Şimdi Ara

samsung S27A950D 3dmonitör (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
8.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim anlamadigim samsungun 400 hz lik ve 32 inclik 9000 serisi led tv si var fiyatida 2000 ile 3000 arasi.su gunlerde saturn forumistanbula giderseniz goreceksiniz.bu fiyatlara ciktiktan sonra gider onu alirim neden monitore para vereyimki?oyunlarda vs sizce ne farki olu lcd tv kullanmanin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: snicker

Benim anlamadigim samsungun 400 hz lik ve 32 inclik 9000 serisi led tv si var fiyatida 2000 ile 3000 arasi.su gunlerde saturn forumistanbula giderseniz goreceksiniz.bu fiyatlara ciktiktan sonra gider onu alirim neden monitore para vereyimki?oyunlarda vs sizce ne farki olu lcd tv kullanmanin?

bütün tv lerin panelleri 60hz dir. pc taktımmı 60hz yükarı çıkmaz pc monitörleri real 120hz gerçek 120 hz dir. tvler resim kalitesini iyileştirmek için resim arası kareler oluşturur onun değerini veriyor tv üreticileri. pc monitöründe lcd kendi oluşturmaz gpu dan direk 120hz alır.
  • Aşağıdaki konuda, monitörü alan iki arkadaşın yorumlarını bulabilirsiniz...

http://forum.donanimhaber.com/m_48363096/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaq999

quote:

Benim anlamadigim samsungun 400 hz lik ve 32 inclik 9000 serisi led tv si var fiyatida 2000 ile 3000 arasi.su gunlerde saturn forumistanbula giderseniz goreceksiniz.bu fiyatlara ciktiktan sonra gider onu alirim neden monitore para vereyimki?oyunlarda vs sizce ne farki olu lcd tv kullanmanin?

bütün tv lerin panelleri 60hz dir. pc taktımmı 60hz yükarı çıkmaz pc monitörleri real 120hz gerçek 120 hz dir. tvler resim kalitesini iyileştirmek için resim arası kareler oluşturur onun değerini veriyor tv üreticileri. pc monitöründe lcd kendi oluşturmaz gpu dan direk 120hz alır.

Tum tv panelleri 60 Hz ise 400 800 hz lik tv ekranlari neden lanse edilirken bu sekilde belirtiliyor.bence açıklaman biraz gerceklikten uzak olmuş.bu forumda bu monitörü almak isteyen arkadaslara tavsiyem öncelikle Samsun'un led tvlerine göz atsınlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Tum tv panelleri 60 Hz ise 400 800 hz lik tv ekranlari neden lanse edilirken bu sekilde belirtiliyor.bence açıklaman biraz gerceklikten uzak olmuş.bu forumda bu monitörü almak isteyen arkadaslara tavsiyem öncelikle Samsun'un led tvlerine göz atsınlar.

takar gürürsün 60 mı 400 mü git biraz araştır olmadı git mazaya tak o 400hz dediğine bir pc yada dizüstü gör bakalım 60 hz den yukarı çıkıyomu.

onların bahsettiği 400hz ayrı bir teknoloji oluşturulan 2 kare arasına kareler oluşturur.

tv ve monitör hiçbirzaman aynı yeri tutmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaq999 -- 29 Aralık 2011; 18:28:37 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

takar gürürsün 60 mı 400 mü git biraz araştır olmadı git mazaya tak o 400hz dediğine bir pc yada dizüstü gör bakalım 60 hz den yukarı çıkıyomu.

onların bahsettiği 400hz ayrı bir teknoloji oluşturulan 2 kare arasına kareler oluşturur.

Yakın zamanda alıp testi yapacagım burayada sonucları yazarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

alıpta hayal kırıklığına uramana gerek yok google kulansan yeter tv lerde 1080p 60hz dir tv ye giren görüntü kaynak bu ve diğer 3d monitörler gerçek 120hz görüntü girer. bak aşağıda adam konu yazmış kırmızı yeri özellikle oku yani tv pc bağlarsan görüntü ayarlarında 60hz yukarısını göremezsin.

samsung unada dediği gibi
    Real 120 Hz ile her ayrıntıyı yakalayın
    Samsung 3D LED Monitör SA950, zengin Real 120 Hz resim netliğiyle tüm eğlence dünyanızı yeniden tanımlamaya hazır. Resimler, kristal netliğinde keskinliği ve akıcılığıyla sizi şaşırtacak. İster 2D ister 3D olsun, aksiyon yüklü sahneler ya da ayrıntılı yakın çekimler gerçek sanacak kadar gerçekçi. Real
    120 Hz görüntülerin kaybolmayacağını ve sekansların süper akıcı olacağını garantiler. Daha rahat ve eğlenceli bir deneyim sağlar. Çarpıcı parlaklığı da hesaba katarsak, bu 3D deneyim sizi tamamen büyüleyecek.
    S27A950D pc takarsın ekran kartı ayarlarından 120hz seçer kulanırsın tv de ekran kartı ayarlarından 60hz yukarısını göremezzzzsiiiiiiin.

"800 Hz LED TV olur mu?
    kirpi tarafından 18 Eylül 2011 tarihinde gönderildi

Olmaz mı? Hem de bal gibi olur. Ekranın yenileme hızını (refresh rate) değil de başka bir şeyini ölçerseniz bal gibi olur. Hatta 960 Hz LED TV bile olur. Şaşırdınız mı? Ben de şaşırdım ve üşenmedim araştırdım neymiş bu meret diye.

Öncelikle bir LCD veya Plazma TV için yenileme hızı nedir ona bakalım. İdealde, yenileme hızı, ekrandaki görüntünün 1 saniye içinde kaç kere yenilenebildiği. Yani 60 Hz demek, 1 saniyede 60 kez, tüm ekranı baştan aşağı yenileyebiliyor demek. (Yenileme hızı standardı Amerika için 60 Hz iken Avrupa ve doğal olarak Türkiye için olarak 50 Hz.)

Yani aslında gerek LCD TV gerek Plazma TV’ler 50 Hz veya 60 Hz olabiliyor aslında. Çünkü görüntü kaynağı bu. Peki bu 120 Hz ve üstü hızlar nereden geliyor?

Plazma teknolojisinde bir piksel, renk ayırt etmeksizin, 2 ms gibi kısa bir sürede rengini değiştirebilirken, LCD’lerde bir piksel en az 4 ms gibi bir sürede bu renk değişimini gerçekleştirebiliyor. Dahası bu en iyi senaryo ve renklerin hangisi olduğuna göre değişebiliyor. Bu da, özellikle hızlı değişen sahnelerde titreme (judder) denilen probleme yol açıyor.

Plazma TV’lerin açık ara avantajlı olduğu bu alanda, LCD TV üreticileri ne yapsak ne yapsak diye düşünüp matematiksel yollardan oyunlar yaparak yeni bir yenileme hızı türü icat etmişler. 60 Hz görüntüyü (aslen sinyali) alıp, çeşitli yöntemlerle (interpolation gibi) 240 Hz, 480 Hz gibi hızlara çıkartmışlar ve bu sayede titreme etkisini azaltabilmişler. Doğal olarak görüntünün aslı ile televizyonun gösterdiği bire bir aynı olmuyor ve bu gözle görülebilir etkilere yol açabiliyor. Yani 120 Hz ve üzeri, bir miktar işe yarasa bile aslında bir çeşit pazarlama hilesi gibi duruyor. Örneğin, Samsung’da bu teknolojinin (ve değerin) adı Auto Motion Plus.

Plazma TV üreticileri buna karşı ne yapabileceklerini düşünmüş ve Sub Field Drive Refresh Rate denilen bir terim icat etmişler. Yani anlayacağınız, bugün neredeyse tüm plazmalarda standart olan 600 Hz de aslında gerçek yenileme hızı değil. Ama işin komik tarafı, bu görüntü kalitesini aslında daha doğrudan etkileyen bir şey ve ek görüntü üretimini (interpolation) içermeyen bir değer. Özetle, LCD’dekinden daha gerçekçi bir değer. Bu değerin önemi yakın zamana kadar genel olarak bilinmiyordu. Ta ki, 3D TV teknolojisi yaygınlaşana kadar.

3D görüntü elde edebilmek için iki gözün ayrı ayrı resimler görmesi gerekiyor. Yani artık her pixel eskisinin iki katı hızlı renk değiştirmek zorunda. Bu da, gerçek yenileme hızının daha da önem kazanmasıyla sonuçlanıyor. Zira bu hızın düşük olması, 3D içerik izlerken, crosstalk denilen, “sol gözün görmesi gereken görüntünün bir kısmını sağ gözün görmesi sonucunda ekranda hayalet görüntü oluşması” problemine yol açabiliyor.

Böyle olunca, Plazma TV’ler, geçen seneye kadar kaybetmeye başladıkları yarışta tekrar öne geçmeye başladılar. Türkiye’de de bu olay kendini Plazma TV çeşidinde artış ve Panasonic’in en kaliteli Plazma TV’lerinin Türkiye’ye gelmesi şeklinde gösterdi. Hatta, yaygın olarak duyduğum, ve bu araştırmayı yapana kadar detaylarını benim de bilmediğim cümle şuydu:

Plazma TV’ler 600 Hz olduğu için 3D görüntüde LCD TV’lerden daha iyi görüntü üretiyorlar.

Anlayacağınız gibi, dosdoğru bir tanım değil ama anlatılmak istenen ve elde edilen sonuç doğru. Samsung en fazla 240 gibi Auto Motion Plus hızlarını görebildiği için ve 3D TV’lerde bu hızlara önem verilmeye başlandığı için, bu 600 Hz olayıyla savaşmak için ne yapsam diye düşünmüş ve Clear Motion Rate (CMR) denilen bir şey üretmiş. CMR değeri, gerçek yenileme hızı olmamakla birlikte, Auto Motion Plus yenileme hızı ile birlikte detaylarını açıklamadığı bir sürü şeyi daha içeren bir başka değer. Yani gerçek yenileme hızını göstermeyen bir değeri alıp, yenileme hızını neredeyse hiç göstermeyen bambaşka bir formülde eritmişler. Yani tavşanın suyunun suyu

Bu sayede TV’lerini Avrupa’da 800 Hz CMR ve Amerika’da 960 Hz CMR şeklinde satmaya başlamış. Yani aslında 800 Hz LED TV diye bir şey yok, 800 Hz CMR LED TV diye bir şey var. Bu değer, Plazma TV’lere karşı LED TV’lerini hayatta tutmak için bulduğu, biraz da hileli bir yöntem. Hileli çünkü Samsung, Auto Motion Plus değerlerini yayınlamayı tümden bırakmış durumda ve CMR’yi mümkün olduğunca küçük harflerle yazıyor. Bugün gidip 800 Hz CMR LED TV aldığınızda, aslında kaç Hz olduğunu da göremiyorsunuz. Böylece kafanız karışıyor ve daha yüksek yenileme hızlı bir TV aldığınızı sanıyorsunuz. Sanmanız da normal zira bu kadar araştırmayı bırakın televizyon alacakların, satacakların bile yaptığını sanmıyorum. 800 Hz diye uçuk bir rakam duymasaydım ben de yapmayacaktım zaten.

Özetle demem o ki, gidip 200 Hz LED TV’nizi satıp 800 Hz CMR Led TV satın almaya kalkmayın. Zira aslında büyük olasılıkla ikisi de aynı yenileme hızına sahip. Sadece çipleri ve Samsung detayını açıklamadığı için bilmediğimiz birkaç değeri farklı. İlla ki 3D TV izleyeceğim ve en kaliteli şekilde izleyeceğim diyorsanız, Plazma TV’leri bir inceleyin.

Not: Araştırmam çok uzun sürdüğü için vaktim kalmadı. Kaynakçayı da ilk fırsatta ekleyeceğim."

http://www.kirpininyeri.com/2011/09/800-hz-led-tv-olur-mu/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaq999 -- 29 Aralık 2011; 19:17:42 >

• arkadaslar yeni sistemimi bununla taclandirmak istiyorum hayirlisi ile kullananlar memnunmudur ? bulamadim da yorumlari ?
  • bu monitör de USb cıkısı var mı? varsa bu cıkıstan direkt 3D filmler oynatılabiliryor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xanty

Dizayn budur arkadaş.Samsung bu işi çok iyi biliyor. Geçtim özelliklerini mağazaya giren kim olursa olsun dikkati çekecek ilk ürün olmayı garantilemiş.

çalmayı iyi biliyor desek

gerçi geliştirmişler ve daha iyi olmuş kabul ediyorum

samsung S27A950D 3dmonitör

• quote:

Orijinalden alıntı: xlmnt13

http://www.incehesap.com/samsung_s27a950d_27_3d-888-21472.html?ref=akakce&v=1.75.1

ALmayı düşünüyorum :)

Hocam ne yapmışlar ya :D
  • Bunu alıp kullanan varmı, nasıl tercih ediyormusunuz...?
  • alacaktım dolar yükseldi 1325 ten 1400 ün üzerine çıktı alamadım :(.
  • şu monitörün demosunu göreceğim bir yer bulamadım ya...
  • LG de yeni bişey çıkaracak mış o daha iyimiş deniyor arada kaldım yaw tamda bunu alıcakken,nefret ediyorum böyle arada kalmaktan...
  • hep daha iyisi cıkar diye begendiklerimizi ertelersek ..begendiklerimizi hiç alamayız ... o yüzden niyetlendiysen al arkadasım....
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

usta bende var panasonic 600 hertz lik tv hdim 1.4 le 1080p de 60 hertz alıyorum görüntüyü.

• dün monitörü aldım. 2 senedir 37" lcd tv kullanıyordum. oh be dünya varmış dedirtti. renk, kontrast beni çok tatmin etti. burada yapacağım hertürlü yorum aslında herkese göre farklılık gösterecektir.sonuçta kimsenin göz frekansı bile başkası ile aynı değil !!!

1- (bu madde alıntıdır) monitörü pcnizde ekran kartının ilk dvi ına bağlıyosunuz, yere yani fan izasındakine bağlarsanız 120 hz seçeneği windows ta aktif olmuyor.
    2- side by side sbs 3d indirdiniz herhangi bir player ile açıp tam ekran yapıp monitorun üstündeki 3d tuşu ile sbs görüntü açık ekranda diyerek monitöre 3d görüntüyü oluşturtabilirsiniz !!! ancak altyazılar çalışmıyor !!!
    3- 2 de söylediğim şeyi youtube daki 3d videolar içinde yapabilirsiniz ...
    4- eğer elinizde 50gb lık blueraylar varsa total media player kullandım. klasörü gösterip blueray takılmış gibi kullanabiliyoruz.
    5- powerdvd12 de half sbs transformers mkv olarak 3d yi izledim. gayet başarılı idi. ancak full bluray klasörünü gösterip açmayı başaramadım.

6- monitör geri yaslanabiliyor ancak öne yaslanma yukarı aşağı gibi ayarı yok !!! Samsung buna söyle bir çözüm getirmiş eğer oturduğunuz koltuk yuksek ise menuden şunu yapın aşağıdaysanız şunu yapın tarzında ayarlar eklemiş. aslında bildiğiniz brightness arttır olayı... ancak gerçekten böyle bir izleme açınız var ise hemen basıp dik karşıdan bakıyormuş gibi bir renk düzeltmesi oluyor eh işe yarıyor diyerek kendimi kandırayım. EVET hernakadar IPS panele yaklaşıldı densede göz var nizam var %1 bile yaklaşamamış. ekrana biraz fazladan yaklaşında ortası başka renk yanlar başka renk :)

7- yukarıda söylediğim gibi kullanma klavuzuna yazmışlar. bazı insanlar 3d izlerken titreme görebilir bazıları titreme hissetmeden izleyebilir. valla ben titreme görmedim !! çok yakın objeler hızı geçerken biraz oluyor okadar.

8- ps3 de gt5 i 3d açtım benden tam puan aldı. ayarlarda nekadar derinlik olsun ayarı var. derinliği çok arttırısanız gözleriniz okadar zorlanıyor. tam orta ayarda tüm araçlar 3d derinlik ile seyir ediyor gerçekten çok keyifli.

özetlemek gerekirse, 3d nin hakkını verebilmek nerede ne var bulup yükleyip çalıştırabiliyorsanız bu cihaz alınabilir. ama iyi bir pc kullanıcı değilseniz sıkıştığınızda çözüm üretemiyorsanız 3d sini kullanmayacaksınız bu para verilmez bilesiniz... Ancak 120 hz birçok kişiyi çok cezbedecektir...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.