Merhabalar. Dünden beridir samsung scx-4100 yazıcıyı kurmaya çalışıyorum ama bir türlü kuramadım. Samsung printer Installeri yükledim böyle bir hata veriyor daha ileriye gidemiyorum. Sonrasında yazıcılar kısmından tanıtmak istedim bu seferde sürücü kullanılamıyor hatası alıyorum. Bir türlü kuramadım yardımcı olursanız sevinirim. |
Samsung SCX-4100 Yazıcı Kurulumunda Yazıcı Sürücü Kullanılamıyor Hatası
Samsung SCX-4100 yazıcınızı kurmaya çalışırken "Yazıcı Sürücü Kullanılamıyor" hatasıyla karşılaşıyorsanız, sorunu gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Sürücüyü Güncelleyin: En son sürücünün Samsung web sitesinden indirildiğinden emin olun ve yükleyin.
- Yazıcı Bağlantısını Kontrol Edin: Yazıcıyı bilgisayarınıza doğru şekilde bağladığınızdan emin olun. USB kablosunun hasarlı olmadığını veya gevşek olmadığını kontrol edin.
- Yazıcıyı Yeniden Başlatın: Yazıcıyı kapatın ve tekrar açın. Bilgisayarınızı da yeniden başlatın.
- Aygıt Yöneticisini Kontrol Edin: Bilgisayarınızın Aygıt Yöneticisine gidin ve "Yazıcılar" bölümünü genişletin. Samsung SCX-4100 yazıcısının listelendiğinden ve "Etkin" durumunda olduğundan emin olun.
- Yazıcınızı Kaldırın ve Yeniden Ekleyin: Yazıcınızı Aygıt Yöneticisinden kaldırın ve ardından yazıcıyı bilgisayarınıza yeniden bağlayın. Windows, otomatik olarak doğru sürücüyü yükleyecektir.
- Farklı Bir USB Bağlantı Noktası Kullanın: Yazıcıyı farklı bir USB bağlantı noktasına bağlamayı deneyin.
- Güvenlik Yazılımınızı Geçici Olarak Devre Dışı Bırakın: Güvenlik yazılımınız, sürücü kurulumunu engelleyebilir. Yazıcıyı kurarken güvenlik yazılımını geçici olarak devre dışı bırakın.
Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra hala sorun yaşıyorsanız, Samsung teknik desteğiyle iletişime geçmen gerekebilir.