Şimdi Ara

SAMSUNG QE-55Q60R KULLANICILARI KULÜBÜ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
863
Cevap
30
Favori
61.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu cihazın benzerlerinden bene de var. Daha ucuzları sa mevcut.
    Bunları stereo ses aktarımı için kullanıyoruz. Bluetooth alıcısı olmayan eski model müzik sistemlerine kablosuz bağlanıp müzik dinlemek için ideal cihazlar.
    Bu cihaz ile ses alırsınız ama by aldığınız ses çevresel ses olmayacak stereo ses alacaksınız. Sizin cihaz bunu sanal surrounda çevirebilir.
    Sonuçta sizi tatmin etmeyecektir, buna para harcamayın. Çok istiyorsanız ödünç bulup deneyin.
    Bence bunu elden çıkarılmaya çalışmalısınız.

Bu arada yukarda arkadaşın yazdığı AliExpress cihazı amacınıza uygun ama bence daha fazla para harcamayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertb -- 29 Mart 2020; 14:10:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orlandopasaoglu

Selam, bir konuda danışmak istiyorum, 55 inç tv alacağım 5 TV arasında kaldım
    Sony xg8096 5500TL 50hz
    LG sm8200 5500tl 50hz
    Philips pus7304 4500tl 50hz
    Samsung ru7300 4300 50hz curv
    Samsung Q60r 5400tl 100hz qle

Sizin tercihiniz hangisi olurdu ya da başka öneriniz var mı?
    Bende aynı şekilde kararsız kaldım. TV işinden anlayan arkadaşlar Bi el atsanız.

• trimmm kullanıcısına yanıt
    Ne alırsanız alın 100 hz ve Va panel almaya dikkat edin.

• Bugün tv 6850 tl ye düşmüş almak istiyorum ama çoğu sitede 100hz yazarken teknosada 50-60hz yazıyor neden acaba bu konuda yardımcı olursanız hemen sipariş vermek istiyorum
    SAMSUNG QE-55Q60R KULLANICILARI KULÜBÜ

• Hocam o boyutuyla ilgili 55 inch ve üzeri 100 hz daha küçük olanlar 50-60 hz galiba. Boyutuna göre değişiyor
  • Extrac E kullanıcısına yanıt
    49 olan 50hz hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: azazel85

Netflix'teki atmos için gerçek atmos değil diyorlar. Gerçek atmos ile gerçek olmayan atmosun arasındaki farkı bilmediğim için bu konuda birşey diyemem.
    Yamaha RX-V685 AVR cihazım var. DTS ve ATMOS destekliyor.

AVR cihazı kapalı iken TV içerisindeki netflix uygulamasını açtığımda atmos ses göremiyorum.
    AVR cihazı açık iken TV içerisindeki netflix uygulamasını açtığımda atmos seslere sahip filmleri görebiliyorum. AVR cihazı da çok başarılı bir şekilde sesleri çalıyor.
    TV güncellemesi ile belki bu özelliği eklemişlerdir. AVR cihazını satın aldığımda HDMI 2.1 özelliği yok idi. Yazılım güncellemesini yapınca HDMI 2.1 özelliği geldi.
    Belki televizyonda da atmos sesleri ARC ile aktarma özelliği eklemişlerdir. TV'de HDMI 2.1 e eARC özelliği yok o kesin.

TV içerisindeki Netflix uygulamasında DTS sese sahip film göremedim. Bilen varsa film adı verirse kontrol edebilirim.

Alıntıları Göster
    Bu tv de audio passthrough ( sesi işlemeden çıkışa verme) olmadığı için ses sisteminizden atmos alamazsınız.
    Atmos alabilmeniz için şu şartların hepsinin uyması lazim

1- Tv nin atmos özelliği
    2- Tv nin passthrough özelliği olması
    3- ses sisteminin atmos olması.

Ancak tv de atmos olmasa da direk passthrough özelliği varsa ses cihazınız hdmi üzerinden çıkan ham sesi cihazınız atmosa dönüştürür..

Şu tabloya göre q60 dan dolby atmos almak imkansız. Sadece sony af9 ve lg b9 ,c9 , e9 serilerinde passthrough özelliği var.

Sağlam ses sistemi olan arkadaşlar passthrough olayına dikat etmeli bence. Ona göre tv almali

• Bende bugün 55q60r alarak aranıza katıldım
    Teslim aldıktan sonra servis kurulum yaparken yaptırmam gereken testleri ve varsa tv ile ilgili önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim

• Ru 7440 ile arasında kaldım 800tl fark var değermi sizce biri 100hrz diğeri 50hrz çok fark edermi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CemalSanane kullanıcısına yanıt
    aradaki fark sadece hz değil hocam parlaklık renk vs gibi artılarıda var q60 ın

• Extrac E kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun nerden ne kadara aldınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkmenson kullanıcısına yanıt
    Hocam bu tabloda q80 içinde atmos pass özelliği yok gözüküyor doğru mudur?
    Yani Apple TV alsam bile atmos ses alamam doğru mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lithium87

Apple in kendi sitesinden alıntı yapayim. Apple tv Dolby atmosu destekliyo. Ancak ses çıkışını tv üzerinden verirsen ( ki q80 da dolby atmos yok) sesi atmos alamazsin. Eğer tv de passthrough olsaydı bağlayacağın ses sisteminden alırdın sorun olmazdı.

Apple tv nin kendi ses çıkışı optik uzerinden var. Optik uzerinden sadece 5.1 stereo alirsin

• quote:

Ancak bir konuyu düzelteyim. Q70 ve q80 de Dolby atmos ayarı var. Açtığın zaman Dolby atmos gösterio..ancak passthrough yoksa nasıl ses sistemine gönderecek merak ettiğim o? Kendi hoparlörleri üzerinden verir. Haricî bir kaynaga aktaramaz diye yorum yapıyorum

Hocam atmos yok dolby digital var. Ben Apple TV üzerinden atmos destekli ses sistemi ile atmos almayı düşünüyordum yazınızı gördüm.
  • quote:

Hocam atmos yok dolby digital var. Ben Apple TV üzerinden atmos destekli ses sistemi ile atmos almayı düşünüyordum yazınızı gördüm.
    Televizyonunuz nedir?

55q80 Samsung

• bugra_091 kullanıcısına yanıt
    Sağolasın teknosadan 5850 ye aldım internette başka yerlerde 200-300 tl aşağısına vardı ama güvenemedim. Her hafta samsung tv lerde %10 indirim oluyor onu bekledim
    Bu arada tv ye sahip olanlar servise açtırırken yaptıracağım testler hakkında bilgilendirirse sevinirim

• CemalSanane kullanıcısına yanıt
    Etmez olurmu maç ve aksiyon varsa mutlaka 100 Hz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.