Şimdi Ara

Samsung P2250 21,5' Full HD 2ms LCD Monitör (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
729
Cevap
3
Favori
58.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dogussonmez

win 7 nin 64 bit olanını kullanıyorum ya sen

XP Kullanıyorum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AceVenturA

quote:

Orijinalden alıntı: dogussonmez

win 7 nin 64 bit olanını kullanıyorum ya sen

XP Kullanıyorum ben.

çalışıyor şuan bende de
  • bende bugün aldım vatan dan 340 tl uzun zamandır düşünüyordum özellikle PS3 kullanımı için aldım, pc de 1280x720 ayarladım kısayollar kullanışlı internet için internet moduna alıyorum parlaklığı azaltıyor, pc de oyun oynamayacağım için deneme yapamam bluray film ve ps3 oyun performansını beğendim,
    yanlız ps3 oyunlarında deneme yaptım tepkime süresi değişikliğinde fark göremedim yani oyunlar için en hızlı ayarımı daha iyi olur tecrübesi olan varmı bu konuda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haselnuts

Merhabalar arkadarşlar,

Uzun bir süreden sonra 17inç LCD monitorumu bırakıp bu güze monitoru aldım. Gerçekten görüntü kalitesi olarak dört dörtlük bir monitor diyebilirim. Şu ana kadar bu başlıkta bahsedilen hiç bir sorun ile karşılaşmadım. Lakin benim şöyle bir sorunum var. Eminim çünkü ne kullandığım LCD TV ve eski monitörüm ile bu sorunu yaşadım. Ekran kardım ati HD4870 ve monitoru bilgisayara dijital olarak bağladım. Şİmdi sorunumdan bahsetmem gerekirse şöyle bir sorun ile karşılaşıyorum. Örneğim mavi tonların hakim olduğu bir resim ele alalım. Bu mavi tonların hakim olduğu resmi Firefox ile açmayı deneyince renk tamamen değişip, maviden yeşile dönüyor. Aynen şu linkte olduğu gibi:

Samsung P2250 21,5' Full HD 2ms LCD Monitör
    (denemek isterseniz resmin orjinali:http://i48.tinypic.com/o89jjp.jpg )

Fakat bu aynı resmi internet explorer ile açınca aynen orjinalinde görünmesi gerektiği gibi gözüküyor. Dahası yine aynı resmi fotoşop cs3 ile açmayı deneyincede aynı hatayı veriyor ve renk maviden yeşile dönüyor (bu sefer başka bir resim kullanalım mesela):

Buda resmin orjinal hali:http://i47.tinypic.com/fw36vb.jpg

Resmi normal şekilde Paintnet veyahutta en basitinden "windows resim görüntüleyici (normal windowsun kendi resim açma programı)"yle açmaya kalkınca böyle bir sorunla karşılaşmıyorum. Açıkcası monitor ayarları ile oynamaya çalıştım lakin hiç bir renk sorunu göremedim. Kalibre etmekte istemiyorum monitoru çünkü böyle bir şey yaparsam normal var olan ayarların hepsi uçucak. Kısacası aranızda bu sorunun neyden kaynaklandığını bilen var mı? Eğer bir çözümü var ise monitorun hangi ayarları ile oynamam gerekiyor? Narutral Color diye bir programı var bu monitorun, renk profili olarak şu profili kullanıyorum:

Çünkü en iyi renk kalitesi bu ayarda var. Zaten monitorun normal renk ayarlarında da bir sorun yok ama dediğim gibi bu mavi renklerin kaybolup yeşile dönmesi sorunu oldukça canımı sıktı. Sadece sorun mavi rengin yeşile dönmesi değil sorun, bazı renklerde orjinalliğini kaybedip başka renge dönüşebiliyor aşağıdaki linkteki resimdeki gibi:

Mesela burada resim orjinalde internet explorer'daki görünmesi gerektiği gibi görünüyor. Ama firefox veya photoshop ile açınca resmi, resmin rengi bu şekilde allak ve bullak oluyor. Daha basit bir örnek vermek gerekirse şu resmi ele alalım:

Bu resmi normal windows'un kendi resim açma programı ile açınca normal orjinalindeki gibi güzel gözüküyor renkleri bozulmaksızın. Ama internet explorer, firefox veya photoshop cs3 ile açınca resmin rengi bozulup böyle sağ taraftaki gibi insanların sahip olduğu doğal renk gidip pancar kırmızımsı gibi bir renk alıyor.

Şimdilik bu sorun ile ne oyun oynarken veya film izlerken karşılaşmadım. Belki burada da bir sorun vardır ama gözüme pek ilişmedi sorun. Mesela filmde mavi şapkalı bir adam varsa ben onu yeşil şapkalı olarak görüyorum diyelim. Bu benim için sorun teşkil etmez çünkü orjinalini bilmediğim için o adamı ben bundan sonra renk körü gibi yeşil şapkalı olarak tanıyacağım =) Herneyse dediğim gibi henüz böyle bir sorun ile karşılamadım ne film ne de oyun oynarken. Özellikle anime çok izlediğimden orjinal karakterlerin sahip olduğu renk tonlarında genel bilgi sahibi olduğum için böyle bir sorun videolarda yok. Umarım aranızda bu konuya yardımcı olabilecek birileri vardır. Çünkü böyle renklerin maviden yeşile veya sarıdan kırmızımsıya dönüp resmin kalitesi sanki düşükmüş gibi gözükmesi oldukça canımı sıktı. Dediğim gibi diğer eski monitorum ve LCD TV ile böyle bir sorun yaşamadım PC'yi LCD TV'ye bağladığımda.

Saygılar ve şimdiden teşekkür ediyorum yanıtlarınız için.

internet explorer ve windows un içindeki resim göstericisi sRGB renk paletini kullanır. windows un içinden renk paletini değiştirebilseniz bile bu programlar yalnızca sRGB paletinde çalışabilecekleri için yine de sRGB paletinde gösterirler. Adobe PS ile farklı renk paletleri ile çalışabilir. normalde, bir değişiklik yapılmadıysa program kuruldugunda AdobeRGB paleti ayarlıdır. Şu an bende kurulu olmadığı tam emin değilim ama preferences altından yapılıyor bu ayar, ve tahmin ediyorum ki AdobeRGB olarak olarak ayarlıdır sizde.
    Buradan sRGB seçerek PS nin de internet explorer daki gibi göstermesini sağlayabilirsiniz. v2.x dönemlerinden beri firefox kullanmıyorum ama bildiğim kadarıyla firefox da aynı ie gibi yalnız sRGB ile çalışır. belki yeni versiyonlarında AdobeRGB desteği gelmiş olabilir ki sizin yazdıklarınızdan ben bu sonucu çıkartıyorum.
    sisteminizde PS kurulu olduğu için windowsun default renk profili AdobeRGB olarak değişmiş olabilir.
    ie ve windows resim göstericisi için farketmiyor her şart altında resimi sRGB olarak gösteriyorlar. firefox AdobeRGB gösterebildiği için farklı gösteriyor. PS açınca da yine AdobeRGB gösteriyor, preferences altından değiştirebilirsiniz yine sRGB gösterebilir.
    Netice olarak windows görüntü özellikleri penceresinde renk profillerinden sRGB yi seçerek eski hayatınıza dönebilirsiniz. PS içinde windowsdan bağımsız istediğiniz paleti kullanabilirsiniz.

• Forumda daha önce de ayrı bi konu açmıştım oradan cevap alamayınca bir kez de burda sorma gereği duydum. Arkadaşlar uzun araştırmalar sonucu bu monitörü almaya karar verdim ancak pes2009 ve pes2010 da problem yaşayanlar çoğunlukta.Bu monitörü kullanan arkadaşlardan rica etsem oyunda bu ghosting olayını gösterecek çok kısa bir video ekleyebilirler mi ? Pes2009 veya 2010 fark etmez.Yalnız fraps tarzı programlar kullanmazsanız iyi olur sonuç olarak ekran kartının değil monitörün performansını merak ediyorum.Video kaydı yapabilen bir dijital fotoğraf makinası iş görür diye düşünüyorum(Video 10 saniye bile olsa razıyım).Umarım fazla istekte bulunarak haddimi aşmamışımdır.Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: PontiSS
    internet explorer ve windows un içindeki resim göstericisi sRGB renk paletini kullanır. windows un içinden renk paletini değiştirebilseniz bile bu programlar yalnızca sRGB paletinde çalışabilecekleri için yine de sRGB paletinde gösterirler. Adobe PS ile farklı renk paletleri ile çalışabilir. normalde, bir değişiklik yapılmadıysa program kuruldugunda AdobeRGB paleti ayarlıdır. Şu an bende kurulu olmadığı tam emin değilim ama preferences altından yapılıyor bu ayar, ve tahmin ediyorum ki AdobeRGB olarak olarak ayarlıdır sizde.
    Buradan sRGB seçerek PS nin de internet explorer daki gibi göstermesini sağlayabilirsiniz. v2.x dönemlerinden beri firefox kullanmıyorum ama bildiğim kadarıyla firefox da aynı ie gibi yalnız sRGB ile çalışır. belki yeni versiyonlarında AdobeRGB desteği gelmiş olabilir ki sizin yazdıklarınızdan ben bu sonucu çıkartıyorum.
    sisteminizde PS kurulu olduğu için windowsun default renk profili AdobeRGB olarak değişmiş olabilir.
    ie ve windows resim göstericisi için farketmiyor her şart altında resimi sRGB olarak gösteriyorlar. firefox AdobeRGB gösterebildiği için farklı gösteriyor. PS açınca da yine AdobeRGB gösteriyor, preferences altından değiştirebilirsiniz yine sRGB gösterebilir.
    Netice olarak windows görüntü özellikleri penceresinde renk profillerinden sRGB yi seçerek eski hayatınıza dönebilirsiniz. PS içinde windowsdan bağımsız istediğiniz paleti kullanabilirsiniz.

Öncelikle soruma ilgi gösterip yanıtladığın için çok teşekkür ederim =)
    Aynen dediğin gibi sRGB olayını PS'da denemeye kalktım ama nedense Adobe RGB ile sRGB'yi seçince bir türlü mavi tonlardaki resimleri orjinalindeki gibi doğal göstermiyor. Bende biraz kurcaladım ve PS'deki bu renk bozulma olayını şu şekilde düzelttim.
    Öncelikle Edit> Color Settings'e gelerek ayarları aynen resimdeki gibi yaptım (Üzerinde çalıştığım resmin orjinali:http://i47.tinypic.com/2laxk1.jpg ):

Burada önemli olan Working Space kısmındaki RBG paletini monitorun doğal renk paletine ayarlamak ve ardından gray kısmını "gamma 2.2"ye sabitlemek. "Samsung Natural Color Pro 1.0 ICM" paletini seçmedikçe PS'de orjinal resimdeki gibi mavimsi tonları göremiyorsunuz ve direkmen bu renkler yeşilimsiye dönüyor.
    Herneyse, ardından bu ayarları yaptıktan sonra iş bitmiyor tabii ki resmin doğal halini görebilmek için palet atamamız gerekiyor, bunu da Edit > Assign profile kısmından yapıyoruz:

Renk düzenini ayarladığımızdan direkt olarak "Working RGB: Samsung Natural Color Pro 1.0 ICM" olarak işaretleyebilirsiniz veya profil kısmını "Samsung Natural Color Pro 1.0 ICM" seçebilirsiniz. Ardından işlemi onayladıktan sonra resim orjinal görüntüsünü elde etmiş olacağız.

Ama halen bir türlü Firefox'taki olayı çözemedim ben. Yani Firefox'taki sorunum halen devam ediyor. Ayrıca yukarıdaki bahsettiğim işlemi her zaman tekrarlamanız gerekiyor ve bu oldukça zahmetli bir iş ve bir çok resim ile çalışıcaksanız açıkcası bu işlem çok can sıkıyor.

@PontiSS

"Netice olarak windows görüntü özellikleri penceresinde renk profillerinden sRGB yi seçerek eski hayatınıza dönebilirsiniz." demişsin lakin ben bu işlemi maalesef yapamıyorum veya nasıl yapılıyor bir türlü bulamadım. Eğer windowsa renk paleti atıyacaksam "Samsung Natural Color Pro 1.0 ICM" ekliyeceğim ama ne monitorun "MagicTune" programı ile ne de "Natural Color" programı ile bu renk paletini atayabiliyorum. sRGB veya AdobeRGB'yi deneyince yine böyle renk bozulması yaşıyorum firefox ve PS'de. Fazla oyun deneyemedim şu ana kadar acaba diğer oyunlarda da mı böyle bir sorun var bilmiyorum. Bu arada bu sorunu yaşayan sadece ben miyim? Diğer arkadaşlar böyle bir sorunla karşılamıyorlar mı?http://i47.tinypic.com/2laxk1.jpg Şu linkteki resme girerek, bu monitore sahip olan arkadaşlar Firefox 3.5 yani Firefox'un son sürümünde ve PhotoShop CS3 ile nasıl görüntü elde ediyorlar? Aklım baya bir karıştı PontiSS arkadaşımızın yaptığı yorum ile. Çünkü PS sorununu, sRGB seçeneğini seçerek değil, PS'de bulunan "Samsung Natural Color Pro 1.0 ICM" adlı seçenek sayesinde düzeltebildim ve bu yüzden bu renk bozulma sorunun tamamen monitor kaynaklı olduğunu düşünüyorum şimdi.
    Bu arada windows görüntü özelliklerine giremiyorum dedim, ATI HD4870 kullanıyorum ekran kartı olarak ve windows görüntü özelliklerinden ekran kartının gelişmiş ayarlar kısmına girince windows görüntü özellikleri donuyor ayarlar kısmında. Ancak normal Catalyst Control Center'e girince renk paleti atayabileceğim hiç bir seçenek göremedim =(
    Kısaca bu durum canımı çok sıkıyor. Renk, görüntü, performans veya netlik olsun gerçekten dört dörtlük bir monitor ama böyle renk sorunları verince ve renkleri başka şekilde algılayınca monitor canımı oldukça sıktı. Eğer böyle bir sorun ile karşılaşacağımı bilseydim eski monitorumu satmazdım =/
    Eğer konu ile bilgi sahibi olan bir arkadaş var ise ve beni bu konu hakkında sorunuma yardımcı olabilecek ise gerçekten çok mutlu olacağım.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haselnuts -- 12 Ocak 2010; 1:37:49 >

• Bu kadar renk farkı olmaması lazım. Sizdeki dinamik kontrast gibi bir şeyler olmasın? "Dinamik" yazılı ayarları karıştırın bence. Büyük ihtimal öyle bir şeydir. Geçenlerde bir arkadaşta da olmuştu. Aramadığı yer kalmamış. OSD'den dinamik kontrastı kapayınca iyi okumuştu monitöre :) Hani renk profili olayı vardır ama tamamen sapıttırmazsanız bu kadar fark olmaz.
  • Hm. pardon bu vakitte yanlış yazmışım :) Parlaklık değil de renk değişiyor. Ama yine de dinamiklere bir bakın. "Dinamik renk" (?!) gibi bir şeyler vardır belki :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haselnuts

quote:

Öncelikle soruma ilgi gösterip yanıtladığın için çok teşekkür ederim =)
    Aynen dediğin gibi sRGB olayını PS'da denemeye kalktım ama nedense Adobe RGB ile sRGB'yi seçince bir türlü mavi tonlardaki resimleri orjinalindeki gibi doğal göstermiyor. Bende biraz kurcaladım ve PS'deki bu renk bozulma olayını şu şekilde düzelttim.
    Öncelikle Edit> Color Settings'e gelerek ayarları aynen resimdeki gibi yaptım (Üzerinde çalıştığım resmin orjinali:http://i47.tinypic.com/2laxk1.jpg ):

Burada önemli olan Working Space kısmındaki RBG paletini monitorun doğal renk paletine ayarlamak ve ardından gray kısmını "gamma 2.2"ye sabitlemek. "Samsung Natural Color Pro 1.0 ICM" paletini seçmedikçe PS'de orjinal resimdeki gibi mavimsi tonları göremiyorsunuz ve direkmen bu renkler yeşilimsiye dönüyor.
    Herneyse, ardından bu ayarları yaptıktan sonra iş bitmiyor tabii ki resmin doğal halini görebilmek için palet atamamız gerekiyor, bunu da Edit > Assign profile kısmından yapıyoruz:

Renk düzenini ayarladığımızdan direkt olarak "Working RGB: Samsung Natural Color Pro 1.0 ICM" olarak işaretleyebilirsiniz veya profil kısmını "Samsung Natural Color Pro 1.0 ICM" seçebilirsiniz. Ardından işlemi onayladıktan sonra resim orjinal görüntüsünü elde etmiş olacağız.

Ama halen bir türlü Firefox'taki olayı çözemedim ben. Yani Firefox'taki sorunum halen devam ediyor. Ayrıca yukarıdaki bahsettiğim işlemi her zaman tekrarlamanız gerekiyor ve bu oldukça zahmetli bir iş ve bir çok resim ile çalışıcaksanız açıkcası bu işlem çok can sıkıyor.

@PontiSS

"Netice olarak windows görüntü özellikleri penceresinde renk profillerinden sRGB yi seçerek eski hayatınıza dönebilirsiniz." demişsin lakin ben bu işlemi maalesef yapamıyorum veya nasıl yapılıyor bir türlü bulamadım. Eğer windowsa renk paleti atıyacaksam "Samsung Natural Color Pro 1.0 ICM" ekliyeceğim ama ne monitorun "MagicTune" programı ile ne de "Natural Color" programı ile bu renk paletini atayabiliyorum. sRGB veya AdobeRGB'yi deneyince yine böyle renk bozulması yaşıyorum firefox ve PS'de. Fazla oyun deneyemedim şu ana kadar acaba diğer oyunlarda da mı böyle bir sorun var bilmiyorum. Bu arada bu sorunu yaşayan sadece ben miyim? Diğer arkadaşlar böyle bir sorunla karşılamıyorlar mı?http://i47.tinypic.com/2laxk1.jpg Şu linkteki resme girerek, bu monitore sahip olan arkadaşlar Firefox 3.5 yani Firefox'un son sürümünde ve PhotoShop CS3 ile nasıl görüntü elde ediyorlar? Aklım baya bir karıştı PontiSS arkadaşımızın yaptığı yorum ile. Çünkü PS sorununu, sRGB seçeneğini seçerek değil, PS'de bulunan "Samsung Natural Color Pro 1.0 ICM" adlı seçenek sayesinde düzeltebildim ve bu yüzden bu renk bozulma sorunun tamamen monitor kaynaklı olduğunu düşünüyorum şimdi.
    Bu arada windows görüntü özelliklerine giremiyorum dedim, ATI HD4870 kullanıyorum ekran kartı olarak ve windows görüntü özelliklerinden ekran kartının gelişmiş ayarlar kısmına girince windows görüntü özellikleri donuyor ayarlar kısmında. Ancak normal Catalyst Control Center'e girince renk paleti atayabileceğim hiç bir seçenek göremedim =(
    Kısaca bu durum canımı çok sıkıyor. Renk, görüntü, performans veya netlik olsun gerçekten dört dörtlük bir monitor ama böyle renk sorunları verince ve renkleri başka şekilde algılayınca monitor canımı oldukça sıktı. Eğer böyle bir sorun ile karşılaşacağımı bilseydim eski monitorumu satmazdım =/
    Eğer konu ile bilgi sahibi olan bir arkadaş var ise ve beni bu konu hakkında sorunuma yardımcı olabilecek ise gerçekten çok mutlu olacağım.

Saygılar...

ilk yazdıklarınızın tamamını okumamıştım çok temel bir ayarla ilgili yaşanan
    bir sorun olduğu için gerek görmemiştim. şimdi tekrar geri dönüp baktığımda
    natural color dediğiniz programın içinde monitör için atanan profilin sRGB
    olduğunu gördüm. bu benim tahminimi geçersz yapıyor.
    monitör için kurduğunuz programlar/sürücüler samsung natural color
    isimli bir palet daha eklemisler sisteme, PS içinde görüyoruz bunu ama diğer program içinde
    windows için default palet sRGB seçili.
    bu monitörü ve programları ben bilmiyorum ancak problem olamayacaksa bu program ve
    sürücülerin tamamını sistemden kaldirin deneme amaçlı.
    varsa monitörün kendi menüsü içinde profil ayarlarini
    iyice kurcalayin ve sRGB olarak ayarlayin. siteminizde ve monitörde samsunga ait
    bir profil bulunmasın yani. gerekirse catalyst i de sistemden tam olarak kaldirin
    yalnizca ati driveri kurun. control panel olmasin yani sistemde.
    masa üstünde sağ tıklayarak özellikler>ayarlar>gelişmiş>renk yönetimi seçerek profil
    penceresine gelin..burada seçili profillere bir bakın. sRGB varsa onu seçip aktif hale getirin.
    eğer sRGB görünmüyorsa ekle diye tıklayarak sRGB.icm yi seçip ekleyerek aktif hale getirin.
    sisteminizi yeniden başlatın. her şey yolunda giderse sisteminizde samsung adına hiç bir
    profil program sürücü vs kalmayacak ve standart kurulumlu plug&play bir lcd takilmis
    windows haline getirmis olacaksiniz. tabi monitör içinde de bir profil ayari
    varsa bunu sRGB ye getirmiş olduğunuzu varsayiyorum.
    artik firefox ve ie ayni sekilde gostermesi lazim.
    PS farkli olarak kendi içinde color space hangisi tanımlıysa o sekil gosterir zaten.
    bir de ek olarak denemelerinizi web den aldığınız standart bir resim dosyası ile
    yapmanızı tavsiye ederim. embedded color space sRGB olur bu dosyalarda.
    herhangi bir haber sitesinden standart bir fotoğraf kullanabilirsiniz mesela.

bütün bunları deneme amaçlı yapacaksınız.
    işe yararsa başka bir problem yaşamazsanız ve bu bahsedilen samsung programlari sürücüleri
    yine de gerekliyse tekrar kurun. o programların içinden nasıl düzeltilebilir
    biraz daha uğraşarak bulunabilir diye düşünüyorum. kolay gelsin.

• quote:

ilk yazdıklarınızın tamamını okumamıştım çok temel bir ayarla ilgili yaşanan
    bir sorun olduğu için gerek görmemiştim. şimdi tekrar geri dönüp baktığımda
    natural color dediğiniz programın içinde monitör için atanan profilin sRGB
    olduğunu gördüm. bu benim tahminimi geçersz yapıyor.
    monitör için kurduğunuz programlar/sürücüler samsung natural color
    isimli bir palet daha eklemisler sisteme, PS içinde görüyoruz bunu ama diğer program içinde
    windows için default palet sRGB seçili.
    bu monitörü ve programları ben bilmiyorum ancak problem olamayacaksa bu program ve
    sürücülerin tamamını sistemden kaldirin deneme amaçlı.
    varsa monitörün kendi menüsü içinde profil ayarlarini
    iyice kurcalayin ve sRGB olarak ayarlayin. siteminizde ve monitörde samsunga ait
    bir profil bulunmasın yani. gerekirse catalyst i de sistemden tam olarak kaldirin
    yalnizca ati driveri kurun. control panel olmasin yani sistemde.
    masa üstünde sağ tıklayarak özellikler>ayarlar>gelişmiş>renk yönetimi seçerek profil
    penceresine gelin..burada seçili profillere bir bakın. sRGB varsa onu seçip aktif hale getirin.
    eğer sRGB görünmüyorsa ekle diye tıklayarak sRGB.icm yi seçip ekleyerek aktif hale getirin.
    sisteminizi yeniden başlatın. her şey yolunda giderse sisteminizde samsung adına hiç bir
    profil program sürücü vs kalmayacak ve standart kurulumlu plug&play bir lcd takilmis
    windows haline getirmis olacaksiniz. tabi monitör içinde de bir profil ayari
    varsa bunu sRGB ye getirmiş olduğunuzu varsayiyorum.
    artik firefox ve ie ayni sekilde gostermesi lazim.
    PS farkli olarak kendi içinde color space hangisi tanımlıysa o sekil gosterir zaten.
    bir de ek olarak denemelerinizi web den aldığınız standart bir resim dosyası ile
    yapmanızı tavsiye ederim. embedded color space sRGB olur bu dosyalarda.
    herhangi bir haber sitesinden standart bir fotoğraf kullanabilirsiniz mesela.

bütün bunları deneme amaçlı yapacaksınız.
    işe yararsa başka bir problem yaşamazsanız ve bu bahsedilen samsung programlari sürücüleri
    yine de gerekliyse tekrar kurun. o programların içinden nasıl düzeltilebilir
    biraz daha uğraşarak bulunabilir diye düşünüyorum. kolay gelsin.

Sevgili PontiSS,

Cevabınız, ilgi ve alakanız için öncelikle size teşekkür etmek istiyorum. Sayenizde bu muzdarip olduğum sorundan kurtuldum.
    Öncelikle bu monitore sahip olan arkadaşlara tavsiye şu olucak. Eğer yukarıda görüldüğünüz şekilde, benim gibi sorun yaşamak istemiyorsanız monitor ile birlikte gelen kurulum CD içindeki hiç bir programı bilgisayarınıza kurmayın. Mönitoru alır almaz öncelikle CD içindeki MagicTUne programını kurmuştum. Ardından NaturalColor adlı programı net üzerinden indirip onuda sistemime dahil ettim ve sonuç gördüğünüz gibi abuk sabuk renk problemine dönüştü. PontiSS arkadaşımızın dediği üzere eğer bu iki programı tamamen sisteminizden kaldırıp alakalı dosyaları silerseniz sisteminizden ve ardından bilgisayaranızı yeniden başlatırsanız, bu şekilde hiç bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Gerçi halen bu programların amacını anlamadım ama MagicTune programı ile el ile monitorunuzde yaptıgınız değişikleri bilgisayar üzerinden de yapabiliyorsunuz. Bu yüzden bu kullanışlı bir program lakin el ile yapıldığı sürece bu programın kalibrasyon özelliği dışında bir özelliğini göremiyorum ben. Kalibrasyon olayınıda anlamadım gerçi. Renklerde gözle görülür hiç bir değişiklik olmamasına rağmen eğer renklerden hoşnut değilseniz bu programın kalibrasyon özelliği sayesinde istediğiniz gibi renk ayarı yapabilirsiniz. NaturalColor adlı programa gelince sanırım benim tüm sorunum bu programdan kaynaklanıyor. Eğer böyle renk ayarlama ve benim gibi bu tarz programlardan anlamıyorsanız bu programı bilgisayarınıza kurmanızı tavsiye etmem. Aksi takdirde gördüğünüz gibi sorunla ile karşılaşabiliyorsunuz. Ayrıca ekran kartımın sürücüsünü değiştirmeme gerek kalmadı bu iki programı kaldırdıktan sonra. Çünkü yukarıda verdiğim linkteki resimler orjinalinde görünmesi gerektiği gibi gözüküyor ve sanırım şu anda halihazirda gözüken bir problem göremiyorum. Ne bleeding ne de ghosting gibi bir problem yaşıyorum. Her şeyi ile dört dörtlük bir monitor PC oyuncuları için ve tabii HD gibi yüksek çözünürlükte film izlemyi seven arkadaşlar için. Ayrıca bahsettiğiniz şu sarımtıraksı renk belirme olayıda yok bende^^'

PontiSS'e yardımcı olduğu için kendisine tekrardan çok teşekkür ediyorum.

Saygılar ve sevgiler...

• sevindim.. güle güle kullanın.
  • arkadaşlar ben de ps3 için almak istiyorum.genelde acerx233 ve bunun arasında kaldım.
    SAMSUNG SyncMaster P2370
    Samsung SyncMaster P2350
    samsung p 2270
    bunların arasındaki fark ne?
    ve açtığım bir konu.
    quote:

S.a arkadaşlar lcd monitör alacağım ama çok lcd monitör olduğu için kafam allak bullak oldu.şidi nelerde kullanacağımı yazıyorum.

1-350-450 tl arasında olacak.
    2-tv desteği olsun.
    3-en çok ps3 de kullanacağım tv falan çok fazla değil.zaten ps3 için alıyorum.

benim listelediklerim şunlar bunları eleye eleye gitmek istiyorum.

Samsung 2233SN+
    SAMSUNG P2250
    ACER X233HBD
    ACER H223HQBMID----
    LG W2243S-PF
    PHILIPS 220E1SB 22
    Samsung P2270
    Acer X233HBD 23
    SAMSUNG SYNCMASTER 2233SN+
    SAMSUNG 2333SW 23
    BenQ X2200
    Samsung 226BW
    LG 2261VP
    LG M227WD
    LG W2261VP-PF
    ACER H243Hbmid 24
    SAMSUNG P2370
    LG M2394D
    ACER V233HBD
    SAMSUNG SyncMaster P2370
    Samsung SyncMaster P2350

• 316 TL YE ALDIM:)

SÜPERDE MEMLUNUM.
  • Samsung 2233SN+
    SAMSUNG P2250
    ACER X233HBD
    ACER V233HBD
    SAMSUNG SyncMaster P2370
    Samsung SyncMaster P2350
    SAMSUNG 2333SW 23
    BenQ X2200
    LG 21.5" W2261VP-P

arkadaşlar çoğunu eledim ve bunların arasında kaldım lütfen yardım ps3 oynamak için alacağım hdmi ile.400 tlden yüksek olmayacak.p2370 p2350 arasındaki fark ne?ve p2250 ile p2270 arasındaki fark?
    ve samsugdan sw olanları mı p serisi olanları mı tercih etmeli?

SON OLARAK LG markasının bu ürünlerden başka iyisi var mı?yarın Allah'ın izniyle alacağım için hemen bulmam lazım alacağım ürünü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genle yüklü gemi -- 14 Ocak 2010; 11:26:06 >
  • P2270 ve P2370'in 50'lerden farkı düşük güç tüketimleri ve daha ince tasarımları. Yanlız bunların hiçbirinde hdmi giriş yok, bilginize.

Düzeltme: Listedeki Samsung P serilerinden bahsediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 14 Ocak 2010; 12:13:58 >
  • tamam saolasın kardeşim.
  • denemelik benq g2220hda 21.5 aldım.aklımda hep samsung vardı ama alacağım yerde stokta kalmamıştı.benq yu 144$+kdv ye aldım.merak ettiğim samsung ile arasında görüntü kalite farkı bariz var mı?ayrıca skystar2 ile kullanan varsa karelenme bariz şekilde oluyo mu sizde de?
  • Arkadaşlar eğer garanti belgesi ve fatura yoksa garanti şartlarından yararlanabilirmiyiz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aganta Burina Burinata
    Arkadaşlar eğer garanti belgesi ve fatura yoksa garanti şartlarından yararlanabilirmiyiz ?

Samsung monitör destek hattını (0212 4447711) arayarak seri numarası ile kontrol ettirebilirsiniz. Monitörünüzün kaydı varsa fatura ya da garanti belgesine gerek olmayacaktır.
  • arkadaşlar sizinde anasayfada yukarı aşağı yaparken dalgalanma oluyor mu ?

ve filmelrde insan yüzlerinde rengin tonları aktıgında belirgin bi dalgalanma oluyor mu ?

bunun çözümünü nasıl saglayaibliriz ?
    monitörün saglayamadıgı renk aralıklarından oluyor sanırım ?
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.