Şimdi Ara

Samsung NP350V5C İnceleme / Kullanıcı Platformu (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.469
Cevap
13
Favori
62.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mirliv-a

Durup dururken mikrofondan ses çok cızırtılı ve boğuk gidiyor. Her yerde öyle kayıtta yaptım gine ses cızırtılı. Skype steam farketmiyor nedeni ne olabilir? Durup dururken oldu.

Bu siteden driverlarınız güncelleyin:

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

64 biti seçin site 1-2-3.... size kalmış hangisi daha hızlıysa deneyin birisini.

Kurulumu basittir talimatları takip edin.

İşiniz bitince bilgisayara bir adet kulaklık takın.

Saatin yanındaki hoparlör simgesine sağ tıklayıp kayıt aygıtlarını seçin.

Microphone nin altındaki beyaz ksıımda sağ tıklayın. Devre dışı bıraklımış aygıtları göstere basın.

Stereo mix çıkması lazım. Onada sağ tıklayıp etkinleştire basın.

Daha sonra Microphone a sağ tıklayın. Özelliklere basın.

Dinle kısmına gelin. Bu aygıtı dinleye tik atıp uygulaya basın. Eğer ses kualkıktan dahi cızırtılı geliyorsa dahili mikrofonunuzda sorun olabilir.

Mümkünse harici mikrofon takup aynı yöntem ile onu da deneyin. Ondada sorun varsa ses kartından şüphelenebilrsiniz.

Eğer kulakta sorun yoksa echo yapıyor olabilir. Bunu çözemk basittir.

Microphoneye sağ tıklayıp özellikler dedikten sonra gelişmişe basın. Varsayılan biçimi 2 kanalı,16 bit,192000 HZ (cd kalitesi) olarak seçin.

Daha sonra Düzeyler kısmından mikrofon bassının 0 ,0 db ye getirin .

Uygulaya basıp tamama basın.

Daha sonra Başlat>Denetim masası>Realtek Hd Audio Yöneticisine girin. Yukarıdan Microphoneyi seçin.

Gürültü tutma ve Akustik eko iptali seçeneklerinin solundaki tikleri koyun.

Sorun çözülmüş olması gerekiyor. Eğer çözülmediyse dahili mikrofonda veya daha kötü ihtimalle onboard relatek çipinde arıza vardır. Dediklerimi harfiyen yerine getirn. Mesajınızı bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: NIQO

Merhaba arkadaşlar;

Dün itibariyle SAMSUNG ATIV BOOK 3 NP350E7C-S01TR modeli notebook aldım ve biliyorsunuz ki windows 8 işletim sistemi ile birlikte geliyor. Windows 8 işletim sistemini sevemediğimden dolayı alışık olduğum windows 7 ye dönmek istedim fakat bios ekranında boot menüsünü değiştiremiyorum. HDD seçili konumda duruyor, içerisinde girdiğimde HDD ve disable seçeneklerini görüyorum. Disable ettiğimde zaten makine açılmıyor. USB den veya DVD den yükleme yapabilmem içinde boot menüsünü usb veya dvd-rw ye getirmem gerekiyor ama getiremiyorum. Bu tür sorunla karşılaşan ve halleden olduysa lütfen banada yardım edebilir mi ? Buna Windows 7 kurulumunu nasıl yaparım ?

Sorununun üstünden pey zman geçmiş ama eğer çözemdiysne yardımcı olmak isterim. Bu bilgisayarın gurusu oldum desme yalan olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: cumba198

quote:

Orijinalden alıntı: sub

Malum bizim bilgisayarların ekran kartı driverlarıyla arası pek iyi değil, dün akşam AMD System Monitor uygulamasıyla bi deney yaptım (uygulamayı amd nin sitesinden indirebilirsiniz ancak site şuan bakım modunda) ve ilginç bişey farkettim
    bilgisayara ikinci monitor bağladım, açtım uygulamayı oraya sistemi gözlemledim
    oyun esnasında ekran kartı kullanını %30'un üstüne çıkmıyor, bilgisayar şarjda ve yüksek performans modundayken oldu bunlar
    iki oyun denedim
    Assassins Creed 2 ve Gta IV
    Gta IV'de acayip bi şekilde kasıyor, ve ekran kartı kullanımı maksimum %30 oldu denediğim süre boyunca, ayarları düşürdüm falan bişey değişmedi, yani teoride oyunu oynayabilirim ama ekran kartı tembellik yapıyor

Samsung NP350V5C İnceleme / Kullanıcı Platformu

Assassins Creed 2 daha oynanabilir, ilginç olan şey oyun esnasında ekran kartı kullanımı %30-35 civarı iken, konuşmaların olduğu ara videolarda %50-60 gibi bi ekran kartı kullanımı var, oyun esnasında bazı durumlarda kasıyorken, ara videolarda fazlasıyla akıcı

Samsung NP350V5C İnceleme / Kullanıcı Platformu

açıkçası acaba benim bilgisayarda mı sorun var diye düşünmüyor da değilim

Aynısını bende yaptım farklı oyunlarda.
    Pes 2013 ve Nfs Most Wanted 2'de

Pesde %30 civarı iken hard da

Nfsde grafik ayarları hard iken %60 gördü ama oyun kasıyor. Lakin peste herhangi bir kasma yok.

Bu bir sorun değil. Ekran kartları her saniye %100 de çalışmaz. Ne kadar performan gerektirirse o kadar yükselir. Zorlandığı an amd 76070 m (overclocksuz ise) 600 mhz ye çıkar. Korkunuz yoksa amd kartın biosuyla oynayabilrsiniz. Ve sürekli %90 civarlarında çalıştarabilrsiniz. Ama bu size yüksek sıcaklık olarak geri dönecektir.

Oyunlarda şikayetiniz varsa windows 8 e geçip amd nin kendi sitesinden son sürüceleri indirip

biraz da tecrübeliyseniz overclok yaparsanız (ben yaptım kart 2 üstü modelden daha kaslı şuanda) oyunlarda sıkılmadan öflemden püflemeden oynarsınız

• Beyler bizim laptoplarla stream yapmayı deneyen oldu mu hiç ? Ben open broadcaster da bi türlü yapamıyorum. Acaba ekran kartından dolayı mı ?
  • quote:

Arkadaşlar ben şunu sorucaktım bilgisayar açıldığında güç tasarrufunda bunu dengeliye almak istiyorum bilgisayar açıldığında dengelide olsun istersem yüksek performansa çekerim diye düşünüyorum bunu nerden ayarlıyorduk ?

kardeşim SETTİNGS'den uyku modunu kapalı yap :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanbilgin

quote:

Durup dururken mikrofondan ses çok cızırtılı ve boğuk gidiyor. Her yerde öyle kayıtta yaptım gine ses cızırtılı. Skype steam farketmiyor nedeni ne olabilir? Durup dururken oldu.

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

64 biti seçin site 1-2-3.... size kalmış hangisi daha hızlıysa deneyin birisini.

Microphone nin altındaki beyaz ksıımda sağ tıklayın. Devre dışı bıraklımış aygıtları göstere basın.

Dinle kısmına gelin. Bu aygıtı dinleye tik atıp uygulaya basın. Eğer ses kualkıktan dahi cızırtılı geliyorsa dahili mikrofonunuzda sorun olabilir.

Mümkünse harici mikrofon takup aynı yöntem ile onu da deneyin. Ondada sorun varsa ses kartından şüphelenebilrsiniz.

Microphoneye sağ tıklayıp özellikler dedikten sonra gelişmişe basın. Varsayılan biçimi 2 kanalı,16 bit,192000 HZ (cd kalitesi) olarak seçin.

Daha sonra Başlat>Denetim masası>Realtek Hd Audio Yöneticisine girin. Yukarıdan Microphoneyi seçin.

Sorun çözülmüş olması gerekiyor. Eğer çözülmediyse dahili mikrofonda veya daha kötü ihtimalle onboard relatek çipinde arıza vardır. Dediklerimi harfiyen yerine getirn. Mesajınızı bekliyorum

Hocam driveri güncelleyemedim ama sorunu buldum klavyeden bir şey yazdıktan sonra cızırtı başlıyor ya da hoparlöre hafif sert bir şekilde vurunca cızırtı başlıyor tekrar vurunca gidiyor anlayamadım gitti toz falan mı kaçtı acaba?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gokhanbilgin

quote:

Hocam driveri güncelleyemedim ama sorunu buldum klavyeden bir şey yazdıktan sonra cızırtı başlıyor ya da hoparlöre hafif sert bir şekilde vurunca cızırtı başlıyor tekrar vurunca gidiyor anlayamadım gitti toz falan mı kaçtı acaba?

temsasszılık söz konusu olabilr. Teknik servisle görüşün

• Teşekkür ederim yardımınız için sorunum çözüldü :)
  • Yüksek performans ile samsung un en iyi duruma getirilmiş modu arasındaki fark nedir hocam ?

@gokhanbilgin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumba198 -- 13 Mayıs 2014; 20:12:51 >
  • merhaba benim batarya işığı yanıp sönüyor sürekli laptop'da 1 senelik çok temiz kullandım acaba neden olur?
  • @cumba198 İkisi arasında pek bir fark yok sadece biri daha fazla güç tüketip daha iyi performans sağlıyor diğeri ise daha az güç tüketip iyi performans sağlıyor

@kuzeydakotalıdavid Sorununuz büyük ihtimal ile pildedir.Şunu bir deneyin güç kaynaklarını söküp 25 saniye gücü boşaltmak adına açma düğmesine basın daha sonra çalıştırın eğer olmadı hiç uğraşmayın servise verin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: farti

@cumba198 İkisi arasında pek bir fark yok sadece biri daha fazla güç tüketip daha iyi performans sağlıyor diğeri ise daha az güç tüketip iyi performans sağlıyor

@kuzeydakotalıdavid Sorununuz büyük ihtimal ile pildedir.Şunu bir deneyin güç kaynaklarını söküp 25 saniye gücü boşaltmak adına açma düğmesine basın daha sonra çalıştırın eğer olmadı hiç uğraşmayın servise verin.

Teşekkür ederim hocam güzel bir açıklama oldu sağolun :)
  • 8.1 e geçtim ancak sw update yeni güncellemeleri göstermiyor ? Nasıl ayarlayacağız bunu ?
  • quote:

Yüksek performans ile samsung un en iyi duruma getirilmiş modu arasındaki fark nedir hocam ?

@gokhanbilgin

kardeşim yüksek performansla samsung en iyi modu arasındaki fark yüksek performansta daha çok ısınma olur, işlemci daha çok yıpranır ömrüne etki eder,elektrik daha fazla harcar, fan daha çok çalışır...

samsungda daha az ısınır, fan daha az çalışır,az enerji harcar, işlemçi ömrü artar, vesselam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rand al Thor

8.1 e geçtim ancak sw update yeni güncellemeleri göstermiyor ? Nasıl ayarlayacağız bunu ?

Beyler yardım edin yahu bulamadım ses sürücüsünün driverını falan 8.1 de.
  • teşekkürler.şarj kablosunu çekince hemen kapanıyor zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzeydakotalıdavid -- 18 Mayıs 2014; 17:35:10 >
  • lerante kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam sağolun :)
  • Ekran kartı sürücüsünü yaparken siyah ekranda kaldı ve kapayıp açmama rağmen hala aynı.Sadece imleç gözüküyor. Acil yardım edebilir misiniz arkadaşlar nedir sebebi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rand al Thor kullanıcısına yanıt
    hocam neler yaptınız öyle

imleç ile sağ tıklayabiliyor musunuz

windows+r kombinasyonu bişey çalıştırıyor mu? yada ctrl+alt+del
    evet ise explorer.exe çalıştırmayı deneyebilir misiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sub

hocam neler yaptınız öyle

imleç ile sağ tıklayabiliyor musunuz

windows+r kombinasyonu bişey çalıştırıyor mu? yada ctrl+alt+del
    evet ise explorer.exe çalıştırmayı deneyebilir misiniz

Windows 8.0 a geçtim hocam Windows.old taki dosyaları gerri döndürebilme ihtimalim var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.