Şimdi Ara

Samsung R560'cılar Kulübü -- Paylaşımlar, Puanlar --- OC skorları (171. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.646
Cevap
4
Favori
212.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sen bir kaç kusurlu hareket yapıyorsun. Zaten ilk başlarda 1 dakika içinde açılır PC. Restart isteyenlere restart attırmalısın. Özellikle chipset, ekran kartı, ses kartı. Verilen sırayada uymak gerek. Bunlar önemli adımlar!..
  • hadi bakalım son bi kez format çekip win7 kurarım o zaman önce win7 güncellemeleri yapar sonra çipsetti şuydu buydu sırasıyla kurarım driverları ama bence laptoplar win7 ile sorunnlluu gene donacak gibime geliyor..
  • Kurulum biter bitmez o sırayla sürücüleri kurman lazım. Güncellemeleri en sona bırakman daha mantıklı. Marvell i de sesten sonra kur istersen. sürücüler bittikten sonra Easy Display, Battery ve Speedup Manager yazılımlarını da kur. Sonra güncellemeleri alırsın.
  • kurulum biter bitmes güncellemeler chipset hdd ekran kartı bluetooth wireless ve modem şeklinde güncellemeleri yaptım ses kartı ile ugraşmadım link gene kırılmıştı sitenin içinde aramaya üşendim bakalım olcakmı...samsungun kendi programlarının pek bi fonksiyonu olduguna inanmıyorum ben...
  • Bakalım bende bu şekilde sadece ara sıra ekran rengarenk oluyor. Sanırım o da WLM den kaynaklı. Hiçbir sistem kaydında rapor edilmeyen bir çöküş durumu var. Çok temel bir uygulama sebep değil buna ve sadece görüntüyü etkiliyor. Gene aynı şekilde WLM açıkken bir yerden sonra biri sana yazdığında ya da sen yeni birine yazmak için br pencere açmaya kalktığında 1 dakika kadar bekliyorsun düzelmesini. İşte bunlar bana birazda ekran kartı sürücüsünün getirileri gibi geliyor. Aslında ilk fırsatta bunu sormam gerek. Sonuçta Samsung var olan bazı özellikleri kendi verdiği sürücüyü güncellemeyip kapalı tutuyorsa acaba bizdeki kartlarda yapılan oynama sebebiyle bunların açık olması problemli mi olacaktır. Bilinen bir sorun varsa bu yönde Samsung un verdiğini de kullanabiliriz.

Ses kartının linkinin çalışmama ihtimali yok! Anasayfanın linkini verdim zaten. Acaba eski dosyayı mı gördün sen? "Driver Guide for Win7(010111)" adında olcak açtığın dosya ve parantez içindeki tarih bu yıla ait dikkat edersen. Ayrıca anasayfadan sadece bir linke tıklayarak bir önceki dökümanda bulunan kısma gelebiliyorsun.

Samsung programları klavyedeki Fn ile kullanılan özel işlev tuşları için lazım. Haa ayrıca nasıl unuttuysam bak toplu güncellemeler filan var samsung un uygulamalarının arasında. Onlarda çok önemli! Bazıları fix içerikli yani bilinen sorunları gidermeye yönelik. Onları kur yani affetme!..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fe-cI -- 3 Ocak 2011; 10:14:17 >

• acaba bizim buna takabilecegimiz max işlemci ve ekran kartı nedir kafamda garanti sonrasu için q9000 ve 4650 eklemesi var...anladım samsungun programlarıda kurarım wlm bende wistadayken çakışma yapıyordu..şuana kadar sorunsuz çalışıyor hayır senin verdigin document linki çalışmıyor üyelik istiyor :D
  • Evet yaa! Yanlış yerden kopyalamışım linki. Kusura bakmayın. Bende bu dosyayı nasıl anlıyor diye içimden geçirmiştim ama bende hesap açık olduğundan girebiliyormuş anlaşılan. Üstteki mesajda linki düzelttim. Facebook ta da düzelticem birazdan.

Aslında ekran kartı olarak daha yenisi de olabilir. GT335M gibi. Tabi değer mi onu zaman gösterecek. İşlemci olarak P serisi uygundur bizim alete ama Q lardan emin değilim.
  • p serisi performansı t serisi kadar değil diye biliyorum gt 335 m 4650den daha iyimiki yahu ??? en azından bi t9800 destekler sanırım anakartın modellini markasını aradım bakmak için ama bulamadım....garanti biter bitmez ucun ucun modifiyeye başlıcam ben....
  • http://www.notebookcheck.net/Comparison-of-Laptop-Graphics-Cards.130.0.html
    Buradan da görebilirsin ki GT335M hem daha yeni hem daha iyi!.. GT330M' dan bahsetmiyorum. HD4650 bu ikisinin ortasında olan bir model.

Tabi T serisinin en üst modeli T9900 ile P nin en üst modeli olan P9700 ü kıyaslayınca aralarında az da olsa bir fark çıkıyor. Şuan R560-AS03TR aldıysam T nin performansı daha iyi olduğundandır ama güncelleme olayında daha yeni bir teknoloji olarak P serisinden bir işlemci seçilebilir. Hem 25W tüketiyor hemde video ve resim gösterme konusunda T den daha performanslı. Bunu belirten intel di, o zamandan hatırladığım bunlardır. T ile P serisini tam olarak destekleyeceğini düşünüyorum. Tek problem soğutma olacaktır. Onuda Samsung un üstünde gelebilecek işlemci modellerini sıraladığı özellikler sayfasından bizim kasa ile sorunsuzca kullanabileceğimizi düşündürebilecek en üst modelleri belirterek garanti altına alabilrim: P9500 ya da T9600. Yoksa Penyrn tabanlı olan QX9300 de takılır ama onu nasıl soğuturuz bilemiyorum.

Ayrıca yükseltme yapacağım diyorsan. Ya bir SSD al ya da Intel Turbo Memory taktır. Tabi bunlar pahalı gelirse öncelikle bir 7200RPM' lik HDD şart!.. Sonrasında diğer bileşenlere geçersin.

Ben 1 yıldır 7200RPM ile kullanıyorum. Bundan sonraki hamlem ekran kartı olur çünkü bu işlemci render işlemleriyle uğraşmadığım sürece yeterli olacaktır. Daha sonra ya Turno Memory ya da SSD ile doping sağlamak mümkün.

• bende önce hdd sonra ekran kartı sonra işlemci diyorum zaten işllemci çok bi performans artırırmı bilmiyorum hani gidebilecegi daha üst nokta ne kadar fark yaratır işlemcide bilemeiyorum bide şu var gerçi bu ekran kartı ve işlemciyi satan yeri nerden bulucaz internette bildigim kadar pek laptop parçaası satan site yok..
  • Valla işlemci olayı biraz masraflı olcak gibi. eBay dan baktım biraz. Kullanılmış T9400 ü 150$ a satıyorlar. Yeni T9600 üde 200$ satanlarda var. Tabi bunlar en alt fiyatlar. Genelde 230$ ve 330$ gibi fiyatlar var. P9500 zaten T9400 ile aynıymış hız olarak yani bu durumda T de kalabiliriz. Bu durumda önce bizden çıkan parçayı iyi bir fiyata satmak şart ki üstünü alabilelim. Ekran kartında da durumlar hemen hemen böyle sayılır. Asıl bizdekileri nasıl satacağız?
  • biz değişelim diyoruz ama sanırım ekran kartı sbt...
  • Onu nerden çıkardın ya! Değişir bizdeki, MxM standartında bir kart olması gerek ve tek problem bizim aletteki soğutma sisteminin tam olarak aynı işlevi yapabilmesi için GPU konumlarının aynı olmasıdır. Yoksa uydurcaz birşeyler ama nasıl şeyler görmedende bilemeyiz. Hiç olmadı takılabilecek en yüksek kartı ya da olması gereken standartları gene samsung tan öğrenebiliriz.

Güncelleme: Şöyle birkaç resim ve videoya baktım da haklı olabilirsin! Rahata ereyim tam olarak bir bilgiye ulaşmaya çalışırım. Sanırım CPU gibi bir çip olarak takılmış alete. Bu durumda 512MB hafıza olayını arttırmamız mümkün değil çünkü diğer tüm bileşenler onboard!.. Harici kart var sanıyordum ben bunda yaa. Kart olmadıktan sonra da nasıl geliştircez arkadaş? zaten 9700M GT hızlarında filan stabil çalışıyor alet. Kalsın o zaman. Dayarız OC, kullanırız, aynı şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fe-cI -- 5 Ocak 2011; 20:12:47 >

• bu sanırım hddden başka bir parçayı değişemeyecegimiz anlamına geliyor kötüymüş..
  • GPU çipini değiştirmek mümkün olsa bile ekran kartı biosunu da takılan yeni çipe göre flashlamak lazım. Çook iş var bunda. Ayrıca MxM standartındaki kartlarla gelen fazla bir alet yokmuş piyasada. Sadece birkaç extreme model üreten firma kullanıyormuş. Ne yapalım en iyisi OC.
  • ekran kartını değiştirmeniz mümkün değil arkadaşlar. nvidia çipi anakarta sabit olarak lehimli ve lehimlerde sağa sola zarar vermeden sökülecek tarzda değil. ama OC yaparak kullanacaksanız eğer,makinayı söküp termal macunlarını yenilemenizi tavsiye ederim. ben söküp baktığımda macunlar takır takır olmuştu ve pek işini yapar gibi durmuyordu. iç kısımlarda pek toz olmuyor ancak ekran kartı fanının kanatçıkları,aliminyum ızgara ve hava tüneli içinde bol miktarda toz mevcut oluyor. hatta tozlar pamukçuklaşıp aliminyum ızgarayı bir ağ gibi sarıyor. ben pamuklu çubukla temizledim ve makina çok rahatladı. eskiden sadece internette gezinirken bile 70 derece olan işlemci sıcaklığı,şimdi 35-40 arasında geziniyor ve ekran kartı fanının çalıştığınıda duymaz oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ondeer26 -- 7 Ocak 2011; 13:47:10 >
  • :(:(keşke değiştirebilseydik gerçi benim anakart değişti acaba ondada sabitmidir??warmı acaba açmadan öğrenmenin bir yolu..
  • merhabalar..

AS03TR sahibiyim yaklaşık 1.5 yıldır maşallahı var hiçbir sorun çıkartmadı ekran çatlağı dışında Oda nazarlık oldu artık .

gelelim esas konuya. Diskimi değiştirmek istiyorum. Hem 320 gb yetmez oldu hemde 5400 rpm den bazı durumlarda gına geldi.Bu diskin yerine ;

St9500420as diski almayı düşündüm. Momentus serisi 7200.4 500 gb lık . daha önceleri sorun varmış bu diskte firmware update diye bağırmış herkes. Şuan bir sorun varmıdır diskte ? 120 TL gibi fiyatlara satılıyor eğer sorunsuz ise almak istiyorum kullanan ve tavsiye edebilecek olan varmıdır arkadaşlar ?

saygılar.
  • arkadaşlar bugün itibariyle çatlaklar arasına bende katıldım
    sol üst köşe çerçeve çatladı
    garantiside bitti 560 ilk alanlardanım
    bu parçayı nasıl vekaça temin edebilirim
    http://img828.imageshack.us/img828/2164/img0806z.th.jpg
  • @GOLDFALCON
    Valla, sende de aynı olmalı. Araştırdığım kadarıyla harici kullanan markalar sayılı zaten. HDD ve işlemci arttırabiliriz bu durumda. Ha belki ekran kartı hafızası 1GB' ta çıkartılabilir. Onu da araştırmak gerek. Hiç dğeilse bu tarz bir geliştirme imkanı sunmuş olsunlar!

@Ufuk_XT
    Bende 1 yıldır aynısının 320GB lik olanı var ve şuan için memnunum. Son zamanlarda atlama yapar gibi tıkırtılar duyuyorum ama testler normal gösteriyor. Garanti olsun diye gidince servise verebilirim HDD yi. Senin bahsettiğinin firmware güncellemesi varsa sorununu güncellemeyi yaparak giderirsin zaten. Bence mantıklı.

@cikrikli
    Kolay kolay servis dışında biri sana sağlayamaz bu parçayı. En iyisi servise ver haletsinler. Hatta yerinde olsam ki böyle bir ihtimal yok değil her R560 sahibi tekrardan yaşayabilir. Garanti bitsede bu konuda adamların üstüne giderdim. Sonuç olarak elbette değişim yapmaları lazım. Özellikle senin başına daha önce böyle birşey gelmemişse rahatça bastırman lazım. Çünkü senin elindeki alet hatalı üretime sahip bir malzemeyle satılmış. Bunu hiç değilse bir kere telafi etmeleri şart!..

• 
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.