Şimdi Ara

Samsung Plazma 50A450 veya 50a410 ve LG pg1000 i nasıl bilirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Geçen hafta alacağım dediğim plazmanın alımını bu haftaya erteledim kafamın karışıklığından.Karşıdan izleme mesafemiz 4metre. Yan çaprazdan izleme mesafesi yaklaşık 2.5-3 metre. Ağırlıklı olarak SD yayın izlenecek. Şimdi ise iki marka ve birkaç model arasında ikilemdeyim.

1) Falanca dükkanda Samsung 50A410 ve 50A450 yi 2.300tl gibi benzer fiyatlarda buldum.Bu iki model arasında ne fark var onu da anlamış değilim.Ama genel olarak özellikleri şöyle:
    Ekran Boyutu 50 inch (127 cm)
    Aspect Ratio 16:9 Widescreen
    Parlaklık 1.500 cd/m2
    Kontrast (Dinamik) 100.000:1
    Renk NTSC,PAL,SECAM,AV Multi System
    Sistem Digital Natural Image Engine (DNIe+)
    Panel Plasma Teknoloji
    İzleme Açısı 175 derece

2) Ayreten başka bir dükkanda da gözüme LG nin PG1000 modeli ilişti:
    Ekran Boyutu
    50' /42'
    Çözünürlük 1365*768p (50'), 1024*768p (42')
    Dinamik Kontrast Oranı 1,000,000:1
    Parlaklık (cd/m2) 1500
    Doğal Kontrast Oranı 15000:1
    Kullanım Ömrü 100.000 saat(standart modda)
    Renk işlemcisi (R.G.B) 16bit
    100HZ (600 Hz Sub Field Driving)
    Şimdi bunun da ücreti 2.150tl civarı.

Bu iki model arasında kaldım. Tercihim konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Derseniz ki bu fiyatlarda bence şu LCD yi ya da şu plazmayı al tabiiki önerilerinize sıcak bakarım.Bütçe en fazla 2.300 civarı lakin sehba ile birlikte 2.500 civarı olacak...

Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihcelik -- 25 Şubat 2009; 10:09:54 >

• LG 50PG1000 aldım 1haftadır kullanıyorum pişmanım inanılmaz logo izi kalıyor, SD ve DVD performansıda iyi değil. vatandan aldım bu saatten sonrada değiştiremem herhalde. sitesinde LCD ve plazmalar kullanıldıktan sonra değiştirilemez diyor :(
  • Çok üzücü bir durum. Bu iz olayını aslında mağazada izlediğimde farketmiştim ama sorun olmaz diye düşünmüştüm. Başka bir mağaza da görevliye LG hakkında bu model hakkında soru sorduğumda bu modelde iz sorunundan şikayet geldiğini belirtmişti ve Samsungun daha iyi olacağını söylemişti ama bu belirttiğim 5 serisi samsung olduğundan bu modellerde de iz kalma sıkıntısı oluyormuş. Ama çok kısa sürede olan bir durum olmadığını da belirtti satıcı arkadaş. Forumda da geçtiği gibi satıcı arkadaş ta 2-3 saat karlı bir yayında tv yi çalıştırmayı önerdi bu gibi durumlarda. Kısacası hareketli bir görüntü le florasanları tazeletiyorsunuz anladığım kadarı ile.Bence değiştirme imkanınız olmalı.Lakin 1 hafta gibi sürede logo izinin olması çok düşündürücü :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihcelik -- 25 Şubat 2009; 20:27:35 >
  • samsungta kullanılan filtre sistemi başarılı logo yapışmalarına karşı. tavseiyem tercihini bu yönde kullanman.sampiyonlar seninde problemin üzücü açıkcası.50a410 uygun bir model tavsiye ederim.
  • tavsiyeler için teşekkür ederim arkadaşlar, aldık kullanıyoruz işte. bunlarıda aldıktan sonra üstüne düşmemek lazım paranoya oluyo insan. logo izi çok oluyor ama kalıcı deil, kendiliğinden gidiyor. görüntü olayı mesafemden kaynaklanıo galiba, izleme mesafem 2,5-3mt. DT de bukadar ne yapalım. yayınların düzelmesini beklicez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sampiyonlar

LG 50PG1000 aldım 1haftadır kullanıyorum pişmanım inanılmaz logo izi kalıyor, SD ve DVD performansıda iyi değil. vatandan aldım bu saatten sonrada değiştiremem herhalde. sitesinde LCD ve plazmalar kullanıldıktan sonra değiştirilemez diyor :(

Gerçekten pek hoş bir durum olmamış. Ancak İade konusunda onların sitesinde ne yazdığından çok, tüketici kanununda ne yazdığı önemli. Bir araştırıp okursan çok iyi olur bence. Zira bir haftalık süre çok kısa.
  • merhabalar
    samsung 50a450 nerede buldunuz acaba simdiden tesekurler
  • 50a450 nin stok durumunu sorgulamadım maalesef. Ama internette satan yerler mevcut görünüyor. Şundan eminimki 50a410 piyasada mevcut.

Bu arada son gelişme : Evdeki görünümü çirkin olacak yani büyük geleceği için, düşüncesi ile 117 ekrana bakmaya karar verdim ve şuan da seçenek olarak sadece Sony kdl- 46v4000 ve philips 7603d üzerinde yoğunlaştım. Sanıyorum forumda yazılanlar neticesinde Sony alacağım gibi görünüyor. Halbuki samsıng 50a410 da gözüm kalmıştı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.