Şimdi Ara

SAMSUNG PS-42Q7H PLAZMA ALDIM.İZLENİMLER...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık 2 aydır araştırma içindeydim ve sonunda bu işin sonu yok diyerek gidip iyi kötü bir tercih yaptım arkadaşlar.Alışverişimi ismini ve numarasını buradaki arkadaşlardan aldığım ve yeri bana çok yakın olan,daha önce bu forumda GATACA nickiyle yazmış olan Gökay ATACA arkadaşımızdan yaptım.fiyat nakitte 4500YTL.ancak ben vadeyi tercih ettim.yani 283,33x18=5100YTL.bunu AXESS karta uyguladı.
    Aslında daha öncede bir topic açıp PANASONİC 50PV60 almak istediğimi duyurmuştum fakat bazı güvendiğim kişiler 50 inçin bana büyük geleceğini ve tercihimi 42 den yana kullanmam gerektiğini söylediler.bende 42PV600 düşünmeye başlamıştım ki yine gerek gökay bey gerekse başka bu işten anlayan arkadaşlar PS-42Q7H nin panasonicle hemen hemen aynı görüntü kalitesinde olduğunu hatta daha iyi yönleri olduğunu söyleyerek bu kararı vermemde etkili oldular.gökay bey sonuçta bir satıcı ama aynı zamanda panasonicte sattığınıda belirtmeliyim.aslında marka güveni olarak panasonic benim için daha önde bir firma ama maalesef dış görünüşlerine bir türlü ısınamadım.PV60 zaten çok kaba ama PV600 ünde ondan çokta farkı yok gibi geldi bana.tabi bunlar tamamen kişisel zevk meselesidir.
    TV yi dün akşam saat 8-9 gibi kurdular.izleme mesafem 2,5-4 metre arasında.ve TV me HQ altın uçlu scart kabloyla DİGİTURK ve HDMI kabloyla samsung 860 DVD player bağlı.öncelikle daha önce benimle aynı salon tipinde ve aynı bağlantıyla bir arkadaşımda vestelin son çıkan 42 LCD sini seyretmiştim ve ciddi rahatsız edici piksellenmeler,flulaşmalar vs. gözüme batmıştı.zaten plazma tercih etmemdeki en büyük etkende bunları yaşamak istemeyişimdi.aslında genel olarak memnunda kaldım ama yinede hafif piksellenmeler görmüyo değilim arkadaşlar.bu normalmidir? örneğin panasonic 42 lerini benim bağlantım ve izleme mesafemden izleyen arkadaşlar digitürk yayınlarında,futbol maçlarında hafifte olsa bu piksellenmeleri görüyormu? yanlız belirtmeliyim ki bu kesinlikle LCD deki gibi rahatsız edici boyutlarda değil.ha bu arada DVD izlerken hiçbir problemle karşılaşmadım.gayet tatmin edici görüntü elde ettim.
    dikkatimi çeken birşey daha vardı ki o da kırmızıları fazla parlak gösteriyordu ve biraz kırmızıların dağılmasına sebep oluyordu.renk ayarını biraz kısarak hallettim gibi ama dağılma sanki tam kaybolmadı.özellikle futbol maçı izlerken kırmızı formalı takımın oyuncularının görüntüleri hafif flulaşıyormuş gibi geldi bana.bunada yorum lütfen? ayar tavsiye edebilicek varsa memnun olurum.
    Evet arkadaşlar,genel bir toparlama yaparak bitireyim; kasası çok şık,kağıt üstünde özellikleri iyi,görüntü kalitesi olarak beni tatmin eden,kıyaslayan ve anlayan arkadaşlarında genelde bağendiği bir plazma bence.ama kafamda bazı soru işaretleriş oluşmadı değil.bu soruları yukarıda zaten yazdım.yorumlarınızı merakla bekleyip takip edicem.herkese teşekkürler...

• Televizyon güzel bir televizyon ancak bence biraz pahalı almışsın. İstanbul Bilişimde çok daha ucuza satılıyor. Sanıyorum İzmirdesin. İzmirde de servisleri var. Yine de hayırlı olsun. İyi seçim.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/plazma_content_detail.asp?content_id=118
  • sağol funien.
    ben almadan önce istanbulbilişimide aradım.ama herhengi bir arıza durumunda tv yi istanbula göndermem gerektiğini söylediler.gerçekten güvenilir bir firma olabilir fakat ben satıcıyla birebir muhattap olmak ve cihazın anadolu elektronik garantisi altında olmasını istedim.belkide çok anlamlı değil ama ne bileyim işte.tekrar teşekkür ederim.
  • Öncelikle iyi bir plazma almışsınız hayırlı olsun digiturk izlerken görülen karelerin tvnizle kesinlikle alakası yok bunun nedeni digiturkün düşük bitrateli yayın yapmasından kaynaklanıyor örneğin atv,show gibi kanalların Türksat2A uydusundaki frekanslarından da izleme olanağız olsaydı bu tip bir sorun olmadığını görecektiniz tv yi yakından izlememek bir miktar sharpness azaltmak sorunu biraz azaltır ancak %100 iyileşme sağlamaz.
  • hayırlı olsun,iyiki de eski bir forum arkadaşımızdan almışsın
  • çok sağolun arkadaşlar...diğer topictede yazdmıştım ama burayada not düşeyim.piksellenme problemlerimde yanlış bağlantıdan kaynaklanıyormuş.digitürk receiverının arkasında iki adet scart çıkışı var.bunlardan biri TV diğeriyse AUX/VCR çıkışı.gelen servis TV scart çıkışından bağlantı yapmıştı ve görüntü gerçekten kötüydü.ben daha sonra bağlantıyı AUX/VCR çıkışından paptığımda çok farketti ve şuan gayet iyi görüntü alıyorum.
    herkese iyi bayramlar,mutlu yıllar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.