Merhabalar. Dünden beridir samsung scx-4100 yazıcıyı kurmaya çalışıyorum ama bir türlü kuramadım. Samsung printer Installeri yükledim böyle bir hata veriyor daha ileriye gidemiyorum. ![]() Sonrasında yazıcılar kısmından tanıtmak istedim bu seferde sürücü kullanılamıyor hatası alıyorum. Bir türlü kuramadım yardımcı olursanız sevinirim. ![]() |
Samsung SCX-4100 Yazıcı Kurulumunda Yazıcı Sürücü Kullanılamıyor Hatası
Samsung SCX-4100 yazıcınızı kurmaya çalışırken "Yazıcı Sürücü Kullanılamıyor" hatasıyla karşılaşıyorsanız, sorunu gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Sürücüyü Güncelleyin: En son sürücünün Samsung web sitesinden indirildiğinden emin olun ve yükleyin.
- Yazıcı Bağlantısını Kontrol Edin: Yazıcıyı bilgisayarınıza doğru şekilde bağladığınızdan emin olun. USB kablosunun hasarlı olmadığını veya gevşek olmadığını kontrol edin.
- Yazıcıyı Yeniden Başlatın: Yazıcıyı kapatın ve tekrar açın. Bilgisayarınızı da yeniden başlatın.
- Aygıt Yöneticisini Kontrol Edin: Bilgisayarınızın Aygıt Yöneticisine gidin ve "Yazıcılar" bölümünü genişletin. Samsung SCX-4100 yazıcısının listelendiğinden ve "Etkin" durumunda olduğundan emin olun.
- Yazıcınızı Kaldırın ve Yeniden Ekleyin: Yazıcınızı Aygıt Yöneticisinden kaldırın ve ardından yazıcıyı bilgisayarınıza yeniden bağlayın. Windows, otomatik olarak doğru sürücüyü yükleyecektir.
- Farklı Bir USB Bağlantı Noktası Kullanın: Yazıcıyı farklı bir USB bağlantı noktasına bağlamayı deneyin.
- Güvenlik Yazılımınızı Geçici Olarak Devre Dışı Bırakın: Güvenlik yazılımınız, sürücü kurulumunu engelleyebilir. Yazıcıyı kurarken güvenlik yazılımını geçici olarak devre dışı bırakın.
Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra hala sorun yaşıyorsanız, Samsung teknik desteğiyle iletişime geçmen gerekebilir.