Şimdi Ara

SAMSUNG QE-55Q60R KULLANICILARI KULÜBÜ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
863
Cevap
30
Favori
61.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: acar85

Ben de aranıza katıldım. 55 Q60R aldım. Hdmi kablo olarak ne aldınız? Malum 4k yayın ve oyun için 2.0 hdmi kablo almamız gerekiyor. 1.4 en fazla 24hz veriyormuş. Net bilgisi olan var mı? Hangi marka hdmi kablo aldınız?
    Gerçek 4k kalitesi istiyorsanız Paugge HDMI 2.0b kablo satın almanızı öneririm. 5 metre olanı 119 TL
    TV'ye Paugge 5 metre HDMI 2.0b kabloyu takıp diğer ucunu da avr cihazıma bağladım.Başka kaynak bağlamak istersem irek avr cihazına bağlıyorum. TV'nin bağlantı yerleri çok geride kaldığı için duvara montaj yapıldıktan sonra birşey takıp sökmek büyük sıkıntı. USB için de 3 metre USB 3.0 uzatma kablosu aldım. Takılan usb aygıtları hemen algılamayıp bir süre sonra algılıyor. TV'nin kullanma klavuzunda direk TV'ye takın, uzatma kablosu kullanmayın diyor. Ancak duvara monte TV'nin arkasına USB takmak imkansız gibi. Mühendisler akıl edip de soket girişlerini TV'nin ortasına doğru değil de sağköşesine doğru yapsalardı güzel olurdu.

• Hocam hepsiburada bazı kişiler fark oluşmadı demiş. Değer mi acaba o kadar para vermeye?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • azazel85 A kullanıcısına yanıt
    O zaman teknik bilgilerinde hata var. Dts ve atmos için hdmi arc üzerinden gönderemediği yazıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acar85

Hocam hepsiburada bazı kişiler fark oluşmadı demiş. Değer mi acaba o kadar para vermeye?
    Gerçek 4k içeriklerde farkı görebilirsiniz. Daha düşük çözünürlüklerde bir fark göremezsiniz. Dün gece TV'de 8k içerik açtım. TV'de 8k desteği olmamasına rağmen çok kaliteli görüntü aldım, gayet başarılıydı. 4k'nın ötesine geçememiştir ancak başka marka HDMI kablo ile bu kadar kaliteli görüntü alamazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArmaganT

O zaman teknik bilgilerinde hata var. Dts ve atmos için hdmi arc üzerinden gönderemediği yazıyor.
    Netflix'teki atmos için gerçek atmos değil diyorlar. Gerçek atmos ile gerçek olmayan atmosun arasındaki farkı bilmediğim için bu konuda birşey diyemem.
    Yamaha RX-V685 AVR cihazım var. DTS ve ATMOS destekliyor.

AVR cihazı kapalı iken TV içerisindeki netflix uygulamasını açtığımda atmos ses göremiyorum.
    AVR cihazı açık iken TV içerisindeki netflix uygulamasını açtığımda atmos seslere sahip filmleri görebiliyorum. AVR cihazı da çok başarılı bir şekilde sesleri çalıyor.
    TV güncellemesi ile belki bu özelliği eklemişlerdir. AVR cihazını satın aldığımda HDMI 2.1 özelliği yok idi. Yazılım güncellemesini yapınca HDMI 2.1 özelliği geldi.
    Belki televizyonda da atmos sesleri ARC ile aktarma özelliği eklemişlerdir. TV'de HDMI 2.1 e eARC özelliği yok o kesin.

TV içerisindeki Netflix uygulamasında DTS sese sahip film göremedim. Bilen varsa film adı verirse kontrol edebilirim.

• arkadaşlar bu kablolara boşa fazladan para vermeyin bu kablolar analog değil dijital veri aktarıyor o veriyi karşıya ya aktarır ya aktarmaz bazıları yok dandik kablolar daha düşük veri aktarıyor vs gibi yorumlarda bulunuyor ama hikaye bu bahsettiğim durum aynı standartlardaki kablolar için geçerli 1.4 2.0 lık kablolar arasında tabiki fark olacaktr
  • quote:

Orijinalden alıntı: azazel85

Netflix'teki atmos için gerçek atmos değil diyorlar. Gerçek atmos ile gerçek olmayan atmosun arasındaki farkı bilmediğim için bu konuda birşey diyemem.
    Yamaha RX-V685 AVR cihazım var. DTS ve ATMOS destekliyor.

AVR cihazı kapalı iken TV içerisindeki netflix uygulamasını açtığımda atmos ses göremiyorum.
    AVR cihazı açık iken TV içerisindeki netflix uygulamasını açtığımda atmos seslere sahip filmleri görebiliyorum. AVR cihazı da çok başarılı bir şekilde sesleri çalıyor.
    TV güncellemesi ile belki bu özelliği eklemişlerdir. AVR cihazını satın aldığımda HDMI 2.1 özelliği yok idi. Yazılım güncellemesini yapınca HDMI 2.1 özelliği geldi.
    Belki televizyonda da atmos sesleri ARC ile aktarma özelliği eklemişlerdir. TV'de HDMI 2.1 e eARC özelliği yok o kesin.

TV içerisindeki Netflix uygulamasında DTS sese sahip film göremedim. Bilen varsa film adı verirse kontrol edebilirim.

Alıntıları Göster
    Hocam ses sistemi konusunda bilgilisiniz sanırım, size birsey danışcaktım. Eski creative t7900 7+1 pc hoparlörüm var, bunu 55q60r tv’me baglayabilirmiyim?
    Sanırım tv de sadece optik çıkış var

Bu fotoda ses sisteminin arkası

SAMSUNG QE-55Q60R KULLANICILARI KULÜBÜ

• yasin90 Y kullanıcısına yanıt
    bunun gibi bir cihaz alman gerekli

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin90

Hocam ses sistemi konusunda bilgilisiniz sanırım, size birsey danışcaktım. Eski creative t7900 7+1 pc hoparlörüm var, bunu 55q60r tv’me baglayabilirmiyim?
    Sanırım tv de sadece optik çıkış var

Bu fotoda ses sisteminin arkası

SAMSUNG QE-55Q60R KULLANICILARI KULÜBÜ

Alıntıları Göster
    Creative t7900 7+1 Ses Sitemi bu televizyona direk bağlanamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ArmaganT

bunun gibi bir cihaz alman gerekli
    Bluetoothlu bir cihaz alsam?

Tp link ha100

• quote:

Orijinalden alıntı: azazel85

Creative t7900 7+1 Ses Sitemi bu televizyona direk bağlanamaz.

Alıntıları Göster
    Onu anladım da hocam :)

Nasıl baglayabilirim?

6 kanal gönderip göndermeyeceğini bilmiyorum Bluetooth ile.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar ben de 55Q60R modelini birkaç gün içinde e-ticaret üzerinden almayı düşünüyorum birkaç seçenek belirledim ancak kafama takılan bişey var özellikler kısmında renk olarak beyaz yazıyor bu tv'nin beyaz olanı var mı ? her yerde siyah görselleri var o yüzden şaşırdım acaba bir yazım hatası mıdır ? sonra eve gelince beyaz tv yle karşılaşmayalım

şimdiden cevap verenlere teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: RyuujinJakkaa

Arkadaşlar ben de 55Q60R modelini birkaç gün içinde e-ticaret üzerinden almayı düşünüyorum birkaç seçenek belirledim ancak kafama takılan bişey var özellikler kısmında renk olarak beyaz yazıyor bu tv'nin beyaz olanı var mı ? her yerde siyah görselleri var o yüzden şaşırdım acaba bir yazım hatası mıdır ? sonra eve gelince beyaz tv yle karşılaşmayalım

şimdiden cevap verenlere teşekkürler..
    Yazım yanlışıdır o.

Ürünler full siyah

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin90

Onu anladım da hocam :)

Nasıl baglayabilirim?

Alıntıları Göster
    Yukarıda link paylaşılmış. İnceledim, güzel. Bir ayda gelir ama iş görür ve sorun yaşatmaz.
  • Selam, bir konuda danışmak istiyorum, 55 inç tv alacağım 5 TV arasında kaldım
    Sony xg8096 5500TL 50hz
    LG sm8200 5500tl 50hz
    Philips pus7304 4500tl 50hz
    Samsung ru7300 4300 50hz curv
    Samsung Q60r 5400tl 100hz qle

Sizin tercihiniz hangisi olurdu ya da başka öneriniz var mı?

• Selamlar internet üzerinden tv hangi satıcılardan alınabilir sıkıntısız ve satış sonrası destek için. 55q60 modeli için genelde hepsiburada, trendyol, amazon için kendileri dışında satıcılar var. Sizler nerden nasıl aldınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Elinizdeki ceeatif cihaz ile uğraşmayın. ihtitacı olan birine ikinici el satıp. Üzerime ek alacağınız cihazlar içi parayı da koyup en az 3.1 bir soundlar alın. Çok daha mutlu olursunuz. Ya da ekonomik durumunuza göre çok daha iyi bir soundlar da alabiirsiniz. Ayrıca kablo derdiniz de olmaz odanın her yerinde.

Elinizdeki cihazı bağlasanız bile düzgün ses alamayacak ve boşa para harcayacaksınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: mertb

Elinizdeki ceeatif cihaz ile uğraşmayın. ihtitacı olan birine ikinici el satıp. Üzerime ek alacağınız cihazlar içi parayı da koyup en az 3.1 bir soundlar alın. Çok daha mutlu olursunuz. Ya da ekonomik durumunuza göre çok daha iyi bir soundlar da alabiirsiniz. Ayrıca kablo derdiniz de olmaz odanın her yerinde.

Elinizdeki cihazı bağlasanız bile düzgün ses alamayacak ve boşa para harcayacaksınız.
    Logitech Bluetooth Adapter (980-000912)
    www.hepsiburada.com
    Logitech Bluetooth Adapter (980-000912) Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/logitech-bluetooth-adapter-980-000912-p-BD501403?magaza=Nepal+Bili%c5%9fim

Hocam şunla çözerim diye düşünmüştüm aslında

Sizce?

• TV'deki Bixyb nasıl devre dışı bırakılıyor bilen var mı ?
    Samsung'dan destek talep ettim 24 saat geçti ama hala bağlanmadılar televizyona. Google'da da bilgi bulamadım.
    TV nin kullanma klavuzunda da yazmıyor.
    Film izlerken veya biz konuşurken hi bixyb denilmediği hale arada sırada bizi dinlemeye başlaıyor. Çok saçma olmuş. Hi bixyb demeden ne diye dinlemeyegiriyor ki.
    Bu özelliği aktif ettim ancak pasif edemiyorum çünkü öyle bir seçenek bulamadım.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.