Şimdi Ara

Samsung Plazma 51F5570 (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.223
Cevap
12
Favori
63.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uydu alıcısı yani tv izlemesemde yada ideare eddecek görüntü olsun diyenler çok daha avantajlı!

Türkiyede en büyük yanlış panel kullanımı, bakıyorum her kes panel tavsiye ediyor oysaki panel tavsiye etmek için %100 tavsiye ettiğiniz paneli bire bir kullanmanız ve panelin farklı cihazlara göre verdiği resim değerlerini bilmeniz gerekir !

Harici media plauer mutlaka ama mutlaka herkesin kullanması gereken bir cihaz, siz bakmayın üreticilerin USB Codec desteklerine benim için palavradır, aslında üretici içinde palavradır ama Adamlar mecbur İnsanlar Dünyadan habersiz en katı Japonlar bile USB desteğini vermek zorunda kaldılar!

ES8000 2012 serisi gayette ucuz bir panel sanıyorum Türkiyede fiyatları takip etmiyorum, veya WT50 her iki panelde BluRay veya Media Player üzerinden görüntü alacaksanız size %90 mükemmel resim kalitesi sunacaktır!

WT50 Samsunga göre Siyah değeri çok daha kyüksek ve kalibrasyon renk değerleri özellikle Media player ve ya Bluray Playerlarda tartışmasız üstündür!

Media Player seçiminde Türkiye olarak fazla seçim şansınız yok, Samsung AVR destekli cihazlar var Avrupada satılıyor Samsung cihazı olanlar keyfini sürebilir, yada Panasonic kendi serileri mevcut!

Denon-Yamaha,Marantz serileri aynı şekilde size hem görüntü hemde ses olarak inanılmaz seyir keyfi yaşatır, 200-300 Euroluk bir cihaz yeterli olacaktır!

Pioneer açıkcası denediğim için performans olarak bana göre en zayıf seriler özellikle Görüntü işin içine giriyorsa hayır ses derseniz Pioneer serilerinden 200 Euroluk cihaz işinizi görür!

Veya Türkiyede satılan Philps HMP 3D destekli bir Media Player + ikinci el en upscale desteği olan Avr bir cihaz aynı şekilde sizi fazlası ile keyif yaşatır!

Ben bunları alamam derseniz, Philps HMP serisi bir cihaz alın, ve bahsettiğim farkı burdaki Arkadaşlarada siz anlatın lütfen!

Panelin dahili Usb desteği ile Hrici Player arasındaki hem ses hem görüntü farkı bariz olarak kendini gösterecektir + Paneli sadece görüntü için kullanırsınız her türlü ayarları media player üzerinden yapmanız diğer avantajlı taraftır!

• e_capkan kullanıcısına yanıt
    Drbee Bayrmda Türkiyede bir haftalık iznim olacak Arkadaşım için aldım GT60 cihazla berbaer!

Türkiyede kim yazmışsa veya Avrupada kim yazmışsa merak ediyorum, bazı cihazlarla sorun yaşıyormuş evet doğrudur, yeni nesil işlemcili serilerde sorunsuz bir cihaz, yinede Oyun konsolları ve AVR üzerinden alınacak tv görüntülerinde kesinlikle resme etkisi var özellikle oyunlarda!

Cihazı alırken Kablo yani hdmi seçeminizde malesefki hiç şansınız yok, Monster,Hama 18 gbps üzerinde sinyal desteği olan kablolara ihtiyac var aksi takdirde resimde kırılmalar oluyor, veya oyunlarda yırtılmalar!

Kablo doğru ise ses+resim tek kelimeyle harika, diğer en berbat rtarafı bana göre rezillik cihazın kasası sigara paketi kadar ve inanılmaz hassas yani kırılgan, 2014 seerilerinde kasa yenilecek ve şuan bazı cihazlarda yaşanan görüntü problemleride umuarım düzeltilir!

Alanların %80 görüntüden şikayet ettiler, yani piyasa serisi hdmi kablolarla diğer türlü denilebilecek tek şey resim problemlerine katkısı çok büyük SD kalitesinde dahi net şekilde size tebessüm etirebiliyor!

Avrupada halen satılıyormu bilemiyorum, İngilterede ara ara geliyor tanıdıklarınız veya ebay gibi sitelerden alış veriş yapan Arkadaşlarınıza rica edin satıcılar size yardımcı olurlar!

Cihaz 200 dolar fakat Monster kablo fiyatı ile aynı hatta Monster kablo daha pahalı:) demem gerekiyor!

• Panasonic plazma bulamayınca başka markalara bakayım dedim ve karşıma bu model çıktı. n11'de 1830'a var, fiyat normalde almak istediğim tv fiyatının üstünde ama 51 inç olması çok fark ediyor. Eğer metreyle yaptığım tahmini ölçüm doğruysa odaya büyük bile gelebilir hatta gelir.. Normal izleme mesafesi 3 metre falan olacak, inşallah pikseller sayılmaz. Yalnız tek takıldığım konu gündüz yansıma yapması. Tv'nin 5 metre karşısında 110x130 cm'lik cam var, kışın belki çok sorun olmaz ama yazın nasıl olur bilmiyorum.

Edit: Bir de kullanan arkadaşlar tv'nin elektrik faturasını ne kadar değiştirdiğini söyleyebilir mi? Her ne kadar plazmaların eskisi kadar elektrik yakmadığı söylense de led tv değiller sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekil -- 26 Eylül 2013; 21:09:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: andy1

Uydu alıcısı yani tv izlemesemde yada ideare eddecek görüntü olsun diyenler çok daha avantajlı!

Türkiyede en büyük yanlış panel kullanımı, bakıyorum her kes panel tavsiye ediyor oysaki panel tavsiye etmek için %100 tavsiye ettiğiniz paneli bire bir kullanmanız ve panelin farklı cihazlara göre verdiği resim değerlerini bilmeniz gerekir !

Harici media plauer mutlaka ama mutlaka herkesin kullanması gereken bir cihaz, siz bakmayın üreticilerin USB Codec desteklerine benim için palavradır, aslında üretici içinde palavradır ama Adamlar mecbur İnsanlar Dünyadan habersiz en katı Japonlar bile USB desteğini vermek zorunda kaldılar!

ES8000 2012 serisi gayette ucuz bir panel sanıyorum Türkiyede fiyatları takip etmiyorum, veya WT50 her iki panelde BluRay veya Media Player üzerinden görüntü alacaksanız size %90 mükemmel resim kalitesi sunacaktır!

WT50 Samsunga göre Siyah değeri çok daha kyüksek ve kalibrasyon renk değerleri özellikle Media player ve ya Bluray Playerlarda tartışmasız üstündür!

Media Player seçiminde Türkiye olarak fazla seçim şansınız yok, Samsung AVR destekli cihazlar var Avrupada satılıyor Samsung cihazı olanlar keyfini sürebilir, yada Panasonic kendi serileri mevcut!

Denon-Yamaha,Marantz serileri aynı şekilde size hem görüntü hemde ses olarak inanılmaz seyir keyfi yaşatır, 200-300 Euroluk bir cihaz yeterli olacaktır!

Pioneer açıkcası denediğim için performans olarak bana göre en zayıf seriler özellikle Görüntü işin içine giriyorsa hayır ses derseniz Pioneer serilerinden 200 Euroluk cihaz işinizi görür!

Veya Türkiyede satılan Philps HMP 3D destekli bir Media Player + ikinci el en upscale desteği olan Avr bir cihaz aynı şekilde sizi fazlası ile keyif yaşatır!

Ben bunları alamam derseniz, Philps HMP serisi bir cihaz alın, ve bahsettiğim farkı burdaki Arkadaşlarada siz anlatın lütfen!

Panelin dahili Usb desteği ile Hrici Player arasındaki hem ses hem görüntü farkı bariz olarak kendini gösterecektir + Paneli sadece görüntü için kullanırsınız her türlü ayarları media player üzerinden yapmanız diğer avantajlı taraftır!

İki modelden örnek verdiniz. Bu iki model muhtemelen segmentlerinde iki iyi örnektir. Ancak aklıma takılan bir şey oldu. Verdiğiniz iki model de LED Tv. Neden Plazma örnek vermediniz ? Hani genelde Plazma daha gerçekçi rengi verir yorumlarını yaparız. Ve Hz konusunda da plazma iki değil yirmi gömlek daha üstündür deriz.

• tekil T kullanıcısına yanıt
    dostum ben tv yı odama sıgdırdım kı herkes rahatlıkla evınde odasına sıgdırır emınım piksel falan saymazsın ben 2,5 metreden izliyorum kullanacagın uydu alıcısı burda çok önemlı aletın kendı alıcısını bılmıyorum test etmedım,elektrık faturası gunde 3-5 saat ortalamaya vurursak bızde hıc bı fark yapmadı fatura aynı seviyede geldı sıkıntı yok yanı panalar gıbı elektrık canavarı degıl bu panel
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZORESMER

dostum ben tv yı odama sıgdırdım kı herkes rahatlıkla evınde odasına sıgdırır emınım piksel falan saymazsın ben 2,5 metreden izliyorum kullanacagın uydu alıcısı burda çok önemlı aletın kendı alıcısını bılmıyorum test etmedım,elektrık faturası gunde 3-5 saat ortalamaya vurursak bızde hıc bı fark yapmadı fatura aynı seviyede geldı sıkıntı yok yanı panalar gıbı elektrık canavarı degıl bu panel

pananın elk.canavarı oldugunu kim söylemiş? :)
  • hbasaran82 kullanıcısına yanıt
    videolar var görmedin mi mubarek bıldıgın canavar :) senınkı çekmıyormu :)
  • quote:

videolar var görmedin mi mubarek bıldıgın canavar :) senınkı çekmıyormu :)

Bilmem hiç cihaz baglamadım günde 5-6/8 saat çalısıyor
    sanırım çekmiyor..
    fatura yazın 38-40
    kışın +kombi 50-55 2 bucuk senedir evliyim daha 60 görmedim (çamarır mak. 2 günde bir dönuyor, bulaşık 3 gün ortalaması var, sac kurutma her gün aktif, sac maşasımı ne hersabah çalısır standart, buzdolabı nonstop, ütü haftada 1 en az 2 saat aktif, fırına pek işimiz düşmüyor ayda 1/2 fln. aydınlatma tararruflu cinslerden,aksam 18e kadar evde yokuz) sanırım a+++ eşyaların faydası çok oluyor :)

ceksede tınn helali hoş olsun ayda bir kutu sigara fazla içmişiz gibi sayar gecerim..
    plazmayı lütfen aylık 10-12 liranın hesabını yapanlar almasın, yapsada bu sayfalarda dolanmasın kızıyorum! hele cebinde sigara kutusu hiç eksilyemen kişiler bunun hesabını yaparsa daha çok kızıyorum..
    tv.nin yaktıgından tasarruf edicem diyenler led alsın, kuçık ekran alsın tavsiyem budur..
    hem zevk peşinde koşacak hep kalite isteyecek hemde hesap kıtap hepsi bir arada yürümüyor..
    kısaca zevkin beleşi yok :)
    saygılar

bizim fatura 95 -110 arası şaşmaz :)
  • quote:

bizim fatura 95 -110 arası şaşmaz :)

hehe
    sizde gündüz evde insan var + kalabalık aile + fırının fazla çalıstıgını + eşyaların a++ olmadıgını düşünüyorum
    plazmadan dolayı değil hani :)
    ha lambalarıda tasarrufluya çevirin
    valdegil emektar buzdolabini ve çam.mak.sini geçen ay değiştirdi fatura 15-18 lira oynadı :)
    sırada bulaşık var (:
    4 kişilik çekırdek aileyiz :) buzdolabı yenı degıstı zaten neyı degısırsen degıs kar etmıyor ben kendımı bıldım bılelı bızım faturalar aynı :) benım plazma 1 ay daha bişe yaktıgı yok bazen 3 gun acmıyorum bıle maçlardan maça yada fılm ızlerken açıyorum,salonda tuplu tv var peder onu degıscek yakında bı led ayarlarız pederede,çamaşır ve bulaşık makınelerı ıyı sömürüyor galıba, neyse ya dedıgın gıbı plazma alcak olan elektrıgı dusunmıcek, bızım panel zaten yakmıyor 120w sorun yok panacılar düşünsün
  • ZORESMER kullanıcısına yanıt
    yanıldıgın bir nokta var
    plazmada tüketim sabit değil
    o gördüğün 120w hernerede yazıyorsa bilki dogru bir deger değildir.

sd hd 3d beyaz sahneler karanlık sahneler esnasında tüketim inişli çıkışlı olur
    max tüketim 3d de bembeyaz sahneler izlerken olur - 200w ve üstü gibi
    en az tüketim ise sd yayında normal recever yayınında karanlık sahnelerde meydana gelir 60-80-100w panelin inçine göre
    değişir.
    kabaca ortalamasını heraplamak zor olmasa gerek

bu sendede oyle panadada öyle (belki +/- kibrit çubugu kadar farklar olabilir ama faturaya kuruşmu yansır artık ne yansır çok ince hesaplarla ortaya cıkar)

pana çok yakar sammy tasarrufludur lg bilmem nedir diye bir tabir doğru olmaz
    genel anlamda topladıgın zaman 1ad 46-50 plazma = 1ad 70 ekran crt
    yada 1ad 46-50 plazma = 2ad 46/50 led gibidir.. +/- %10-15 dersek yanışmamış oluruz
    :)

120 zaten ortalama tuplu tv degılkı sabıt 120 ceksın :) dedıklerıne aynen katılıyorum ama lg samsung plazmayı panayla bır tutamayız elektrık konusunda pana acık ara fazla kullanıyor adamın normal modu 220 w
  • quote:

120 zaten ortalama tuplu tv degılkı sabıt 120 ceksın :) dedıklerıne aynen katılıyorum ama lg samsung plazmayı panayla bır tutamayız elektrık konusunda pana acık ara fazla kullanıyor adamın normal modu 220 w

ülen elektrikçiden ölçü aleti alacam sana özel test edecem panasoniki
    videosunuda sana göstericem :)
    ahahaha :)))) aga varya bı ton vıdeo izlemedınmı hıc :)) bende o vıdeoların yalancısıyım
  • ZORESMER kullanıcısına yanıt
    hadi diyelim senin dediğin olsun
    panasonic plazma normal sd ve hd lerde 250w yakıyor diyelim
    bu:
    1 saatte 250w x 4 saat = 1kw -> yani 4 saatte 1kw yakıyormuş?

1kw = 35 kuruş küsür dü en son 1x35= 35 kuruş yakar 4 saatte?

8 saat günde tv izlendiğini düşünürsek eğer,
    4 saatte 35 yaktığına göre 8 saatte 70 kuruş yakar demekmiş?
    bunuda aya vurursan 20 lira eder (0,7x30)

şimdi bu 20 liralık tüketimi kabul ederek kendi kendime soruyorum
    ulan bana 35-40 lira fatura geliyor tv 1ay hiç açmasam 20 mi gelecek diyorum ve sonra bu dediğime kendimde inanmıyorum cunki hesaplamada baştan hata var (tüketim degeri 250w Değil sen mutlu olasın diye öyle ele aldık )

:))
    ben idda etmiyorum yazılanı gördüğümü diyorum pananın sıtesıne gır bak hangı plazmayı istiyosan degerler bellı,hatta forumda bı arkadas ölçüm yapmıştı video vardı ben onları dıyorum yoksa banane cokta tynnn :) sırf elektrık muhabbetı yuzunden ben bu panelı aldım yoksa st50 alıyodum,
    misal vt50 Açık modda ortalama güç tüketimi*** 195 W
    Yıllık Enerji Tüketimi**** 270 kWh
    Nominal Güç Tüketimi 410W

st50 Açık modda ortalama güç tüketimi*** 180 W
    Yıllık Enerji Tüketimi**** 263 kWh
    Nominal Güç Tüketimi 355 W

adamlar yazmış sitesine hem senın tv 46inch 50 üstü panellere bakıyoruz senınkınin daha düşük olması normal

• ev tasıdıgım ıcın dun tıvıyı yenıden kurdum apartmanda merkezı sıstem var ama kac uydu var bılemıyorum ayarlarda astra + turksatı sectım 127 kanal buldu sadece astrayı secıp taradım 1800 kanal buldu.. Isın kotusu benım oncekı evdekı kanal duzenımde gıttı sımdı gel bunu yenıden duzenle :

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Nedense ben de adınızı Hasan diye düşünmüştüm . Yansıma olayı sebebiyle bu TV'den vazgeçtim. Antalya'da yaşıyoruz, salonumuz güney ve batı cepheli, sürekli güneş görüyor maşallah. Philips 42" 7008 aldım, umarım o çok yansıma yapmıyordur, pek bir şikayet duymadım bu konuda.

Ayrıca dolaştığım mağazalarda görevlilerin televizyonlar hakkında çok eksik bilgileri olduğuna şahit oldum. Philips'te Türkçe altyazı desteği yok diyen de var (bilmese bu yüzden vaçgebilir vatandaş o TV'yi almaktan), teşhir ürünü öneren de var, DTS desteği var mı yok mu bilmiyorlar, smart tv'lerde Digiturkplay'den maç izleyebilirsiniz diyen de var, izleyemezsiniz diyen de..
  • Panasonicleri bilmem ama bu Samsung Plazmanın elektrik faturasını ne kadar arttıracağını bu ay göreceğim. Günlük ortalama 10 saat kullandım bir ay boyunca. Ak koyun kara koyun belli olacak = )
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.