Şimdi Ara

Samsung Plazma 51F5570 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.223
Cevap
12
Favori
63.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    diğer tercihler kısmında sıkıntı yaşıyoruz malesef,çünkü kriterlerimize uygun secenek cok az 2 bın lıra altında B sınıfı enerjı sarfiyatı yapan 50ınch plazma sayılı,panasonıcler iyi tabıkı ama pahalı artı elektrık canavarı :) lg6800-6900 modelleri ve samsung modelleri var e550de C sınıfıymıs toplasak 4-5 panel anca var ve bunların ıcınden bırını almak lazım maçlar başlamadan :)

Burda baya övülmüş iyi puan verilmiş hatta pana st60 ile kapışır denmiş http://reviews.plasmatvbuyingguide.com/samsung-plasma-tv/samsung-pn51f5500.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZORESMER -- 31 Temmuz 2013; 3:42:05 >
  • E490 yerine yeni paneller çıktı.f4500-f4900. ikiside 1024x768 E4500 de 3D yok.

http://www.electroworld.com.tr/p/samsung-51f4900-3d-plazma-tv/

http://www.electroworld.com.tr/p/samsung-43f4500-plazma-tv/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gümüş_süvari -- 1 Ağustos 2013; 17:17:54 >
  • ZORESMER kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz sitenin testerine sormak lazım, F5500 nesini ST60 ile test etmiş, saçmalığın en net örneğini aklınca yorumlamış, neyse farklı konular var belli paneller özellikle şişirilir, sanıyorum anlamışsınızdır ne demek istedimi !

Net olarak yazıyorum F5500 ile ST60 tek kıstası yani karşılaştırması olur buda kesinlikle tartışmasızdır, oda sadece kasalarını kıyas edebilirsiniz, ST60 herşeyi ile bam başka bir seridir, daha doğrsusu ST60 ile kıyas yapacaksak 2012 GT serisini kıyaslamak lazım !

F5500 tekarar ediyorum krımızı değeri vasat değil hayli sorunludur, 24p resim yenileme vasattır, bir panel kırmızı renk problem var ise şuna emin olun tüm renklere etkisi olacaktır, birde standart siyah üretimini eklerseniz sadece tv izlemek için alabilirsiniz !

Türkiyede yeni seriler yok, firmalar her halde bir şeyleri bekliyor belliki yeni zamlardan memnun olmadılar, bazı firmalar işi abarttılar %200 oranında harici cihazlara zam yaptılar, paneller zaten ortada yok tamamen giriş sevisyesi cihazlar satılıyor !

Panasonic ürünleri ortalarda yok, tuaftır forumlarda ise belli firmaların Adamları el altından özel mesajlarla kapalı kutu panasonic ürünlerini satıyorlar !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 31 Temmuz 2013; 9:34:35 >

• andy1 kullanıcısına yanıt
    anladım yorumlarınızı sureklı takıp ettıgım ıcın itimatım tam o bakımdan sanırım vazgecmek lazım,sitenızde de soru sormustum cevaplamışsınız lg 6900 tercihinin 5570den daha iyi olcagını yazmışsınız ama oda mat cansız gibi renkleri iyi bi inceleme bulmak lazım o model içinde

Edit: Yok yeminle ya lg almam cok kötü soluk mat sorunlu plazmada bıle bulanıklık oluyor, yine dönüp dolaşıp 5570e gelıyoruz şaka gibi resmen :) CNETin incelemesini okudum sizin dediklerinizi yazmış kırmızılarla ilgili bı yetersizlik var ama gunduz ışıklı ortamda bıraz sorunlu sanırım gece film izlerken sorun olmaz sanki :) ayrıca http://www.avforums.com/reviews/Samsung-F5500-PS-51F5500-60F5500-51-60-3D-Plasma-TV-Review_579/Review.html burda da kötülenmemiş f/p ürünü olabılır siyah seviyesi için iyi deniliyor burda da, alternatif yok kullanan arkadaşların gözlemlerini beklicez artık sonrada yaradana sıgınıp alcaz :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZORESMER -- 31 Temmuz 2013; 15:22:45 >

PM69 ile F5500 kıyası ne derece doğru olur bilemiyorum, yorumlarda bir detay çok önemlidir ilk defa panel alan birisi vasat görüntü için harika mükemmel diyebilir, genelde Avrupada yapılan yorumlar ile Türkiyede yorumları ayırmak gerekiyor sebebi çok detaylıdır !

Avrupalı kullanıcı F5500 alır, gerçek digital kalitede sinyalle ve harici bağlantılarla Türkiyedeki izleyiciden en az %20 dafa üst kalitede resim alır, AVR sistemle bu oran %40 seviyelerine kadar çıkabilir, dikkat ederseniz Türkiyede İnsanlar dahili uydu alıcısı için cihaz alıyorlar !

Türkiyeye geldiğimde farklı ortamlarda bir çok paneli görürüm, sakın abarttığımı sanmayın inanılmazın ötesinde hatalı panel kullanımı ile normalde oldukça iyi resim üreten panelin inanılmaz kötü resim ürettiğini görüyorsunuz, kullanıcı ayarları bir çok ortamda nerdeyse %90 hatalı ayarlar ile izleniyor!

Gündüz ışıklı ortamda bunu açıklamak isterim, Avrupadaki testerler biraz farklı mantıkla çalışır, onlara göre ışıklı ortam tamamen büro aydınlatmasıdır yani fazlası ile aydınlık ortam, bu bir çok apenlde aynı yorumları görürsünüz panasonic serileride dahil !

Oysaki standart ev kullanımında örnek şuan Türkiyedeki yaz sıcakları ve öğlen vakti full gündüz ışığı aldığı bir ortam olsun daireniz, panel pencereye bakmıyorsa %90 oranında çok iyi bir seyir keyfi alırsınız ve bunu full parlak ekran paneller için yazıyorum bu kadar net detay veriyorum !

Kırmızı değer dediğim gibi en önemli faktördür, örnek yeişi gerçek tonlarda almak biraz sorunlu olur, siyah renkte aynı şekilde ve gama değeri ile birleşirse gece sahnesi olan bir filmde enetresan renk kayıpları görürsünüz, ve bir çok detayı panel net veremez !

Bazıları için siyah seviyesi önemlidir evet bu kesinlikle tarışılmaz fakat renk değerleri ile birlikteyse bu gerçek doğrudur !

Sharp, Lg, Sony, Samsung yeni serilerine bakın tüm RGB ana renk kalibarasyonu artık RGB+W-RGB+Y gibi ana renk tonları eklendi sonuç Sharp için tam hayal kırıklığı oldu, Samsungta doygun renkler fazlası ile artık şikayet alıyor, Sony aynı şekilde LG aynı şekilde yani detay çok fazla !

• andy1 kullanıcısına yanıt
    usta bide şöyle birşey buldum CNETte e550 daha iyi demiştiniz 2 tvnın renk vs.degerlerını gosteren tabloda e550 5570 den daha kötü kırmızı ve 24p lerde
    f5570

Siyah parlaklık (0%) 0.004 Iyi
    Ort. gama (% 10-100) 2.17 Iyi
    Ort. gri tonlama hatası (% 10-100) 1.000 Iyi
    Yakın beyaz hatası (% 5) 0,233 Iyi
    Koyu gri hatası (% 20) 1.121 Iyi
    Parlak gri hatası (% 70) 1.345 Iyi
    Ort. renk hatası 3.013 Iyi
    Kırmızı hata 6.469 Kötü
    Yeşil hata 3.642 Ortalama
    Mavi hata 1.995 Iyi
    Mavi hata 3.607 Ortalama
    Kırmızı hata 1.447 Iyi
    Sarı hata 0,919 Iyi
    1080p/24 Cadence (IAL) Fail Kötü
    1080i De-titreşim (film) Fail Kötü

Hareket çözünürlük (max) 800 Ortalama
    Hareket çözünürlüğü (dejudder kapalı) 800 Ortalama
    Giriş lag (Oyun modu) 38.8 Iyi

e550

Siyah parlaklık (0%) 0.0085 Iyi
    Ort. gama 2.233 Iyi
    Yakın siyah x / y (% 5) 0.2903/0.2934 Ortalama
    Koyu gri x / y (20%) 0.3134/0.3292 Iyi
    Parlak gri x / y (70%) 0.3122/0.3291 Iyi
    Ort önce. renk sıcaklığı. 6438 Iyi
    Ort sonra. renk sıcaklığı. 6350 Ortalama
    Kırmızı lum. hatası (de94_L) 2,4384 Ortalama
    Yeşil lum. hatası (de94_L) 0.1095 Iyi
    Mavi lum. hatası (de94_L) 2,6617 Ortalama
    Mavi renk x / y 0.2251/0.3283 Iyi
    Kırmızı renk x / y 0.3218/0.1504 Iyi
    Sarı renk x / y 0.4224/0.5088 Iyi
    1080p/24 Cadence (IAL) Geçmek Iyi
    1080i Deinterlacing (film) Geçmek Iyi
    Hareket çözünürlük (max) 750 Ortalama
    Hareket çözünürlüğü (dejudder kapalı) 750 Ortalama

EDİTTTT: pardon dıyerek duzeltıyorum sayfaları karıstırdım e550 degerlerı 5570 den daha ıyı :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZORESMER -- 31 Temmuz 2013; 16:56:07 >

Cnet iki farklı panel için yorumuna bakarsanız tam bir tutarsızlık görürsünüz, zaten sonunda not eklemişsiniz :)

E550 için Cnet cidden enteresan ötesi kalibrasyon yorumu cidden tuaf ve komik, Kırmızı renkte sorun varsa, yeşil ve mavi +sarı iyi olarak farklı iki değer veremessiniz, çunki ana renk kırmızıdır kırmızı sorunluysa yeil-mavi-sarıda sorunludur bunun başka hiç bir açıklaması zaten olamaz !

Bana bahsettiğiniz siteyi söylemeyin :) Panssonic ve Samsung karşılaştırması vardiki tam komediydi, kendimi gerçeketn övmüyorum asla bunuda böyle yazarak ima ettiğimi düşünmeyin, sitemdeki eski yazılarla bugünki Avrupadaki bir çok test sitesnin yeni panel yorumlarını net okursanız detayları anlarsınız !

Geçen sene ben her iki panelde tercih edilebilir demiştim E490 ve E550 için, Ev kulalıcıları için yani Spor,dizi film meraklılarına gerçek keyif verecek seriler, bunu F5500 için söylemem zor söyleyememde !

Bir şekilde bunu tavsiye etmek mümkdür !

1.Evinizdeki kablo yani voltaj şebekesinin sorunsuz olması !

2.Harici prizler ve çoklu fişin %100 toraklamasından emin olunması + güc boloklaması !

3.Hdmi kablonun 10 Gbps sinyal değerini taşıması, Türkiyede genelde standart Hdmi kablolar satılıyor !

4. Hd reciverinizin mutlaka kaliteli olması !

5.Media player üzerinden yüksek çözünürlüklü medyaların mutlaka ama mutlaka oynatılması !

Bunlar Türkiye için tuaf veya manasız gelebilir, bu sebeblede zaten panel seçimi zor oluyor birde firmaların abuk subuk giriş seviyesi cihazları Avrupadakinin 2 milsine satması eklenince cidden trafi komik bir durum ortaya çıkıyor !

Avrupada kullanıcı için giriş seviyesi cihazı alırken kıstası bellidir, Adam ömründe bir defa panel lamz zaten ucuzdur ihtiyacını belirler, oyunsa gider panelini ona göre alır, diğer özellikleri umursamaz bile, Televizyonsa aynı şekilde gider 65 inc Plazmasını 1500-2000 Euroya alır !

Fazla bir şey açıklamak istemem çunki Hükümetle bazı firmlar arasında ciddi görüşmeler var !

İlk örneiğinide aslında gördünüz, Hindistan menşei firma Türkiyede ilk sponsorluk antlaşmasını imzaladı, bu aslında sandığınız kadar basit bir olay değil, eminim şuan Türkiyede bir çok firmanın etekleri tutuşmuştur !

Hükümetin palanında Hindisatanın en büyük Avrupa ithalatcısı bir firma daha var, şuan İngilterede fazlası ile Grey Market ürünlerde en büyük ranta sahiptir yani paralel ithalatta, umuyorum görüşler iyi sonuçlanır ve Türk İnsanıda artık Avrupalı gibi gider 65 inc plazmasını veya 70 inc Led panelini 1500-2000 Eurolara alır !

• quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

samsung sinemaya girince e posta ve şifre istiyor, buraya giriş yapabildiniz mi,
    yanda bir klavye görünüyor ama oraya geçmek imkansız

Aynı problemi forumdan Panasonic Gw30 alan bir arkadaş yaşamıştı. Rapor tutturup cihazı geri verdi, yenisini aldı. Şu an sorunu yok. Geç olmadan servis çağırın, samsung garantisi ile panasonic garantisini de kıyaslamış olalım hem de.
  • Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 1 ay önce panasonic 47et5e aldım, sonradan farkettiğim 4 köşede de olan bulutlanma nedeniyle servis raporuyla iade ettim. Led tvlerden soğudum plazmalara bakarken bu tv yi farkettim, genel olarak 1080p mkv yada bluray remux filmleri seyrediyorum, 1080p ve 1080p/24 h ve siyah performansı (47et5e de çok kötüydü) nasıl acaba andy1 arkadaşımız tv yi pek tavsiye etmiyor ama limitime göre maksimum 2000 TL ye alabileceğim f/p ürünü olarak ta bu tv gözüküyor, kullanan arkadaşlar tavsiye ederlermi, renkler özellikle cilt rengi doğalmı, hızlı sahnelerde karelenme yapıyormu sadece film seyretme ve tv yayınları için kullanacağım, iyi akşamlar.
  • cilt rengi doğal,yeşili kırmızısı beyazı siyahı hepsi güzel,hele yeşiline hayranım,
    ancak popcorn a110 kaynaklı olabilir mesala film sonundaki cast geçerken isimler küçük takılmalarla geçiyor gibi,ayarlarla ilgili olabilir

edit:ayrıca önceki lg 50pj350ye göre her yönden iyi bir plazma 51f5570......Panasonic plazmaların uçuk fiyatlarını görünce iyi ki beklemeden almışım diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi live2lift -- 3 Ağustos 2013; 22:01:29 >
  • Arkadaşım yorumların için sağol, bendede pioneer bdp 150 bluray var tv nin medya playerını kullanmıyacağım zaten, panasonic 47et5e ile görüntü çok güzeldi ama bulutlanma karanlık sahnelerde çok fazlaydı resmen siyahlar gri gibiydi hepsiburada dan alınca akıllı kumanda hepsinde çıkıyordu galiba.
  • konuyu canlı tutmakta fayda var :) hepsiburada ve hızlı alda fiyatlar aynı fakat hızlıalda kargo bedeva hb 50 lıra kargo 12 taksıte alıyor,maçlar başlayana kadar alcam hangı siteden almakdaha mantıklı hızlıaldan hıc alışveriş yapmadım goldun yan kurulusu denıyor gold malum fişli bi site nası yapsak bilemedim hızlıaldan tv alıp sorun yaşayan varmı ?????
  • bende alıcam, daha önce kendime fotoğraf makinesi aldım hızlıal.com dan 2 kez. arkadaşa da gold.com.tr den samsung led aldık 40es6340 sanırım. sorun yaşamadık.
    ücretsiz kargolu olanı tercih etmek lazım.
    samsung türkiye garantisi olduğu için satın aldıktan sonra iletişimimiz samsung servisleri ile oluyor.
    tabi para iadesi ya da ürün değişimi noktası varacaksa ne oluyor gold un tepkisi denk gelmedim hiç.

diğer konuya yazdım buraya da yaziyim:

beyler bende samsung plazma alacağım,
    51d550 kullanıcısıyım çok memnunum onun için panasonic st vt serileri haricinde rakipsiz olarak gördüğüm bu paneli tercih edicem.
    ama şöyle bi kararsızlık içerisindeyim
    51E551 veya 51F5570 arasında kararsız kaldım.
    51e551 dahili uydu alıcı ve dahili wifi yok
    51f5570 de ikiside var akıllı kumanda da var yanında.
    ben tv nin arkasına kablo ethernet çekerim harici hd uydu alıcı da alırım. ya da d-smart teledünya digiturk v.b. kampanyalardan ücretsiz olarak hd uydu alıcı da alırım.
    sizce
    51e551 1677tl istanbulbilişim
    51f5570 1999tl hepsiburada
    aradaki farkı vermeye değer mi?

• favoriteteam kullanıcısına yanıt
    Aslında aradaki farkı siz net olarak yazmışsınız, parayı vereceğiniz özellikleruydu alıcısı ve wifi özelliği, yaklaşık 300 liranız cebinizde kalır, kalan farkada harici uydu alcınızı alırsınız ve dahili uydu alıcısı olan panelden %30 çok daha kaliteli ve sorunsuz televizyon keyfini yaşarsınız !

Panasonic evet Plazma serilerinde bir adım öndedir fakat Samsung ile arasında farklar resim renk değerleridir, bunuda panel üzerinden kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz, bazıları marka için farklı yazabilir, giriş seviyesi cihazlarda marka pek önem teşkil etmez zaten Samsung ve Panasoniz Plazmada kendini ispat etmişlerdir !
    açıklama için tşk. sizin tercih olayı bence e551 mantıklı,benım ıcın akıllı kumanda cok önemlı olmazsa olmaz onun dısında enerjı sarfıyatı önemlı B sınıfı oldugu ıcın 5570 alcam,hd uydu alıcımı da aldım e551 i kapalı kutu olmasına dıkkat edın alırsanız, bu tv almak ne sıkıntılı işmiş arkadaş
    e551 ne sınıfı peki?
    C sınıfı 185w ortalama kullanıyor
    f5570 ortalama kaç?
    130w. kapalı kutu e551 buldunmu kı var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZORESMER

130w. kapalı kutu e551 buldunmu kı var mı ?

bulamadım tekno kurduna sordum bakalım bayram tatilinde site cevap alamadım telefon ile. mail ile sordum.
    ama o kadar elektrik sarfiyatı varsa f5570 almak daha mantıklı çünkü aradaki farkı zamanla amorti ederim zaten.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.