Şimdi Ara

SAMSUNG NX300 HAKKINDA !! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
16.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben uzun zamandir takip ediyorum ve evet yeni üye olmam sende ne gibi bir şüphe oluşturdu onu anlamadim burada birşeyler yazabilmek için illaki 1000 tane msjdan sonrami hak kazaniyoz
    Ben sadece dogrulari dile getirdim kimisi YAZDIKLARIMI doğru der kimisi yanlis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung bayinin bir tanesinde inceleme fırsatı buldum. Fena bir makina değil görüntü olarak. Hatta şık bile diyebilirim.
    Resim kalitesine bakmak lazım. Almak isteyenlerin dpreview de ISO 100 de eşdeğerleri ile karşılaştırmalarını öneririm.

Ben şahsen Canon-Nikon-Sony haricinde makinayla çalışmıyorum. Videoda da panasonic :)
  • Selamlar,

Bayadır takipdeydim. Sonunda dün akşam nx300 aldım. 1999 tl 18-55 is + 30mm lens ile birlikte. Evde 1-2 fotoğraf çektim. Daha çok kaliteli demek için erken. Ama beni üzmeyeceğini düşünüyorum. Kit lens ile düşük ışıkta odaklaması çok hızlı değil. Ama 30mm ile çok hızlı. Dprewiev de çoook araştırdım. Çok güvenmesemde İSO değerlerini araştırdım. Rakiplerinden gerikalır yanı yokgibi. Artık kendim test eder görürüm anyayı konyayı :-). Herkes sony nex 6 dedi ama kimse fiyat demiyor. Kit lens ile 3100 tl ki üzerinde bulunan lens çok kötü deniyor. Sirkeci de 2800tl ye buldum. Beni aşar dedim.
    Nx300 aldım, vizör olaydı iyiydi :-D. Selamlar tekrardan..

• Merhabalar.

Ürünü nereden aldınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: talk_an

yaklaşık bir ay oluyo bi arkadaşım aldı, almanya media markt ten akraba ile geldi. 18-55 lens ile 1600 tl. imkan varsa yurt dışından getirtin gurbetçi sezonu açıldı ne de olsa

Merhaba
    Dün mefi marktan baktım
    Samsung nx300 1800 tl
    Body.flaş.çantası samsung.18-55 lens. Photoshop. Ifsaktan 5 saat ders.menuler turkce.

Sorum: yurtdışından getirtsem menusunu türkçeye çevirtebilir miyim ve nerede ne fiyata?

Teşekkür ederim

• Arkadaşlar acil olarak yardım ve önerilerinizi bekliyorum. Dün Samsung Nx-300 aldım. Yanında 18-55 - 45 mm sabit 3D - 50-200 Lens ile beraber aldım. Fotoğraftan daha çok video kayıt için kullanacağım. Sizlere sorum şu olacak, bu cihazın inceleme ve yorumlarında fotoğraf çekimi ile ilgili bir çok bilgi buldum. Ama video performansına ilişkin bir şey bulamadım. Bu cihazın video kalitesi nasıldır? İkinci sorum ise, makineyi aldıktan sonra bana birkaç kişi bu paraya Nikon D7000 yada Canon 700D almamın çok daha mantıklı olduğunu söylediler. Bu 3 makineyide bilenler varsa bu konuda bana yardımcı olmanızı rica ederim. Ama dediğim gibi bu 3 cihazı kıyaslarken video performansları benim için daha öncelikli. Üçününde fiyatları aşağı yukarı aynı. Yardımlarınızı bekliyorum.

Birde not eklemek istiyorum, Lütfen bu 3 makine aynı kategori değil, ikisi DSLR birisi aynasız slr falan demeyin :) bende biliyorum. Ama ben bu 3 cihazdan birini seçmek durumundayım. NX 300'ü dün satın aldım ama kafam karıştığı için kutusunu açmadım değiştirme ihtimalim var diye. Dolayısıyla video çekimi yapıp kendim kalitesini test edemiyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: tutakgokhan

Merhabalar.

Ürünü nereden aldınız?

Üzgünüm çok geç ama saturn den aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: onurgms

Arkadaşlar acil olarak yardım ve önerilerinizi bekliyorum. Dün Samsung Nx-300 aldım. Yanında 18-55 - 45 mm sabit 3D - 50-200 Lens ile beraber aldım. Fotoğraftan daha çok video kayıt için kullanacağım. Sizlere sorum şu olacak, bu cihazın inceleme ve yorumlarında fotoğraf çekimi ile ilgili bir çok bilgi buldum. Ama video performansına ilişkin bir şey bulamadım. Bu cihazın video kalitesi nasıldır? İkinci sorum ise, makineyi aldıktan sonra bana birkaç kişi bu paraya Nikon D7000 yada Canon 700D almamın çok daha mantıklı olduğunu söylediler. Bu 3 makineyide bilenler varsa bu konuda bana yardımcı olmanızı rica ederim. Ama dediğim gibi bu 3 cihazı kıyaslarken video performansları benim için daha öncelikli. Üçününde fiyatları aşağı yukarı aynı. Yardımlarınızı bekliyorum.

Birde not eklemek istiyorum, Lütfen bu 3 makine aynı kategori değil, ikisi DSLR birisi aynasız slr falan demeyin :) bende biliyorum. Ama ben bu 3 cihazdan birini seçmek durumundayım. NX 300'ü dün satın aldım ama kafam karıştığı için kutusunu açmadım değiştirme ihtimalim var diye. Dolayısıyla video çekimi yapıp kendim kalitesini test edemiyorum...

youtube'da aratın. Ben video kalitesinin iyi olduğunu hiç duymadım. Kötü de değildir herhalde en fazla vasat olabilir hani.

• samsung nx300 şuan 1400 tl ye düşmüş almak isteyenler değerlendirebilir belki. daha düşük fiyata bulamadım

http://www.hepgelsene.com/samsung-nx300-18-55mm-aynasiz-dijital-slr-fotograf-makinesi.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_rion80

quote:

Orijinalden alıntı: kingman01

1/6000 estantane hızı, 100-25600 ISO , APS-C CMOS Sensör, 105 Netleme Noktası, 20.3 Mp... Bu özellikler gerçekten aynasız makina için çok tatminkar. Smart özelliği benim için vazgeçilmez bir olay. Her yaşadığım anı ölümsüzleştirip anında facebook'ta paylaşıyorum. O Yüzden kesinlikle tek tercihim Samsung NX300. Biraz fiyat yüksek olabilir ama bunu şöyle düşünüyorum BMW'de araba , volkswagen'de araba. Aynı donanıma sahip ama BMW biraz daha palahı gibi düşün. Temsili örnek :) NX300 şuan piayda 2.299 Tl civarında eğer kredi kartım müsait değilse NX1000 alırım çift lensli olandan. Bakalım Hayırlısı. :) Yorumlarınızı bekliyorum

NX1000 ile NX300 arasında çok fark var bilginize, ha ben NX1000'den çok memnunum (RAW çekiyorum, JPEG çok başarılı değil) ama şu anda alacak olsam kesinlikle NX300 alırdım, mümkünse yurtdışına çıkan bir tanıdığa sipariş vermek en mantıklısı

Bu arada 2 gün önce bir alışveriş merkezindeki Samsung bayisine girdim lens sorayım dedim, makineler tamam ama Samsung TR lens getirmiyor, böyle salakça birşey olabilir mi? Hem lensi değişebilen makine getirip satacaksın, hem aksesuarları getirmeyeceksin insanları yurtdışına ya da Hayyam gibi yerlere mecbur edeceksin Bu arada NX300+45mm 2D/3D lens setine 2800TL dedi yuhh dedim çıktım, o ne fiyat arkadaş...

Hocam nx3000 hakkında bir bilginiz var mıdır? Nx 300 ile karşıaltırdım ama ekran ve odak noktası dışında bir fark bulamadım. Bu sensörün çözünürlüğü ve boyuru hakkındaki değerli nereden bulabilriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dehadar -- 2 Haziran 2015; 22:39:20 >

• Hakikaten foruma katılır katılmaz övmeye gelen çok kişi var. Şimdi de Buneya diye biri gelmiş :) Makine güzel gözüküyor ama böyle reklamlar ters etki yapar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar Samsung'u eleştirdikçe benim daha çok alasım geliyor. Bi kere makine "beni al" diyor. Üst düzey profesyonel değilsek bu makinelerin hepsi işimizi görür bence. Samsung'un tasarımı ise bambaşka, insan eline alıp dolaşmak istiyor, ben tasarımı çok önemsiyorum ve Samsung da bu işi çok iyi yapıyor. Bu yaz alacağım inşallah.

Tek sıkıntım zoom. Fotoğraf kalitesiz çıksa da zoom yapabilmeyi isterim gerektiğinde, SLR makinelerde bunu yapabilmenin bir yolu var mı arkadaşlar?
  • Bu arada bu benim ilk mesajım değil ama nedense önceki mesajlarım nimetten sayılmamış :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dehadar

quote:

Orijinalden alıntı: the_rion80

quote:

Orijinalden alıntı: kingman01

1/6000 estantane hızı, 100-25600 ISO , APS-C CMOS Sensör, 105 Netleme Noktası, 20.3 Mp... Bu özellikler gerçekten aynasız makina için çok tatminkar. Smart özelliği benim için vazgeçilmez bir olay. Her yaşadığım anı ölümsüzleştirip anında facebook'ta paylaşıyorum. O Yüzden kesinlikle tek tercihim Samsung NX300. Biraz fiyat yüksek olabilir ama bunu şöyle düşünüyorum BMW'de araba , volkswagen'de araba. Aynı donanıma sahip ama BMW biraz daha palahı gibi düşün. Temsili örnek :) NX300 şuan piayda 2.299 Tl civarında eğer kredi kartım müsait değilse NX1000 alırım çift lensli olandan. Bakalım Hayırlısı. :) Yorumlarınızı bekliyorum

NX1000 ile NX300 arasında çok fark var bilginize, ha ben NX1000'den çok memnunum (RAW çekiyorum, JPEG çok başarılı değil) ama şu anda alacak olsam kesinlikle NX300 alırdım, mümkünse yurtdışına çıkan bir tanıdığa sipariş vermek en mantıklısı

Bu arada 2 gün önce bir alışveriş merkezindeki Samsung bayisine girdim lens sorayım dedim, makineler tamam ama Samsung TR lens getirmiyor, böyle salakça birşey olabilir mi? Hem lensi değişebilen makine getirip satacaksın, hem aksesuarları getirmeyeceksin insanları yurtdışına ya da Hayyam gibi yerlere mecbur edeceksin Bu arada NX300+45mm 2D/3D lens setine 2800TL dedi yuhh dedim çıktım, o ne fiyat arkadaş...

Hocam nx3000 hakkında bir bilginiz var mıdır? Nx 300 ile karşıaltırdım ama ekran ve odak noktası dışında bir fark bulamadım. Bu sensörün çözünürlüğü ve boyuru hakkındaki değerli nereden bulabilriz

http://forum.donanimhaber.com/m_70157069/mpage_172//tm.htm#115931793

bu sayfa da nx3000 le bir kaç resim çekip paylaştım. Tam boydan kesilmiş halde resimler de var. Belki işinize yarar.

• quote:

Orijinalden alıntı: f1bekir

Bu arada bu benim ilk mesajım değil ama nedense önceki mesajlarım nimetten sayılmamış :D

Şöyle bakabilirsiniz...

http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=samsung_nx3000&products=samsung_nx500&products=samsung_nx300&products=samsung_nx300m

Bence Nx3000 alınır, buna +1 lens (45mm. F1.8) alsanız Nx300 fiyatına falan geliyor. İleriye dönük de çok daha gelişim kat ettiği NX500 modeline geçiş yapılabilir mesela 1 yıl sonra falan. Tabi o zaman NX500 bulunabilir mi ? Zor görünüyor, şu an bile piyasada Nx500 bulunmuyor. Ancak 2'inci ele yönelebilirsiniz.

SAMSUNG NX300 HAKKINDA !!

Kaynak :http://www.dxomark.com/Reviews/Samsung-NX500-sensor-review-New-leader-for-hybrid-APS-C-sensor-image-quality/Samsung-NX500-vs-Sony-A6000-vs-Nikon-D7200

Üst düzey profesyonel kişi de Samsung NX3000 ile çok iyi işler çıkartmasını bilir. Bu makinanın sensörünün bir d-slr'dan hiçbir eksiği yok. Ancak çok özel durumlar için geri kalabilir, işte ne bileyim kuş fotoğrafçılığı konusunda olabilir belki. Samsung'un bu sınıf ürünleri küresel anlamda çok büyük bir kitle ile buluşamadığından bizler çok fazla örnekler göremiyoruz ama bu nedenle bu sınıf kötü diyemeyiz. Elbette detayda bazı yönlerde geri kaldığı yönleri olabilir, hiçbir makina mükemmel olamayacağına göre !.. O ne demiş, bu ne demiş, sürü nereye akıyor bakmaktansa kullanıcı faktörünün en az olduğu incelemelerdeki karşılaştırmalardan ürünün dengi sınıf herhangi bir d-slr'dan yada aynasızdan imaj kalitesi olarak eksiği olmadığını görüyor muyuz, öyle ise alınır. Kimse sizin ne kullandığınıza bakmaması lazım, o araç ile nasıl sonuçlara ulaştığınıza ve ne ürettiğinize bakması lazım. Fakat tüketici de gruplaşma, sürüye dahil olma ve sürü içinde birbirini alkışlama eğilimine giriyor genelde ve popülasyonu büyük olan sürüye dahil olmak kişiyi "iyi birşeyler üretmek" yerine "kalabalık nedeni ile daha çok alkış almak" yoluna sevk ediyor. Mesela Samsung NX3000 alırsanız paylaştığınız fotoğraflara bakacak sürü 100 kişi olup, beğenme oranı %10 olsa 10 kişi beğenmiş olacaktır. Fakat Canon 700D alsanız sürünüz 1.000 kişi olup paylaştığınız fotoğrafın beğenilme oranı %10 olsa bile beğenen kişi 100 kişi olacaktır ! Bu da sizin için aslında gerçekliği olmayan bir sunni balon ile mutlu olma haline sevk edebilir.

Bu durumu farklı zamanlarda 3 kez test ettim onayladım da... Exif bilgilerini değiştirerek farklı zamanlarda aynı fotoları farklı yerlere yükledim ve sürüsünün popülasyonu çok olan bir model yazdığım aynı fotoğraf daha çok beğeni aldı. İnsanlar "Fotoğraf" içeriği ile ilgilenmeyi geri planla atmış görünüyorlar. Baktıkları şey bir nevi "Benim makinam ne kadar iyi", "Benim makinam ile neler yapılmış" sorularına yanıtlar bulabildikleri ellerindeki modelle yada almayı düşündükleri modeller ile ilgili fotolara bakmak olmuş. Profesyonel kişinin zaten bu işten gelir elde etmesini bildiğini bildiğimize göre böyle kişilerin bu gibi durumlara girmediğini tahmin etmek zor değil. Ben 4-5 yıl önce biyometrik vesikalık çeken adamın iş yerinde Nikon P500 modelini kullandığını gördüm. Müşterisi de doluydu, kimse de "Aa ! 1/2.3" sensörlü kompakt ile mi çekeceksin, kabul etmiyorum" dediğini görmedim, benden önce de böyle bir şey diyen çıkmamış ki devam ediyor işine.

Bir de şöyle de bakınız,http://m43turkiye.com/viewtopic.php?f=31&t=895
    Bu konuda bahsi geçen modelleri duydunuz mu, ne kadar eskiler, yeni çıktıklarında ne kadar başarılı modeller olarak anılmışlardı ki hem ? Kaç kullanıcısını gördünüz-duydunuz ?! Aldık kullandık da kötü fotoğraflar mı çektik ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 8 Nisan 2016; 15:54:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Orijinalden alıntı: f1bekir

Bu arada bu benim ilk mesajım değil ama nedense önceki mesajlarım nimetten sayılmamış :D

Şöyle bakabilirsiniz...

http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=samsung_nx3000&products=samsung_nx500&products=samsung_nx300&products=samsung_nx300m

Bence Nx3000 alınır, buna +1 lens (45mm. F1.8) alsanız Nx300 fiyatına falan geliyor. İleriye dönük de çok daha gelişim kat ettiği NX500 modeline geçiş yapılabilir mesela 1 yıl sonra falan. Tabi o zaman NX500 bulunabilir mi ? Zor görünüyor, şu an bile piyasada Nx500 bulunmuyor. Ancak 2'inci ele yönelebilirsiniz.

SAMSUNG NX300 HAKKINDA !!

Kaynak :http://www.dxomark.com/Reviews/Samsung-NX500-sensor-review-New-leader-for-hybrid-APS-C-sensor-image-quality/Samsung-NX500-vs-Sony-A6000-vs-Nikon-D7200

Üst düzey profesyonel kişi de Samsung NX3000 ile çok iyi işler çıkartmasını bilir. Bu makinanın sensörünün bir d-slr'dan hiçbir eksiği yok. Ancak çok özel durumlar için geri kalabilir, işte ne bileyim kuş fotoğrafçılığı konusunda olabilir belki. Samsung'un bu sınıf ürünleri küresel anlamda çok büyük bir kitle ile buluşamadığından bizler çok fazla örnekler göremiyoruz ama bu nedenle bu sınıf kötü diyemeyiz. Elbette detayda bazı yönlerde geri kaldığı yönleri olabilir, hiçbir makina mükemmel olamayacağına göre !.. O ne demiş, bu ne demiş, sürü nereye akıyor bakmaktansa kullanıcı faktörünün en az olduğu incelemelerdeki karşılaştırmalardan ürünün dengi sınıf herhangi bir d-slr'dan yada aynasızdan imaj kalitesi olarak eksiği olmadığını görüyor muyuz, öyle ise alınır. Kimse sizin ne kullandığınıza bakmaması lazım, o araç ile nasıl sonuçlara ulaştığınıza ve ne ürettiğinize bakması lazım. Fakat tüketici de gruplaşma, sürüye dahil olma ve sürü içinde birbirini alkışlama eğilimine giriyor genelde ve popülasyonu büyük olan sürüye dahil olmak kişiyi "iyi birşeyler üretmek" yerine "kalabalık nedeni ile daha çok alkış almak" yoluna sevk ediyor. Mesela Samsung NX3000 alırsanız paylaştığınız fotoğraflara bakacak sürü 100 kişi olup, beğenme oranı %10 olsa 10 kişi beğenmiş olacaktır. Fakat Canon 700D alsanız sürünüz 1.000 kişi olup paylaştığınız fotoğrafın beğenilme oranı %10 olsa bile beğenen kişi 100 kişi olacaktır ! Bu da sizin için aslında gerçekliği olmayan bir sunni balon ile mutlu olma haline sevk edebilir.

Bu durumu farklı zamanlarda 3 kez test ettim onayladım da... Exif bilgilerini değiştirerek farklı zamanlarda aynı fotoları farklı yerlere yükledim ve sürüsünün popülasyonu çok olan bir model yazdığım aynı fotoğraf daha çok beğeni aldı. İnsanlar "Fotoğraf" içeriği ile ilgilenmeyi geri planla atmış görünüyorlar. Baktıkları şey bir nevi "Benim makinam ne kadar iyi", "Benim makinam ile neler yapılmış" sorularına yanıtlar bulabildikleri ellerindeki modelle yada almayı düşündükleri modeller ile ilgili fotolara bakmak olmuş. Profesyonel kişinin zaten bu işten gelir elde etmesini bildiğini bildiğimize göre böyle kişilerin bu gibi durumlara girmediğini tahmin etmek zor değil. Ben 4-5 yıl önce biyometrik vesikalık çeken adamın iş yerinde Nikon P500 modelini kullandığını gördüm. Müşterisi de doluydu, kimse de "Aa ! 1/2.3" sensörlü kompakt ile mi çekeceksin, kabul etmiyorum" dediğini görmedim, benden önce de böyle bir şey diyen çıkmamış ki devam ediyor işine.

Bir de şöyle de bakınız,http://m43turkiye.com/viewtopic.php?f=31&t=895
    Bu konuda bahsi geçen modelleri duydunuz mu, ne kadar eskiler, yeni çıktıklarında ne kadar başarılı modeller olarak anılmışlardı ki hem ? Kaç kullanıcısını gördünüz-duydunuz ?! Aldık kullandık da kötü fotoğraflar mı çektik ?

Bugüne kadar okuduğum sayfalarda gördüğüm en gerçekçi yorum, tebrik ediyorum hocam

NX3000'i de düşünmüyor değilim ama şöyle bir elime alıp bakmam lazım. NX300 tam istediğim boyutlarda, şekilde ve renkte (kahverengi) gibi görünüyor fotoğraflardan. Yoksa özellik olarak NX3000 de benim işimi fazlasıyla görür diye düşünüyorum.

Bakalım, yaz başında alacağım inşallah birini...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.