Şimdi Ara

SAMSUNG R580 İNCELEME / KULLANICILAR KULÜBÜ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.656
Cevap
17
Favori
337.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çok teşekkür ederim hocam paylaşımlarınız için.Sizden ricam eğer ilk mesajda bulunan oyunlar dışında oynadıklarınız olursa performans testlerini paylaşırsanız sevinirim.

@Ahmet-79

Evet hocam bende js01 sahibiyim toshiba hdd mevcut.

@fast-man

Recovery hakkında çok fazla bilgim yok fakat aldığımda dvd'ye yedekleme yapmıştım bildiğim kadarıyla harddiskteki recovery bölümü silinse bile o dvd'ler ile yedek aldığımız hali yükleyebiliyoruz.Siz dvd ye yedekleme yaptınız mı ?
  • yedek almadım dağa doğrusu nerdne yapılıyor bilmiyorum bence bu başlık altına foto ile kısa bir anlatım riac etsem herkeze faydası olur

birde McAfee yazlımı korunmuyor diyor etkinleştir diyor lisans mı almalıyım tşkler
  • Ben i3lu bir model istiyorum.
    Bu ekran karti direct x10.1 destekliyormus sanirim.
    Fiyati daha ucuz olan acer da 512 paylasimsiz ati5470 var.Samsungta ise 1gb.gt330m var.Ati directx11e destek veriyor ama samsung destek vermiyor.Ancak samsungun hafizasi 1gb acerinki 512.Oyunlarda hangisini secmeliyim?
    Ayrica yine acerin 1024mb paylasimsiz hafizaya sahip ve i3 olan bir modeli daha var.Onun ekran karti directx11 destekliyor.(hd 5650)
    http://www.vatanbilgisayar.com/acer-as5740g-333g32mn-1gb-as5740g-core-i3-330m-2.13ghz-3gb-320gb-dvdrw-15.6cm-1024mb-hd5650(dx11)-wv7bas/productdetails.aspx?I_ID=42492
    Ayrica packardbellin hem i5li hemde 1024 hd 5650li bir modeli mevcut.Fiyati 1.391 lira.Tam bir f-p bilgisayari.
    http://www.vatanbilgisayar.com/packard-bell-tj75-jo-112tk-tj75-core-i5-430m-2.26-ghz-3072mb-320gb-dvdrw-15,6-1024mb-hd5650-bt-cam-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=44086
    Kafam iyi karisti.
    1.300liraya i5li model bile var.Ancak packardbelle pek guvenemiyorum.Fiyatlar acisindan bakildiginda acer-pb secilmeli ama bu 2 marka oldukca kalitesizmis.Yani ben oyle okudum.Ancak samsungun kalitesi tartisilmaz.

• @fast-man

McAfee deneme sürümü olarak geliyor süresi dolmuştur.

Recovery konusuna çok hakim değilim fakat dvd yedeklemesi ilk alındığında yapılırsa mantıklı olur diye tahmin ediyorum şu an bir anlamı olur mu bilmiyorum.Umarım konuya hakim arkadaşlar cevaplar.
    Yedekleme gelince recovery solution 4 adlı programı çalıştırın; yedekleme > tam yedeklemeyi seçin açılan sayfada C yada D sürücüsü seçilidir orayı E:DVD seçeneğini seçerek ilerletirseniz otomatik olarak kuruluma başlayacaktır.

@sungur 13

5470 ekran kartlı modeli eleyin direk olarak oyun performansı oldukça düşüktü o kartın.

Acer'ın kasasını bunu almadan önce çok inceledim fakat pek beğenmedim tabi bu kişisel görüştür.pb varken acer'ı tercih etmezdim.Acer ilk çıktığında 1500 liraya i5, 5650 ikilisini sunarak bayağı popüler olmuştu bende çok ciddi olarak almayı düşündüm kasayı beğenmeme rağmen performans cezbetmişti.Fakat daha sonra bir çok problem çıkardığı için vazgeçtim şu an durum ne bilmiyorum ama bu modelden uzak dururum.

PB f/p olarak çok iyi bir cihaz ekran kartı bildiğim kadarıyla gt330 ufak bir farkla önde dx11 desteğide var + olarak, işlemciside daha iyi daha alınası cihaz.Yani işin özü fiyat / performansa dayalı bir makine düşünürseniz pb çok ideal bir makine fakat görünüş, klavye, ekran(İkisinide inceledim samsung daha başarılıydı bence) vs. gibi kriterler sizin için daha önemliyse samsung derim.
    Dipnot : Pb'de kronik bir ses problemi vardı şu an durum ne bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 29 Ağustos 2010; 16:37:31 >

• Dün forumda dolaşırken, laptop ararken, sizin yazılarını gördüm ve neti biraz kurcaladım... Kurcaladığım sitelerdeki fiyatları karıştırırken vatan'ın fiyatı dikkatimi çekmişti, 1580TL gibi bir şeydi yanlış hatırlıyor olabilirim tabi World karta fiyatı... bugün yeniden kurcaladığımda da 1730TL gibi bir fiyat gördüm... Dolar bu kadar düşerken arkadaşların çaktırmadan zammı geçirmesine üzülsem mi sevinsem mi??? Alacak olanlara dikkat etmelerini öneririrm...
  • @Kulspruta
    Cevabiniz icin tesekkurler.Haklisiniz pblde ciddi bir ses problemi varmis ve hala devam ediyormus.Dahasi surucu guncelleme ile dahi asilamamis bu problem ne yazikki.Genel olarak forumlarda gordugum kadariyla packerdbellden ses konusunda oldukca sikayetci insan var.
    Birde fotograflardan bile bir kalitesizlik gorunuyor.Bu kasada plastik kullaniminin asiriya kacilmasindan kaynaklaniyorda olabilir ve dolayisiyla kaliteli bir cihaz olada bilir.Ama bende kalite hissi uyandirmadi.Kullandigim Ibm bilgisayarda plastik kasaya sahiptir ama sanki pbden daha kaliteli.Tabi dokunup incelemek gerekir.
    samsungun dx11li modeli yaz ortalarinda cikar deniyor.Ayni parayi biraz daha bekleyip ona vermek daha mantikli gorunuyor.(Simulasyon oynamayi seviyorum ve ucak simulasyonuna baslamayi dusunuyorum.)
    Tercihim samsung olacak ama sanirim istedigim model piyasaya surulunceye kadar beklemeliyim.Bilgisayar oyunlarini fazla oynamam
    Ben ibm thinkpad R40e kullaniyorum.2004 yilindan beri beni hic uzmedi.Sadece adaptor bozuldu o kadar.
    acaba samsungun adaptor girisi saglam mi?Acerda sarja takarken ciddi sikintilar olabiliyormus.
    Bir baska sorum,bilgisayarin fan sesi hakkinda.Oyunlarda hpdv5 rahatsiz edici bir ses cikartiyor(yakin arkadasim bu modeli kullaniyor)acaba samsungta oyle bir gurultu problemi var mi?Son olarak bataryayi elektrige bagli olarak kullandiginizda ve kullanmadiginiz zamanda bataryanin omru kisaliyor mu?Hpnin 1 sene olmadan bataryasi kullanilmaz hale geldi de ondan soruyorum.Buna karsin benim ibm halen elektriksiz 15 dk. kadar calisabiliyor.6 seneden sonra bile.Bu problem bir baska hp kullanan arkadasimda da mevxut.Onunda bataryasi 1 sene icerisinde kullanilmaz hale geldi.
    Biraz uzun oldu ama bu son sorumdu

• quote:

Orijinalden alıntı: ometoh

Dün forumda dolaşırken, laptop ararken, sizin yazılarını gördüm ve neti biraz kurcaladım... Kurcaladığım sitelerdeki fiyatları karıştırırken vatan'ın fiyatı dikkatimi çekmişti, 1580TL gibi bir şeydi yanlış hatırlıyor olabilirim tabi World karta fiyatı... bugün yeniden kurcaladığımda da 1730TL gibi bir fiyat gördüm... Dolar bu kadar düşerken arkadaşların çaktırmadan zammı geçirmesine üzülsem mi sevinsem mi??? Alacak olanlara dikkat etmelerini öneririrm...

evet suan zamlı fiyatı. 1570tl ye 23 nisan a ozel fiyatlardı bende aldım kacırmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fast-man

arkadaşlar samsung gizli alanında windows 7 ye zarar vermeden 64 bit kurmayaı biri anlatabilirmi neye dikkat etmeliyiz

Normal şekilde 64 bit dvd sini takıp format atıyorsunuz sadece hdd yi biçimlendirirken 15 gb lık Recovery bölümüne ilişmeyin hepsi bu:)
    ben şu an 64 bit kullanıyorum, birde dvd ye yedeğini aldım 3 dvd oldu ve 2 saat filan sürüyor dvd ye yedek almak.

• quote:

Orijinalden alıntı: sungur 13

@Kulspruta
    Cevabiniz icin tesekkurler.Haklisiniz pblde ciddi bir ses problemi varmis ve hala devam ediyormus.Dahasi surucu guncelleme ile dahi asilamamis bu problem ne yazikki.Genel olarak forumlarda gordugum kadariyla packerdbellden ses konusunda oldukca sikayetci insan var.
    Birde fotograflardan bile bir kalitesizlik gorunuyor.Bu kasada plastik kullaniminin asiriya kacilmasindan kaynaklaniyorda olabilir ve dolayisiyla kaliteli bir cihaz olada bilir.Ama bende kalite hissi uyandirmadi.Kullandigim Ibm bilgisayarda plastik kasaya sahiptir ama sanki pbden daha kaliteli.Tabi dokunup incelemek gerekir.
    samsungun dx11li modeli yaz ortalarinda cikar deniyor.Ayni parayi biraz daha bekleyip ona vermek daha mantikli gorunuyor.(Simulasyon oynamayi seviyorum ve ucak simulasyonuna baslamayi dusunuyorum.)
    Tercihim samsung olacak ama sanirim istedigim model piyasaya surulunceye kadar beklemeliyim.Bilgisayar oyunlarini fazla oynamam
    Ben ibm thinkpad R40e kullaniyorum.2004 yilindan beri beni hic uzmedi.Sadece adaptor bozuldu o kadar.
    acaba samsungun adaptor girisi saglam mi?Acerda sarja takarken ciddi sikintilar olabiliyormus.
    Bir baska sorum,bilgisayarin fan sesi hakkinda.Oyunlarda hpdv5 rahatsiz edici bir ses cikartiyor(yakin arkadasim bu modeli kullaniyor)acaba samsungta oyle bir gurultu problemi var mi?Son olarak bataryayi elektrige bagli olarak kullandiginizda ve kullanmadiginiz zamanda bataryanin omru kisaliyor mu?Hpnin 1 sene olmadan bataryasi kullanilmaz hale geldi de ondan soruyorum.Buna karsin benim ibm halen elektriksiz 15 dk. kadar calisabiliyor.6 seneden sonra bile.Bu problem bir baska hp kullanan arkadasimda da mevxut.Onunda bataryasi 1 sene icerisinde kullanilmaz hale geldi.
    Biraz uzun oldu ama bu son sorumdu

Adaptör girişi sağlam gibi duruyor herhangi bir esneme oynama yok.Ayrıca bi kaç arkadaşımdada r522 mevcut onun girişide aynı şu ana kadar onlardanda herhangi bir şikayet duymadım.

Fan sesi yüksek devir nedeniyle doğal olarak oyunlarda duyuluyor fakat standart fan sesi herhangi bir tizleşme söz konusu değil.

Batarya konusu notebook konularında sürekli konuşuluyor fakat samsung bu durum için bir yazılım sunmuş ve prizde kullandığınızda pilin ömrünü uzatmak için kullanmamızı öneriyor.Pilsiz kullanımdada internette okuduğum bazı yazılarda düzenli olarak pilin iyice boşaltılıp şarj edilmesi gerekti söyleniyor.Sonuç olarak pilin ömrü zamanla bitecektir.

• ben de aldım r580i geçen cuma günü vatandan
    32 bit sistemle geldi ben şimdi 64 e geçicem ultimate
    ama bi kaç yazılımını almak istiorum samsungun bide driverlarında sorun çekermiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir35

ben de aldım r580i geçen cuma günü vatandan
    32 bit sistemle geldi ben şimdi 64 e geçicem ultimate
    ama bi kaç yazılımını almak istiorum samsungun bide driverlarında sorun çekermiyim

Cihazınız hayırlı olsun hocam.

http://www.samsung.com/tr/consumer/detail/support.do?group=pc-peripherals-printer&type=notebook-computers&subtype=r-series&model_nm=NP-R580E&disp_nm=NP-R580E&language=&cate_type=all&dType=D&mType=DR&vType=&prd_ia_cd=05010400&model_cd=NP-R580-JS01TR&menu=download

Linkte sürücüler ve yazılımlar mevcut bir sıkıntı çekmezsiniz.

• hocam yardımcı olursan sorucağım sorular var msn den konuşabilirmiyiz
  • @Kulspruta
    hocam gta4 için benchmark testi koyim ama oyunlarla çok alakalı olmadığım için benchmark testi nasıl yapılıyor bilmiyorum kendi içinden yapılıyorsa benim yayınladığım 1e1 text file ı onu direk koyabilirsin kendi testinde de daha görsel olarak aynı değerler yazıyor başka farkı yok prt scr yapmaya gerek yok ama güven veren olsun dersen o zaman yaparım...

@ometoh
    dostum banada tam tersi oldu bimexte internet fiyatı o değerlerdeydi(1620 mi ne tr02 var sadece) fakat ben kargo işinden kıllandığım için laptopta direk almak istedim mağaza fiyatıda 1683tü tr02 nin vatan da ise 1700 üstündeydi... sonra perşembe akşamı bir baktım internete özel %20 indirim yazıyordu... cuma pazar arası... bende vatan bilgisayar ı aradım cuma sabahı ve fiyat aldım... 1622 tr01 için dedi ellerinde de 4 adet tr01 4 adette tr02 olduğunu söylediler bende gidip aldım... yani işin aslı gelen zam yok sadece indirimi kaçırdınız... ama bimexin internet sitesine bir bakın belki ordaki kampanya devam ediyordur... bu arada mağzadan almak bana sadece 6 yerine 5 taksit yapma sebebi oldular o kadar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madenough -- 27 Nisan 2010; 0:26:35 >

• @Kulspruta

Hocam önceki mesajlarından birinde hoperlördeki bi cızırtı probleminden bahsetmişsin sen pcyi alalı çok olmadı bildiğim kadarıyla bu nası bi problem biraz daha bahsedebilir misin bi de diğer kullanıcılarda var mı böyle bi problem yoksa sadece senin pcde mi mevcut acaba...
  • bugun bende aranıza katıldım js03tr modeliyle.şuan kurulumları yapıyorum.22 dk süren kurulumu tamamladım ama dvd yedeklemesini nasıl yapıcam çözemedim.bunun dışında başka yapmam gereken updateler varmı?
  • @anilzi

Cihazınız hayırlı olsun.

Samsung Recovery Solution 4 programını açtıktan sonra sıraysıyla yedekleme > tam yedekleme diyoruz açılan sayfada C yada D sürücüsü şeçilidir onu E:\DVD haline getirip devam ettiriceksiniz daha sonra program sizi yönlendirecektir.İşlem 1.5-2 saat civarı sürüyor.

Başka yapmanız gereken işlem yok diyebilirim samsung update programı driverları bularak zamanla güncelliyor.

@moadgile

Hoparlörler kalitesiz olduğundan müzik falan dinlerken sol hoparlör hasar gördü anladığım kadarıyla.Tiz seslerde cızırdıyor.Örneğin kalitesiz ses kaydı olan videolar falan konuşmalarda cızırdama oluyor dediğim gibi genellikle tiz seslerde belli oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 27 Nisan 2010; 12:34:38 >
  • Ben 64 bit win7 ultimate kurmak istiorum ama kurulum esnasında bu ekrandakiler ne?
    250gb olan benim C 200 olan D bölümü
    diğer ikisi recovery ve system yazan neyi temsil edio ben nereye kurmalıyım onların kaldırılması falan sorun çıkarırmı ?
     SAMSUNG R580 İNCELEME / KULLANICILAR KULÜBÜ
  • @emir35
    RECOVERY bölümünü asla kaldırmayın, dvd'den yedekleme yapmadıysanız tabi.

Diğer 3 bölümü sil yaparsanız, SYSTEM bölümü yeniden formatlarken ortaya çıkacaktır. windows 7'nin gizli C'si gibi birşey diyebiliriz. Zaten windowsu açınca bilgisayarımda gözükmüyor o parça. RECOVERY bölümünü sakın silmeyin, dvdye yedekleme yapsanız bile oldukça işe yarıyor direk açılışta cdsiz format atabiliyorsunuz.

edit: 1580'ninci mesajım Böyle bir konuya denk gelmesi güzel bir rastlantı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiberdono -- 27 Nisan 2010; 14:51:33 >
  • Tamamdır aldım cevabımı teşekkürler

Formattan sonra samsung yazılımlarını bulmakta sorun çekmem dimi
    Şu anda program files ta Samsung klasörü bulunuyor o klasörü direk alsam çalışırmı ya da şu anda sistemde bulunduğu bi yer var mı bu yazılımların
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir35

Tamamdır aldım cevabımı teşekkürler

Formattan sonra samsung yazılımlarını bulmakta sorun çekmem dimi
    Şu anda program files ta Samsung klasörü bulunuyor o klasörü direk alsam çalışırmı ya da şu anda sistemde bulunduğu bi yer var mı bu yazılımların

Samsung destek sayfası :

http://www.samsung.com/us/support/detail/supportPrdDetail.do?menu=SP01&prd_ia_cd=05012600&prd_mdl_cd=NP-R580-JSB1US&prd_mdl_name=NP-R580E&prd_ia_sub_class_cd=P

Herşeyi bulabilirsin buradan.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.