Şimdi Ara

SAMSUNG NX300 HAKKINDA !! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
16.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AGA yarbay olmuşsun birde bana iş bulda samsung promotörlüğede rağzıyım mümkünse adanadan olsun
    MERSİNE GELEBİLİRSEN AYIN 11 MERSİN OTELİNDE SERDAR BEYİN DÜĞÜNÜ VAR ORADA VİDEO FOTOĞRAF ÇEKECEĞİM
    ÖYLE KONUŞMAKLA OLMAZ.FORUM BURASI DİLENCİ BİLE SADAKA YAZAR ...
    PARA BASAN ÇALIŞAN ADAMLAR GÜN İÇİ MESAİ SAATLERİ YORUM YAZABİLİYORSA NE GÜZEL İŞMİŞ PROMOTÖRLÜK BANADA Bİ KIYAK GEÇERSEN SEVİNİRİM

HADİ HACI HERKES İŞİNE BAKSIN BURADA RESİMLER KONUŞUYOR HARFLERLE OLMAZ FORUM DEPLASMAN = )

• kingman01, pasa046, simo.. , technozone, KafKefKan, fotoğrafim, NX300 almaya karar verdim
    BEYLER SİZDEDE İŞ ALIMI ELEMAN ALIMI VARSA KIMSE BENIM KADAR BU CIHAZI SATAMAZ YOKMU SİZİN ÜSTÜNÜZ ULAŞSIN BANA
  • Gittim fuardan aldim bir tane nx300 45mm lensli kesinlikle gece cekimleri icin cok cok iyi bir lens

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ne la bir sürü 1-10 mesajlı adam nx300'ü övmeye gelmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuffkiLLe

bu ne la bir sürü 1-10 mesajlı adam nx300'ü övmeye gelmiş

yeni trend bu hocam.

bizim foruma gelmezlermi acep.

http://forum.birkarefotograf.com

• valla ne hikmetse 1-2 mesajı olan kişiler acayip profesyonel bi şekilde bu makinanın özelliklerinden bahsedip övüp övüp kaybolmuşlar.

Viral reklamamı giriyo artık neye giriyo bu bilmiyorm ama bayilerin falan işi heralde bu. samsungun direk kendisinin işi de olabilir FD büyük bi forum çünkü insanlar dikkate alıyo yazılanları. Neyse kısacası ayar oldum

(benden öncede fakrkedip ayar olanlar olmuş gördüm sevindim :D:D::D)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d.k.406 -- 21 Kasım 2013; 22:20:25 >
  • Gençler kendinize gelin dijital bir cihaza bu kadar para bayılmaya deymez illa alacaksanız bekleyin fiyatları indirsinler gazı alınsın sonra alın.
    Ben geçenlerde Canon 600D aldım bu kadar mükemmel fotoğraf çeken bir makina bu kadar ucuza olmaz hem almış iken ileriyi düşünerek yatırım yapın kaybetmeyin.

Not: Canon satıcısı bayisi vs'resi değilim :)
  • canon veya nikon dan başka fotoğraf makinesi alınmaz diyen insanların cep telefonu olarak ne kullandıklarını merak ediyorum. kullandıkları telefonlar aramak veya mesaj atmak dışında hangi işlevlere sahip?
  • quote:

Orijinalden alıntı: enderking

canon veya nikon dan başka fotoğraf makinesi alınmaz diyen insanların cep telefonu olarak ne kullandıklarını merak ediyorum. kullandıkları telefonlar aramak veya mesaj atmak dışında hangi işlevlere sahip?

cep telefonu ile fotoğraf makinesi çok farklı konular, cep telefonu 2 sene kullanılıp çöp olan şeyler, fotoğraf makinesi ise bu şekilde değil, lenslere milyarlar harcanabiliyor, lenslerin kullanım ömürleri 10larce senedir, mesela bende pekçok 50senelik lensbulunmaktadır ve kullanmaktayım, gövdeleri çok uzun süre kullanabiliyorsunuz.
    fotoğraf makinesi alırken markanın ikinci el piyasasında, markanın fotoğraf alanında ki tecrubesine, bu sektorde güven verip vermediğine, lens çeşitlilğine ve daha pek çok konuya bakılır.
    samsung bunlardan bir tamesini bile karşılamıyor, dahada kötüsü samsungun fotoğraf makşnesi alanındaki sicili kötü. bu yüzden bu marka alınmaz bence.
    aynasız sistemlerde m4/3 olympus panasonic alınır
    dslr ise canon nikon kısmen pentax

• quote:

Orijinalden alıntı: jeofizikci

cep telefonu ile fotoğraf makinesi çok farklı konular, cep telefonu 2 sene kullanılıp çöp olan şeyler, fotoğraf makinesi ise bu şekilde değil, lenslere milyarlar harcanabiliyor, lenslerin kullanım ömürleri 10larce senedir, mesela bende pekçok 50senelik lensbulunmaktadır ve kullanmaktayım, gövdeleri çok uzun süre kullanabiliyorsunuz.
    fotoğraf makinesi alırken markanın ikinci el piyasasında, markanın fotoğraf alanında ki tecrubesine, bu sektorde güven verip vermediğine, lens çeşitlilğine ve daha pek çok konuya bakılır.
    samsung bunlardan bir tamesini bile karşılamıyor, dahada kötüsü samsungun fotoğraf makşnesi alanındaki sicili kötü. bu yüzden bu marka alınmaz bence.
    aynasız sistemlerde m4/3 olympus panasonic alınır
    dslr ise canon nikon kısmen pentax

konu tüketicinin cebinden çıkacak para olunca konular farklı olmuyor ne yazık ki,
    iki sene kullanılıp çöp olan şeye 1500-2000 tl vermek ne kadar mantıklı o zaman?
    ayrıca
    "fotoğraf makinesi alırken markanın ikinci el piyasasında, markanın fotoğraf alanında ki tecrubesine, bu sektorde güven verip vermediğine, lens çeşitlilğine ve daha pek çok konuya bakılır" demişsiniz,
    madem nikon ve canon bu sektörde yıllardır var, köklü,tecrübeli,güven veren ve lens çeşitliliği ile ünlü markalar, aynasız modellerini yeniden incelemenizi tavsiye ederim.
    o kadar tecrübesi var madem neden dandik aynasız makineler ürettiler?

• enderking E kullanıcısına yanıt
    ne kadar mantıklı olduğunu cep telefonuna 1500tl verenlere soracaksınız, herkes ihtiyacına göre tercihlerde bulunabilir, malesef cep telefonu piyasası bu şekilde.

diğer konuya gelince ben her ürettikleri mükemmel demiyorum ki, zaten tavsiyelerimdede belirttim aynasızlarda m43 alınır diye.
    ayrıca aynasız sistemlerde kötü olmalarının sebebi bir tek başarısız olmaları değildir, her iki firma aslında aynasız sistemleri pek istemiyordu, çunku dslr piyasasını aralarında bölüşmüşlerdi, aynasızlar işlerini bozdu, daha sonra mecburi girdiler, olabilidğincede dslr makinelerine rakip çıkarmamaya çalıştılar (özellikle nikon).

samsungun tercih edilmemesi gerekmesi için en büyük sebep bence bu firmanın bu alanda güvensiz olmasıdır.

samsung bu alanda daha öncede faliyet gösteriyordu, iş karlı olmayınca piyasadan çekildi, lenslere milyarlar bağlayanlar ortada kaldı çunku yeni makine çıkarmadılar, alahtan pentax vardı.

şu andada durum benzer, farz edelim milyarlarımı lenslere ayırdım samsung bu işi karlı görmedi ve piyasadan yine çekildi lensler ile tamamen ordada kalırız çunku yeni makine gelmeyecek, lenslerin başka makinede kullanılmasıda imkansız çunku tamamen elektronik lensler, olmaz demeyin daha önce oldu, dahada kötüsü samsung fotoğraf bölümunden memnun olmadığı için mobil bölüme devretti, yani işler iyi gitmiyor bu alanda.

son bir şey benimde samsung makinem var, ikide lensim var, memnun olmadığımiçin şu adna satmayı düşünüyorum.

• warning42 W kullanıcısına yanıt
    600D mükemmel fotoğraflar veren bir fotoğraf makinesi değildir, siz ekran kalitesinden dolayı öyle görüyorsunuz sadece bu. %100 crop olarak girdiğiniz zaman sensörün farkını anlayacaksınız. NX300' de kullanmış bir insan olarak ikisini de tercih edebilirsiniz fakat Samsung sosyal paylaşım konusunda ve özellikler bakımından daha önde gözükmektedir.
  • Eylül 2013'den beri NX300 kullanıyorum. Cihazın özellikleri gayet iyi. Ben Sony NEX ile NX300 arasında kalmıştım indirim denk geldiği için samsung aldım. Gayet de memnunum. Cihaz Türkiyede pahalı. Ben Amerikadan almıştım 20-50 kit lens ile. Ama şöyle ilginç bir durum var lensleri Türkiyede daha uygun. Lens seçenekleri az diye bir eleştiri yapılıyor ama aslında gayet yeterli ve daha birkaç lens modeli gelecekmiş.

Görüntü keskinliği gayet iyi, gece çekimi f3,5-5,6 olması sebebiyle biraz zorluyor ama ISO'yu artırınca çok problem kalmıyor (tabi daha düşük f değerli lens alırsan mükemmel gece çekimleri yapabilirsin). Bu makine ile çekilen fotoğrafları flickr'dan inceleyebilirsin.https://www.flickr.com/groups/2264699@N22/

• sizin de söylediğiniz gibi "herkes ihtiyacına göre tercihlerde bulunabilir" ister cep telefonu olsun ister fotoğraf makinesi.
    aynasız makineleri kullanım kolaylığı yüzünden tercih eden insanlar binlerce tl verip lens yatırımı yapacak kişiler değil, genellikle 18-55 kit lensle yetinip, olmadı sabit odaklı lensle kullanacak kişilerdir. bu sebeple isterse samsung firması batsın isterse ürün üretmesin insanlar nx300 gibi aynasız makinelerini yıllarca kullanacaktır. zaten şu anda samsung lens çeşitleri oldukça fazla. ayrıca Allah'tan k mount adaptörleri var. bu sayede pentax ın o güzelim lenslerini de kullanılabileceği aşikar.
    bütün bunlar bir yana samsung gibi global bir firma kendi sensörlerini ve lenslerini üretecek kadar bir yatırım yapmışsa bu piyasada uzun yıllar kalacaktır ve rakiplerine zor zamanlar yaşatacaktır.
    sonuçta siz "samsung güvenilmez bir firma fotoğraf makinesi alınmaz", ben de "samsung yatırım yaptı bu alanda uzun yıllar kalır" gibi sözler söylesek dahi son kullanıcı tercihini bize göre değil, maksimum faydayı elde edeceği ürünü seçerek yapacaktır.
    @jeofizikci

• quote:

Orijinalden alıntı: enderking

sizin de söylediğiniz gibi "herkes ihtiyacına göre tercihlerde bulunabilir" ister cep telefonu olsun ister fotoğraf makinesi.
    aynasız makineleri kullanım kolaylığı yüzünden tercih eden insanlar binlerce tl verip lens yatırımı yapacak kişiler değil, genellikle 18-55 kit lensle yetinip, olmadı sabit odaklı lensle kullanacak kişilerdir. bu sebeple isterse samsung firması batsın isterse ürün üretmesin insanlar nx300 gibi aynasız makinelerini yıllarca kullanacaktır. zaten şu anda samsung lens çeşitleri oldukça fazla. ayrıca Allah'tan k mount adaptörleri var. bu sayede pentax ın o güzelim lenslerini de kullanılabileceği aşikar.
    bütün bunlar bir yana samsung gibi global bir firma kendi sensörlerini ve lenslerini üretecek kadar bir yatırım yapmışsa bu piyasada uzun yıllar kalacaktır ve rakiplerine zor zamanlar yaşatacaktır.
    sonuçta siz "samsung güvenilmez bir firma fotoğraf makinesi alınmaz", ben de "samsung yatırım yaptı bu alanda uzun yıllar kalır" gibi sözler söylesek dahi son kullanıcı tercihini bize göre değil, maksimum faydayı elde edeceği ürünü seçerek yapacaktır.
    @jeofizikci

"genellikle 18-55 kit lensle yetinip, olmadı sabit odaklı lensle kullanacak kişilerdir."
    demişsiniz
    yeni başlayan o kadar çok insan biliyorumki bir lensle başlayıp dunya kadar ekipman toplayan, dahası samsung başlığına bakın 20mm 30mm 16mm kullanan pek çok insan var, sabit odakli dediğiniz lenslerde ucuz lensler değilki samsung 85mm 1.4 lensin fiyatına bir bakın mesela.
    mesela ben samsung 18-55 ve 12-24 eğerki samsungu satmayı düşünmeseydim daha 45mm ve telezoom lensini alacaktım minimum.
    şu anda başka bir aynasız sisteme geçtiğim için 7000tllik ekipman aldım, olurda samsungun daha önce yaptığı gibi piyasayı terketse biterdim.

bu arada pentax pk adaptor birtek samsunga özgü bir şey değildir tüm aynasızlarda kullanabilirsiniz hatta bağzı dslr sistemlerdede kullanır. dahası aynasız sistemlerde canon fd, eos, nikon, olympus om, m42, Y/C, minolta md ve dahasını adaptor ile kullanabilirsiniz.

samsung sensor fabrikasını yeni kurmadı daha önceden de vardı, hatta bu piyasayı terkettiğindede sensor yatırımı vardı, ama sonuçta terketti.

ben samsung güvenilmez derken çok haklı iki dayanağım var, samsungun daha öncede bu alandan çekilmesi ve kullanıcıları yüz üstü bırakması, diğeri ise samsung kendi diyor satışlardan memnun değilim diye.
    eh sizde biraz insaf edin hocam benim sözümü kabul etmiyorsanız bari samsungun kendi lafını kabul edin.

tüm bunları bir kenera bıraksak bile samsungu satmamın sebebi bunlar değil çunku ben zaten çook ucuza satın aldım, satmamın sebebi kötü af sistemi, kötü sensor ve kısmı malzeme kalitesinin kötülüğü.

anladığım kadar ile bu alanda siz yeni başladınız, biraz tecrube eksikliği var, elinize bir tane olympus omd alın biraz kullanın fikrinizin değişeceğinden eminim, forumda fotoğraf gezileri oluyor bunlara katılarak çeşitli ekipmanlar daha yakından tanıyabilirsiniz, sahadaki kullanımlarını görebilirsiniz, olmadı bana yazın bakmak istediğiniz şeyler elimde olabilir, ben yardımcı olurum size. özellikle pk(200den fazla lens çeşidi) lenslerin hepsini kullandım yada hali hazırda elimde bulunaktadır, yardımcı olurum.

saygılar

• kingman01 nickli arkadaş üye olup hemen konu açıyor ve tüm profili nx konusu üzerinde sanki samsung a yorum yapmak için siteye girmiş

enderking nickli arkadaşta aynı özellikleri taşıyor :D

arkadaşlar samsung un makinaları iyi olabilir kötüde olabilir unutmayın ki birçok aynasız model ve marka var şuan sony nex serisi fuji x serisi samsungdan çok önde ama burda samsungun ürün tanıtım elamanları makina övmeye gelmiş kolay gelsin
  • technozone nickli şahıs buraya samsungu övmeye mi geldin bilmiyorum ama profiline girdiğimde 10 konuya yorum yazmışsın 10da samsung nx bırakın burda ürün övmeyi

helikopter çekimlerine gelince herpsini flaşlı çekmişsin 200tl ye aldığın canon nikon samsung fuji sony compak makinalarda flaşla pervaneyi durdurabilir
    hatta flaşsız enstantene 1/500de yapabilirsiniz lütfen burda marka taraftarı değil doğru bilgiler veriniz
  • Nx300 kullanıyorum çok da memnunum. Benim de mesaj sayıma bakınca belki samsung elemanı falan olduğumu düşüneceksiniz muhtemelen. Fakat araştırma yaparken nx300 ile ilgili tek bilgi alabildiğim forum burası oldu. Nx serisi başlığı altındaki fotoları yorumları takip ettim. Bir kaç ay araştırma yaptıktan sonra da cihazı aldım. Ve siteye yeni üye oldum ben de o başlığa fotoğraflar eklemek ve yorumlar almak için. bana da baktığınızda sırf nx300le ilgili mesaj atmış samsung elemanı damgasını vurabilirsiniz. hiç problem değil. Nx300 cihazımdan çok memnunum. Almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim. Bana göre canon 600d 650d gibi makinalardan çok daha iyi. Çünkü fotoğraf kalitesi olarak zaten altında kalmıyor ve bana wi-fi ve taşınabilirlik kolaylığı gibi benim için en önemli özellikleri sunuyor. Bazı arkadaşlar samsungun piyasadan daha önce çekildiğini ve bu konuda sabıkalı olduğunu yazmışlar. Kendilerine göre onlar da haklılar fakat ben profesyonel bir fotoğrafçı değilim. nx300 18-55mm ve 45 mm ve 50-200mm lenslerimle bundan sonra da fotoğraf çekip mutlu olabilirim.

• @jeofizikci
    ilginize teşekkür ederim, sağolun. Kafama takılan birşeyler olursa bilginize başvurabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karabela0

kingman01 nickli arkadaş üye olup hemen konu açıyor ve tüm profili nx konusu üzerinde sanki samsung a yorum yapmak için siteye girmiş

enderking nickli arkadaşta aynı özellikleri taşıyor :D

arkadaşlar samsung un makinaları iyi olabilir kötüde olabilir unutmayın ki birçok aynasız model ve marka var şuan sony nex serisi fuji x serisi samsungdan çok önde ama burda samsungun ürün tanıtım elamanları makina övmeye gelmiş kolay gelsin

"dinime küfreden Müslüman olsa"
    herkesi kendin gibi sanma! daha dün üye olmuşsun foruma bir de başkalarına laf atmaktasın.
    mesaj sayımın az olması foruma üye oluş tarihimin yeni olduğu anlamına gelmez. forumlarda harcayacak fazla boş vaktim yok sadece.
    sen git "ciddiyetsiz" insanlarla olan muhabbetine devam et.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.