Şimdi Ara

Samsung Recovery Alanını Geri Getirin/Değiştirin TÜRKİYE'DE İLK (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
874
Cevap
35
Favori
298.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: chatlax67

quote:

Orijinalden alıntı: dadasahmet

983 mb tutuyor admintool 6 nereye yüklesem neresi daha hızlı upload ediyor..

6 yı nerden buldun ve şifresi ne
    hani ctrl alt f10 yapınca hangi şifreyi girdin
    birde yandex diske upload edersen silinmez

oluşturdum...şifre secclx...hiç bir sıkıntısı yok..gpt formatında recovery ve disk partitionlar oluşturula biliyor.Recovery alanı ister başa ister sona koyula biliyor...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FreeRun

bendede 12gb lık bir recovery alanı var, ben bunu formatladım , yalnız ben bu alanı c diskiyle birleştrmek istediğimde c diskini genişlet kısmı cıkmıyor, bölümü silmeme rağmen ayrılmamış alan yapıyorum tabi ama c diskinde genişlet seçeneği cıkmıyor, bu 12 gb lık alanı nasıl c diskine ekleyebilriz aşağıda ss koydum. 12 gb lık alan sinirimi bozdu gereksiz.

Samsung Recovery Alanını Geri Getirin/Değiştirin TÜRKİYE'DE İLK

sebep şu 12 gb lık alan ve yerel disk c nin arasında 100 mblik bölüm olması

yok hocam o değil, MiniTool Partition Wizard Home Edition programıyla iki dakkada hallettim

• Bu admin tool sürümünde şifreye recovery alanı oluşturduğumuzda ihtiyacımız olmayacak...windows kurulduktan sonra recovery alanına işletim sistemini atarken lazım olacak..
  • Buyrun arkadaşlar admin tool 6..kullanımı çok basit admintool 5 ve 4 e benzer...kullanımı teknik olarak aynı...bu sürüm windows 8 ile uyumlu ...verdiğim linkteki image ı power iso ile usb disk e çıkarın yeter.diğer kullanımları 4-5 ile aynı..

admin tool Recovery solution admin tool 6

Alternatif-2 yandex disk Samsung Recovery Admin tool6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dadasahmet -- 29 Nisan 2013; 20:39:45 >

• quote:

Buyrun arkadaşlar admin tool 6..kullanımı çok basit admintool 5 ve 4 e benzer...kullanımı teknik olarak aynı...bu sürüm windows 8 ile uyumlu ...verdiğim linkteki image ı power iso yada winrar ile usb disk e çıkarın yeter.diğer kullanımları 4-5 ile aynı..

Teşekkürler.. bu sürüm ile gpt korumalı disk oluşturabiliyor ve efi kurulum yapabiliyor muyuz.?
  • evet bu sürüm GPT disk formatı için zaten ..Efi kurulum senin bilgisayarın ve işletim sisteminle alakalı...eğer bu şartları taşıyorsa kurarsın.sıkıntı olmaz.
  • UEFI kurulum için linkteki adreste bulunan makaleyi okumanızı şiddetle tavsiye ederim...Nonparasan rumuzlu arkadaşımız gayet güzel ve sade bir şekilde anlatmış kendisine teşekkür ederim..

Windows -8 UEFI Kurulum İçin USB Disk Oluşturmak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dadasahmet -- 30 Nisan 2013; 20:06:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakan456

Arkadaşlar her usb boot olur.

Samsung recovery 4 ü yüklemek isteyipte usb si boot olamayanlara yardım edicem.

Test edildi onaylandı. (Denenen usbler: Kingston datatraveller 2gb - Sandisk cruzer blade 16gb - Toshiba 4gb - Sandisk wake up your phone 4gb microsd)
    Bunlar hata veriyordu bu işlemi yapmadan önce

Öncelikle elinizde 512 mb veya üstü bir usb bellek olması lazım.
    daha sonra chatlax67 nikli kardeşimin meg*uploada yolladığı 300 küsür mb lik dosyayı indirin.
    windows 7 veya vista (xp ve altı olmaz) yüklü bir bilgisayar bulun ve poweriso yüklü olsun.

Daha önce usb den windows 7 veya vista kurduysanız bu komutlara hiç yabancılık çekmeyeceksiniz.
    (Yazılanlar alıntıdır fakat modifiye edilmiştir recovery solution için)

Önce Bismillahirrahmanirrahim diyip geçiyoruz pc nin başına

Power tuşuna basıp açıyoruz pc :D

Windows açıldıktan sonra sırasıyla;

En az 512 Mbyte büyüklüğünde olan USB belleği sisteme takın. Bu belleğin sistem tarafından kurulmasını bekleyin ve başlat menüsünde yer alan komut satırına “CMD” komutunu girin.

"Diskpart" komutunu yazın.

Bu komutu girdiğinizde size DOS ekranı açılacak. İşte bu ekrana “Diskpart” komutunu yazın.

Sistemdeki Diskleri Görmek

Sistemdeki diskleri görmek için “List Disk” komutunu mutlaka yazın. USB belleğin hangi disk’e göre atandığını bulmanız gerekiyor. Aksi takdirde ezbere yapacağınız bir iş dosyaların var olduğu başka bir disk’i silebilir.

"List disk" komutunu mutlaka çalıştırın.
    Burada sisteme bağlı olduğunuz USB belleği tanımanız gerekiyor. Disk bende disk 1 olarak göründü.Partition sayısına göre değişir.Nasıl anlardınız kapasitesine bakarak tabiki

Diskleri Seçmek

USB belleğimiz disk 1 olarak göründü. Sistemimizde tek bir sabit disk var. Sabit disk burada disk 0 ve USB bellek de disk 1 olarak göründü. İki sabit diskli sistemde USB bellek disk 2 olarak görünecektir. Bu yüzden mutlaka dikkat edilmeli.

"Select Disk (USB belleğin atacağı harf)" komutunu girin.
    Örneğimizde USB bellek disk 1 olarak göründü. Aynı pencereye "select disk 1" komutunu girmeniz gerekiyor.

Diski Temizlemek

Sıra geldi USB belleğin içini temizlemek. USB bellek “Clean” komutu ile silinir. Burada yapacağınız bir hatanın geri dönüşü yok. Bu yüzden dikkat edilmeli.

Diski temizlemek için "Clean" komutunu kullan.
    Clean, USB belleğin birimini siler. Delete gibi iş görmez.

Birimi oluştur

USB belleğin içi tamamen silindi. Şimdi bu belleğin birimini oluşturmamız gerekiyor. Bunun için “Create Partition Primary” komutunu yazın.

"Create Partition Primary" komutu birimi yeniden oluşturur.
    Burada fazla bir müdahalae etmiyoruz. 32 GByte’lık bir ürün olsa bile farklı birimler oluşturmuyoruz. Bu oldukça önemli.

Birimi Seç

Birimi oluşturmamız lazım. Tek bir birim oluşturduğumuz için “select partition 1” komutunu kullanmamız gerekiyor. Bu komut yine aynı pencereye yazılıyor.

"Select Partition 1" komutunu kullan.
    Bu işlem profesyonel olmayan kullanıcılar için. Bu yüzden de tek bir birim oluşturduk. Birçok birim kullanıldığında Select Partition 1 yerine farklı sayılar kullanılabilir.

Birimi Çalıştır

Tabi birimi oluşturmak ve seçmek yeterli değil. Bu ürünü aktif hale getirmek gerekir. Bunun için “active” komutunu girmek gerek.

Aynı pencereye "active" komutunu yaz.
    Bu oldukça önemli bir komut. Bu komutu yazmazsanız bir sonraki adımlar boşuna yapılmış olur.

Birime Format İşlemi

Sıra geldi format işlemine. Burada Fat32 dosya formatını kullanmak şart. Bunun için de “format fs=fat32 quick” komutunu kullanın.

Disk’i biçimlendirmek şart. "Format fs=fat32 quick" komutunu kullan.
    Fat32 dosya sistemini kullanmanız şart. NTFS ve FAT16’de bu işlem çalışmıyor.

Birimi Atama

Format işlemi bitti. Geriye pek bir şey kalmadı. Yapmanız gereken “assign” komutu ile birimi atamak. Bu yapıldığında USB belleğiniz sistem tarafından bir harf alır.

"Assign" komutundan sonra pek bir şey kalmadı.
    USB belleğinizin harfini mutlaka bilmeniz gerekiyor. Masaüstünde yer alan Bilgisayarım ikonun çift tıkladığınızda USB belleğiniz görebilirsiniz. USB belleğin harfini buradan okuyabilirsiniz.

Admin_srs4.iso yu USB Belleğe çıkar winrarla ya da poweriso (netbookta yapıyorsanız işlemi poweriso %100 şart) yardımıyla kopyala

Bu örneğimizde optik sürücümüz (poweriso sanal sürücüsü de olur -netbook için kesin-) “D” harfini USB belleğimiz de “E” harfini kullanıyor. Bu halde komutumuz

1. D:
    2. cdboot
    3. bootsect.exe /nt60 E:

evet bundan sonra nc10 (başka samsung netbookta olabilir) unuz açılırken biosa girip usb hdd den başlatın.Gerisi ilk sayfadaki gibi.
    şeklinde olacak. Daha sonra işlem bittiğinde nc10 açılırken f4 basarsanız init olarak verdiğiniz recoveryi yükleyecektir.
    recovery solution 3 ten çok daha yetenekli bu recovery 4 ü tüm nc10 kullanıcılarına öneriyorum.

Arkadaşlar selamlar,
    NP530U4B model bir netbook umuz var.
    Önceden belirtilenlere benzer bir problemim var.
    Ne yazık ki başlangıçta F4 ile girilen recovery bölümüne giremiyorum.

“Hakan456“ tavsiye ettiği şekilde bootable usb yapmaya çalıştım.
    Ama açılışta ‘usb hard disk’ i en önceliğe getirmeme rağmen atlıyor ve
    önceden kurduğum iki win7 ‘dan birini seçmemi istiyor.

Ayrıca “Hakan456“ 'ın tarifinde aklıma takılan bir nokta var:

1. D:
    2. cdboot
    3. bootsect.exe /nt60 E:

Yukarıdaki komutları D: ‘de bir Win7 cd si varken mi yapmamız gerekiyor ?
    Çünkü “Admin_srs4.iso” imajının içindeki boot klasöründe bootsect.exe bulunmuyor.

Bir tavsiyesi olan var ise şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: coldy

quote:

Orijinalden alıntı: Hakan456

Test edildi onaylandı. (Denenen usbler: Kingston datatraveller 2gb - Sandisk cruzer blade 16gb - Toshiba 4gb - Sandisk wake up your phone 4gb microsd)

Öncelikle elinizde 512 mb veya üstü bir usb bellek olması lazım.
    daha sonra chatlax67 nikli kardeşimin meg*uploada yolladığı 300 küsür mb lik dosyayı indirin.
    windows 7 veya vista (xp ve altı olmaz) yüklü bir bilgisayar bulun ve poweriso yüklü olsun.

Daha önce usb den windows 7 veya vista kurduysanız bu komutlara hiç yabancılık çekmeyeceksiniz.
    (Yazılanlar alıntıdır fakat modifiye edilmiştir recovery solution için)

Önce Bismillahirrahmanirrahim diyip geçiyoruz pc nin başına

Power tuşuna basıp açıyoruz pc :D

Windows açıldıktan sonra sırasıyla;

En az 512 Mbyte büyüklüğünde olan USB belleği sisteme takın. Bu belleğin sistem tarafından kurulmasını bekleyin ve başlat menüsünde yer alan komut satırına “CMD” komutunu girin.

"Diskpart" komutunu yazın.

Bu komutu girdiğinizde size DOS ekranı açılacak. İşte bu ekrana “Diskpart” komutunu yazın.

Sistemdeki Diskleri Görmek

Sistemdeki diskleri görmek için “List Disk” komutunu mutlaka yazın. USB belleğin hangi disk’e göre atandığını bulmanız gerekiyor. Aksi takdirde ezbere yapacağınız bir iş dosyaların var olduğu başka bir disk’i silebilir.

"List disk" komutunu mutlaka çalıştırın.
    Burada sisteme bağlı olduğunuz USB belleği tanımanız gerekiyor. Disk bende disk 1 olarak göründü.Partition sayısına göre değişir.Nasıl anlardınız kapasitesine bakarak tabiki

Diskleri Seçmek

USB belleğimiz disk 1 olarak göründü. Sistemimizde tek bir sabit disk var. Sabit disk burada disk 0 ve USB bellek de disk 1 olarak göründü. İki sabit diskli sistemde USB bellek disk 2 olarak görünecektir. Bu yüzden mutlaka dikkat edilmeli.

"Select Disk (USB belleğin atacağı harf)" komutunu girin.
    Örneğimizde USB bellek disk 1 olarak göründü. Aynı pencereye "select disk 1" komutunu girmeniz gerekiyor.

Diski Temizlemek

Sıra geldi USB belleğin içini temizlemek. USB bellek “Clean” komutu ile silinir. Burada yapacağınız bir hatanın geri dönüşü yok. Bu yüzden dikkat edilmeli.

Diski temizlemek için "Clean" komutunu kullan.
    Clean, USB belleğin birimini siler. Delete gibi iş görmez.

Birimi oluştur

USB belleğin içi tamamen silindi. Şimdi bu belleğin birimini oluşturmamız gerekiyor. Bunun için “Create Partition Primary” komutunu yazın.

"Create Partition Primary" komutu birimi yeniden oluşturur.
    Burada fazla bir müdahalae etmiyoruz. 32 GByte’lık bir ürün olsa bile farklı birimler oluşturmuyoruz. Bu oldukça önemli.

Birimi Seç

Birimi oluşturmamız lazım. Tek bir birim oluşturduğumuz için “select partition 1” komutunu kullanmamız gerekiyor. Bu komut yine aynı pencereye yazılıyor.

"Select Partition 1" komutunu kullan.
    Bu işlem profesyonel olmayan kullanıcılar için. Bu yüzden de tek bir birim oluşturduk. Birçok birim kullanıldığında Select Partition 1 yerine farklı sayılar kullanılabilir.

Birimi Çalıştır

Tabi birimi oluşturmak ve seçmek yeterli değil. Bu ürünü aktif hale getirmek gerekir. Bunun için “active” komutunu girmek gerek.

Aynı pencereye "active" komutunu yaz.
    Bu oldukça önemli bir komut. Bu komutu yazmazsanız bir sonraki adımlar boşuna yapılmış olur.

Birime Format İşlemi

Sıra geldi format işlemine. Burada Fat32 dosya formatını kullanmak şart. Bunun için de “format fs=fat32 quick” komutunu kullanın.

Disk’i biçimlendirmek şart. "Format fs=fat32 quick" komutunu kullan.
    Fat32 dosya sistemini kullanmanız şart. NTFS ve FAT16’de bu işlem çalışmıyor.

Birimi Atama

Format işlemi bitti. Geriye pek bir şey kalmadı. Yapmanız gereken “assign” komutu ile birimi atamak. Bu yapıldığında USB belleğiniz sistem tarafından bir harf alır.

"Assign" komutundan sonra pek bir şey kalmadı.
    USB belleğinizin harfini mutlaka bilmeniz gerekiyor. Masaüstünde yer alan Bilgisayarım ikonun çift tıkladığınızda USB belleğiniz görebilirsiniz. USB belleğin harfini buradan okuyabilirsiniz.

Admin_srs4.iso yu USB Belleğe çıkar winrarla ya da poweriso (netbookta yapıyorsanız işlemi poweriso %100 şart) yardımıyla kopyala

Bu örneğimizde optik sürücümüz (poweriso sanal sürücüsü de olur -netbook için kesin-) “D” harfini USB belleğimiz de “E” harfini kullanıyor. Bu halde komutumuz

1. D:
    2. cdboot
    3. bootsect.exe /nt60 E:

evet bundan sonra nc10 (başka samsung netbookta olabilir) unuz açılırken biosa girip usb hdd den başlatın.Gerisi ilk sayfadaki gibi.
    şeklinde olacak. Daha sonra işlem bittiğinde nc10 açılırken f4 basarsanız init olarak verdiğiniz recoveryi yükleyecektir.
    recovery solution 3 ten çok daha yetenekli bu recovery 4 ü tüm nc10 kullanıcılarına öneriyorum.

Arkadaşlar selamlar,
    NP530U4B model bir netbook umuz var.
    Önceden belirtilenlere benzer bir problemim var.
    Ne yazık ki başlangıçta F4 ile girilen recovery bölümüne giremiyorum.

“Hakan456“ tavsiye ettiği şekilde bootable usb yapmaya çalıştım.
    Ama açılışta ‘usb hard disk’ i en önceliğe getirmeme rağmen atlıyor ve
    önceden kurduğum iki win7 ‘dan birini seçmemi istiyor.

Ayrıca “Hakan456“ 'ın tarifinde aklıma takılan bir nokta var:

1. D:
    2. cdboot
    3. bootsect.exe /nt60 E:

Yukarıdaki komutları D: ‘de bir Win7 cd si varken mi yapmamız gerekiyor ?
    Çünkü “Admin_srs4.iso” imajının içindeki boot klasöründe bootsect.exe bulunmuyor.

Bir tavsiyesi olan var ise şimdiden teşekkür ederim.

uzun zamandır yapmadığım için unuttum ama şu yolu bir deneyin

1- usb belleği fat32 olarak biçimlendir
    2- Admin_srs4.iso dosyasını winrar ile usb ye çıkar
    3- linkteki programı indirhttp://www.deviantart.com/download/292009739/windows_8_usb_installer_maker_by_vhanla-d4tus5n.zip
    4- programı açın select driveden usb nin yolunu belit yani D mi E mi gibi.. Bunu bilgisayarımdan bakarak öğrenebilirsin
    5- geri kalan hiçbir şeye dokunma (iso seçme falan gibi.. haa bir tek format drive kutusu seçiliyse onu boş hale getir.. çünkü daha format atmamalı)
    6- sadece birimi seçin sonra da fix usb bootu seç ve bekle
    7- tamamlandı ya da ona benzer bir şey çıkarasa pc yi restart edip geri kalanı biostan halletmen gerekecek. usb den başlat cihazı inşallah olur..

bu yolu denemedim ama olursa en basit yöntem bu olmuş olacak ;) not:artık samsung cihazım olmadığı için deneyemiyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 8 Nisan 2013; 13:52:28 >

• hakan456 tavsiyen için çok teşekkür ederim.

arkadaşımda da benim bilgisayarın aynısı var.
    son tavsiyendeki şekilde hazırladığım usb onda boot yapıyor.
    tabi onun sistemi ilk satın aldığı halde.
    ne yazık ki benimkinde yapmadı.

ama önceki denemelerde hazırladığım usb ler
    onun bilgisayarda da boot yapmıyordu, en azından bir ilerleme var :).

benimkinde direk işletim sistemi seçimine geçiyor.
    sistem çökünce iki tane windows7 yüklemem olmuştu, hangisini açayım diye soruyor.

acaba benimkinin usb portunda mı bir sorun var.
    içine kurduğum geçici window7 da usb yi görüyor.
  • Pardon diğer bilgisayarda da boot yapmıyormuş, win7 dvd si takılıymış :)...
    3. bir usb buldum, bi de onunla deniycem.
  • quote:

Bu admin tool sürümünde şifreye recovery alanı oluşturduğumuzda ihtiyacımız olmayacak...windows kurulduktan sonra recovery alanına işletim sistemini atarken lazım olacak..

şifre ile içindeki orjinal imajı dışarı çıkarabiliriz diye düşünüyorum
    tabi silinmediyse
    gerçi admin tool 6 lı bir pc görmediğim için sadece tahminde bulunuyorum
  • @dadasahmet teşekkürler izninle admin tool 6 nın linkini ilk posta ekliyorum ulaşmak isteyen kolay ulaşsın
    kurulumda win 8 e geçişlerde disk oluşturma bölümlerinde resim çekebilirsen ilk posta eklerim
  • ne demek sizin paylaşımlarınız olmasa ben şuan bu bilgilere vakıf olamayacaktım.Resimleri de bi ara çeker koyarım.Aslında çok kolay kullanımı solution 5 ve 4 ü kullananlar bunu rahatlıkla çözerler..
  • quote:

quote:

Bu admin tool sürümünde şifreye recovery alanı oluşturduğumuzda ihtiyacımız olmayacak...windows kurulduktan sonra recovery alanına işletim sistemini atarken lazım olacak..

şifre ile içindeki orjinal imajı dışarı çıkarabiliriz diye düşünüyorum
    tabi silinmediyse
    gerçi admin tool 6 lı bir pc görmediğim için sadece tahminde bulunuyorum

Aynen öyle şifre ile hali hazırda recovery alanı silinmemişler için orjinal image dışarı çıkarıla biliyor.Mantık aynı ...yine aynı şekilde recovery alanı oluştur işletim sistemini kur sık kullandığın programları falan güncellemelerini yap en sonunda recovery bölümüne hazırladığın bu sistemi at..herhangi bir sorunda burdan geri yükle..recovery için win 8 de en az 40 gb yer ayırmanız lazım..

• quote:

Merhaba,
    öncelikle bu başlık için sizlere teşekkür ederim.
    Geçtiğimiz günlerde bende bu programı yüklemeye çalıştım ama pek başarılı olamadım.
    Elimde mevcut olan Sandisk Cruzer Blade 2GB ile USB den boot yapmadım.
    Forumda yazılanları uyguladığım halde USB'den boot olmadı daha sonra bu programla WinUSB Maker v2.0 USB yi boot yapılabilir hale getirip USB den boot yapabildim.
    Ama bu kezde Windows 7 yükleyemedim hata veriyor. daha sonrada denemedim oda herhalde Windows7 yi CD den okutmaya / boot yapmaya çalıştığım içindir.

Benim size sormak istediğim 3 şey var.
    1. dizüstü bilgisayarımda 1TB disk var. Samsung Recovery admin tool programı ile diski bölme imkanımız varmı? yoksa admin tool programının vermiş olduğu değerleri kullanmak zorundamıyız.
    2. Samsung recovery admin tool çalışırken Windows 7 yi USB den mi boot yapmalıyız?
    3. Admin tool 6 farkları nedir. Admin tool 6 ile windows 7 yükleye bilirmiyiz ve windows 7 ile uyumlumudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idris k. -- 9 Nisan 2013; 20:38:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: idris k.

quote:

Merhaba,
    Geçtiğimiz günlerde bende bu programı yüklemeye çalıştım ama pek başarılı olamadım.
    Forumda yazılanları uyguladığım halde USB'den boot olmadı daha sonra bu programla WinUSB Maker v2.0 USB yi boot yapılabilir hale getirip USB den boot yapabildim.
    Ama bu kezde Windows 7 yükleyemedim hata veriyor. daha sonrada denemedim oda herhalde Windows7 yi CD den okutmaya / boot yapmaya çalıştığım içindir.

1. dizüstü bilgisayarımda 1TB disk var. Samsung Recovery admin tool programı ile diski bölme imkanımız varmı? yoksa admin tool programının vermiş olduğu değerleri kullanmak zorundamıyız.
    2. Samsung recovery admin tool çalışırken Windows 7 yi USB den mi boot yapmalıyız?
    3. Admin tool 6 farkları nedir. Admin tool 6 ile windows 7 yükleye bilirmiyiz ve windows 7 ile uyumlumudur?

1. 1 TB HDD ni admin tool ile bölebilirsin.Admin tool programının mantığı samsung notebooklarda recovery alanı oluşturmak.
    2. admin tool ile işlemin bittikten sonra zaten sana windows medianı tak diyecektir..Demese de önemli değil senin amacın zaten recovery alanı oluşturmak daha sonra da win 7 yada win 8 yükler onu da recovery alanına yüklersin.
    3.Admin tool 6 win 8 ile uyumludur.amacı GPT disk oluşturup diski bu şekilde biçimlendirmek.win 7 de yükleyebilirsin.windows un hızlı olması için GPT disk ve UEFI bios olması lazım windows medianında uefi boot lu olması lazım.
    4. Admin tool 4-5 ile de win 7 kurabilirsin...admin tool 6 ya gerek yok.6 sürümü win 8 i desteklediği için eklenmiştir.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,

1. 1 TB HDD ni admin tool ile bölebilirsin.Admin tool programının mantığı samsung notebooklarda recovery alanı oluşturmak.
    2. admin tool ile işlemin bittikten sonra zaten sana windows medianı tak diyecektir..Demese de önemli değil senin amacın zaten recovery alanı oluşturmak daha sonra da win 7 yada win 8 yükler onu da recovery alanına yüklersin.
    3.Admin tool 6 win 8 ile uyumludur.amacı GPT disk oluşturup diski bu şekilde biçimlendirmek.win 7 de yükleyebilirsin.windows un hızlı olması için GPT disk ve UEFI bios olması lazım windows medianında uefi boot lu olması lazım.
    4. Admin tool 4-5 ile de win 7 kurabilirsin...admin tool 6 ya gerek yok.6 sürümü win 8 i desteklediği için eklenmiştir.

Alıntıları Göster
    quote:

dadasahmet

Dizüstü / Notebook NP550P7C bilgisayarım windows 8 önyüklemeliydi. Zorki formatlamam gerekiyordu.
    Admin tool 5 ile işim bittikten sonra windows 7 yükleme aşamasına gelince ve bir kaç defa denememe rağmen aynı hatayı verdi ve yüklemedi. (ben cd den yüklemeye çalıştım)

USB / Flaş Bellek veya CD denmi yüklemeliyim Windows7 yi?

ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idris k. -- 12 Nisan 2013; 22:04:52 >

• quote:

quote:

dadasahmet

Dizüstü / Notebook NP550P7C bilgisayarım windows 8 önyüklemeliydi. Zorki formatlamam gerekiyordu.
    Admin tool 5 ile işim bittikten sonra windows 7 yükleme aşamasına gelince ve bir kaç defa denememe rağmen aynı hatayı verdi ve yüklemedi. (ben cd den yüklemeye çalıştım)

USB / Flaş Bellek veya CD denmi yüklemeliyim Windows7 yi?

ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

cd den yüklemen lazım hata alıyorsan cd de sorun vardır.admin tool içinde zaten senin işin bitince windows cd sini tak uyarısı veriyor.o sıra cd yi takım devam diyeceksin bu kadar.

• BU İŞE BAŞLAMADAN ÖNCE AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN YADA KONUNUN BAŞINDAKİ LİNKLERDEN ADMİNTOOL 6 YI İNDİRİP EN AZ 2GB LIK BİR USB YE ÇIKARIN..FLASH BELLEĞİNİZİ FORMATLAYIN.İNDİRDİĞİNİZ ADMİN TOOL 6 YI POWERİSO ADLI PROGRAM İLE USB BELLEĞE ÇIKARIN.

BU ANLATIMDA BİLGİSAYARA KURULAN SİSTEM WİNDOWS-8 DİR.UEFI KURULUM YAPILMIŞTIR...
    ADMİN TOOL 6 NIN AMACI GPT DİSK FORMATI İLE WİNDOWS 8 YÜKLEMEK..DİĞER ADMİN TOOL 4 VE 5 SÜRÜMLERİ GPT DİSK FORMATINI DESTEKLEMEMEKTEDİR.WİNDOWS 8 BU DİSK FORMATINDA DAHA HIZLI ÇALIŞMAKTADIR.

Alternatif-2 yandex disk Samsung Recovery Admin tool6

Bilgisayarı USB den başlatmak ve Admin Tool 6 arayüzüne ulaşmak için
    1. İlk önce F2 tuşu ile biosa girilir.
    2. ADVANCED Menüsünden FAST BİOS MODE Disable yapılır.F10 a basılıp
    3. Bilgisayar yeniden başlatılır.Başlama sırasında Tekrar F2 tuşuna basılarak Biosa girilir

4. Boot Menüsünden Boot option Priority bölümüne girilir.Klavyedeki numerik kısımda bulunan “+” ve “-“ artı ve eksi tuşlarıyla usb bellek birinci sıraya yerleştirilip F10 tuşuyla kaydedip çıkılır.
    BİLGİSAYAR YENİDEN BAŞLAYINCA USB DEN AÇILACAK VE KARŞIMIZA ADMİN TOOL 6 NIN ARAYÜZÜ ÇIKACAKTIR.

5. Gelen Bu Ekranda “Disk Partitioning (Boot)” yazısın yanındaki kutucuk işaretlenecek.

6. İşaretlendikten sonra ön yükleme alanı için bölümleme alanı çıkacak burada boyut belirleyebilir ya da olduğu gibi bırakabilirsiniz. ( Ben Olduğu gibi bıraktım. Çünkü Burası recovery alanı oluşturma bölümü değil)
    7. Position yazan yerde First seçilirse recovery alanını başa koyar;Last yapılırsa sona..

DAHA SONRA AŞAĞIDA BULUNAN “Disk Partitioning (Data)” Yazısının olduğu kutucuk işaretlenecek.

8. “Disk Partitioning (Data)” Yazısının olduğu kutucuk işaretlenecek.
    9. Aktifleşen alanda “Size of Recovery Data Partition (GB)” karşısındaki sayısal yerden Recovery alanının kaç Gigabayte olmasını istiyorsak giriyoruz.( Ben 40 GB yaptım. Daha sonra atacağım image büyük olduğu için) Siz 25 yada 30 GB yapabilirsiniz.
    10. Bu işlem sırasında bir hata mesajı çıkarsa çarpıya basıp çıkın.
    SONA YAKLAŞIYORUZ…

11. Recovery alanının boyutunu belirledikten sonra..Aşağıda bulunan seçeneklerden..
    “İnstall Recovery Area” Mutlaka İşaretlenecek.
    “MBR Fix” Mutlaka İşaretlenecek.
    12. Eğer elinizde daha önceki sistem image varsa “Copy init image” işaretlensin. yoksa Windows medianızla kurulumu başlatmak için “İnstall Windows” Seçeneği İşaretlenip
    13. “Run” butonuna tıklayın.
    14. 10-12 dakika formatlama oluşturma işlemi bitince sizden Windows dvd nizi takmanız için uyarı çıkacak.DVD nizi takıp kurulumu yapın.
    15. Bütün sık kullandığınız programlarınızı kurun.güncellemelerinizi yükleyin .
    16. Daha sonra Bilgisayarı yeniden başlatın.Başlama sırasında F4 tuşuna basıp recovery alanına girin. CTRL+ALT+F10 tuşlarına basın gelen password ekranına “secclx” yazısını girip tamam deyin.
    17. Gelen bölümde image yazan yere tıklayın.ilk önce export image ile varolan image alın.daha sonra inport image ile dışarı çıkardığınız imageyi recovery alanına yükleyin.
    18. Herhangi bir çökme gibi olumsuzluklarda recovery alanına f4 ile girip recovery seçeneği ile sistemimizi son hazırladığımız programların yüklü olduğu en temiz haline dödürüyoruz.
    EKSİKLERİMİ TAMAMLAYIN..SORUSU OLANLAR FORUMA YAZSIN..ELİMDEN GELDİĞİNCE CEVAPLARIM.BU KONUYU BAŞLATAN ARKADAŞA DA TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİRİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dadasahmet -- 29 Nisan 2013; 20:36:10 >

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.