi??Ama tekrar söylüyorum geri dönüşüm noktası oluşturmadım ve baktım hiçbir geri dönüşüm noktası yok.Bu konuda bilgisi olanlar lütfen cevaplarınızı bekliyorum.

• Tam geri yükleme seçtiginiz zaman, bilgisayarı ilk aldığınızda kurulumunu yaptıgınız şekilde gelicek. Bahsettiginiz programlar silinmeyecek ilk kurulumda ki gibi olucak ve aynı programlar yüklü olucaktır, tam geri yüklemede bilgisayarınız yeniden başlatılır ve ms-dos ekranına benzer bir ekran gelir ve ilk kurulumda oldugu gibi windows'u kurarsınız. Programların silinmesini kafanıza takmayın, Samsung Update Plus programını kurduğunuz zaman belirttiginiz programları update etmek istediginiz zaman kuruyor bilginiz olsun.
  • pil süresini uzatmanın yolu varmı az gitmeye başladı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıpranma ne kadar pilde battery care programını kurup bakabilirsin bu program kurulu dursun şarj deşarj döngüsünü kontrol edersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bold_death

Benimde bir sorum olacak. F6 ve F7 ye bastığım zaman ses kısılıp açılmıyor neden böyle ? Nerden aktif edebilirim?..

Ayrıca ekranın arkadaşların da dediği gibi sanki sol tarafı biraz daha canlı gibi ama bana öyle geliyor ya da :)

Sistem çok güçlü ya verdiğim para helal olsun.

Fonksiyon (fn) tuşuna basılı tutarken bahsettiğiniz tuşlara basarsanız işleminiz gerçekleşmiş olur...

• Tamam bu bilgasarın özellikleri kötü değil fakat kablosuz bağlantıda aşırı yavaş. içindeki İntel Centrio Wireless n-130 çok kötü veyada ben ayarlarını yapamadım.Son driverlarını indirdim herşeyi yaptım internet hızı 54.0 Mb/s olmuyor. Kabloluda bir sorun yok fakat kablosuz beni delirtti. Aynı mevkiden başka bir bilgisayarla bağlandığımnda direk 54 Mb/s . Bana bu sorunu çözmemde yardımcı olabilirmisiniz. Lütfen Çok kötü durumda internet hızı. Usb wireless adaptör mü almam gerekir ?
  • Yapabilicek bir şey yok bende de aynı, harici adaptör bakıyorum.
  • Wifi meselesini siz yazınca ben de üşenmedim ölçtüm...

Yan odada sorunsuz 54,0 Mb/sn olarak çekiyor hızı da iyi... Yaklaşık olarak 8 metrelik koridor geçilerek gidilen odanın (kapısı da kapatılmak suretiyle) en uç noktasında (yaklaşık olarak orası da; 12 metre vardır) 24,0 Mb/sn hız görünmekte sayfalar yeterli hızda açılmakta (bana göre)

Test sonucu olarak; evin her noktasında sorunsuz internet bağlantısı kurulmakta... Modem Philps SNA 6500 bunun da etkisi varmıdır bilinmez, ki mutlaka modemin artı veya eksi yönde etkisi vardır...

• quote:

Orijinalden alıntı: zaza1994123

Tamam bu bilgasarın özellikleri kötü değil fakat kablosuz bağlantıda aşırı yavaş. içindeki İntel Centrio Wireless n-130 çok kötü veyada ben ayarlarını yapamadım.Son driverlarını indirdim herşeyi yaptım internet hızı 54.0 Mb/s olmuyor. Kabloluda bir sorun yok fakat kablosuz beni delirtti. Aynı mevkiden başka bir bilgisayarla bağlandığımnda direk 54 Mb/s . Bana bu sorunu çözmemde yardımcı olabilirmisiniz. Lütfen Çok kötü durumda internet hızı. Usb wireless adaptör mü almam gerekir ?

Kardeş sen bence driverlerini iyi kontrol et ve pil ayarlarından kablosuz bağlantı için yüksek performansı seç.Onuda bilmiyorsan açıklıyayım.Sağ alttaki pil göstergesi ikonuna bir kere sol tıkla.Gelen ufak pencerenin en altında '' Diğer Güç Seçenekleri'' yazısına tıkla.Gelen büyük pencerede güç seçeneklerinin sonunda ''Plan Ayarlarını Değiştir'' yazısı vardır.Kullandığın seçeneğin karşısındakine tıkla. Daha sonra gelen pencerede alt tarafta ''Gelişmiş güç ayarlarını değiştir'' yazısına tıkla. Gelen küçük pencerede en baştan 3. seçenek ''Kablosuz Bağdaştırıcı Ayarları'' ve daha sonra ''Güç Tasarrufu Modu'' na tıkla. Daha sonra orda hem pilde hem pirizde ''En Yüksek Performans'' olarak ayarla.Bu ayarı bütün güç planları için uygula tek tek.

Bende şimdi sen söyleyince baktım. İnternet genel bir Wireless ağı olmasına rağmen (yani sadece ben kullanmıyorum ve hız da pek iyi değil) yinede 58,0 mb/sn ile 65 mb/sn arasında gidip geliyor. Ama şöyle birşey söyliyeyim diğer birçok bilgisayara göre(yada Wireless modeline) çekim gücü düşük.Bunu göz önünde bulundurarak bak.Ama 4-5 çubuk çekmesine rağmen net düşük geliyorsa bir anormallik var demektir. Çünkü ben Driverlerini güncelledikten sonra böyle bir sorunla karşılaşmadım. Ama dediğim gibi genel olarak Wireless in çekim gücü düşük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mer33 -- 2 Haziran 2012; 19:12:52 >

• quote:

quote:

Tamam bu bilgasarın özellikleri kötü değil fakat kablosuz bağlantıda aşırı yavaş. içindeki İntel Centrio Wireless n-130 çok kötü veyada ben ayarlarını yapamadım.Son driverlarını indirdim herşeyi yaptım internet hızı 54.0 Mb/s olmuyor. Kabloluda bir sorun yok fakat kablosuz beni delirtti. Aynı mevkiden başka bir bilgisayarla bağlandığımnda direk 54 Mb/s . Bana bu sorunu çözmemde yardımcı olabilirmisiniz. Lütfen Çok kötü durumda internet hızı. Usb wireless adaptör mü almam gerekir ?

Kardeş sen bence driverlerini iyi kontrol et ve pil ayarlarından kablosuz bağlantı için yüksek performansı seç.Onuda bilmiyorsan açıklıyayım.Sağ alttaki pil göstergesi ikonuna bir kere sol tıkla.Gelen ufak pencerenin en altında '' Diğer Güç Seçenekleri'' yazısına tıkla.Gelen büyük pencerede güç seçeneklerinin sonunda ''Plan Ayarlarını Değiştir'' yazısı vardır.Kullandığın seçeneğin karşısındakine tıkla. Daha sonra gelen pencerede alt tarafta ''Gelişmiş güç ayarlarını değiştir'' yazısına tıkla. Gelen küçük pencerede en baştan 3. seçenek ''Kablosuz Bağdaştırıcı Ayarları'' ve daha sonra ''Güç Tasarrufu Modu'' na tıkla. Daha sonra orda hem pilde hem pirizde ''En Yüksek Performans'' olarak ayarla.Bu ayarı bütün güç planları için uygula tek tek.

Bende şimdi sen söyleyince baktım. İnternet genel bir Wireless ağı olmasına rağmen (yani sadece ben kullanmıyorum ve hız da pek iyi değil) yinede 58,0 mb/sn ile 65 mb/sn arasında gidip geliyor. Ama şöyle birşey söyliyeyim diğer birçok bilgisayara göre(yada Wireless modeline) çekim gücü düşük.Bunu göz önünde bulundurarak bak.Ama 4-5 çubuk çekmesine rağmen net düşük geliyorsa bir anormallik var demektir. Çünkü ben Driverlerini güncelledikten sonra böyle bir sorunla karşılaşmadım. Ama dediğim gibi genel olarak Wireless in çekim gücü düşük.

Bir şey sormak istiyorum...

Driverları nasıl güncelliyoruz??

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: lordwolf98

quote:

Merhaba.Arkadaşlar benim ekran kartım Nvdia geforce 520mx optimus özelliği taşıyor..Yani gt540 ekran kartına benzer.Az da olsa eş değr özellikte.Forumda baktım bu kart ile ilgili bir konu yok yoksa oraya yazardım sorunumu.Şimdi benim sorunum şu; Counter-Strike 1.6 ya sağ tıklayıp; Grafik işlemciyle çalıştır/Yüksek performanslı Nvdia işlemcisi dediğimde oyunu açmıyor.Bunun üzerine varsayılan grafik işlemciyi değiştirmeye kalktım ama ne yazıkki Hl.exe de Entegre Grafik den başkasını seçmemiyorum.Yani o işlem pasif durumda.Bende Genel ayarlardan Tercih edilen grafik işl. Yüksek Performanslı Nvdia ı seçtim ama nafile.Yine entegre olarak görüyor oyunu.Diğer oyunlarda böyle bir sorunum yok(COD4,Pes12,Sniper:Ghost War.,Hitman,NFS:The Run) Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: Darch

NvidiaInspector programı ile Half life'ın profilini silersen, istediğin ekran kartını seçebilirsin. Ayrıca neden böyle bir şey yapmak istiyorsun? Onboard ekran kartın zaten cs1.6'yı rahat çalıştırır. Ayrıca half life'da 70 fps limiti var, onu kaldırmayı unutma.

Öncelikle cevap için teşekkürler.Onboard da çalıştırıyor evet ama fps'de düşme ve oyunda takılma oluyor.Evet 72 sabit fps limiti var onuda fps_max 101 komutuyla gideriyorum.Ancak onboard da dediğim gibi oyunun bazı bölümlerinde kasma ve fps sorunu oluyor.Nvdia gibi kartım dururkende onboard da çalıştırmak birazda mantıksız geliyor :)

Programı indirdim fakat ne yapacağımı tam olarak anlayamadım.Biraz detaylı bilgi verir misiniz?

quote:

Orijinalden alıntı: Darch

Driver Versiyon'un sağında ingiliz anahtarı ve tornavida işareti var. Üstüne gelince "Profile Settings" yazar. Onu aç, yukarıda profil kısmına Half Life yaz, gelen profili istersen sil, istersen aşağıdan Nvidia'yı kullanmasını sağla. Silersen normal Nvidia ayarlarında hl.exe'yi ekleyince Nvidia'yı seçebilirsin yeniden.

Profili sildim tekrar Nvdia kontrol panelinde bulup yüksek performanslı seçeneğini seçebildim.Normalde Nvidia' da seçebilirsin demişssin ama o programda o kısmı bulamadım, bende o yüzden silip diğer yolu denedim.Ve şuan istediğim grafik işlemciyi seçebiliyorum..
    Çok teşekkür ediyorum yardımların için.

Sorunumu ''Darch'' arkadaşımızın yardımıyla halletmiş bulunmaktayım.Yukarıda çözümün nasıl olacağı hakkında açıklama var.Benim gibi bu sorunu yaşayan olur diye bu mesajı yazıyorum.

''vercenik53'' bu arada sorunumla ilgilendiğin için size de teşekkür ediyorum.Birkaç soru soracağım size.Bilgisayarımda daha iyi performans almak istiyorum.Bu yüzden de galiba driver güncellemeleri yapmam lazım.Sadece ekran kartının driverinı güncelledim.Diğerlerinin güncellemesini yapmalımıyım?Bir de Bilgisayarımda Performans değerlendirmesi yaptım.(Bilgsayarım/Özellikler/Performans bilgileri ve Araçlar sekmesinden) 4.2 gibi vasat bir puan çıktı.Derecelendirmenin resmini paylaşayım bir bakın;
    http://imageshack.us/photo/my-images/854/performansm.jpg/
    Her şey normal Grafikler çok kötü puanlanmış.

CS de aynı problem bende de var.

Yukarıdaki mesajlara istinaden inspector ile half life profilini sildim sonra ayarlardan nvidiayı etkinlkeştirdim ama hala cs de 60 fps alıyorum
    (fps_max 100 de aktif)

Sorun ne olabilir acaba.Yardımcı olursanız sevinirim.

• ekran hızın 60hertz desteklediği için orada kalıyor oyun ayarlarında vsync seçeneği varsa kapatın
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

ekran hızın 60hertz desteklediği için orada kalıyor oyun ayarlarında vsync seçeneği varsa kapatın

hocam teşekkürler vertical synci kapattım.

Fps 90larda falan şuan ama stabil değil yani adam falan geldiğinde 30-40 bile oluyor.Çok saçma bir durum değil mi bu :(
  • ekran kartınız güncel mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-rose

quote:

quote:

Bir şey sormak istiyorum...

Driverları nasıl güncelliyoruz??

Teşekkürler.

hepsini mi güncellemek istiyorsun yoksa sadece Wireless imi?? hepsini güncellemek istiyorsan Samsung un sitesinde ''Samsung Update Plus'' programı var.Onu indirip kurarsın ordan güncelleniyor bildiğim kadarıyla. Wireless i istiyorsan Wireless N-130 için İntel'in sitesinden güncel driver:İntel Wireless N-130 | Version: 15.1.0 Win7x64
    En azından ben burdan inidirip kurdum yani. Linke tıkla gelen pencerede sözleşmeyi kabul ettiğini belirten kutucuğu işaretlediğinde indirmeye başlayacaktır.Aşağı resimde ekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mer33 -- 3 Haziran 2012; 2:42:28 >

• bu samsung update plus programı çalıştırdın güncelleştirme bulunamadı diyor.

Bu durumda butun driverlerim güncel oldugunu anlamına mı geliyor acaba
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.