Şimdi Ara

Samsung S23B550V Hakkında (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
7.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: heavyrocker

Bu arada bir önceki sayfada arkadaşın biri oyun performansı iyi bir IPS bir monitör arıyordu. Ona, Asus G2489QE model monitörün haberinin linkini bulup vermiştim.http://www.merlininkazani.com/Asus-haber-58442p1.html
    Monitörü fiyat ve satış olarak aradım fakat bulamadım. Türkiye ye ne zaman gelir öğrenmek lazım. Bu arada monitörün tazeleme hızı 144 Mhz miş.

Monitörün adını anlış yazmışlar sanırım. Doğrusu VG248QE olsa gerek. Şu anda satışı var: Asus VG248QE satış Linki

quote:

85 mhz altındaki değerler gözde yorunluğa sebep oluyor.

Bunu biraz açmanız mümkün mü?

quote:

Led monitörlerde mhz den önce tepkime süresi geçerli olduğundan ve daha çok sinema, oyun içerikli kullanacağınızdan, panel olarak IPS fakat ms olarak 2 ms ve aşağı tercih etmenizi öneririm.

IPS monitör olarak tepki süresi 2 ms olan bir monitör henüz yok sanırım. En düşük olarak 3 ms (GTG) olan Eizo Foris FS2333 var benim bildiğim. Sizin bildiğiniz başka varsa paylaşın lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

quote:

Bu arada bir önceki sayfada arkadaşın biri oyun performansı iyi bir IPS bir monitör arıyordu. Ona, Asus G2489QE model monitörün haberinin linkini bulup vermiştim.http://www.merlininkazani.com/Asus-haber-58442p1.html
    Monitörü fiyat ve satış olarak aradım fakat bulamadım. Türkiye ye ne zaman gelir öğrenmek lazım. Bu arada monitörün tazeleme hızı 144 Mhz miş.

Monitörün adını anlış yazmışlar sanırım. Doğrusu VG248QE olsa gerek. Şu anda satışı var: Asus VG248QE satış Linki

quote:

85 mhz altındaki değerler gözde yorunluğa sebep oluyor.

Bunu biraz açmanız mümkün mü?

quote:

Led monitörlerde mhz den önce tepkime süresi geçerli olduğundan ve daha çok sinema, oyun içerikli kullanacağınızdan, panel olarak IPS fakat ms olarak 2 ms ve aşağı tercih etmenizi öneririm.

IPS monitör olarak tepki süresi 2 ms olan bir monitör henüz yok sanırım. En düşük olarak 3 ms (GTG) olan Eizo Foris FS2333 var benim bildiğim. Sizin bildiğiniz başka varsa paylaşın lütfen.

Düşük hz lerdeki görüntü tazelemeyi beyin hissedemez fakat gözler çok iyi ayırt eder, bence. 85 hz altında izlenen görüntüler baş ağrısı, gözlerde kuruluk ve sızlama yapıyor. Daha yüksek hz monitörler bunu engelliyor ve daha titreşimsiz ve net görüntü veriyor. Sanırım bunları biliyorsunuzdur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Daha yüksek hz monitörler daha titreşimsiz ve net görüntü veriyor. Sanırım bunları biliyorsunuzdur?

Bunu hemen herkes biliyor ama şöyle bir durum var: Herkesin göz hassasiyeti farklı Bundan dolayı bazı kişiler 30 FPS ile oyun oynarken bile oyunun akıcı olduğunu iddia eder. Ben de 50-55 altını net hissediyorum. Bazı arkadaşlar ise nasıl oluyorsa artık, 60'tan 58'e düşünce bile hissettiklerini söylüyorlar. 120 hz kullananlar ise, 120-60 hz farkının 60-30 gibi olduğunu söylüyor ama şunu belirtiyorlar: "60-75 hz farkı net anlaşılıyor ama 75-120 hz farkını anlamak zor." Söyledikleri bunlar.

Sizin gözünüz de herhalde çok daha hassas olacak ki, 85 hz altını hissediyor.
  • quote:

quote:

Daha yüksek hz monitörler daha titreşimsiz ve net görüntü veriyor. Sanırım bunları biliyorsunuzdur?

Bunu hemen herkes biliyor ama şöyle bir durum var: Herkesin göz hassasiyeti farklı Bundan dolayı bazı kişiler 30 FPS ile oyun oynarken bile oyunun akıcı olduğunu iddia eder. Ben de 50-55 altını net hissediyorum. Bazı arkadaşlar ise nasıl oluyorsa artık, 60'tan 58'e düşünce bile hissettiklerini söylüyorlar. 120 hz kullananlar ise, 120-60 hz farkının 60-30 gibi olduğunu söylüyor ama şunu belirtiyorlar: "60-75 hz farkı net anlaşılıyor ama 75-120 hz farkını anlamak zor." Söyledikleri bunlar.

Sizin gözünüz de herhalde çok daha hassas olacak ki, 85 hz altını hissediyor.

Aynen kardeş, hassas. Gözlerimi çok yoruyor, uzun süre bu monitöre baktığımda kuruluk ve sızlama var. 85 hz kulandığım CRT monitörde olmuyordu nerdeyse, onda da aşırı kullanırsam oluyordu fakat o da nadirdi.

• Asus VG248QE'yi mi almayı düşünüyordunuz bu sebeple?
  • quote:

Asus VG248QE'yi mi almayı düşünüyordunuz bu sebeple?

Üstlerde belirttik zaten. Onu almak normal bir kullanıcı için, imkanı çok değilse maddi anlamda saçmalık tabi. Bende şu an samsung s23b550v var. Monitör almak isteyen arkadaşımız @Wampire^^. Seçim yapmakta zorlanıyor. Ben de beklemesini söylüyorum üstlerde yazışıtığımız gibi. Siz de yardımcı olursanız seviniriz, tşk.
  • quote:

Asus VG248QE'yi mi almayı düşünüyordunuz bu sebeple?

quote:

Üstlerde belirttik zaten. Onu almak normal bir kullanıcı için, imkanı çok değilse maddi anlamda saçmalık tabi. Bende şu an samsung s23b550v var. Monitör almak isteyen arkadaşımız @Wampire^^. Seçim yapmakta zorlanıyor. Ben de beklemesini söylüyorum üstlerde yazışıtığımız gibi. Siz de yardımcı olursanız seviniriz, tşk.

Şimdi kafam çok karıştı. Ürün çok güzel 144 hz 1 ms olarak 822 TL fiyat biçilmiş, 3-4 gün öncesine kadar baktım hiç bi yerde satılmıyordu. Yanlış yazıldığını bende farketmiştim demek yeni girmiş stoklara ama şöyle bi soru oluştu bende ;

Asus VG248QE ; Panel Backlight / Type : WLED/ TN

Biraz daha bekleyip vatana girdiğinde %25 indirimle 600 lira civarı yaptığında bunu almak mantıklı mı olur? Yoksa IPS panel olarak yeni çıkacak modeli mi beklemeliyim? Film perfomansı ne kadar iyi bilmiyorum oyun için yaratılmış bir model sonuçta Asus VG248QE...

• quote:

Orijinalden alıntı: Wampire^^

Şimdi kafam çok karıştı. Ürün çok güzel 144 hz 1 ms olarak 822 TL fiyat biçilmiş, 3-4 gün öncesine kadar baktım hiç bi yerde satılmıyordu. Yanlış yazıldığını bende farketmiştim demek yeni girmiş stoklara ama şöyle bi soru oluştu bende ;

Asus VG248QE ; Panel Backlight / Type : WLED/ TN

Biraz daha bekleyip vatana girdiğinde %25 indirimle 600 lira civarı yaptığında bunu almak mantıklı mı olur? Yoksa IPS panel olarak yeni çıkacak modeli mi beklemeliyim? Film perfomansı ne kadar iyi bilmiyorum oyun için yaratılmış bir model sonuçta Asus VG248QE...

Karıştırılacak bir şey yok kardeş. Galiba sen oyun ve sinema için alıyordun. IPS ler daha çok tasarımcılara hitap ediyor. Daha doğru renkler alabilmek için. Ben de fazla oyun oynamıyorum, genelde internet olarak kullanıyorum. IPS seçmedim yine. Fiyatları yüksek fakat ms düşük. En son karar senin hem monitör olarak, hem de fiyat olarak, hem de ne zaman alacaksan.

• beyler şimdi monitör iyimi kötümü ? oyun ve film için adam gibi bi full hd monitör istiyorum ama ışık sızması felan diyosunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: vforfreedom

beyler şimdi monitör iyimi kötümü ? oyun ve film için adam gibi bi full hd monitör istiyorum ama ışık sızması felan diyosunuz

Vallahi ışık sızması veya buna benzer sorunlar yeni teknolojilerin daha oturmamasindan kaynaklanıyor. Bir markaya, modele baglanamaz. Biraz şans işi elektronik. Ben de çıkmıştır sen de çıkmaz. Alali bir sene olmuş. 500 kusur almıştım. Şu an kaç para bilemem fakat ışık sızması olsa da memnunum. Zaten o da kap kara ekranda az belli oluyor. Ekran sürekli kara olmadığından sorun yok. Oyun internette gayet iyi kullanıyorum. Hatta imzamdaki sistemle, 3d filmleri filan kırmızı mavi gözlükle izleyebiliyorum. Vatanda varsa %30 indirim var. Güzel fiyata al gitsin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: vforfreedom

beyler şimdi monitör iyimi kötümü ? oyun ve film için adam gibi bi full hd monitör istiyorum ama ışık sızması felan diyosunuz
    şahsen çok memnunum. üzerinde kolon olması, 2x hdmi olması büyük avantaj. geçen hafta monitöre nazar değdi ekranda dalgalanma oldu. elektrik akımından zannediyorum. garantiye verdim 2 günde yaptılar. pazartesi alıcam.
  • Bu monitörün HDCP desteği var mı? Samsung’un sitesinde bu ürünle ilgili dökümanda HDCP desteğinden bahsedilmemiş. Kullanan arkadaşların bilgisi var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: ipodlover

Bu monitörün HDCP desteği var mı? Samsung’un sitesinde bu ürünle ilgili dökümanda HDCP desteğinden bahsedilmemiş. Kullanan arkadaşların bilgisi var mı?

Ben başka monitöre geçtim 1 sene önce. Monitöre japon sıçratmıştım ekrana, çıkartırken hepten kötüleşti.   Hala saklıyorum, ufak işlerde lazım oluyor, tv. başka bilgisaysar onarım. Fakat hiç görmedim o yazıyı, büyük ihtimal yoktur.

Alttaki adreste de yok yazıyor.

https://productz.com/en/samsung-s23b550v/p/rPXQr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 21 Temmuz 2021; 2:19:17 >

• heavyrocker kullanıcısına yanıt

S23B550V monitörün HDCP desteği varmış. PS3 ile bizzat denedim sorunsuz görüntü veriyor. PS3 HDCP desteği olmayan ekranlarda çalışmıyor çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipodlover -- 31 Ağustos 2021; 19:21:53 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.