Şimdi Ara

Samsung NP940X3G-K01TR nasıl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Samsung NP940X3G-K01TR modeli notebook hakkında tereddütte kaldım.
    Bir notebook markası, donanım kalitesi, ürün güvenirliliği ve servis olarak Samsung hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ben normalde notebook markası olarak Dell tercih ediyorum ancak bu ürün ile rekabet edebilecek bir dell çıkmadı (veya benim radarıma takılmadı). Benim için güvenilirlik, taşınabilirlik, performans, win 8 ve dokunmatik ekran vazgeçilmez noktalar. Yani ısındı diye anakartı yanan veya 3 kilo olduğundan taşıyamadığım bir cihaz almak istemem.

Marka ve cihaz hakkında bilgisi/deneyimi olanlar lütfen fikirlerini paylaşabilir mi?

Edit: Birde bu cihaz birçok mağazada ürün detaylarında 1920x1080 çözünürlük ile yazılmış. Ancak çözünürlüğü 3200x1800 olmalıydı. Bu konuda bilginiz varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAssassin -- 11 Kasım 2013; 10:35:10 >

• Samsung'un ultrabook modelihttp://www.samsung.com/us/computer/pcs/NP940X3G-K01US-specs burda detaylı özellikleri var ekran çözünürlüğü dediğiniz gibi 3k çözünürlülük kullnılmış.Bende samsung kullnıyorum servis konusunda ilden ile değişebilir Trabzon servisiyle ben haşır neşir oldum arkadaşlarımda memnun kaldım,donanım olarak iyidir bu bilgisayarda alüminyum gövde kullanılmış bu yeni bir model alıcısı şimdilik yoktur fiyatı yüksek mağazalarda.Mağazaya gidip bakma şansınız varsa gözünüzle görün fiyatı düşecektir önceki modellerde pahalıydı zamanla 2500 altına bile düştüler.Taşınabilirlik açısından iyi bir seçim denebilir normla kullnım ofis kullnımı için ideal oyun oynarım derseniz online oyunlarda işinizi görür zaten oyun için yapılmamış bu bilgisayarlar için bile oyunda ısınır diyenler oyun oynatmaz diyenler varBakış açısı adamın sırf oyun başka bir şey yok.Önceki modelleri güzeldi ama bunu benimde inceleme şansım yok öyle bir yerde değilim çünkü büyük teknolojisi olmayan bir yerdeyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Samsung'un ultrabook modelihttp://www.samsung.com/us/computer/pcs/NP940X3G-K01US-specs burda detaylı özellikleri var ekran çözünürlüğü dediğiniz gibi 3k çözünürlülük kullnılmış.Bende samsung kullnıyorum servis konusunda ilden ile değişebilir Trabzon servisiyle ben haşır neşir oldum arkadaşlarımda memnun kaldım,donanım olarak iyidir bu bilgisayarda alüminyum gövde kullanılmış bu yeni bir model alıcısı şimdilik yoktur fiyatı yüksek mağazalarda.Mağazaya gidip bakma şansınız varsa gözünüzle görün fiyatı düşecektir önceki modellerde pahalıydı zamanla 2500 altına bile düştüler.Taşınabilirlik açısından iyi bir seçim denebilir normla kullnım ofis kullnımı için ideal oyun oynarım derseniz online oyunlarda işinizi görür zaten oyun için yapılmamış bu bilgisayarlar için bile oyunda ısınır diyenler oyun oynatmaz diyenler varBakış açısı adamın sırf oyun başka bir şey yok.Önceki modelleri güzeldi ama bunu benimde inceleme şansım yok öyle bir yerde değilim çünkü büyük teknolojisi olmayan bir yerdeyim
    Yanıtınız için teşekkürler.
    Şuan kullandığım bilgisayardaki 512MB harici grafik kartı bu bilgisayar üzerindeki grafik kartından çok daha düşük. Online oyun dışında pek oyun oynamıyorum zaten ve bu cihazın çok ısınmadığı sürece yeterli olacağını düşünüyorum.
    Cihazı mağazada inceledim. Gözlemlediğim kadarı ile uzun süre çalışma sırasında ısınma yoktu. Ancak tabi oyun kurup deneme şansım olmadı. Plastik kaliteside iyi görünüyordu.

Açıkçası en büyük endişhem bu cihazın problem çıkarması. Yıllarca kullandığım dell notebooklarda hiçbir sorun yaşamadım. Hatta 1 metreden yere düştüğünde bile en ufak sorun çıkarmadı. Onun gibi bana sorun yaşatmayacak bir bilgisayar ile yenilemek istiyorum.

• CAssassin C kullanıcısına yanıt
    O şekilde sıkıntı olmaz bu üründe uçak malzemesi bile kullanıldı.Oyun olarak ağır oyunlar denemeyin soğutma sstemi norla kullnıma göredir aksitaktirde ısınır kazaı ince üzerindeki dahili grafik yabana atılacak değil online oyunlarda gereken performansı fazlasıyla verir.Sonuçta canınız sıkıldığında oyun oynamak isteyebilirsiniz bunu bir oyun bilgisayarı olarak görmeyin sonra oyun oynadım kaldırmadı ısındı dersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAssassin

Yanıtınız için teşekkürler.
    Şuan kullandığım bilgisayardaki 512MB harici grafik kartı bu bilgisayar üzerindeki grafik kartından çok daha düşük. Online oyun dışında pek oyun oynamıyorum zaten ve bu cihazın çok ısınmadığı sürece yeterli olacağını düşünüyorum.
    Cihazı mağazada inceledim. Gözlemlediğim kadarı ile uzun süre çalışma sırasında ısınma yoktu. Ancak tabi oyun kurup deneme şansım olmadı. Plastik kaliteside iyi görünüyordu.

Açıkçası en büyük endişhem bu cihazın problem çıkarması. Yıllarca kullandığım dell notebooklarda hiçbir sorun yaşamadım. Hatta 1 metreden yere düştüğünde bile en ufak sorun çıkarmadı. Onun gibi bana sorun yaşatmayacak bir bilgisayar ile yenilemek istiyorum.

Cihazı mağaza da incelediğinizde çözünürlüğe bakabildiniz mi? 3200x1800px miydi?
    Samsungun sitede yanlış mı yazılmış, yoksa Türkiyede satılmayacak mı yüksek çözünürlüklü modeli.

• wrt_cl W kullanıcısına yanıt
    Güzel soru samsung'un sitesinde doğru yazar çözünürlülüğü bu ama çözünürlülük standart mı onu mağazada inceleyerek anlayabiliriz fhd olarak ülkemize gelmişde olabilir.Bulunduğum yerde büyük tekno marketler olmadığı için inceleme şansım yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Güzel soru samsung'un sitesinde doğru yazar çözünürlülüğü bu ama çözünürlülük standart mı onu mağazada inceleyerek anlayabiliriz fhd olarak ülkemize gelmişde olabilir.Bulunduğum yerde büyük tekno marketler olmadığı için inceleme şansım yok.
    Bugün vatanda baktım evet 3200x1800
  • pygmalion kullanıcısına yanıt
    evet.Ben aldım bu ultrabooku kutunun üstünde 1920x1080 yazıyor ama 3200x1800px. Bu arda çözünürlük çok fazla :) 1280x800 den geçince.
    Birde bu ultrabooku yüksek çözünürlük için alıyorsanız. Çözünürlüğünü kontrol edip alın. Yalancı çıkmayalım ama kutunun üstündeki çözünürlük yanlış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wrt_cl

evet.Ben aldım bu ultrabooku kutunun üstünde 1920x1080 yazıyor ama 3200x1800px. Bu arda çözünürlük çok fazla :) 1280x800 den geçince.
    Birde bu ultrabooku yüksek çözünürlük için alıyorsanız. Çözünürlüğünü kontrol edip alın. Yalancı çıkmayalım ama kutunun üstündeki çözünürlük yanlış.
    Vatandan 2800 liraya alanlar var, şimdi %20 indirimli haliyle 3250 lira yapmışlar, alet tutuluyor diye fiyatı yukarı çekmişler... ben de gözüme kestirdim ama el deydirtmeyecekler sanırım.
  • pygmalion kullanıcısına yanıt
    evet bende geçen haftaki %30 indirimden aldım, tam 2.838tl di 5 taksitle karta aldım.
  • Ben bu cihazi 5 aydir bekliyorum. Vatanda ne zaman 30% indirim olursa o zaman alicam gecen haftalarda bir cumartrsi fiyat 2780tl ertesi gun pazar ise 2880tl oldu daha asagi dusmedi ki bu fiyat zaten yurt disi fiyati ile ayni.

Teknosada var ama indirim yok 4000tl
    Bimekse yeni gelmis sadece webden satiliyor ve 30% indirimli fiyati 3400tl.

Cihazda gorilla glass ekran qhd+ var retina ekrandan daha yuksek cozunurluk.
    Online oyunlar diainda normal oyunlarida dahili ekran karti ile orta ayarlarda acacaktir.

Ben birazda i7 bersiyonu bekliyorum 1 aya kadar gelmezse i5 olani alicam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nohackmove

Ben bu cihazi 5 aydir bekliyorum. Vatanda ne zaman 30% indirim olursa o zaman alicam gecen haftalarda bir cumartrsi fiyat 2780tl ertesi gun pazar ise 2880tl oldu daha asagi dusmedi ki bu fiyat zaten yurt disi fiyati ile ayni.

Teknosada var ama indirim yok 4000tl
    Bimekse yeni gelmis sadece webden satiliyor ve 30% indirimli fiyati 3400tl.

Cihazda gorilla glass ekran qhd+ var retina ekrandan daha yuksek cozunurluk.
    Online oyunlar diainda normal oyunlarida dahili ekran karti ile orta ayarlarda acacaktir.

Ben birazda i7 bersiyonu bekliyorum 1 aya kadar gelmezse i5 olani alicam.
    Ben de samsung almayı kafaya koydum, ancak bu aletin fiyatı hiç inecekmiş gibi değil... Bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pygmalion

Ben de samsung almayı kafaya koydum, ancak bu aletin fiyatı hiç inecekmiş gibi değil... Bekliyoruz.

Alıntıları Göster
    Az önce inceledim ve resmen moralim bozuldu.Mükemmel bir alet.Ekran çözünürlüğü 3200x1800.

Fakat çok pahalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇVK

Az önce inceledim ve resmen moralim bozuldu.Mükemmel bir alet.Ekran çözünürlüğü 3200x1800.

Fakat çok pahalı.

Alıntıları Göster
    evet pahalı ancak fiyatı kolay kolay inmeyecek.
    düşünün bir firma 3200TL ye satarken diğeri sözde daha fazla indirimle daha pahalıya 3400TL ye satıyor cihazı ve indirmeye devam ediyorlar fiyatı bimekste indirim %30 dan %35 e çıktı sanırım hala satamıyorlar.
  • quote:

evet pahalı ancak fiyatı kolay kolay inmeyecek.
    düşünün bir firma 3200TL ye satarken diğeri sözde daha fazla indirimle daha pahalıya 3400TL ye satıyor cihazı ve indirmeye devam ediyorlar fiyatı bimekste indirim %30 dan %35 e çıktı sanırım hala satamıyorlar.

Alıntıları Göster
    Buraya da ekliyeyim, kullanan arkadaşlar bu aletin pil performansı hakkında net bir bilgi verebilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pygmalion

Buraya da ekliyeyim, kullanan arkadaşlar bu aletin pil performansı hakkında net bir bilgi verebilir mi?

Alıntıları Göster
    yakında belli olacak 1-2 hafta içinde alıcam çünkü
  • quote:

yakında belli olacak 1-2 hafta içinde alıcam çünkü

Alıntıları Göster
    29 Ekim'den beri kullanıyorum. 2838TL'ye laptopu 55TL'ye de VGA Dongle ı aldım. Teknosa sağolsun kendimi temelden ev almış gibi hissediyorum :) 3950TL'ye satıyor vicdansızlar.
    Ekranın native çözünürlüğü 3200x1800 dür. Ancak windows şartlarında bu çözünürlükte kullanmak ölçekleme sıkıntısı nedeniyle çok güç. Yine de bu tercih kişiden kişiye değişebilir.
    Klavye ışığı mavi tonlarında ve cılız. Tuşları rahat görmekle birlikte zifiri karanlıkta gözünüzü rahatsız etmiyor.
    Cihazı pilde kullanırken ekranının sarı renkleri göstermekte bir problemi mevcut. Sarının bazı tonlarını hardal rengi gösteriyor. Ancak prize bağladığınızda 1 sn içinde renk normale dönüyor. Bu da sorunun güç tasarrufu moduyla ilgili olduğunu gösteriyor. Firmware güncellemesi ile düzelmesini umuyorum.
    Wireless performansı gayet iyi. Kopma veya hız sorunu hiç yaşamadım.
    Pil ömrü kullanım senaryonuza göre değişecektir. Ben normal ofis işlerim için (office, web gezintisi, SAP GUI) kullanıyorum. 7-9 saat arası görür.
    Kasa kalitesi en az Macbook air seviyesinde, muhteşem!
    İlk açılış süresi 10 sn civarında, uyku modundan uyanma süresi 1-2 sn arası değişiyor.

• Vatan stoklarinda artik yok.
    Tekrar gelirmi bilmiyorum.
    Acaba stokmu bitti ki sanmıyorum. O zaman ger cekmis olabilirler. Beklenen satis mi olmadi yoksa hic duymadigimiz bir kusur mu var acaba. Ekranin pilde sari rengi problemi dışında.
  • quote:

Vatan stoklarinda artik yok.
    Tekrar gelirmi bilmiyorum.
    Acaba stokmu bitti ki sanmıyorum. O zaman ger cekmis olabilirler. Beklenen satis mi olmadi yoksa hic duymadigimiz bir kusur mu var acaba. Ekranin pilde sari rengi problemi dışında.
    Kullanan arkadaşlar cihazın internet performansı ve internet ile vdeo seyrndei pil ne kadar süre gidiyor.

Yüksek çözünürlük kullanımını olumsu etkiliyor mu?
    Son olarak ağırlık ve boyut olarak baktığımız kullanımı pratik mi , kullanışlı mı
  • aisiklilar A kullanıcısına yanıt
    internette bi araştırma yaptım
    ECO MODE ile ilgili olabilir sarı renk problemi.

Kaynak:
    http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1818475/samsung-ativ-book-notebook-dim-colours-battery.html

bende vatandan aldım bakalım.
    çarşamba gelicek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohackmove -- 15 Aralık 2013; 22:03:54 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.