Şimdi Ara

Samsung P2250 21,5' Full HD 2ms LCD Monitör (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
729
Cevap
3
Favori
58.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • magictune programı her ekran kartını da desteklemiyor mesela benim ki..
  • Ben bugun aldim ve ustunde ekranin win 7 uyumludur yaziyor kocaman yapaistirmislar
  • quote:

Orijinalden alıntı: theextasyofcold

magictune programını destekleyen ekran kartları...

http://www.samsung.com/us/consumer/learningresources/monitor/magetune/pop_compatibility.html

ee benım ekran kartı ati 4830 ve desteklemıyor ne olcak sımdı :S
  • Akadaslar yenı fark etttim bazı videolarda ten yuzeylerınde sıyah renk bozulmaları oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogussonmez

Akadaslar yenı fark etttim bazı videolarda ten yuzeylerınde sıyah renk bozulmaları oluyor

Cozumu buldum hemen :) Daha hızlıyı secmısım normal yaptım duzeldı ayarlardan
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: theextasyofcold

magictune programını destekleyen ekran kartları...

http://www.samsung.com/us/consumer/learningresources/monitor/magetune/pop_compatibility.html

ee benım ekran kartı ati 4830 ve desteklemıyor ne olcak sımdı :S

Bende de 4650 var listede görünmüyor ama Program çalışıyor hiç bir sorun yok.

• win 7 nin 64 bit olanını kullanıyorum ya sen
  • Fikir versin diye bi kaç foto koydum.EAH3450 ekran kartı var.Ekran çözünürlülüğü1920*1080 monitörün sürücüsü yüklü değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emekli1961 -- 10 Ocak 2010; 23:52:39 >

• ,Arkadaslar sızdede yandan bakınca beyazlar sarıya calıyormu ? ama yandan bakınca
  • hafiften var ama çok değil..Yandan bakınca dediğiniz gibi.Hatta baya bi yandan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emekli1961

hafiften var ama çok değil..Yandan bakınca dediğiniz gibi.Hatta baya bi yandan.

sadece bunda mı var yoksa bu tarz monıtor lerde var mı hep?
  • Bir kaç sekme açıp diğer sitelere baktım orda sarılaşma yok.Bu sitede sarı ağırlıklı olduğu için belki göz yanılması olmuştur.(kendi adıma konuşuyorum)Sorunuza cevap veremiyeceğim o kadar bilgi sahibi değilim.
  • google gmaailda var bende beyaz olanlarda
  • 180$+kdvdye alıcam bu monitörü bi tanıştan ne diyorsunuz arkadaşlar genel olarak divx film izleme amaçlı ve skystar2 tv kartı ile kullanacam, peste deki durum herkeste aynı mı hiç mi oynanmayacak düzeyde ?sonuç olarak tavsiye ediyormusunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulo61gun
    180$+kdvdye alıcam bu monitörü bi tanıştan ne diyorsunuz arkadaşlar genel olarak divx film izleme amaçlı ve skystar2 tv kartı ile kullanacam, peste deki durum herkeste aynı mı hiç mi oynanmayacak düzeyde ?sonuç olarak tavsiye ediyormusunuz?

3 gun once aldim memnunum pes 2010 da denedim ioyle ghosting mosting olmadi hic dikkatimi cekmedi flimleeere gelince dun normal kalite divx izledim 1 -1.5 metreden. Cok net oluyor yanliz ayarlardan tepki suresini cok hizli yapinca goruntude hafif bozulma oldu normal yaptim sorun yok tavsiyem al bu paraya en iyisi bu ben 358 tl verdim
  • quote:

Arkadaslar sızdede yandan bakınca beyazlar sarıya calıyormu ? ama yandan bakınca

Ne yazıkki bütün tn panellerde durum böyle. Ufak açı değişimlerinde bile renklerde değişim olduğunu görebilirsiniz, çok yandan bakmanıza bile gerek yok.
    Bilgi almanız için aşağıdaki linki vereyim, 2006 tarihli bir yazı ama işinize yarayacağınızı düşünüyorum.
    http://www.pclabs.com.tr/2006/01/03/lcd-monitor-satin-alma-rehberi/

• quote:

Orijinalden alıntı: cmt
    quote:

Arkadaslar sızdede yandan bakınca beyazlar sarıya calıyormu ? ama yandan bakınca

Ne yazıkki bütün tn panellerde durum böyle. Ufak açı değişimlerinde bile renklerde değişim olduğunu görebilirsiniz, çok yandan bakmanıza bile gerek yok.
    Bilgi almanız için aşağıdaki linki vereyim, 2006 tarihli bir yazı ama işinize yarayacağınızı düşünüyorum.
    http://www.pclabs.com.tr/2006/01/03/lcd-monitor-satin-alma-rehberi/

Sizdede boylemi yani ? Benim eski samsung x172 lcd de yok bole bisey 6 yillok

• Merhabalar arkadarşlar,

Uzun bir süreden sonra 17inç LCD monitorumu bırakıp bu güze monitoru aldım. Gerçekten görüntü kalitesi olarak dört dörtlük bir monitor diyebilirim. Şu ana kadar bu başlıkta bahsedilen hiç bir sorun ile karşılaşmadım. Lakin benim şöyle bir sorunum var. Eminim çünkü ne kullandığım LCD TV ve eski monitörüm ile bu sorunu yaşadım. Ekran kardım ati HD4870 ve monitoru bilgisayara dijital olarak bağladım. Şİmdi sorunumdan bahsetmem gerekirse şöyle bir sorun ile karşılaşıyorum. Örneğim mavi tonların hakim olduğu bir resim ele alalım. Bu mavi tonların hakim olduğu resmi Firefox ile açmayı deneyince renk tamamen değişip, maviden yeşile dönüyor. Aynen şu linkte olduğu gibi:

(denemek isterseniz resmin orjinali:http://i48.tinypic.com/o89jjp.jpg )

Fakat bu aynı resmi internet explorer ile açınca aynen orjinalinde görünmesi gerektiği gibi gözüküyor. Dahası yine aynı resmi fotoşop cs3 ile açmayı deneyincede aynı hatayı veriyor ve renk maviden yeşile dönüyor (bu sefer başka bir resim kullanalım mesela):

Buda resmin orjinal hali:http://i47.tinypic.com/fw36vb.jpg

Resmi normal şekilde Paintnet veyahutta en basitinden "windows resim görüntüleyici (normal windowsun kendi resim açma programı)"yle açmaya kalkınca böyle bir sorunla karşılaşmıyorum. Açıkcası monitor ayarları ile oynamaya çalıştım lakin hiç bir renk sorunu göremedim. Kalibre etmekte istemiyorum monitoru çünkü böyle bir şey yaparsam normal var olan ayarların hepsi uçucak. Kısacası aranızda bu sorunun neyden kaynaklandığını bilen var mı? Eğer bir çözümü var ise monitorun hangi ayarları ile oynamam gerekiyor? Narutral Color diye bir programı var bu monitorun, renk profili olarak şu profili kullanıyorum:

Çünkü en iyi renk kalitesi bu ayarda var. Zaten monitorun normal renk ayarlarında da bir sorun yok ama dediğim gibi bu mavi renklerin kaybolup yeşile dönmesi sorunu oldukça canımı sıktı. Sadece sorun mavi rengin yeşile dönmesi değil sorun, bazı renklerde orjinalliğini kaybedip başka renge dönüşebiliyor aşağıdaki linkteki resimdeki gibi:

Mesela burada resim orjinalde internet explorer'daki görünmesi gerektiği gibi görünüyor. Ama firefox veya photoshop ile açınca resmi, resmin rengi bu şekilde allak ve bullak oluyor. Daha basit bir örnek vermek gerekirse şu resmi ele alalım:

Bu resmi normal windows'un kendi resim açma programı ile açınca normal orjinalindeki gibi güzel gözüküyor renkleri bozulmaksızın. Ama internet explorer, firefox veya photoshop cs3 ile açınca resmin rengi bozulup böyle sağ taraftaki gibi insanların sahip olduğu doğal renk gidip pancar kırmızımsı gibi bir renk alıyor.

Şimdilik bu sorun ile ne oyun oynarken veya film izlerken karşılaşmadım. Belki burada da bir sorun vardır ama gözüme pek ilişmedi sorun. Mesela filmde mavi şapkalı bir adam varsa ben onu yeşil şapkalı olarak görüyorum diyelim. Bu benim için sorun teşkil etmez çünkü orjinalini bilmediğim için o adamı ben bundan sonra renk körü gibi yeşil şapkalı olarak tanıyacağım =) Herneyse dediğim gibi henüz böyle bir sorun ile karşılamadım ne film ne de oyun oynarken. Özellikle anime çok izlediğimden orjinal karakterlerin sahip olduğu renk tonlarında genel bilgi sahibi olduğum için böyle bir sorun videolarda yok. Umarım aranızda bu konuya yardımcı olabilecek birileri vardır. Çünkü böyle renklerin maviden yeşile veya sarıdan kırmızımsıya dönüp resmin kalitesi sanki düşükmüş gibi gözükmesi oldukça canımı sıktı. Dediğim gibi diğer eski monitorum ve LCD TV ile böyle bir sorun yaşamadım PC'yi LCD TV'ye bağladığımda.

Saygılar ve şimdiden teşekkür ediyorum yanıtlarınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haselnuts -- 11 Ocak 2010; 17:03:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

tüm TN panellerde algılanabilen bir durum bu...

berbat bır durum sankı yada alısana kadar berbat gelıcek
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.