Arkadaşlar Samsung PS 51F5570 51" Plazma tv de D-smart kullanıyorum.
HD kanallarda ve hatta bir çok kanalda görüntü ekrana tam yayılıyor. Fakat bazı kanallarda ki buna 16:9 yayın yapan cnbc-e de dahil, sağ ve solda siyah bantlar mevcut. Yanı 4:3 olarak yayın gelıyor.
Tv ayarlarındakı tum seceneklerı denememe ragmen bu bantları kaldıramadım. Ekrana sıgdır seçenegğinde dahi bu bantar hep sabıt kaldı. 4:3 olarak seyretmekte bır tercih elbette fakat ozellıkle ekrana sıgdır secenegınde benım bıldıgım goruntu bozulsa bıle tv bu siyah bantları yok etmeli.
Sebep ne olabilir?
Saygılarımla,
50 - 51" bir televızyonda cnbc-e de bu sorunu yaşayanınız va rmı acaba. veya benzer sd kanallarda?
sparrowhawkS
kullanıcısına yanıt
Hem televizyonu hemde uydu alıcısını 16:9 olarak senkronize etmelisin uydu alıcın 4:3 ken televizyonunun 16:9 olması yada tam tersi durumlarda meydana gelebilir sen kontrol et istersen olmadı başka yol buluruz
çok teşekkür ederim kardeş ilgin için.
Akşam D-smart kumandasını kurcalıyım biraz. Ben sadece Tv den çözmeye çalışmıştım, aklıma gelmedi doğrusu söylediğin.
sparrowhawkS
kullanıcısına yanıt
Önemli değil umarım sorunun çözülür
konuyla ilgisi yok ama sizin 51f5570te buzzing var mı, aynı tvyi kullanıyorum, sessiz ortamda özellikle açık renkli görüntülerde duyulabilen buzz sesi geliyor tvden, ayrıca bazı tvlerde duyulan ilk açılıştaki tık sesi belli belirsiz zamanlarda çok sık olmasa da tvden geliyor,nedeni nedir acaba,tvde fan mı var acaba, açılıp kapanıyor da onun sesi mi
tık sesini bilmiyorum ama buzz sesleri kablodan dolayıda çıkabiliyor uydu alıcınız hariciyse (özellikle scart girişlilerde) kabloyu kontrol edim derim bendede aynı sorun vardı ordan biliyorum HDMI kablosu aldım ses gitti uydu sesini kısıp tv sesini açınca çıkıyordu ama benimki
quote:
Orijinalden alıntı: Kopuk-83
tık sesini bilmiyorum ama buzz sesleri kablodan dolayıda çıkabiliyor uydu alıcınız hariciyse (özellikle scart girişlilerde) kabloyu kontrol edim derim bendede aynı sorun vardı ordan biliyorum HDMI kablosu aldım ses gitti uydu sesini kısıp tv sesini açınca çıkıyordu ama benimki
uydu alıcı bağlı değil sadece arada film izliyorum, ve tvye hiçbirşey bağlı değilken bile smart ekranda dolaşırken mesala, buzz olabiliyor, bazı plazmalarda hiç yokken bazılarında şiddet derecesi farklı olabiliyor,yabancı forumlarda arka kasayı rahatlatarak çözüm bulanlar olmuş ama tornavidalık bir iş olduğundan denemeyi düşünmüyorum,bir de plazmalar açık renkleri üretirken daha fazla elektrik harcıyormuş,buzz bu nedenle oluyormuş vs.......lg 50pj350de çok çok düşüktü bu ses
o zaman bir şey söyleyemiyeceğim bende kullanıcıyım karşılaştığım sorunları biliyorum sadece ama vardır onu çözmenin daha kolay yolu
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme