Şimdi Ara

<<<->>> Samsung NV8 Fun CLUB <<<->>> (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.762
Cevap
3
Favori
87.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: AKINLASINN

Bende bu otomatik modda bir renk barı var. Sol tarafı soğuk, sağı sıcak şeklinde tanımlanan.
    Aslında onla da farklı havalar yakalanabilir. Çekilen nesnede mavi ağırlıkta ise soğuğa, kırmızı ağırlıkta ise sıcağa alıp farklı hava verilebilir biraz daha.
    Bu soğuk olan, yani renk barının sol tarafı.

<<<->>>  Samsung NV8 Fun CLUB   <<<->>>

Evet hocam bende keşfettim az önce onu
    Yavs bizim bu cihazlarla hdr çekebiliyor muyuz ?
    Oluyorsa nasıl ?
    Ayrıca 1/30 F2.8 gibi ibareler var bunlar nedir
    Flash tıkırında bu arada nazar değmesin İlk başta bir çıt sesi duyana kadar iktireyim dedim fakat, öyle bir ses gelmeden yerine oturdu. Gayet nazik davranıyorum
    Edit : Yazı ekleme.
    Bu arada hocam benim makroya bakabilir misin bi, sankidaha net olabilir gibi geliyor bana biraz puslu kalmış saat benim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanreall -- 30 Temmuz 2008; 22:30:16 >

• Makineyi P modunda iken sol tarafta EV yazan ayar var. Makineyi sabit tutup, önce EV yi en sola, sonra ortaya, sonra da en sağa alarak 3 resim çekersin. Sonra gereken sana program
    Photomatrix yapar sana HDR
  • Bence senin macro çok hoş. Çektiğin nesne yan olduğu için her noktası net çıkmaz onun macroda. Ben de ise obje düz durduğu için net gözüküyor.
    Ayrıca 1/30 F2.8 gibi ibarelere gelince, 1/30 resmi çekmek için makinenin objektifinin diyeyim ne kadar süre açık beklediği. Saniyenin 30 da 1 i kadar bir süre açık durmuş.
    F2.5 e gelince de onu şöyle diyeyim, O da ne kadar geniş açıldığı diyeyim sana.
    Bunlarda neyin iyi neyin kötü olduğu çekilen kareye göre değişir. Her yerin ayarı farklıdır.

quote:

Orjinalden alıntı: tanreall

quote:

Orjinalden alıntı: AKINLASINN

Bende bu otomatik modda bir renk barı var. Sol tarafı soğuk, sağı sıcak şeklinde tanımlanan.
    Aslında onla da farklı havalar yakalanabilir. Çekilen nesnede mavi ağırlıkta ise soğuğa, kırmızı ağırlıkta ise sıcağa alıp farklı hava verilebilir biraz daha.
    Bu soğuk olan, yani renk barının sol tarafı.

Evet hocam bende keşfettim az önce onu
    Yavs bizim bu cihazlarla hdr çekebiliyor muyuz ?
    Oluyorsa nasıl ?
    Ayrıca 1/30 F2.8 gibi ibareler var bunlar nedir
    Flash tıkırında bu arada nazar değmesin İlk başta bir çıt sesi duyana kadar iktireyim dedim fakat, öyle bir ses gelmeden yerine oturdu. Gayet nazik davranıyorum
    Edit : Yazı ekleme.
    Bu arada hocam benim makroya bakabilir misin bi, sankidaha net olabilir gibi geliyor bana biraz puslu kalmış saat benim .

•  <<<->>>  Samsung NV8 Fun CLUB   <<<->>>

geçen haftadan kalma gezimden...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selfpower -- 31 Temmuz 2008; 10:19:52 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selfpower -- 31 Temmuz 2008; 10:38:18 >

• birde macro...

• güzel fotoğraflar... fotoğrafların ana teması : bisiklet ve böğürtlen
  • böğürtlenlerde daha tam olmamıştı,yiyemedim :( ama bu hafta sonu yine oraya gidip olmuş olmamış deyip hepsini yiyeceğim,zaten geçen pazar çekmiştim,bu hafta pazara kesin yetişirler,50km pedal çevirec ez ama deyecek :)
    quote:

Orjinalden alıntı: illker84

güzel fotoğraflar... fotoğrafların ana teması : bisiklet ve böğürtlen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selfpower -- 31 Temmuz 2008; 12:04:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: özgüç

böğürtlenlerde daha tam olmamıştı,yiyemedim :( ama bu hafta sonu yine oraya gidip olmuş olmamış deyip hepsini yiyeceğim,zaten geçen pazar çekmiştim,bu hafta pazara kesin yetişirler,50km pedal çevirec ez ama deyecek :)
    quote:

Orjinalden alıntı: illker84

güzel fotoğraflar... fotoğrafların ana teması : bisiklet ve böğürtlen

afiyet olsun hocam bizim için de ye inşallah olmuş olurlar gidince

bu arada bu son araba fotoğraflarına bittim çok güzel çıkmışlar çünkü zaten aletler güzel

• aslında bir bisikletçi olarak arabaları pek sevmem ama aletler güzel olunca dayanamayıp çekiverdim :)
  • Hocam resimler güzel çıkmış
    Yanlız aman tanrım oda neeee Chevrolet Camaro mu o yoksa ? Aman allahımm. Ben böyle arabalara biterim de
    I Love Mustang ...
  • ya arkadaşlar nv8 in flaşı nerde ciddi olarak soruyorum bu soruyu bende almayı düşünüyorum ama hiç inceleme şansım olmadı alan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

birde pil hakkında yardımcı olursanız mesela tek sarhla kaç foto çekebiliyoruz ortalama olarak?
  • quote:

Orjinalden alıntı: isamel03

ya arkadaşlar nv8 in flaşı nerde ciddi olarak soruyorum bu soruyu bende almayı düşünüyorum ama hiç inceleme şansım olmadı alan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

birde pil hakkında yardımcı olursanız mesela tek sarhla kaç foto çekebiliyoruz ortalama olarak?

arkadaşım flaş sen çekim yapmaya hazırlanırken kendiliğinden açılıyor. pil olarakta gayet iyi ben geçen gün 250 ye yakın foto çektim. ama aralıklı olarak. almadıyı düşünüyorsan düşünmeyi bırak al :)))

• Arkadaslar hepinize merhabalar en kocamanından...nv8 ile ilgili butun yazıları okudum ve dun HBden siparişimi verip bugun makinama kavustum ve makinamı alır almaz iyi ki almışım dedim,hepinize tesekkur ederim...
    Benim sizlere bi sorum olacak, ben makinaya bilgisayara bagladım suruculeri yukledim ama bi turlu makinamın içine giremiyorum, programda makina gorunmuyor bu konuda ki bildiklerinizi aktarırsanız sevinirim...
  • ohhh yahuuuu buldum sonunda kasanın arkasındaki usblerden birinde gordu en sonunda...artık resimlerime bakabilirim, begenirsem sizinle de paylasirim amatör cekimleri...
  • işte bu da ilk cekimlerimden biri -annemin guzeller guzeli menekşesi- boyutu kucultunce bozuldu ama olsun...

• arkadaslar dün gece bos oturmadim Düsseldorf ta bi sürrü foto cektim; paylasayim dedim :D

• bir makro denemesi....

• metinardicli arkadaşım f7 de 6 ve 15 sn pozlamayla iso 100 de flaşsız çekmişsin. Fotolar süper. Ama sormak istediğim tripot mu kullandın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dream25 -- 31 Temmuz 2008; 21:13:31 >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.