Şimdi Ara

Samsung QN90B 65 & LG 65QNED916

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sonunda seçimimi 2 model arasına düşürdüm. Samsung QN90B 65 modelini inceledim. VA panel olmasından kaynaklı siyahları çok güzel ve genel olarak görüntü kailtesini sevdim. VA panel olmasına karşın yan açılardan görüntü kalitesinde bir düşme görmedim. Yıllardır Lg modelleri kullanan biri olarak eksileri sesini sevmemem (soundbarla çözülebilir), Lg gibi akıllı kumandası olmaması ve dolby vision özelliği olmaması.

Sizce panelinin kaliteli olması ama dolby vision özelliğinin olmaması ne kadar etki eder? Mesela Vestelin dolby vision olan modelleri var bu tv kadar net görüntü verebilir mi ikilemi gibi.

LG 65QNED916 her şeyden yeterince olan bir model gibi geldi ama gözümdeki artısı dolby vision desteklemesi ve akıllı kumandası olması (çok kullandığım için alışkanlık yaptı). Yıllardır farklı modellerini kullanmama rağmen sorunla karşılaşmadım Lg'de

Sizce artılarıyla eksileriyle hangi model?

• hocam dv vs çok takılmayın qned modelinde dv olsa ne olur olmasa ne olur...native kontrastı ips panel olmasından dolayı rezalet parlaklık deseniz 2023 yılında hdr modda 1000niti bile görmüyor şimdi bu tv de siz dv içerik izleyince dv izlemiş olmayacaksınız tv sadece o formatı açmış olacak :) olayı şey gibi düşünün giriş seviye kenar aydınlatma parlaklığı kontrastı rezalet tv lerde hdr performansı aramak gibi...evet tv de dv var o formatı açabiliyor ama görüntü berbat ne artısı var? diğer tarafta 2 kat kontrast va panel 2000nitlere çıkan parlaklık black crush blooming senaryolarında bariz daha iyi bi tv var...

örnek vereyim aşağıdaki dv olan lg yimi izlemek istersiniz yoksa dv olmayan samsung modelinimi?

• RNNN kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Ben de rtings sitesinde görmüştüm. Şu konuda bilginiz var mı acaba? Hareketli sahneler futbol olsun film olsun takılma şikayetleri var tv de (bazı tcl modellerinde de duydum) bunun sebebinin  24 fps ve 30 fps i TV ler Frame rate e işleyemediğinden olduğunu söylüyorlar. Yeni Android 12 TV lerde bu Frame Rate Matching desteği olacakmış. Samsung un resmi sitesinde yorumlar bölümünde bile şikayetler var. Bir bilginiz var mı bu konuda?

• pear P kullanıcısına yanıt

hocam bu forumun %90 stutter durumunu takılma sanıyor o yüzden bu yorumları pek kaale almayın derim :) onun dışında motion ayarı açıkken oledlerde dahil hatasız görüntü bulamazsınız fps yapay olarak artıyor ama insanlar hatasız görüntü bekliyor tcl vs bilmiyorum ama lg samsung sony markaları motion ayarları kapalıyken bahsettiğiniz durumlarla karşılaşmadım ne film nede spor senaryosunda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung 55 QN85A
    3 yıl önce açıldı
    LG 65UT91 65'' LCD
    4 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.