Şimdi Ara

Samsung S85 klubü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
8.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

buda süper macro..
    mesafe tahmini 1 ve 2 cm.
  • alttaki resim auto modda zoomsuz çekildi
    :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
     Samsung S85 klubü

GÖRÜLDÜĞÜ ÜZRE MAKİNA FLU RESİMLER ÇEKİYOR.NET ODAKLANMA YAPAMIYOR.KESKİN VE CANLI RENK VEREMİYOR.BELKİDE BENİM MAKİNADA BİR SORUN VAR.

• 2.20mb hiç bi site yüklemiyo
    yeniden boyutlandırdım kalitesi bozuldu
    ama güzel makro oldu kanımca
    manuel-makro-flaşlı
     Samsung S85 klubü
  • Odaklanmada iki seçenek var
    merkezi odaklama
    çoklu odaklama
    flu olmaması için çoklu odaklama kullanılabilir
    fakat digital zoom kullanıldığında flu olması normal
    manuelde ayar yaparak flu biraz düzeltilebilir
  • bunlar auto da zoom gösterimi
     Samsung S85 klubü

5x optik ve 5x digital zoom:
     Samsung S85 klubü
  • manuelde çalışma
     Samsung S85 klubü

Samsung S85 klubü

Samsung S85 klubü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redfanatic26 -- 11 Haziran 2008; 13:29:33 >

• quote:

Orjinalden alıntı: redfanatic26

Odaklanmada iki seçenek var
    merkezi odaklama
    çoklu odaklama
    flu olmaması için çoklu odaklama kullanılabilir
    fakat digital zoom kullanıldığında flu olması normal
    manuelde ayar yaparak flu biraz düzeltilebilir

maalesefki çoklu veya merkez odaklanma sorunu çözmüyor.elbetteki digital zoomda flu olacak.onun mantığı çerçeveye alınan resmin krop edilmiş halidir.siz bir resmi zoom suz çekin ve bir resim işleme programında açarak
    belli bir bölümü kırparsanız digital zoom la aynı yola çıkmış olursunuz.onun içindir ki digital zoom bir istisnadır ve kullanılması taraftarı değilim.
  • samsung'un web sitesinden s85 ile çekilmiş resimlerden bir tanesi (800x600 pixel' küçültüldü)
     Samsung S85 klubü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinozer -- 12 Haziran 2008; 0:49:20 >
  • arkadaşlar 8m ile çekilen fotografların hayvani boyutları oluyor, 3 küsur mb gibi.
    kaiteyi bozmadan boyutlarını editleyebilme imkanımız varmı (dvd=>divx gibi) yoksa sizler çektiğiniz resimleri bu haliylemi arşivliyorsunuz acaba?
    çok acemice bir soru olduğunun farkındayım ama fotograf çekmeye yeni başlayan ve ilk dijital makinem s85 olan biri olarak bu mesele kafama takıldı.
    teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: smoker_1979

arkadaşlar 8m ile çekilen fotografların hayvani boyutları oluyor, 3 küsur mb gibi.
    kaiteyi bozmadan boyutlarını editleyebilme imkanımız varmı (dvd=>divx gibi) yoksa sizler çektiğiniz resimleri bu haliylemi arşivliyorsunuz acaba?
    çok acemice bir soru olduğunun farkındayım ama fotograf çekmeye yeni başlayan ve ilk dijital makinem s85 olan biri olarak bu mesele kafama takıldı.
    teşekkürler...

elbetteki editleyebilirsin bu iş için photoshop biçilmiş kaftan.3mb bir resmi photoshopda aç web için kaydet sekmesine tıkla.açılan pencerede 1 resim 2 alanda gösterilir.biri orjini diğeri işlenmiş resim.quality çubuğunu düşürerek görüntü kalitesinde görülür bir değişiklik olmadan 3 mb resmi 300kb'a düşürebilirsin..

• quote:

Orjinalden alıntı: smoker_1979

arkadaşlar 8m ile çekilen fotografların hayvani boyutları oluyor, 3 küsur mb gibi.
    teşekkürler...

normalde editleyerek küçülttüğümüz fotoğrafların boyutuda küçülür photoshopda jakkal18'inde dediği gibi hemboyutunu küçültüp hemde kaliteyi arttırabilirsin,
    ben direk hard diske atıyorum hardisk büyük olduğundan gün gelip hard disk dolduğunda ise 8.5gb lık dvd lere basmayı düşünüyorum

• Forum genelde fotofiltre diye bir program var onu tavsiye ediyolar
    ücretsiz bir program çerçeve düzenleme filan yapılıyo
  • arkadaşlar bu resim kalitesinden ödün vermeden boyutunu düşürme konusu bir önceki mesajımda yazmıştım.peki toplu resimlerde nası olacak bunuda açıklayayım.elimizde 2 gb lik bir sd cart ve içi 8mp le çekilmiş resimler olsun.öncelikle masa üstüne yeni bir klasör oluşturun.sonra photoshop programını açarak action sekmesine tıklayın.action penceresinde craeate new actiona tıklayın tamam dediğinizde record başlamış olacak.sd carddaki bir resmi açın ve web için kaydet sekmesine tıklatın.qualty ayarlarından resmi izleyerek en düşük kb sonucuna ulaşınca save ye tıklayın.kayıt yeri olarak masa üstüne oluşturduğumuz klasörü gösterin ve tamam deyin.resmi kapayın ve action penceresinin altındaki stop tuşuna tıklayın.tüm hareketler kayıt edildi.şimdi şu adımları izleyin dosya > otomatic >batch..

şimdi açılan pencerede source kısmından folderi seçin.sonra choose tuşuna basarak sd kartımızdaki klasörü gösterin.

şimdide alttaki destination kısmından yine folderi seçiyoruz.choose tuşundan bu sefer resimlerimizin kaydolacağı masa üstüne açtığmız klasörü gösteriyosuz.ve son olarak ok tıklayarak sd kart klasörü içindeki tüm resimleri otomatik biçimde masa üstündeki klasöre boyutu düşürülmüş olarak kayıt ediyor.

• açıklayıcı cevaplarınız için teşekür ediyorum, çok faydalı oldu bu bilgiler..

bunlarda benim ilk günışığında çektiğim foto:
     Samsung S85 klubü

hdrsi(çok cansız oldu, bu hdr konusunu nereden öğrenebilirim?):
     Samsung S85 klubü

zoomsuz:
     Samsung S85 klubü

aynı açıdan 5x zoomlu(bence zoomu gayet iyi?):
     Samsung S85 klubü

•  Samsung S85 klubü
  • makinayı alalı bir hafta oldu makina açılıyor ama başka hiç bir işlem yapılamıyor. hiç bir tuş çalışmıyor hatta kapatılamıyor. ben mi yanlış bir şey yaptım makinamı arızalı
  • quote:

Orjinalden alıntı: kanovat

makinayı alalı bir hafta oldu makina açılıyor ama başka hiç bir işlem yapılamıyor. hiç bir tuş çalışmıyor hatta kapatılamıyor. ben mi yanlış bir şey yaptım makinamı arızalı

bende geçen hafta aldım ama bahsettiğiniz gibi bi problemle karşılaşmadım.
    tuş kilidide olmadığına göre muhtemelen makine arızalıdır???

bendeki 110 sayfalık adobe reader formatındaki user manuel'in sss kısmında şöyle bişi var:
     Samsung S85 klubü

dosyanın tamamının linkini bulamadım :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smoker_1979 -- 14 Haziran 2008; 2:18:24 >

• kanovat git makinayı iade et.değiştirme.iade et ve git bir kodak veya bütçen uygunsa canon al her makinada arıza olabilir.samsung maalesef aşırı oranda ölü piksel, odaklanamama ve mekanik arıza vermekte.biz 6 adet aldık ve bayileremize hediye ettik.birtanesini kendime aldım.bakalım kör topal kullanıyoruz.makinanın ttl otomatik odaklama sistem yazılımında değişiklik yapılması gerektiği kanaatindeyim.fremware yazılımla olay kurtarılabilir.ve pil sorunu için varta 2700 kullanın.3 gün oldu pil hala full gösteriyo.şaştım kaldım..

sahinozer dostumuzun resim kaliteli olmuş.kocatepe camiisimi orası..
  • quote:

Orjinalden alıntı: jakkal18

kanovat git makinayı iade et.değiştirme.iade et ve git bir kodak veya bütçen uygunsa canon al her makinada arıza olabilir.samsung maalesef aşırı oranda ölü piksel, odaklanamama ve mekanik arıza vermekte.biz 6 adet aldık ve bayileremize hediye ettik.birtanesini kendime aldım.bakalım kör topal kullanıyoruz.makinanın ttl otomatik odaklama sistem yazılımında değişiklik yapılması gerektiği kanaatindeyim.fremware yazılımla olay kurtarılabilir.ve pil sorunu için varta 2700 kullanın.3 gün oldu pil hala full gösteriyo.şaştım kaldım..

sahinozer dostumuzun resim kaliteli olmuş.kocatepe camiisimi orası..

resimle ilgili görüşlerin için teşekkürler jakkal, evet ankara kocatepe camisi resim daha kaliteli ama küçültünce bozuluyor kalite biliyorsun,
    daha öncede belirtmiştim bazen makine odaklanmıyor servisini arayacağım yeni firmware çıkmışsa yükleteceğim cihaza bakalım bir değişiklik olacakmı

• boşuna arama istersen kontörüne yazık.samsung distribitörü hiçbirzaman soruna çözüm üreteceği kaatinde değilim.bir arkadaşımın mak. arızalandı ve 1,5 ay oldu hala ses yok.tırı vırı.forumları araştırın,kaçtane servise giden mal adam akıllı sonuca ulaşmış.maalesefki bu tip basit cihazlar için extra yazılım veya yama hazırlayacakları kanaatindede değilim.kendi sitelerine bakın kaç makinanın yazılım güncellemesi var.ben 4,5 tane gördüm.
    ahhh canonum ahhh.nerdesin
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.