Şimdi Ara

Samsung S23B550V Hakkında (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
7.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende geçenlerde aldım bu monitörü. Sağ alt taraftan küçük bir ışık sızması hariç sorun yok. Buda led monitörlerin genel bir sorunu olsa gerek. Ben gayet memnunum şimdilik yalnız küçük bir problem var o da monitör kaynaklı değil. Ekran kartıma hdmi çevrici ile bağladığım zaman monitör 3 saniyede bir falan cızırtı yapıyor net bir şekilde. Ama on board ekran kartına bağladığım zaman çevirici olmadan böyle bir ses yok. Ya sorun ekran kartında ya da çeviricide. Bakalım ilerleyen zamanlarda onuda çözmeye çalışacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SokemoN

Bende geçenlerde aldım bu monitörü. Sağ alt taraftan küçük bir ışık sızması hariç sorun yok. Buda led monitörlerin genel bir sorunu olsa gerek. Ben gayet memnunum şimdilik yalnız küçük bir problem var o da monitör kaynaklı değil. Ekran kartıma hdmi çevrici ile bağladığım zaman monitör 3 saniyede bir falan cızırtı yapıyor net bir şekilde. Ama on board ekran kartına bağladığım zaman çevirici olmadan böyle bir ses yok. Ya sorun ekran kartında ya da çeviricide. Bakalım ilerleyen zamanlarda onuda çözmeye çalışacağım.

Bir parça parazitlenme yapıyor dediğiniz gibi. Bilgisayarı topraklı bir prize bağlarsanız daha sağlıklı olur. Direk bağlamak daha iyi fakat imkan yoksa şimdilik idare edeceksiniz artık.

• Topraklı prizdense akım korumalı priz kullanmanızda daha sağlıklı olur dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: senicilginhadioradan

Topraklı prizdense akım korumalı priz kullanmanızda daha sağlıklı olur dostum

O zaman şöyle diyebiliriz. İlkin topraklı bir prize bağlamanız, bağlarken de akım korumalı bir priz ve mümkünse içinde, değişik sebeplerden oluşan parazitleri emen ve ortadan kaldıran bir model kullanamanız iyi olur. Misal benim şu an kullandığım Tunçmatik' in bir modeli ve hatta bağlanan değişik cihazların oluşturduğu parazitleri emen (Örneğin çamaşır makinesi gibi.), yine elektrik yükselme/düşmelerinde oluşan frekans değişmelerini bağlı cihazlara daha az yansımasını sağlayan bir ürün. Marka ve modellerini tavsiye edebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: heavyrocker

quote:

Bende geçenlerde aldım bu monitörü. Sağ alt taraftan küçük bir ışık sızması hariç sorun yok. Buda led monitörlerin genel bir sorunu olsa gerek. Ben gayet memnunum şimdilik yalnız küçük bir problem var o da monitör kaynaklı değil. Ekran kartıma hdmi çevrici ile bağladığım zaman monitör 3 saniyede bir falan cızırtı yapıyor net bir şekilde. Ama on board ekran kartına bağladığım zaman çevirici olmadan böyle bir ses yok. Ya sorun ekran kartında ya da çeviricide. Bakalım ilerleyen zamanlarda onuda çözmeye çalışacağım.

Bir parça parazitlenme yapıyor dediğiniz gibi. Bilgisayarı topraklı bir prize bağlarsanız daha sağlıklı olur. Direk bağlamak daha iyi fakat imkan yoksa şimdilik idare edeceksiniz artık.

Benim sorunum ekran kartının sürücüsü ile ilgiliymiş. Bugün güncellemesini yükledim amd nin şans eseri düzeldi, sorunumda çözülmüş oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: KURSAD.

Bende Nacizane fikrimi dile getireyim.

Asus'u bilmiyorum testlerinide görmedim , Ama samsung'un 550V monitöründen uzak durmanı o parayı katiyen haketmediğini düşünüyorum , giddersin 2. elden bir 2370 lcd ekran al daha kaliteli olur. hemde paranın yarısı cebinde kalır.

Samsung'un kasası zaten kaliteli , aldığım modelin dvi girişi yoktu hdmi 2x ve vga 1x birde stereo gibi çıkışlar vardı ya neyse panele geleyim , Paneli beğenmedim. Panelin renk kalibrasyonu doygunluğu gerçekçiliği ve derinliği benim aoc fii tarihinden kalma 19'' monitörüm daha güzel gösteriyordu , siyahlar daha siyahdı. gözümü ağrıtmıyordu 917sw''..

HD görüntüyü adam gibi veremiyor ortada keskinlik yok ,

HDDVD'den band of brothers bölüm başı 9 gb lık gibi birşeydi . Dexter her bölüm 2.4 gblık onlarıda denedim yani 1080p olsun 720 p olsun , eski p2370 monitörümdeki keskinlik 550v'de bulamadım aynı bölümleri aoc'da açıyorum 1080p olmamasına rağmen daha keskin görüntüler daha canlı renkler daha iyi siyahlar falan vardı.

Samsung'un 350 olsun 550 olsun bu monitörler tamamen vasat ve verilen paraya değmeyen monitörler ki ben bunu anladım..

350 olanını vatanda denedim o zaten 550V'den daha beter onu saymıyorum bile... Sanarsın ınca'nın vasat panellerini takmışlar..

Ah nerde o eski samsung'un panelleri !!!! Bir 2370 bir px2370 bir xl2370'deki kalite.. ? Bx serileride öyle bulutlanma ışık sızması gibi rastlantısal sorunları olsada şuanki 350 ve 550 V'den daha kaliteli ve profesyonel dir.

quote:

Orijinalden alıntı: Nyctinus

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jacquesroux

quote:

Orijinalden alıntı: mavsar

quote:

Orijinalden alıntı: *ExtraTechx*

quote:

Orijinalden alıntı: Monsteray.

quote:

Orijinalden alıntı: hasan_k_o

quote:

Orijinalden alıntı: arslan5888

quote:

EN ÜSTTE ''KURSAD.'' ADLI ARKADAŞIN YAZDIĞI SORUNLAR SİZDE OLMADI MI ACABA? ONA GÖRE ALICAMDA TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN.

CEVABINIZA GÖRE YA DA BU MONİTÖRÜ ALICAM ;

ASUS 23.6" VN247H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 5 Mart 2013; 4:30:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Wampire^^

quote:

Orijinalden alıntı: KURSAD.

Bende Nacizane fikrimi dile getireyim.

Asus'u bilmiyorum testlerinide görmedim , Ama samsung'un 550V monitöründen uzak durmanı o parayı katiyen haketmediğini düşünüyorum , giddersin 2. elden bir 2370 lcd ekran al daha kaliteli olur. hemde paranın yarısı cebinde kalır.

Samsung'un kasası zaten kaliteli , aldığım modelin dvi girişi yoktu hdmi 2x ve vga 1x birde stereo gibi çıkışlar vardı ya neyse panele geleyim , Paneli beğenmedim. Panelin renk kalibrasyonu doygunluğu gerçekçiliği ve derinliği benim aoc fii tarihinden kalma 19'' monitörüm daha güzel gösteriyordu , siyahlar daha siyahdı. gözümü ağrıtmıyordu 917sw''..

HD görüntüyü adam gibi veremiyor ortada keskinlik yok ,

HDDVD'den band of brothers bölüm başı 9 gb lık gibi birşeydi . Dexter her bölüm 2.4 gblık onlarıda denedim yani 1080p olsun 720 p olsun , eski p2370 monitörümdeki keskinlik 550v'de bulamadım aynı bölümleri aoc'da açıyorum 1080p olmamasına rağmen daha keskin görüntüler daha canlı renkler daha iyi siyahlar falan vardı.

Samsung'un 350 olsun 550 olsun bu monitörler tamamen vasat ve verilen paraya değmeyen monitörler ki ben bunu anladım..

350 olanını vatanda denedim o zaten 550V'den daha beter onu saymıyorum bile... Sanarsın ınca'nın vasat panellerini takmışlar..

Ah nerde o eski samsung'un panelleri !!!! Bir 2370 bir px2370 bir xl2370'deki kalite.. ? Bx serileride öyle bulutlanma ışık sızması gibi rastlantısal sorunları olsada şuanki 350 ve 550 V'den daha kaliteli ve profesyonel dir.

quote:

Orijinalden alıntı: Nyctinus

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jacquesroux

quote:

Orijinalden alıntı: mavsar

quote:

Orijinalden alıntı: *ExtraTechx*

quote:

Orijinalden alıntı: Monsteray.

quote:

Orijinalden alıntı: hasan_k_o

quote:

Orijinalden alıntı: arslan5888

quote:

EN ÜSTTE ''KURSAD.'' ADLI ARKADAŞIN YAZDIĞI SORUNLAR SİZDE OLMADI MI ACABA? ONA GÖRE ALICAMDA TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN.

CEVABINIZA GÖRE YA DA BU MONİTÖRÜ ALICAM ;

ASUS 23.6" VN247H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR

Evet arkadaş doğru yazmış bazı konuları. Ben crt den direk led e geçiş yaptığımdan bana güzel gibi geldi ilk başlarda. Sağ ve sol alt köşelerden az ışık sızması vardı ilk aldığımda. Şu an ışık sızması, sağ ve sol taraftan, boylu boyunca, yarım cm kalınlıkta oluşmaya başladı. Monitör, gözlerimde uzun sürede ağrı oluşturuyor. Parlaklık ve renkler fena değil. Tabi şu an karşılaştıma yapma imkanım yok. Samsung' un bu monitörü full led değil galiba, edge led. Alacağınız monitör full led' se öneririm. Farkını arayınca öğrenirsiniz. Aldığım zamanlarda parama göre bu iyi bir monitördü. 520 TL civarına aldım zamanında fakat şu an olması gereken rakamlarda. Tabi indirimlerdeki hali. Ben biraz acele ettim alırken. Keşke biraz bekleyip vatandan alsaymışım indirimli. Şu an daha çok seçenek var. Daha iyisini tercih etmenizi öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 5 Mart 2013; 17:44:25 >

• Bende herhangi bir ışık sızması durumu yok çok şükür.

Eski monitörüm profesyonel değildi ve herhangi mağazada karşılaştırma yapmadım.
    PS3 ü eskiden oturma odasındaki 40" Sony LCD tv den oynuyordum. Bu monitörü alarak kendi odamda oynamaya başladım. TV den monitöre geçince ister istemez beğenmemezlik oldu başlarda. Fakat sonra uzun uğraşlar sonucu alıştığım renge yakın tonları tutturdum ayarları karıştırarak. Benim tek sorunum dokunmatik paneldeki Stand by ile menu tuşunun yer değiştirmesi. Bunu eskiden ara sıra yapıyordu. Kablosunu söküp takınca düzeliyordu. Fakat şimdi bu sorun da düzeldi. Sebebi nedir bilmiyorum.
  • @Wampire^^

Bu adreste asus için edge led demişler.
  • quote:

@Wampire^^

Peki full led olarak tavsiye edebileceğin bi monitör var mı? Multi oyun ve film izleyen birisiyim.
  • quote:

quote:

@Wampire^^

Peki full led olarak tavsiye edebileceğin bi monitör var mı? Multi oyun ve film izleyen birisiyim.

Kardeş, ben de fazla incelememiştim full led monitörleri. Sadece yazı olarak bir yerde az okumuştum. Şimdi sen sorunca araştırdım da, sadece LCD Led aydınlatmalı tv lerde var galiba o sistem. Tabi LG gibi bazı marka ve modellerinde. Yanlış bilgilendirme için üzgünüm. Aslında öyle bir sistem var da, belli tv lerde. Bütçen ne kadar bilmiyorum fakat misal benim aldığım fiyata şimdi daha iyileri alınabilir. Sen de biraz daha ekleyip bence en iyisini al. Sonradan sürekli kullanacağın için, ileride keşke bunu almasaydım demezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 6 Mart 2013; 1:31:33 >

• quote:

quote:

quote:

@Wampire^^

Kardeş, ben de fazla incelememiştim full led monitörleri. Sadece yazı olarak bir yerde az okumuştum. Şimdi sen sorunca araştırdım da, sadece LCD Led aydınlatmalı tv lerde var galiba o sistem. Tabi LG gibi bazı marka ve modellerinde. Yanlış bilgilendirme için üzgünüm. Aslında öyle bir sistem var da, belli tv lerde. Bütçen ne kadar bilmiyorum fakat misal benim aldığım fiyata şimdi daha iyileri alınabilir. Sen de biraz daha ekleyip bence en iyisini al. Sonradan sürekli kullanacağın için, ileride keşke bunu almasaydım demezsin.

İşte o en iyisini de bulmuş değilim. Mesela en iyileri olarak hangileri olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 6 Mart 2013; 2:53:53 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

@Wampire^^

İşte o en iyisini de bulmuş değilim. Mesela en iyileri olarak hangileri olabilir?

Bütçeniz ne kadar monitör almak için? En son ne kadara kadar çıkabilirsiniz? Madem ona göre bakalım bir daha.

• Bu arada bir önceki sayfada arkadaşın biri oyun performansı iyi bir IPS bir monitör arıyordu. Ona, Asus G2489QE model monitörün haberinin linkini bulup vermiştim.http://www.merlininkazani.com/Asus-haber-58442p1.html
    Monitörü fiyat ve satış olarak aradım fakat bulamadım. Türkiye ye ne zaman gelir öğrenmek lazım. Bu arada monitörün tazeleme hızı 144 Mhz miş. 85 mhz altındaki değerler gözde yorunluğa sebep oluyor. Led monitörlerde mhz den önce tepkime süresi geçerli olduğundan ve daha çok sinema, oyun içerikli kullanacağınızdan, panel olarak IPS fakat ms olarak 2 ms ve aşağı tercih etmenizi öneririm. Bu alanda samsung ve lg iyi bana göre. Fakat asus ve hp ürünlerini de gözden kaçırmamak lazım. Ben bunu almadan önce hp nin bir modeline kafayı takmıştım. Samsung markası, monitörün hoparlör barındırması, aynı anda iki ya da daha çok cihazdan aynı anda görüntü alacağımı yani 2 ye vs. bölerceğimi sandığımdan bunu seçmiştim. Geniş bir bilgim yok monitörler hakkında fakat almışken en iyisini alın derim. Keza ben de öyle yapmaya çalıştım. Bütçem aslında bu kadar değildi ilk başta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 8 Mart 2013; 0:06:59 >

• quote:

Bu arada bir önceki sayfada arkadaşın biri oyun performansı iyi bir IPS bir monitör arıyordu. Ona, Asus G2489QE model monitörün haberinin linkini bulup vermiştim.http://www.merlininkazani.com/Asus-haber-58442p1.html
    Monitörü fiyat ve satış olarak aradım fakat bulamadım. Türkiye ye ne zaman gelir öğrenmek lazım. Bu arada monitörün tazeleme hızı 144 Mhz miş. 85 mhz altındaki değerler gözde yorunluğa sebep oluyor. Led monitörlerde mhz den önce tepkime süresi geçerli olduğundan ve daha çok sinema, oyun içerikli kullanacağınızdan, panel olarak IPS fakat ms olarak 2 ms ve aşağı tercih etmenizi öneririm. Bu alanda samsung ve lg iyi bana göre. Fakat asus ve hp ürünlerini de gözden kaçırmamak lazım. Ben bunu almadan önce hp nin bir modeline kafayı takmıştım. Samsung markası, monitörün hoparlör barındırması, aynı anda iki ya da daha çok cihazdan aynı anda görüntü alacağımı yani 2 ye vs. bölerceğimi sandığımdan bunu seçmiştim. Geniş bir bilgim yok monitörler hakkında fakat almışken en iyisini alın derim. Keza ben de öyle yapmaya çalıştım. Bütçem aslında bu kadar değildi ilk başta.

Evet çok doğru diyorsun ama çoğu özellikler yalan çıkabiliyor mesela; çoğu 2 ms yazan monitörlerin gerçekte o değerde olmadığı testlerde ortaya çıkıyor aksine ise 8 ms yazıpda 3.5 ms gerçek değeri olan monitörlerde çıkıyor. O yüzden çok iyi araştırmak gerekiyor. Gösterdiğin monitör mantıklı gerçekten tabi testlerde de o değerleri veriyorsa :)

Bu arada benimde max. bütcem 500 TL ama en iyisini almayı istediğimden bi nevze arttırabilirim...

• quote:

quote:

Bu arada bir önceki sayfada arkadaşın biri oyun performansı iyi bir IPS bir monitör arıyordu. Ona, Asus G2489QE model monitörün haberinin linkini bulup vermiştim.http://www.merlininkazani.com/Asus-haber-58442p1.html

Evet çok doğru diyorsun ama çoğu özellikler yalan çıkabiliyor mesela; çoğu 2 ms yazan monitörlerin gerçekte o değerde olmadığı testlerde ortaya çıkıyor aksine ise 8 ms yazıpda 3.5 ms gerçek değeri olan monitörlerde çıkıyor. O yüzden çok iyi araştırmak gerekiyor. Gösterdiğin monitör mantıklı gerçekten tabi testlerde de o değerleri veriyorsa :)

Bu arada benimde max. bütcem 500 TL ama en iyisini almayı istediğimden bi nevze arttırabilirim...

Bence biraz bekle. Üsttekini monitörü bekle. Hem IPS hem de oyun performansı iyi olacak. Ben fazla beklemedim o yüzden fırsatların bazılarını kaçırdım.

• quote:

Bence biraz bekle. Üsttekini monitörü bekle. Hem IPS hem de oyun performansı iyi olacak. Ben fazla beklemedim o yüzden fırsatların bazılarını kaçırdım.

Evet doğru diyorsunda yalnız VG2489QE modelinin en az 1000 TL gibi bi rakamla çıkacağını düşünüyorum 3D özelliği falanda var. 1200 TL bile söz konusu bu parayı vermek de mantıksız geliyor bana :)

Bu arada oyun için yapılan bu modelin panel TN'ymiş. Diğer tasarımcılar için yapılan model IPS yani PA249Q modeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 12 Mart 2013; 3:00:27 >
  • quote:

quote:

Evet doğru diyorsunda yalnız VG2489QE modelinin en az 1000 TL gibi bi rakamla çıkacağını düşünüyorum 3D özelliği falanda var. 1200 TL bile söz konusu bu parayı vermek de mantıksız geliyor bana :)

Bu arada oyun için yapılan bu modelin panel TN'ymiş. Diğer tasarımcılar için yapılan model IPS yani PA249Q modeli.

VG2489QE ile ilgili detaylı bilgi bulamadım, TN panel miymiş? Ben IPS sandım ikisini de. Dediğin gibi, pahalı model sadece profesyonellere hitap ediyor. Bence biraz bekle, IPS lerde ilerlemekte, illa ms olarak düşük çıkacaktır. Dediğin gibi ms değeleri sabit değil, değişiyor sürekli. İlerde en pahalı monitörlerin de fiyatlarının azalacaığı aşikar. En iyi satın alma zamanları tatile giriş zamanları, hem kampanyalar çok oluyor, hem de yeni ürünler vitrine çıkıyor. Fazla beklememeye gerek yok derseniz, üstte belirttiğiniz Asus özellikleri güzel. Bence, S23 den ziyade VN247H ye yönelin. Eğer alıp sonuçlarını da buraya yazarsanız diğer kişiler de faydalanmış olur. Hem biz de karışlaştırma fırsatı yakalarız. Fakat şu andaki düşüncem olsaydı beklerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 12 Mart 2013; 12:59:52 >

• quote:

Fazla beklememeye gerek yok derseniz, üstte belirttiğiniz Asus özellikleri güzel. Bence, S23 den ziyade VN247H ye yönelin. Eğer alıp sonuçlarını da buraya yazarsanız diğer kişiler de faydalanmış olur. Hem biz de karışlaştırma fırsatı yakalarız. Fakat şu andaki düşüncem olsaydı beklerdim.

Hala beklemekteyim ama bi ses seda yok sanırsam oysa çoğu firma yeni modellerini mart ayında satışa sunacağını belirtmiş. Mart bitecek neredeyse hala tüplü monitöre mahkum durumdayım...
  • quote:

quote:

Fazla beklememeye gerek yok derseniz, üstte belirttiğiniz Asus özellikleri güzel. Bence, S23 den ziyade VN247H ye yönelin. Eğer alıp sonuçlarını da buraya yazarsanız diğer kişiler de faydalanmış olur. Hem biz de karışlaştırma fırsatı yakalarız. Fakat şu andaki düşüncem olsaydı beklerdim.

Hala beklemekteyim ama bi ses seda yok sanırsam oysa çoğu firma yeni modellerini mart ayında satışa sunacağını belirtmiş. Mart bitecek neredeyse hala tüplü monitöre mahkum durumdayım...

Vallahi kardeş, ben de 2-3 parça alıp sistemi yükselteceğim. İşlemci, ram, anakart düşünüyorum. Fakat dediğim gibi tatile kadar hem yeni modeller gelir, hem de fiyat düşer sanıyorum. Fakat dolardaki yükseliş devam edecek diye de bir duyum aldım. Anlayacağın ben de kararsızım fakat beklemekteyim. Çok büyük indirim görmediğim sürece beklerim gibime geliyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.