Şimdi Ara

Samsung P2250 21,5' Full HD 2ms LCD Monitör (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
729
Cevap
3
Favori
58.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hdmi -dvi cevirici ile dvi dan.bagladım.
  • Anakartınızda DVI varsa direkt DVI ile kullanmak daha mantıklı,
  • yok malasef.
  • benim de bir sorum var. samsung p2250n mi tavsiye edilesidir yoksa samsung p2050n mi?
  • Dvi'lı modeller dururken dvi'sızlar tavsiye edilmez. P2250 ve bulabilirseniz P2050 daha iyi olur.
  • ]Ghosting (hayalet efekti), tepki süresi yüksek olan LCD monitörlerde karşılaşılan bir durumdur. Monitör görüntüyü yeterli hızda değiştiremediğinden bir önceki sahne halen ekrandayken bir sonraki görüntü çizilir gibi olur ve hareketli sahnelerde nesneler arkalarında bir iz bırakırmış gibi hareket ederler.
    samsung p2250
    ghostıng hayalet efektini oluyor pes2010 oynanmıyor dıyen arkadaslar pes 2010 asagıdaki lıntekı sorunlarlamı karıstıyorlar
    http://forum.donanimhaber.com/m_35317030/tm.htm
    pes oyunu sorunsuz oynuyanlar var acaba monıtor ayarları ılgılı bır seymı

p2250 vatanda 20 gundur stokta yok nasıl alabılırız arkadaslar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@ptan41 -- 14 Şubat 2010; 8:43:24 >

• arkadaşlar bende bi kaç gündür araştırıyorum şimdi sıra p2250 ye geldi ve hoşumada gitti monitör fakat vatan ve bimeks de yok, p2270 ler var ama onlarda da nokta aralığı 0.28 olarak geçiyor, yukarıda bir arkadaş 50 ile 70 arasındaki tek fark inceliği ve tasarrufu demişti sanırım ama nokta aralığıda baya fark eder diye düşünüyorum, aydınlatırsanız sevinirim
    ayrıca p2350 modelininde nokta aralığı 0.28 olduğunu gördüm vatanda hatta baktığım tüm samsunglarda 0.28 kafam karıştı şimdi bi tek p2250 modelimi 0.24 nokta aralığına sahip anlamadım
    + olarak internetten p2250 nin özelliklerine bakıyım dedim google dan rasgele bu siteyi açtım ve nokta aralığı 0.28 çıktı başka yerlerede baktım hepsi nokta aralığını 0.28 olarak belirmiş, ben mi çok gereksiz yere kafaya takıyorum yoksa takılacak kadar önemli bi hususmu bu nokta aralığıhttp://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=83908&ad=SAMSUNG-P2250-21.5--1920X1080-50000:1-DVi-Monitorler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guenwar -- 14 Şubat 2010; 22:04:41 >

• Piksel Aralığı:
    P2050 0,2768mm (Yatay) x 0,2768mm (Dikey)
    P2250 0,248mm (Yatay) x 0,248mm (Dikey)
    P2350 0,2655mm (Yatay) x 0,2655mm (Dikey)
    onlıne alısverıs sıtelerde verılen degerler yanlıs oluyor alıcagınız urunun teknık detaylarını urunuın sıtesınden ogrebılırsın sayfa 3 acıklamıs arkadaslar karcırmıs olmalısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: K@ptan41

Piksel Aralığı:
    P2050 0,2768mm (Yatay) x 0,2768mm (Dikey)
    P2250 0,248mm (Yatay) x 0,248mm (Dikey)
    P2350 0,2655mm (Yatay) x 0,2655mm (Dikey)
    onlıne alısverıs sıtelerde verılen degerler yanlıs oluyor alıcagınız urunun teknık detaylarını urunuın sıtesınden ogrebılırsın sayfa 3 acıklamıs arkadaslar karcırmıs olmalısın

çok teşekkür ederim cevap için kafamdaki soru işareti gitmiş oldu
  • Bugün veya yarın pc alıcam ama bulamıyorum monitörü
  • quote:

Orijinalden alıntı: salim89

Bugün veya yarın pc alıcam ama bulamıyorum monitörü

teknosalarda var ve ankara kentpark media markt da bugün gördüm 363 tlydi hatta
  • quote:

Orijinalden alıntı: melihyildiz

quote:

Orijinalden alıntı: salim89

Bugün veya yarın pc alıcam ama bulamıyorum monitörü

teknosalarda var ve ankara kentpark media markt da bugün gördüm 363 tlydi hatta

online almam gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmt

quote:

Orijinalden alıntı: Aganta Burina Burinata
    Arkadaşlar eğer garanti belgesi ve fatura yoksa garanti şartlarından yararlanabilirmiyiz ?

Samsung monitör destek hattını (0212 4447711) arayarak seri numarası ile kontrol ettirebilirsiniz. Monitörünüzün kaydı varsa fatura ya da garanti belgesine gerek olmayacaktır.

Teşekkürler.

• Sevgili PontiSS,

Cevabınız, ilgi ve alakanız için öncelikle size teşekkür etmek istiyorum. Sayenizde bu muzdarip olduğum sorundan kurtuldum.
    Öncelikle bu monitore sahip olan arkadaşlara tavsiye şu olucak. Eğer yukarıda görüldüğünüz şekilde, benim gibi sorun yaşamak istemiyorsanız monitor ile birlikte gelen kurulum CD içindeki hiç bir programı bilgisayarınıza kurmayın. Mönitoru alır almaz öncelikle CD içindeki MagicTUne programını kurmuştum. Ardından NaturalColor adlı programı net üzerinden indirip onuda sistemime dahil ettim ve sonuç gördüğünüz gibi abuk sabuk renk problemine dönüştü. PontiSS arkadaşımızın dediği üzere eğer bu iki programı tamamen sisteminizden kaldırıp alakalı dosyaları silerseniz sisteminizden ve ardından bilgisayaranızı yeniden başlatırsanız, bu şekilde hiç bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Gerçi halen bu programların amacını anlamadım ama MagicTune programı ile el ile monitorunuzde yaptıgınız değişikleri bilgisayar üzerinden de yapabiliyorsunuz. Bu yüzden bu kullanışlı bir program lakin el ile yapıldığı sürece bu programın kalibrasyon özelliği dışında bir özelliğini göremiyorum ben. Kalibrasyon olayınıda anlamadım gerçi. Renklerde gözle görülür hiç bir değişiklik olmamasına rağmen eğer renklerden hoşnut değilseniz bu programın kalibrasyon özelliği sayesinde istediğiniz gibi renk ayarı yapabilirsiniz. NaturalColor adlı programa gelince sanırım benim tüm sorunum bu programdan kaynaklanıyor. Eğer böyle renk ayarlama ve benim gibi bu tarz programlardan anlamıyorsanız bu programı bilgisayarınıza kurmanızı tavsiye etmem. Aksi takdirde gördüğünüz gibi sorunla ile karşılaşabiliyorsunuz. Ayrıca ekran kartımın sürücüsünü değiştirmeme gerek kalmadı bu iki programı kaldırdıktan sonra. Çünkü yukarıda verdiğim linkteki resimler orjinalinde görünmesi gerektiği gibi gözüküyor ve sanırım şu anda halihazirda gözüken bir problem göremiyorum. Ne bleeding ne de ghosting gibi bir problem yaşıyorum. Her şeyi ile dört dörtlük bir monitor PC oyuncuları için ve tabii HD gibi yüksek çözünürlükte film izlemyi seven arkadaşlar için. Ayrıca bahsettiğiniz şu sarımtıraksı renk belirme olayıda yok bende^^'

PontiSS'e yardımcı olduğu için kendisine tekrardan çok teşekkür ediyorum.

Saygılar ve sevgiler...

Samsung 2232GW kullanıyorum.Monitörü alalı 2 yıl olucak ve natural color programı hatalıydı ve bir fix veya başka birşeyde yayınlamadılar.Adobenin forumlarında da şikayet var.Bkz.Arkadaşın dediği gibi samsung monitör alanlar CD sindeki hiçbirşey kurmasın.Magic tune un yaptığını zaten monitör üzerindeki tuşlarla yapabiliyorsunuz.Natural Color ise Photoshop da sorun çıkarıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tanguz

Samsung 2232GW kullanıyorum.Monitörü alalı 2 yıl olucak ve natural color programı hatalıydı ve bir fix veya başka birşeyde yayınlamadılar.Adobenin forumlarında da şikayet var.Bkz.Arkadaşın dediği gibi samsung monitör alanlar CD sindeki hiçbirşey kurmasın.Magic tune un yaptığını zaten monitör üzerindeki tuşlarla yapabiliyorsunuz.Natural Color ise Photoshop da sorun çıkarıyor.

Aynen katılmakla birlikte bir fikir ilave etmek isterim

WindovwsXP için:
    Görüntü özellikleri (masaüstü sağtık)/özellikler/Ayarlar/gelişmiş/RENK YÖNETİMİ paletinden.... SMP2250 yada monitörle gelen tüm renk bilgisi (*.icm, *.icc) seçeneklerini "KALDIR" diyip bunların bulunduğu klasörden (C/windows/system32/spool/drivers/color), tamamen silebilirsiniz..
    Bu yöntemle monitör kumandalarını programla (ekran-mouse) yapabilirsiniz ve bilgisayar renk seçeneklerinden bu arızalı samsung dosyalarını birdaha göremez..

bu arada benim bir sorunum oldu..
    medyamarktan 367 liraya aldığım Samsung P2250'de ÖLÜ PİKSEL tespit ettim..
    Ekran kırmızı tonda iken ölü piksel kendini siyah nokta olarak gösteriyor..
    şimdilik görebildiğim bir tane...
    ne yapayım sizce iade edeyim mi ?

• Vatan olsaydı, belli bir sürede geri alıyorlar ama MediaMarkt almaya bilir,
    Class 2 panelde bir kaç tane daha olması gerek, ve de ekran 9 a bölündüğünde o noktaların hepsinin aynı kare içinde olması gerekiyor.
  • MeidaMarkt da koşulsuz iade var bildiğim kadarıyla.Yani memnun kalmadım deyip bile geri iade edebilirsiniz.İçiniz rahat etmiyorsa tabi ki değiştirin bu sizin hakkınız.
  • Her monitör incelemesinde ekran resimleri eklenmiş...Neye göre inceliyorsunuz o resimleri? Gittim gördüm hiçte öyle onlarca resim eklenecek bir hali yok ekranın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkart

Her monitör incelemesinde ekran resimleri eklenmiş...Neye göre inceliyorsunuz o resimleri? Gittim gördüm hiçte öyle onlarca resim eklenecek bir hali yok ekranın...

neden bahsediyorsun acaba... ???

şikayet ettiğin şey EKRAN RESİMLERİ mi yoksa MONİTÖR FOTOĞRAFLARI mı ?

eğer bu başlıktaki gibi ekran resimlerinden şikayet ediyorsan "bilmediğin konular" diyebilirim..
    bu başlıktaki gibi renk ayarları ve renk sapmaları ancak burdaki gibi ekran resimleri ile (screen shot) ile izah edilip yardım istenebilir..

yok sen monitör fotoğraflarından bahsediyorsan.. oda fotoğrafı çekip burada yayınlayanın keyfiyeti...
    insanlar bir şekilde "benim tercihim bu, satın aldım" demeyi görüntü ile kanıtlayıp tatmin duygularını arttırıyorlar..
    varsın monitör fotoğraflarını paylaşsınlar.. millet ne fotoğraflar çekip koyuyor internete..

Birde eski crt döneminde (ki ben düzgün bir crt yi diğerlerine tercih ederim) ekran fotoğraflamak kolay olmazdı..
    rezonanstan dolayı dalga yada karanlık bölgeler çıkardı..
    Lcd icad oldu mertlik bozuldu..
    artık en dandik makina ile bile LCD ekrandaki fotoğraf göründüğü gibi çekilebiliyor..

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.