Şimdi Ara

Samsung Smart Feezer Kullanıcı Tecrübeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
9.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uzun uzun düşündükten sonra Samsung smart freezer serisinden birini almaya karar verdim. Yıllardır statik buzdolabı kullanıyordum, biraz da meraktan No Frost'a geçeyim dedim, fakat Bosch siemens grubunun no frostlarındaki şikayetler beni biraz korkuttu. Örneğin Bosch no frost kullanan arkadaşlarımın bazıları buz kırma sesini teyid ettiler. Dolap yatak odanıza uzakta ise sesler pek rahatsız etmiyormuş :) Bir de öyle her zaman yapmıyormuş, haftada 2-3 kere yüksek buz kırma sesi duyulabiliyormuş..

Bir de benim derin dondurucu alışkanlığım yoktur pek, derin dondurucuyu kapatırım veya buzdolabı olarak kullanırım diye düşündüm.

Benim aldığım model: Samsung RT55KSRSW

Aslında RT60KSRSW modelini düşünüyorudum fakat bu modeli darty'de iyi bir fiyata bulunca kaçırmak istemedim. (1190 TL)

Bildiğim kadarıyla şu dört modelin teknolojisi aynı:
    RT55KSRSW, RT55KSRSL, RT60KSRSW, RT60KSRSW. RT60***'lar 480 litre, RT55'ler ise 430 litre.

Dolap Darty tarafından dün teslim edildi, akşam Samsung servisinden arkadaşlar kurulum için geldiler.

İlk izlenimlerim şunlar:

- Öncelikle servisten gelen arkadaşlar dolabı ilk defa görmüş gibiydiler, bayiler her ne kadar bu modelleri peynir ekmek gibi sattıklarını iddia etseler bile gelen arkadaşların dolabı ilk kez görmüş olmaları biraz ilginç
    - Kapı yönünü değiştirmem gerektiğini düşündüm, fakat servisten gelen arkadaşlar bu buzdolabının kapı yönünün değişebilmesi için kutunun içinden ortadaki menteşenin sol taraf için olanının çıkması gerektiğini iddia ettiler, araştırıp böyle bir parça varsa siparişini verip getirteceklerini, sonra kapı yönünü değiştirebileceklerini söylediler. Açıkçası bu da beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Şimdilik sözde parça için kendilerinden haber bekliyorum.
    - Dolabın gürültü seviyesi 44 DB olarak geçiyor. Bu değer kağıt üzerinde biraz gürültülü gelebilir. Kompresör çalıştığı sıralarda biraz ses duyuluyor fakat eski dolabımdan çok fazla değil. Çoğu zamanda kompresör aktif olarak çalışmadığı için dolabın sesi dışarıdan çok duyulmuyor. Yani ses seviyesi olarak tatminkar. (Not: RT55KZRSW, RT55KZRSL ve RT60KZRSW, RT60KZRSL modelleri 42 DB olarak geçtiği için daha az gürültülü olabilir)
    - Yapım kalitesi fena değil, verilen paraya göre alınan kalite normal gibi geldi bana.
    - Soğutma performansı güzel, her raf için ayrı üfleme delikleri var.
    - Bir ayrıntı: kullanma kılavuzunda yazmıyor olsa bile, bu cihazda kapı alarmı mevcut. Kapı açık kaldığında bir süre sonra 10 saniye boyunca bir alarm duyuluyor, ama bu ses çok yüksek değil. Mutfakta değilseniz duyamayabilirsiniz.

Kapı yönü bilmecesi dışında beni üzen ikinci şey ise derin dondurucuyu kapattığımca Chiller bölmesi (bu dolaplarda Fresh Room olarak geçiyor) içindeki sıcaklığın dolabın diğer bölgeleri ile aynı seyretmesi.

Şöyle ki: Derin dondurucuyu önce tamamen kapalı konuma getirdim. bir süre böyle kaldı, dolabın soğutucu kısmında bir çok farklı bölgeden termometre ile ölçümler yaptım. Ölçümler genelde +3/+4 arasındaydı. Fakat chiller bölmesinin sıcaklığı da aynı şekilde +4'den aşağı düşmedi bir türlü.

Daha sonra derin dondurucuyu buzdolabı moduna aldım, termometre halen chiller bölmesi içinde duruyor. Bir iki saat de böyle kaldı ama sonuç aynı. Sonra oradaki sıcaklık düşüşünün derin dondurucu ile bağlantılı olabileceğini tahmin ettim ve derin dondurucuyu açtım. Açtıktan 10 dakika sonra chiller bölmesindeki sıcaklık 1-2 derecelere kadar indi..

Buradan çıkardığım sonuç: Smart freezer dolaplarda derin dondurucuyu kapattığınızda veya soğutucu olarak kullandığınızda, cihaz chiller bölmesi için gerekli olan soğuk havayı sağlayamadığı için bu bölme işlevini yitiriyor. Hatta bu durumda dolabın en alt kısmı +3 derece iken chiller bölümünün sıcaklığını +4 olarak görüyorum. Ölçümleri iki üç defa tekrarladım ve yanlış olduğunu düşünmüyorum.

Bu davranışı Samsung'un kullanma kılavuzuna yazmasını beklerdim. Yani "üst kısmı derin dondurucu olarak kullanmayacaksanız chiller bölümünüz olması gerektiği gibi çalışmaz" yazsalardı da ben de ona göre bu modeli alıp almama kararını verseydim daha iyi olurdu.

Bir üçüncüsü de şu: dolabın en altındaki sebzeliklerden kapak tarafındakini açabilmeniz için kapağın iyice geriye açılması gerekiyor, yani kapağın hemen yanında bir duvar, pencere vs. varsa, kapak tarafındaki sebzelik kullanılamıyor. Bosch'larda böyle bir problem yok. Ama bunu kullanma kılavuzundaki kurulum açılarında zaten belirmişler, o yönden beklenmedik birşey yok yani...

Umarım yazdıklarım bu seriyi almayı düşünen arkadaşlar için faydalı olur. Sormak istediğiniz başka birşey olursa cevaplamaya çalışırım.

Bir gün sonra gelen Edit:

Bu bir dizi ölçüm daha yaptım, derin dondurucuyu buzdolabı olarak kullandığımızda chiller bölmesinin sıcaklığının +4'ten aşağı inmediğini söylemiştim. Bir de derin dondurucunun sıcaklığını ölçtüm ve +2 derece gözlemledim. Ölçümü bir kaç defa tekrarladım. Yani derin dondurucuyu buzdolabı olarak kullandığımızda yukarısının sıcaklığı chiller bölmesi olarak kullanılabilir gibi duruyor...

Özetle: Derin dondurucuyu buzdolabına çevirdiğimde derin dondurucu sıfır derece bölmesi gibi davranıyor.

İlginç, anlam vermek zor ama böyle...

Bu arada bütün bu ölçümleri yaparken soğutucunun sıcaklığını +4 derece olarak ayarladığımı söylemeyi unuttum.

Bir gün sonra gelen Edit:
    Samsung servisi biraz once kurulum esnasinda ek parca gerekiyor diye yapmadigi kapi yonu degistirme isini yapti.

Islem biraz karisik, ek parca gerekmiyor fakat yaklasik bir saat surdu. Tek basina yapmasi zor!

Samsungun kapi yonu degistirme konusunda diger markalara gore daha problemli oldugunu belirttiler. Neyse Sonuc olarak kapi yonu degisti ve artik dolabin her yerini kullanabiliyorum.

• Tamda aradığım cevapları buldum, konu için teşekkürler...
    Rt60 serisi almayı ben de düşünüyorum.
    Darty'ye uğramadan almayacağım o zaman...
  • samsung rt60ksrsw 1272tl'ye aldım. 430 kwh/yıllık. standart genişlik 70cm. a+olan serisi yaklaşık 370 kwh/yıllık. arada 60kw fark var. a+ satış fiyatını tam bilmiyorum ama elektrik tüketimini kwh birim fiyatı kdv dahil yaklaşık 0.2 tl diye hesapladığımda-yanlışlık yoksa- a ile a+ arasında elektrik tüketim maliyeti farkı anlamlı ölçüde değil.
  • Samsung Smart Freezer özellikli buzdolaplarında derin dondurucunun kapanabilmesi veya derecenin düşürülebilmesi büyük bir avantaj. Hem enerji tasarrufu sağlanır hem de Türk ev hanımlarının kabusu haline gelen stoklama tamamen bir zevk haline gelir. Kışın arayıpta bulamadığımız, bulduğumuzda fiyatlarının abartılı olduğu yiyecekleri yaz döneminde derin dondurucuda saklayıp, kullanma vakti geldiğinde buz çözme derdine büyük bir çözüm. Derin dondurucuyu soğutucuya çevirin ve kurtulun :) 100 Kg 'ya kadar dayanıklı temperli cam raflar ve üstten led aydınlatma sayesinde inanılmaz bir şıklığa sahip oluyorsunuz.

• Merhaba,

Biz de RT60KZRSL modelini almayı düşünüyoruz. Dolap bölmelerinin yerlerini değiştirebiliyor muyuz?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zpawnz

Samsung Smart Freezer özellikli buzdolaplarında derin dondurucunun kapanabilmesi veya derecenin düşürülebilmesi büyük bir avantaj. Hem enerji tasarrufu sağlanır hem de Türk ev hanımlarının kabusu haline gelen stoklama tamamen bir zevk haline gelir. Kışın arayıpta bulamadığımız, bulduğumuzda fiyatlarının abartılı olduğu yiyecekleri yaz döneminde derin dondurucuda saklayıp, kullanma vakti geldiğinde buz çözme derdine büyük bir çözüm. Derin dondurucuyu soğutucuya çevirin ve kurtulun :) 100 Kg 'ya kadar dayanıklı temperli cam raflar ve üstten led aydınlatma sayesinde inanılmaz bir şıklığa sahip oluyorsunuz.

iyi reklam :) tebrikler.

• darty deki bu smart seri buzdolapları KORE malı mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekmelayanoglu

Merhaba,

Biz de RT60KZRSL modelini almayı düşünüyoruz. Dolap bölmelerinin yerlerini değiştirebiliyor muyuz?

Teşekkürler.

Merhaba,

Size rahat bir kullanım için buzdolabı içerisindeki tüm raflar yer değiştirebiliyor, Fresh Room haricindeki soğutucu kısmın rafları dilediğiniz ölçüde ayarlanabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aga10

darty deki bu smart seri buzdolapları KORE malı mı?

Merhaba,

Samsung Kayra serisi tabir edilen son parti ürünleri Çin menşeilidir. Fakat üretim Güney Kore 'de yapılır. Sadece parçaların birleştirilmesi sanayiinin hızından ve maliyetin düşük olmasından dolayı Çin 'de gerçekleşir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zpawnz -- 27 Aralık 2011; 18:18:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

quote:

Orijinalden alıntı: Zpawnz

Samsung Smart Freezer özellikli buzdolaplarında derin dondurucunun kapanabilmesi veya derecenin düşürülebilmesi büyük bir avantaj. Hem enerji tasarrufu sağlanır hem de Türk ev hanımlarının kabusu haline gelen stoklama tamamen bir zevk haline gelir. Kışın arayıpta bulamadığımız, bulduğumuzda fiyatlarının abartılı olduğu yiyecekleri yaz döneminde derin dondurucuda saklayıp, kullanma vakti geldiğinde buz çözme derdine büyük bir çözüm. Derin dondurucuyu soğutucuya çevirin ve kurtulun :) 100 Kg 'ya kadar dayanıklı temperli cam raflar ve üstten led aydınlatma sayesinde inanılmaz bir şıklığa sahip oluyorsunuz.

iyi reklam :) tebrikler.

Teşekkürler, ürünlerimiz hakkında geniş bilgiye sahip uzmanlarımızla müşterilerimizin en hızlı ve güvenilir alışverişi yapabilmesi için kalite standartlarımızı yüksek tutmaya çalışıyoruz, siz değerli müşterilerimizin saygısını kazanmak çok önemli. Yorumunuz için tekrar teşekkür ederiz.

• 24 aralık da 1570 tl ye 12 ay vadeli rt60kzrsw modeli aldım ,1 haftadır kullanıyorum çok memnunum,derin dondurucu ve soğutucu içersinde led aydınlatma çok şık olmuş,ayrıca derin dondurucum olduğu için buzluk kısmını soğutucu olarak kullanıyorum multi flov özelliği sayesinde her taraf eşit soğutuluyor,A plus elektrik sarfiyatı ile bütçemize ne kadar katkısı olur görücez,
  • quote:

Orijinalden alıntı: aga10

darty deki bu smart seri buzdolapları KORE malı mı?

Çin.
  • çinde monte edilmesi sorun teşkil eder mi?? bulaşık ve çamaşır makinesini simensten aldım ancak dolapta kararsız kaldım. samsung rt60kzrsw düşünüyoruz. ne dersiniz
  • iphone 4s lerde çinde birleştiriliyor artık ucuz maliyetten ötürü bütün firmalar oraya yöneliyor.. ben bir fark olacagını düşünmüyorum bizde bugun cevahir samsung magazasından RT55KZRSW modelini aldık samsung lcd kullanıyorum cok memnunum ve buzdolabınıda samsung tercih ettim ancak samsungun bu üst kapakları neden yüksek anlamadım :s
  • Bende rt 60 kz modelini düşünüyorum çin üretimi ama bende pek fark olacagını duşunmuyorum tıpkı iphone örenğinde olduğu gibi ;)
  • 4 ay olmuş hala almadım :) Ama kararlıyım bu modelde 70 cm olarak bu modele alternatif var mı ki zaten ?
  • Benim dışımda yorum yazan yok :)

Dün az daha LG alıyorduk ama nişanlım kız arkadaşım son bir kez daha bakım beğenmedi 632GSTW modelini o yüzden yine Samsung'a ilk göz ağrımıza döndük şuan tekno marketlerde 1799 civarı ama ben daha uyguna bulabileceğimi düşünüyorum
  • merhaba gözlemleriniz için teşekkür ederim sonuç olarak 1 seneyi aşkın kullanıyorsunuz herhalde memnunmusunuz?
    bizde vestel var no frost değil 7 yıl garantisi bitmek üzere çok sorun yaşadım özellikle süt ürünlerinin ve diğer gıdaların bozulması dolabı kokutması vestel buzdolaplarından soğudum 2. bir sorun yaşamak istemiyorum
    şikayetvar sitesinde samsungun bu modellerinde şikayet var sizin kullanım sonrası görüşleriniz nelerdir yardımcı olurmusunuz teşekkürler
  • Samsung bu serilerini yoğun şikayetler yüzünden piyasadan kaldırdı. Ben yerinizde olsam düşünmezdim.

70cm'den geniş alanınız yoksa benzer bütçeyle LG 632 serisi, Grundig (Arçelik) ya da Bosch Low Frost serisi daha başarılı.
  • merhabalar candogan bey acaba samsungun haNGi serisini travsiye edersiniz bir kaç gün içinde almamız gerekiyor niyetimiz RT60KZRSL modelini almaktı ama siziin uyarınızdan sonra kafam karıştı ne tavsiye edersiniz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.