Şimdi Ara

Samsung P2250 21,5' Full HD 2ms LCD Monitör (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
729
Cevap
3
Favori
58.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vatanda bazı monitörlerde 1920x1080 Full HD yazıyor ama bu monitörde yazmıyor içime kurt düştü.
    http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-p2250-21.5-p2250-genis-ekran-lcd-monitor/productdetails.aspx?I_ID=38406

Her 1920x1080 Full HD değilmidir ?
    Bir soru daha.Full HD ile LED monitör arasında çok fark varmı ?
  • Başlıkta niye Full HD yazıyor acaba?
  • Aynı model olup full hd olanı ve olmayanı çıkarıp milleti kandıran bir sürü monitör var.O yüzden sorayım dedim.
  • Yok merak etme P2250 Full HD,
    Bir de bunun bira lat modeli var o da Full HD aynı kasa ürün ama DVI yok sadece VGA var.
    Bunda hem VGA hem DVI.
    DVI PS3 VGA'dan PC veya sadece VGA veya DVI'dan PC laptop bağlayıp tek dokunuşla geçiş yapabilirsin.
  • monitör ayarlarında özel tuş diye bişey var hangisi özel tuş ve ne işe yarar?
  • Sanırım o hızlı ayar için,
    Mesele ben aldığım gibi bıraktım.Magic Bright'te internet kişisel vs yazıyor.
    Renk ayarını menüye girmeden önerilen şekilde ayarlıyorum.
  • arkadaslar öncelikle ben lg w2261 alıcaktım ama türkiyede kalmamıs malesef farklı urun bakmaya basladım p2250 dikkatimi cektı
    ama yorumlar cok farklı benım asıl ogrenmek ıstedıgım cozunurlugu dusurunce goruntude bozuklu yapıyormu cevresıne sıyah bant cekıyormu meselea
    ben pes 2010 oynuyorum 4:3 1024X768 bu monıtorde secersem nasıl bır performans olur test edern varmı ayrıca monıtor 4:3 mü yoksa 16X9 mu??

ve tepkime suresimi onemlı sizce yoksa konstratmı???
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanscam

...ogrenmek ıstedıgım cozunurlugu dusurunce goruntude bozuklu yapıyormu cevresıne sıyah bant cekıyormu meselea
    ben pes 2010 oynuyorum 4:3 1024X768 bu monıtorde secersem nasıl bır performans olur test edern varmı ayrıca monıtor 4:3 mü yoksa 16X9 mu??

Tabiki çözünürlüğü düşürünce görüntüde bozulma olur ama istersen 1'e 1 yani siyah bantlarla görüntü bozulması olmadan kullanabilirsin. Monitör ve ekran kartı ayarlarından bu dediklerim yapılıyor ama birde şu var, 1024x768 görüntü full hd bir monitörde çok küçük görünecektir. Monitör 16:9.
    Pes'i neden 1920x1080 çözünürlükte oynamıyorsun? Ekran kartın mı yeterli değil?

Ekleme: Bunu atlamışım,
    quote:

İkiside önemli. Gerçi çok az oyun oynuyorum ama tepki süresiyle ilgili bir rahatsızlıkla karşılaşmadım. Kontrastıda oldukça iyi. Bir mağazada görme imkanın varsa çok daha iyi olur. Mağazada oyun açıp denemen zor olur ama kaliteli bir filmde test edebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 29 Temmuz 2010; 14:00:33 >

• ekran kartım geforce 6600 256 mb iyi bir karttı 2 gb ddr ram p4 3.0 makinem suan philips 17 crt monitorumde 1024X768 4:3 high ta oynuyabılıyorum oyunda kasma falan olmuyor ama alıcagım monitor 1920x1080 aynı performansı alabılırmıyım ben cozunurlugu sadece oyun oynarken dusurmek ıstıyorum yanı oyunun ıcınden ekran kartımın destekledıgı kadar secılen yerden degıstırırsem performans dusuklugu olurmu???
    iyi bir monitor almak istiyorum kac gundur arıyorum kafam cok karısık oyun ıcın ms önemli diyorlar ondan 2ms tercihli arıyorum
    samsung tan korktum bu forumda cook sikayet var bıde ürün destegiginde sıkıntı ceken cok arkadas olmus bu forumda okuduklarımdan
    lg de fazla urun kalmamıs turkıyede ben ızmırde bır darty buldum ama urun teshir ürünü ondan içime sinmedi almadım
    simdi lg w2261vp ayarında monitor almak ıstıyorum
    ya kafam rahatlasa söle bilgili biri yardım etse hemen alıcam ürünü ama:( bu arada yardım ettiginiz icin tsk ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: cmt

quote:

...ogrenmek ıstedıgım cozunurlugu dusurunce goruntude bozuklu yapıyormu cevresıne sıyah bant cekıyormu meselea

Tabiki çözünürlüğü düşürünce görüntüde bozulma olur ama istersen 1'e 1 yani siyah bantlarla görüntü bozulması olmadan kullanabilirsin. Monitör ve ekran kartı ayarlarından bu dediklerim yapılıyor ama birde şu var, 1024x768 görüntü full hd bir monitörde çok küçük görünecektir. Monitör 16:9.
    Pes'i neden 1920x1080 çözünürlükte oynamıyorsun? Ekran kartın mı yeterli değil?

Ekleme: Bunu atlamışım,
    quote:

İkiside önemli. Gerçi çok az oyun oynuyorum ama tepki süresiyle ilgili bir rahatsızlıkla karşılaşmadım. Kontrastıda oldukça iyi. Bir mağazada görme imkanın varsa çok daha iyi olur. Mağazada oyun açıp denemen zor olur ama kaliteli bir filmde test edebilirsin.

ekran kartlık bişey yok menü-boyut ve konum-görüntü boyutu diyecek auto derse çözünürlük düşerse siyah bant çeker geniş ekran derse yayar ekran kartı ayarlarına ihtiyaç yok
    edit:@ gokhanscam monitör gerçekten çok güzel hocam bende dediğiniz monitörü alacaktım bunu ölü pixelden vermiştim yanyana gördüm p2250 bence daha iyi bikere fullHD kafan rahat olsun bu monitörü alıpta başı ağrıyan az bol aksiyonlu oyunlarda hiç ghosting sorunu yaşamadım filmlerde ve oyunlarda performansı süper ofis programları denemediğim için bilmiyorum 2sinede baktım p2250 aldım ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 29 Temmuz 2010; 14:32:22 >

• Rica ederim. P2250 için 6600 yetersiz bir kart. Bu ikili oyun oynama keyfini elinden alabilir. Çözünürlüğü düşürüp oynamak, görüntü bozulması ya da küçük görüntüden dolayı rahatsız edecektir. Akşam 1024x768 görüntü (oyunlarda) için ekran görüntüsü ekleyebilim. Görüntü bozulmasını ve çerçeveli şekilde ne boyutta görüneceğini daha iyi anlar ve ona göre karar verirsin.
    Crt monitörden kurtulman çok çok iyi olur ama sadece monitör değiştirerek tatmin olacağını sanmıyorum. 1920x1080 bir monitör yerine 19" 1440x900 (ya da 20") bir monitör alıp kalan para ile ikinci el bir ekran kartı almayı düşündün mü? Ya da her ikisinide ikinci el (garantili) alsan ve full hd'den vazgeçmesen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

ekran kartlık bişey yok menü-boyut ve konum-görüntü boyutu diyecek auto derse çözünürlük düşerse siyah bant çeker geniş ekran derse yayar ekran kartı ayarlarına ihtiyaç yok

Arkadaşımız henüz hangi monitörü alacağına karar vermemiş. Bu dediğin P2250 için geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 29 Temmuz 2010; 14:33:42 >
  • quote:

quote:

Arkadaşımız henüz hangi monitörü alacağına karar vermemiş. Bu dediğin P2250 için geçerli.

arkadaş p2250 için sormuyor mu burası p2250 konusu ben sadece bu monitör adına konuştum zaten bunu soruyor diye
  • öncelikle yanlıs anlattım kendımı sanırım sımdı cozunurlugu degistirmicem windowstayken orjinal cozunurlugu olucak
    sadece oyuna girdim diyelim oyun icinden cozunurluk secıyoruz ya o kısımda degıstırırsem sorun yasarmıyım yoksa windowstayken tabıkıde cozunurlugu dusurursem sorun yasıyacagımı tahmın edebılıyorum:)

baska önerebileceginiz lcd monitor ne olabilir ben bunları cıkarttım

SAMSUNG B2230H 21.5 “ FULL HD 70.000 KONST 1920x1080

SAMSUN P2250 21.5” 2MS 50.000 KONST 1920X1080

LG 2286L-PF 22” LED 2MS,2.000.000 KONST

ms düsük olupta kontsratmı daha iyi olsun yada hdm cıkısı olupta 5s secsem
    sanırım sızde p2250 var nasıl memnunmusunuz ??keske baska bır sey alsam dedıgınız oluyormu??
  • valla hocam lg alacaktım ama yanyana görünce p2250 almaya karar verdim pişmanda olmadım iyiki almışım süper bi tasarımı var 2ms tepki süresi dvi girişi fullhd ve uygun fiyata daha ne olsun
  • "gokhanscam"
    Tabiki sorun yaşarsın. Oyunu açıp çözünürlüğü ayarladıktan sonra masaüstündeki çözünürlüğün kaç olduğunun bir önemi kalmıyorki. Önemli olan ekrana gönderilen görüntü yani ekran kartının yaptığı işlem.
    Tepki süresi griden giriye (GtG) 2ms ama normal tepki süresi 5ms. Bu sınıftaki monitörlerin neredeyse hepsi 5ms tepki süreli. Kontrastıda dinamik kontrast olarak ölçüp yüksek gösteriyorlar. Yoksa ne tepki süreleri bu kadar düşük ne de kontrast oranları bu kadar yüksek. En iyisi mağazada kontrastını görüp tepki süresini kullanıcılardan öğrenmek. Bence bu monitörde ikiside oldukça yeterli.
    Başka monitör alsam demedim ama keşke 24" alsaydım dedim. Monitör hoparlörüne ihtiyacınız yoksa hdmi o kadar da önemli değil, dvi ile arasında görüntü farkı yok.

• "cmt "
    çok tsk ederim oncelıkle yardımcı oldugun icin
    ben ileride pc degistirecem ondan dolayı gelecege donuk almak ıstıyorum lcd monitoru
  • quote:

quote:

1920x1080 kullanamıyorum diyorsanız 1:1 pixel mapping'de derdinize derman olmaz çünkü 1'e 1 olduğu için görüntüler küçük olacak yine (resimdeki durum). Arkadaşındaki P2250 ile fark varsa sorun var demektir ama görüntüler aynıysa ne yazık ki monitör konusunda yanlış seçim yapmışsınız diyebilirim. Zaman kaybetmeden iade koşullarını araştırmanızı öneririm.

Samsung P2250 21,5' Full HD 2ms LCD Monitör

bunu nasıl yapabilirim

bu olayı çözdüm demissin mesela nasıl yaptın anlatabılırmısın??

• Samsung B2230'u yeni gördüm, özelliklerine bakınca P2250'den fazlası var gibi görünüyor (hdmi, kontrast) ve fiyatıda 385 lira civarları, fena sayılmaz. Hoparlörü yok ve bence dvi-d olduktan sonra hdmi'ın da bir önemi yok. Fazladan 20000 dinamik kontrastında bir katkısını göreceğini sanmıyorum ya da göreceksende en azından verdikleri değerlerden değilde, gözünle görerek değerlendir.
    LG 2286L-PF 1680x1050 yani full hd bir monitör değil. Listenden bunu çıkarıp full hd bir Lg eklesen daha iyi olur.
  • quote:

quote:

quote:

1920x1080 kullanamıyorum diyorsanız 1:1 pixel mapping'de derdinize derman olmaz çünkü 1'e 1 olduğu için görüntüler küçük olacak yine (resimdeki durum). Arkadaşındaki P2250 ile fark varsa sorun var demektir ama görüntüler aynıysa ne yazık ki monitör konusunda yanlış seçim yapmışsınız diyebilirim. Zaman kaybetmeden iade koşullarını araştırmanızı öneririm.

Samsung P2250 21,5' Full HD 2ms LCD Monitör

bunu nasıl yapabilirim

bu olayı çözdüm demissin mesela nasıl yaptın anlatabılırmısın??

menü-boyut ve konum-görüntü boyutu diyecek auto derse çözünürlük düşerse siyah bant çeker geniş ekran derse yayar dedim ya hocam p2250 de böyle yani

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.