Şimdi Ara

Samsung S85 klubü (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
8.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Samsung S85 klubü
  • Ya Bnm kafam karıştı :S Bu S85 te Görüntü sabitleme war mı yok mu?
    Arasında cok fark var ama ben Canon a570 IS ile Samsung S85 arasında Kaldım. Letsgodigital de karsılastırması falan var. Ama bi nokta dan sonra iş Marka ya kalıyor. Samsung tan Çekiniyorum Canon ise su götürmez. Aslında bnm Canon a520 vardı cok da memnundum ama bizim cocuk yere düşürdü :( Mercek kısmı bozuldu Erkayalar Garanti den ( nasıl garantiyse ) 150 ytl istediler bende yaptırmadım . Birinin fiyatı iyi diğerinin özellikleri. Bir de nedense bu makineleri tek satmıyolar hep yanında hediye mediye var.fiyat yukseliyo hediyeler bende var zaten tripod falan. S85 in Odaklanamama ve pil sorunu cok canımı sıktı. Ne yapmalıyım? lutfen Acil YardıM!
  • quote:

Orjinalden alıntı: quicxilver

Ya Bnm kafam karıştı :S Bu S85 te Görüntü sabitleme war mı yok mu?
    Arasında cok fark var ama ben Canon a570 IS ile Samsung S85 arasında Kaldım. Letsgodigital de karsılastırması falan var. Ama bi nokta dan sonra iş Marka ya kalıyor. Samsung tan Çekiniyorum Canon ise su götürmez. Aslında bnm Canon a520 vardı cok da memnundum ama bizim cocuk yere düşürdü :( Mercek kısmı bozuldu Erkayalar Garanti den ( nasıl garantiyse ) 150 ytl istediler bende yaptırmadım . Birinin fiyatı iyi diğerinin özellikleri. Bir de nedense bu makineleri tek satmıyolar hep yanında hediye mediye var.fiyat yukseliyo hediyeler bende var zaten tripod falan. S85 in Odaklanamama ve pil sorunu cok canımı sıktı. Ne yapmalıyım? lutfen Acil YardıM!

nemi yapacaksın;
    bütçen kısıtlı ise gideceksin gözünü kapayıp bir s85 alacaksın.haa ben birazdaha katar marka takılırım diyosan canon alacaksın.s85 görüntü sabitleme mevcut.sarsıntı önleyici vs.. hepsi var.makinanın 2 can sıkıcı yanı var.
    biri odaklanma mesafesini hesaplayamama (şahsi fikrim),diğeri pil sorunu.pil sorunu basit.varta 2700 lük işini fazlasıyla görüyor.

• Üstad sen diyodun ya Samsung'un ihtisas alanı belli değil ama Canon nikon bu alanda uzman diye. Samsungtan gercekten cekiniyorum hem odaklanma konusunda hem de marka konusunda yoksa fiyatına gore kacırılcak alet değil. Nikonun Kompaktları hakkında ne dusunuyorsunuz? Mesela L15 le kıyaslarsak?
    a570 / S85
    Geniş açı zoom (mm) 35mm / 38mm
    Tele zoom (mm) 140mm / 190mm
    Odak uzaklığı: 45 cm / 80 cm

bu değerlerin büyük olması mı iyi kucuk olması mı? ( Cahilliğin gözü kör olsun )
    Menuel Odaklanma ve Diyafram Önceliği gibi özellikler ne kadar önemli ?

Ayrıntılı karşılaştırma:
    http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare/1524-1619-1674-1452.html

Diyelim ki a570 IS alcam. Hediyesiz En ucuz Nerden alabilirim ?
    İzmirden alma Şansım var. ( İzmirliler Yardim Pls ) Son Olarak Dijital Kameralara 1 Temmuzdan itibaren ÖTV geliyomus. Nolur Fiyatlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quicxilver -- 27 Haziran 2008; 16:28:53 >

• Odak noktası ile objektifin son arka cam elemanının optik merkezi arasındaki uzaklığa Odak Uzaklığı adı verilir. Odak uzaklığı ile görüş açısı arasında ters orantı vardır. Odak uzaklığı arttıkça görüş açısı küçülür, odak uzaklığı azaldıkça ise görüş açısı büyür. Objektiflerin sınıflandırılmasındaki önemli ayrım , kullanıldıkları kamera ile ilişkilidir. Objektiflerin sınıflandırılmasında odak uzaklığı ve görüş açısı genel bir tanımlama olsa da objektiflerin odak uzaklıkları kullanılan film formatına göre farklı değerler içerir
    manuel odaklanmada istediğmiz netliğe kadar görüntüyü yakalayabiliriz.makinalarda genelde oto.odaklanma mevcuttur ve yazılmsal ve ışık hesaplamalarla çalışarak odaklanmayı yapar.
    diyafram kontrolüne hakim olunan bir makinada istediğimiz hızda perdenin açılıp kapanmasını oynayabiliriz.hareketli görüntülerin net yakalanmasında diyafram kontrolü şarttır.
    nerden alacağım diyo sormuşsun;yurtdışına çıkan biri varsa getirttir.yoksada 15,20 ytl farkı arama en yakın yerden 3 firma araştırması yaparak al derim.
    evet maalesfki ötv zıkkımı insanların zevklerinede göz dikmeye başladı.bu oranların hemen yansıma imkanı yok.yasalaşması lazım.ama uyanık ve cefadan hızla uzaklaşan türk milleti bundada bir bahaneyle fiyatları tavan yapa bilir.pirinç misali.yine tekrar ediyorum samsung f/p açısından en karlı ve en cazip ürün.

misal; canon a 400 ytl verirken ,aynı işi yapan samsungu 200 ytl ye boynu bükük bırakmak olmaz derim

• Usta walla ne diim? Senin Samsung S85 hakkındaki olumsuz yorumlarından, volkswagen benzetmenden sonra Siparişi iptal ettim Canonla ilgilenmeye basladım. Simdi de Samsungu al diyosun. Nolur tek bi cvp ver söz onu yapacam.

Bende 1700 lük kodak piller var 4 tane. Samsungu alsam bi de pil ( gp varta vs. ) almam gerekecek yine bulacak 250 ytlyi. Ama a570 de bnm piller işimi görür sanıyorum 2 akşamda bir takarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quicxilver -- 27 Haziran 2008; 21:19:15 >
  • --

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minnik -- 29 Haziran 2008; 14:13:39 >
  • Arkadaşlar biliyorsunuz ötv için bugün son gün.Benim de aklımda fooğraf makinesi almak vardı zam gelmeden bugün internetten almayı düşünüyorum. Genel anlamda cihazı ailem kullanacak ancak bende de fotoğraf çekmeye karşı bir ilgi başladı acaba s85 bu iki ihtiyacı da karşılayabilir mi? Araştırdığım kadarıyla enstantane - diyafram aralığını manuel ayarlayamıyormuşuz. Ben istediğimde 1/200 perde hızıyla fotoğraf çekemeyecek miyim yani? Makine buna kendi mi karar verecek? Manuel ayarlama imkanımız yok mu? Alette hangi çekim modları mevcut? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar Samsung'larda kullanılan lenslerin farklarını bana açıklayabilecek birisi var mı? NV Lens nasıldır..?
    Şuraya bir konu açmıştım ama pek ilgi görmedi..

http://forum.donanimhaber.com/m_24387615/tm.htm

Yardımcı olursanız sevinirim..
  • Ben makinayı alalı 2 gün oldu. F/P değerlerine bakarak aldım. Bir sitede incelemesinde 10 üzerinden 8 verilmiş. Resim kalitesi 10 üzerinden 8 iyidr dedim aldım. Şimdilik memnunum. Manuel olrak ayarlar nasıl yapılır hangi ayar ne işe yarıyor bilmiyorum. HDR çalışması nasıl yapılıyor bu makinede onu merak ediyorum. Burada bir arkadaş yapmış. Açıklayabilirse sevinirim. Ben bir kaç makro çektim ve gayet net çıktılar. makinenin macro modunu beğendim. Normal resimlerde gayet iii. pil konusuna gelince duracell 2650 var 4tane. 200 den fazla resimçektim ama çoğu gündüzdü. Yarısı flaşlıdr. pil göstergesi 2 ye düştü. Flasş kullanmadan akvaryumumu resimlemek istiyorum ama devamlı ışık az uyarısı alıyorum ve makina odaklanamıyor çoğu kez flu resimler çekiyorum. Flaş kullanınca camdan yada sudan yansıyor :) HDR önemli nasıl yapılır bir açıklarsanız sevinirim.
  • Bende daha çiçeği burnunda bir s85 kullanıcısıyım (: Ancak hayatımda ilk defa bir dijital fotoğraf makinesi kullanıyorum. Benim gibi acemiler olduğunu düşünerek s85'de en güzel fotoğraflar nasıl çekilir biraz ipucu veremez misiniz?
    Mesela Işığın çok yoğun olduğu ortamlarda, ışıgın yetersiz olduğu prtamlarda, karanlık ortamlarda vs gibi.. makinemizi nasıl ayarlamalıyız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ArtsN

Ben makinayı alalı 2 gün oldu. F/P değerlerine bakarak aldım. Bir sitede incelemesinde 10 üzerinden 8 verilmiş. Resim kalitesi 10 üzerinden 8 iyidr dedim aldım. Şimdilik memnunum. Manuel olrak ayarlar nasıl yapılır hangi ayar ne işe yarıyor bilmiyorum. HDR çalışması nasıl yapılıyor bu makinede onu merak ediyorum. Burada bir arkadaş yapmış. Açıklayabilirse sevinirim. Ben bir kaç makro çektim ve gayet net çıktılar. makinenin macro modunu beğendim. Normal resimlerde gayet iii. pil konusuna gelince duracell 2650 var 4tane. 200 den fazla resimçektim ama çoğu gündüzdü. Yarısı flaşlıdr. pil göstergesi 2 ye düştü. Flasş kullanmadan akvaryumumu resimlemek istiyorum ama devamlı ışık az uyarısı alıyorum ve makina odaklanamıyor çoğu kez flu resimler çekiyorum. Flaş kullanınca camdan yada sudan yansıyor :) HDR önemli nasıl yapılır bir açıklarsanız sevinirim.

Dostum,manuel ayarlar M konumunda diyafram ve çekim hızı ayarlarını değiştirerek yapılır. Ayrıca Prog. Modundada pek çok ayarı manuel olarak yapabilirsin
    Hdr fotograf yapmak için PROG modunda Fn tuşuna bas film ilerlemeyi AEB moduna getir, bu modda makinayı oynatmadan sabitleyerek fotograf çek, ard arda farklı çekim hızlarında ve pozlama değerlerinde üç tane fotograf çekecektir cihaz, daha sonra çektiğin bu üç fotografı Photomatix veya photoshopta hdr'ye dönüştürebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinozer -- 4 Temmuz 2008; 11:04:19 >

• arkadaşlar bu arada pazartesi günü 2 aylığına internetin olmadığı yerlere gideceğim haberiniz olsun
  • quote:

Usta walla ne diim? Senin Samsung S85 hakkındaki olumsuz yorumlarından, volkswagen benzetmenden sonra Siparişi iptal ettim Canonla ilgilenmeye basladım. Simdi de Samsungu al diyosun. Nolur tek bi cvp ver söz onu yapacam.

Bende 1700 lük kodak piller var 4 tane. Samsungu alsam bi de pil ( gp varta vs. ) almam gerekecek yine bulacak 250 ytlyi. Ama a570 de bnm piller işimi görür sanıyorum 2 akşamda bir takarım.

BEN YAZIMDA DİKKAT EDERSEN FİYAT PERFORMANS AÇISINDAN S85 İ KARLI BULDUĞUMU BELİRTTİM.NETİCE İTİBARİYLE BÜTÇEN EL VERİYO İSE CANON TAVSİYEMDİR.HAAA PARAM YOK S85 E YETECEK KADAR DERSEN VE PİL KONUSUNU İLE YAZILANLARI KAFANA TAKMAYACAKSAN S85 DÜŞÜNMEDEN AL.NETİCEDE BİZDE KULLANIYORUZ.MEMNUNİYESİZLİKLERİMİ YAZILARIMDA BELİRTTİM.YİNE BELİRTEYİM BÜTÇEN İYİYSE CANON AL DERİM..
    PİL KONUSUNU İSE ŞÖYLE HALLET DERİM.NE ALIRSAN AL AMA KULLANDIĞIN PİL ORJİN VARTA OLURSA SORUN YAŞAMASSIN.PİLLER GERÇEKTEN ÇOK PERFORMANSLI.

• buda bizim bilader..3 gün önce memleketteydim.fotoğraf sahne modunda ters aydınlatma ayarında çekildi.

Samsung S85 klubü

====================================================

çankırının eski evleri..
     Samsung S85 klubü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jakkal18 -- 8 Temmuz 2008; 17:30:38 >

• hayaletturk , resimleri gelecekten mi yolladın ? :D . 2010
  • quote:

Üstad sen diyodun ya Samsung'un ihtisas alanı belli değil ama Canon nikon bu alanda uzman diye. Samsungtan gercekten cekiniyorum hem odaklanma konusunda hem de marka konusunda yoksa fiyatına gore kacırılcak alet değil. Nikonun Kompaktları hakkında ne dusunuyorsunuz? Mesela L15 le kıyaslarsak?
    a570 / S85
    Geniş açı zoom (mm) 35mm / 38mm
    Tele zoom (mm) 140mm / 190mm
    Odak uzaklığı: 45 cm / 80 cm

bu değerlerin büyük olması mı iyi kucuk olması mı? ( Cahilliğin gözü kör olsun )
    Menuel Odaklanma ve Diyafram Önceliği gibi özellikler ne kadar önemli ?

Ayrıntılı karşılaştırma:
    http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare/1524-1619-1674-1452.html

Diyelim ki a570 IS alcam. Hediyesiz En ucuz Nerden alabilirim ?
    İzmirden alma Şansım var. ( İzmirliler Yardim Pls ) Son Olarak Dijital Kameralara 1 Temmuzdan itibaren ÖTV geliyomus. Nolur Fiyatlar ?

dostum 1 ay önce alsancak sevinç pastanesi yolu teknosa karşısında adını unuttuğum (zannedersem mehmetler fotoğrafçılık tı.) fotoğrafçıdan sx100 IS aldım... erkayalar garantili.... her türlü canon cihazı orada bulabilirsin aynı cihaz kemeraltı çarşısı girişi yapı kredi sokağındaki fotoğrafçıda 80 ytl daha pahalıydı...
    fotoğrafçı bazında durum bu...

• quote:

Orjinalden alıntı: sahinozer

quote:

Ben makinayı alalı 2 gün oldu. F/P değerlerine bakarak aldım. Bir sitede incelemesinde 10 üzerinden 8 verilmiş. Resim kalitesi 10 üzerinden 8 iyidr dedim aldım. Şimdilik memnunum. Manuel olrak ayarlar nasıl yapılır hangi ayar ne işe yarıyor bilmiyorum. HDR çalışması nasıl yapılıyor bu makinede onu merak ediyorum. Burada bir arkadaş yapmış. Açıklayabilirse sevinirim. Ben bir kaç makro çektim ve gayet net çıktılar. makinenin macro modunu beğendim. Normal resimlerde gayet iii. pil konusuna gelince duracell 2650 var 4tane. 200 den fazla resimçektim ama çoğu gündüzdü. Yarısı flaşlıdr. pil göstergesi 2 ye düştü. Flasş kullanmadan akvaryumumu resimlemek istiyorum ama devamlı ışık az uyarısı alıyorum ve makina odaklanamıyor çoğu kez flu resimler çekiyorum. Flaş kullanınca camdan yada sudan yansıyor :) HDR önemli nasıl yapılır bir açıklarsanız sevinirim.

Dostum,manuel ayarlar M konumunda diyafram ve çekim hızı ayarlarını değiştirerek yapılır. Ayrıca Prog. Modundada pek çok ayarı manuel olarak yapabilirsin
    Hdr fotograf yapmak için PROG modunda Fn tuşuna bas film ilerlemeyi AEB moduna getir, bu modda makinayı oynatmadan sabitleyerek fotograf çek, ard arda farklı çekim hızlarında ve pozlama değerlerinde üç tane fotograf çekecektir cihaz, daha sonra çektiğin bu üç fotografı Photomatix veya photoshopta hdr'ye dönüştürebilirsin

Saol yardımın için bende araştırıp karıştırıp yaptım bişiler. Prog modunda söylediklerini pek anlamadım yaptım ama aeb modundaki çekimi anlşamadım fotoğrafı çekerken gene programdamı kalıcak cihaz ? Monuel olarak pozlama değerlerini 1s 0 -1s olarak çekip photomatixte birleştiriyorum. HDR olayını hafiften anladım. Mekinenin perdormansını beğendim ben. Pil konusunda duracell 2650 lilk piller ile rahatça kullanılıyor.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sahinozer

quote:

Saol yardımın için bende araştırıp karıştırıp yaptım bişiler. Prog modunda söylediklerini pek anlamadım yaptım ama aeb modundaki çekimi anlşamadım fotoğrafı çekerken gene programdamı kalıcak cihaz ? Monuel olarak pozlama değerlerini 1s 0 -1s olarak çekip photomatixte birleştiriyorum. HDR olayını hafiften anladım. Mekinenin perdormansını beğendim ben. Pil konusunda duracell 2650 lilk piller ile rahatça kullanılıyor.

Prog Modunda, M modundan farklı olarak pozlandırma değerini elle ayarlayabilirsin
    M modunda ise Prog modunda olmayan çekim hızı ve diyafram açıklı değerlerini ayarlayabilirsin
    evet AEB modunda çekim yaparken makine PROG konumunda olacak

• kompakt makine olarak internette araştırıken -ikidebir- karşıma çıkan s85 i alma gafletinde bulundum. açtıktan yarım saat sonra flaş-board yandı ve garantiye yolladım. bir ay gezdikten sonra geldi, şimdide kapanmıyor. kendi kendine kapanmasını bekliyoruz 1 dakika boyunca, sonrasında pilleri sök-tak yapıyoruz ki bi dahakine bastığımızda açılsın. bu arada piller biterse objektifi açık öylece kalıyor.
    ha bunlar kaliteyi etkilermi, hayır etkilemez çünkü olabileceği kadar kaliteli . iade etmek yerine vitrine koydumki bir daha samsung almamam için akıl parası olsun. zaten iade şartlarını yerine getirmek için kutuyu ve hediye flaş-belleği açmadan kullanıp (her nasılsa) iade etmek gerek. sıkıntıdan başka birşey vermedi , kesinlikle S85 ALMAYIN,
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.