Şimdi Ara

<<<->>> Samsung NV8 Fun CLUB <<<->>> (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.762
Cevap
3
Favori
87.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu fotoğrafları cep telefonumdan çektim ve buraya koymaktaki amacım tamamen Schneider - KREUZNACH lenslerinin ne kadar kaliteli olduğunu göstermektir. Bu lense sahip bir makine almak isteyen arkadaşlarımıza ne denli işler başarabileceğini göstermek amacıyladır.
    Telefonum 2.0 MP ve bu lense sahiptir. Çekimler makrodur ( Bilmeyen arkadaşlar için ) Bence lens her kategoride üstün başarı göstermektedir.

<<<->>>  Samsung NV8 Fun CLUB   <<<->>>

• quote:

Orjinalden alıntı: the_virtue

quote:

Orjinalden alıntı: tanreall

Teşekkür ederim çok sevinirim
    quote:

Orjinalden alıntı: AKINLASINN

Bir ara ben forumda bedava dağıtmıştım.
    Evde bulursam cd leri sana kopyalayıp, kargolarım.

Aynı şekilde bende sevinirim.Acaba rica etsem şu odaklama bir cisim netken arka tarafının flu olmasını öğretir misiniz?Birde siz bu resimleri fotoğraf makinesinin ayarlarında kaça getirerek yaptınız?(8m vs. yazan yeri kast ediyorum.)

Makro hakkında msnden canlı destek verebilecek var mı?

• Dostum ben anlarım makrodan fakat bende NV8 imi yeni aldım ve henüz elime ulaşmadı. O yüzden ayarlarını bilemeyeceğim şu anda. Elime ulaşsın cihazım denemelerle ısınayım sonra aktarırız elbette bilgimizi

5 noktalı 7 noktalı ve tek noktalı makro çekimleri mevcut cihazda bunların hangisi var tam olarak bilemiyourm ve flulaştırma oranına göre de odaklamayı ayarlıyorsun. O yüzden şimdilik pek birşey söyleyemiyeceğim.
  • quote:

Dostum ben anlarım makrodan fakat bende NV8 imi yeni aldım ve henüz elime ulaşmadı. O yüzden ayarlarını bilemeyeceğim şu anda. Elime ulaşsın cihazım denemelerle ısınayım sonra aktarırız elbette bilgimizi

5 noktalı 7 noktalı ve tek noktalı makro çekimleri mevcut cihazda bunların hangisi var tam olarak bilemiyourm ve flulaştırma oranına göre de odaklamayı ayarlıyorsun. O yüzden şimdilik pek birşey söyleyemiyeceğim.

Teşekkürler bekliyorum...
  • Aslında o arka taraf yada ön tarafın flu olması çok basit bir işlem ve hiç bir ayar gerektirmiyor. Bir kaç sayfa geride de anlatmıştım. Yine birazcık daha bahsedeyim.
    Öncelikle çekeceğiniz nesne yakın ise makineyi macro moda alın. Sonra da sizin için neresi net olsun istiyorsanız o noktayı (nesneyi) önce ekran ortasına alıp deklanşöre yarım basın. Sonra da parmağınızı kaldırmadan çekim yapmak istediğiniz açıdan sadece elinizi sağa yada sola kaydırarak (ileri geri değil, dikkat) çekim açınıza getirip tuşa tam basın.
    Mesela çekeceğim obje üstteki resimdeki çakmak fotosu olsun ve istediğim çekim tarzı da ekranın sağına yakın duracak çakmak ve çakmak net, arka alan flu. Yapacağım şeyi tekrar anlatıyorum. Önce makineyi makro moda alırım. Sonra çakmağı ekranın ortasına alıp, tuşa yarım basarım. (Çakmak netleşir ekranda) Sonra da çakmak resmin sağında olmasını istediğim için, Parmağımı deklanşörden kaldırmadan sadece makineyi hafifi sağa çeviririm. Sonra tuşa tam basınca farkı göreceksiniz.
    quote:

quote:

Teşekkür ederim çok sevinirim
    quote:

Orjinalden alıntı: AKINLASINN

Bir ara ben forumda bedava dağıtmıştım.
    Evde bulursam cd leri sana kopyalayıp, kargolarım.

Aynı şekilde bende sevinirim.Acaba rica etsem şu odaklama bir cisim netken arka tarafının flu olmasını öğretir misiniz?Birde siz bu resimleri fotoğraf makinesinin ayarlarında kaça getirerek yaptınız?(8m vs. yazan yeri kast ediyorum.)

• tam anlamaladım neden sağa sola kaydırma işi yapılsın???

direk istediğim noktada arkaplanı flu yapabiliyorum...getirisi var mı??pek fark göremedim.

ayrıca makro da odaklama yaptığında zoom çubuğu altında +-.. değer yazıyor.o değer neyi ifade ediyor??

teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: InTerCeptor

tam anlamaladım neden sağa sola kaydırma işi yapılsın???

direk istediğim noktada arkaplanı flu yapabiliyorum...getirisi var mı??pek fark göremedim.

ayrıca makro da odaklama yaptığında zoom çubuğu altında +-.. değer yazıyor.o değer neyi ifade ediyor??

teşekkürler...

Şimdi bana küfür edeceksiniz ama benim bilgim 0.Makro mod derken p ye mi m ye mi alıcam.Birde aşağıda ki çiçekli bir şey var oradan mı alıyorum makro moda?
  • quote:

quote:

teşekkürler...

Şimdi bana küfür edeceksiniz ama benim bilgim 0.Makro mod derken p ye mi m ye mi alıcam.Birde aşağıda ki çiçekli bir şey var oradan mı alıyorum makro moda?

hay senin ... est. her modda sol altta af varya onu dediğin çiçek yapıcan ya da sahne modlarından çiçeği seç

• quote:

teşekkürler...

AKINLASINN hocamın didiği şu

mesela sen makro çekeceğin cismin ortada değilde yanlarda olmasını istiyosun o zaman o işlem gerekli ya da arkada bi cisme odakladın ve öndeki flu istiyosun arkadakini odaklayıp öndeki cismi kadraja sokmak için gerekli o işlem

• Ben bu iş ile ilgili akşam eve gidince örnekli bir şeyler hazırlayacağım sizin için.
  • Arkadaşlar bugün elime geçmiş bulunmakta cihazım
    Fakat resim ekleyemiyorum sanırım forumda sorun var :S:S
  • Hayırlı olsun. İyi günler de kullanırsın inşallah. Flaşa kibar davranmanız dileğiyle.
    quote:

Arkadaşlar bugün elime geçmiş bulunmakta cihazım
    Fakat resim ekleyemiyorum sanırım forumda sorun var :S:S
  • Hocam sormak istediklerim elbette olacak cihaza alışana kadar
    Mesela ben bugün bir resim çektim fakat Renklerdeki canlılık bence biraz soluk gibi. Bunu nasıl aşabiliriz ?
    Menüden renk ayarı falan düzeltebilir mi bunu ?

Edit : Resim URL eklendi ...
    Not: Sistemde bir sorun olduğu için resim ekleyemedim, url attım arkadaşlar.

Merak Edenler İçin Samsung NV8 Paket İçeriği
    http://img233.imageshack.us/img233/122/paketieriiyj3.jpg

Makro
    http://img528.imageshack.us/img528/1916/snv80016bi8.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanreall -- 30 Temmuz 2008; 21:25:48 >

• Dediğine katılıyorum. Bana da şöyle geldi renkler. Canlı değil ama gerçek renginde gibi.
    Renkler o nedenle beni hiç rahatsız etmedi.
    quote:

Hocam sormak istediklerim elbette olacak cihaza alışana kadar
    Mesela ben bugün bir resim çektim fakat Renklerdeki canlılık bence biraz soluk gibi. Bunu nasıl aşabiliriz ?
    Menüden renk ayarı falan düzeltebilir mi bunu ?
  • Anlıyorum, gündüz çekimlerinde ışıktan parlama yapmadığı sürece herhangi bir problem olmaz aslında. PS ile küçük bir renk ve contrast verilirse sanırım olumlu sonuçlar elde edilebilir. Kendi çekimlerinde biraz daha renkli olması tabiki tercihimdi. ( Dipnot: Bu konu kimsenin aklında soru işareti bırakmasın, kimileri doğal renkleri sever, kimileride canlılığı. Carll Zeiss lensler mesela kırmızıya fazla abanıyor, oda hoş değil. Ortası olmalı, bu benim şahsi görüşümdür herkese göre bu zevk değişebilir saygılar )

Yurdum İnsanı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanreall -- 30 Temmuz 2008; 21:40:31 >

• Dünyalar başıma yıkıldı

Resimlerde benekler var arkadaşlar ne iş bu ? Acaba lens e toz falan mı geldi ?
    Ayrıca cropladım yakından inceleyebilirsiniz. Sizde de oluyor mu bu ?

Edit : ISO 800 / AF / Flash Açık.

Crop

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanreall -- 30 Temmuz 2008; 21:56:40 >

• Yurdum insanı çoşmuş bir kere.
    quote:

Anlıyorum, gündüz çekimlerinde ışıktan parlama yapmadığı sürece herhangi bir problem olmaz aslında. PS ile küçük bir renk ve contrast verilirse sanırım olumlu sonuçlar elde edilebilir. Kendi çekimlerinde biraz daha renkli olması tabiki tercihimdi. ( Dipnot: Bu konu kimsenin aklında soru işareti bırakmasın, kimileri doğal renkleri sever, kimileride canlılığı. Carll Zeiss lensler mesela kırmızıya fazla abanıyor, oda hoş değil. Ortası olmalı, bu benim şahsi görüşümdür herkese göre bu zevk değişebilir saygılar )

Yurdum İnsanı

• Havada ki tozlardır bunlar. Flaş patlayınca o toz taneleri böyle gözükür.

quote:

Dünyalar başıma yıkıldı

Resimlerde benekler var arkadaşlar ne iş bu ? Acaba lens e toz falan mı geldi ?
    Ayrıca cropladım yakından inceleyebilirsiniz. Sizde de oluyor mu bu ?

Edit : ISO 800 / AF / Flash Açık.

Crop

• Bende bu otomatik modda bir renk barı var. Sol tarafı soğuk, sağı sıcak şeklinde tanımlanan.
    Aslında onla da farklı havalar yakalanabilir. Çekilen nesnede mavi ağırlıkta ise soğuğa, kırmızı ağırlıkta ise sıcağa alıp farklı hava verilebilir biraz daha.
    Bu soğuk olan, yani renk barının sol tarafı.

• Bu da sıcak tarafı.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.