Şimdi Ara

42' Oled Tv Kullananlar Kulübü, - Pre- Order - / Deneyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
4
Favori
1.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle kulübümüze hoş geldiniz;

"Her boyuta göre konumu açılacak kardeşim?" demeden önce neden 42" size tanıtımını ve diğer ebatlarınların yerine özellikle seçildiğini açıklamak isterim:

1. Bu ebat özellikle çoğumuzun kullandığı (PC) kullanıcı / monitör uzaklığa olarak en iyi kompozisyonlardan birisine mesafe/ebat a sahiptirler; - tabi TV ler monitör olarak kullanımında focus nasıl olmakta bunu da konuşmalıyız, mesela FPS oyunlarında nasıl oluyor?

42" Oled Tv Kullananlar Kulübü, - Pre- Order - / Deneyim

2. Oled kullanımı için en iyi 4k fiyat/performanslarından birisini sergilemektedirler; yani günümüz için 4k da oled deneyimi yaşamak isterseniz; aslında pek bir alternatifleri yok; G8 LS32DG802SUXUF 32" tercih edebilirsiniz (ki kampanya fiyatları haricinde daha yüksekler) aslında bu aralıkta çok bir alternatif şimdilik yok (CES sonrası 27" 4k monitör fiyatları henüz bu tarih itibari ile açıklanmadı).G8 in HZ değeri olarak 2 katından fazla olduğunu söylememize gerek yok fakat kaçımızın gerçekten 4k da 200+ hzlere ulaşacak GPU su var ki?

3. 42" büyük boyutlu monitörler aslında kullanıcıların yol haritasında mı? Philips Evnia 42M2N8900 + Samsung neo g7 ls43cg700nuxuf (Türkiye marketine girdikleri için bu örnekler)

4. Oled Ekran teknolojileri konusu; aslında benim de öğrenmek istediğim QD, Woled, MLA (ve yolda olan teknolojilerin paylaşılması) Örneğin şuanda QD AW3423dwf kullanmaktayım fakat arkadaşımın LG C3 48" görüntü daha güzel gözükmekte? teknolojilerin kendi içerisinde + ve - yönleri

5. Piyasada var olan tek seçenek olan Philips 42" OLED 809 değerlendirilmesi - ki hiç bir yerde yorumu yok, Rtings de değerlendirmesi yok, bu ürün hakkında araştırma / paylaşım yapmak. (LG 42LX3Q kıyaslamalı mıyız fiyatından ötürü bilemiyorum)

6. Özellikle pazardaki lider konumda olan LG 42" C serisinin Türkiye'de olmamasından ötürü acaba güç birliği eder isek getirebilir miyiz çalışması? Pre order için yeterli sayıya ulaşabilir miyiz? Pre order olur ise nasıl bir indirim / hediye alabiliriz vs, eğer o yol kapanırsa benzer bir girişim için samsung s90d için bulunur muyuz?

7. 42" Oled tv arayanları, sabırla dayanan "Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler" ve "LG & SAMSUNG 2023-2024 OLED TV QNED TV QLED TV" konularını daha fazla kendi konularından uzaklaştırmamak ve 42" Oled bilgi arayanların tek bir başlıkta bulabilmesi.

Affınıza sığınarak daha önce 42" oled ile alakalı arama yapan arkadaşları konuya etiketliyorum, gözden kaçırdıklarım / atladıklarım var ise şimdiden özür dilerim.

• @gogosumer @JustStreaming @toxin12 @brokenrock

ve diğer mesaj attığım arkadaşlar istişare için telefon numarası istemiştim sizlerden fakat bir forum üyemiz beni KVKK dan ötürü uyardı o yüzden direk konuyu başlatmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N0M4d -- 7 Kasım 2024; 17:0:55 >
  • @N0M4d hocam öncelikle konu için teşekkürler. Şahsen LG C4 42" Türkiye'ye gelir mi diye bir umut bekliyorum. Hatrı sayılır bir kitleye ulaşırsak LG Türkiye'nin de bu konuda adım atacağına inanıyorum. O yüzden bu konu çok anlamlı umarım kartopu gibi büyürüz :)

Şahsen 42" OLED beklememin sebepleri şunlar:

1. Sizin de belirttiğiniz gibi 42" bu işin sweet spot'ı. Yani ne daha büyük ne daha küçük monitör gibi kullanmak için bana göre uygun değil.
    2. Ekran teknolojilerini kıyasladığımda OLED vs diğerleri olarak değerlendiriyorum.
    3. Kişisel olarak mat ekrana tahammülüm yok. Glossy ekran kesinlikle tercih sebebi benim için. Piyasadaki OLED monitörlerin bazıları mat ekran.
    4. Fiyat konusu, OLED monitörlerin boyutu daha küçük ve Smart özelliklere sahip olmamalarına ve uzaktan kumanda gibi müthiş rahatlık katan bir detaya sahip olmamalarına rağmen, tek artıları bana göre 240hz+ yenileme hızına sahip olmaları iken en güncel 65" OLED TV fiyatlarına satılmaları başlı başına bir tercih olmaktan çıkarıyor benim için.

Bu yüzden umarım bu konu bir şeylerin değişmesine sebep olur. Şahsen hem WEB OS'u sevmem, hem LG uzaktan kumandasını sevmem, hem de QD panel sevmediğimden dolayı da ben LG C4 42" için bekleyişteyim.

Konu hayırlı olsun. Selamlar.

• Şimdi LG 42" c3 veyahut c4 2025 senesindeki gelmesi ile alakalı 5 farklı yol var neresindeyiz anlatayım:

1. LGE (Resmi LG) kısmının distribütörü buraya Can Kara Bey'e (Marketingin en başındaki kişi) 25.10 da durumu özetleyen bir mail attık geri dönüş bekliyoruz.

a- Web sitelerinden direk ödeme yapabileceğimizi

b- Koç Pazarlama (forumda fazlaca aktif olan Burak Bey vasıtası ile) ödeme yapabileceğimizi belirttim.

2. LG Kayseri Satış Müdürü (Mustafa Bey Üntep) durumu belirttim, Kayseri'deki ev hanımı fazlalığı ve mutfakta oturma kültüründen ötürü en fazla küçük boyutlu TV satan mağaza olması sebebi ile İç Anadolu Bölgesine Proje olarak durumu özetleyen mail attı sonuç bekliyoruz.

3. Art Sistem (LG nin ev elektroniği değil öbür kısımlarına bakan bir partneri) buradan Bahar Hanımla görüştüm, kaç kişi olduğumuz belirlenir ise ancak o zaman çalışma yapabileceğini belirtti, herhangi bir garanti vermedi.

4. Gray Market den bir tedarikçi bulmak, aynı PS alır gibi ithalatçı garantili getirtilir ama burada ürün bozulur ise para iadesi olur, tamir vs olacağını düşünmüyorum - ilk 3 yol tükendikten sonra başvurulabilir - ben bu seçenekte yokum.

5.Black Market kendi kendine getirme (bir elektronik firmasına fatura edip, 80 euro harç parası ile garantisi vs olmayacak) veya Gürcistan'a gidip alınabilinir - ben bu seçenekte yokum.

• Merhaba öncelikle konu için Teşekkürler,

42" OLED TV gerçekten hem boyut olarak çok tatlı bir boyut hemde LG OLED TV kalitesi olmasından dolayı çok başarılı fakat malesef bu sene 42" ve 48" OLED Getirmiyorlar.

Sanırım kur ve ihtalat vs kdv vs vs vs vergiler sonrasında ürün fiyatı 55" boyutu ile hemen hemen aynı tutarlara gelebildiği için

(bu benim kişisel tahminim)

umarım 42" ve 48" boyutlarıda ülkemize gelir PS5 için ve bilgisayar monitörü için harika bir ürün..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayrakk084 -- 8 Kasım 2024; 11:9:56 >
  • Bayrakk084 B kullanıcısına yanıt

Ben Media Markta ki arkadaş ile konuştuğumda en büyük sorun ne zaman satılacağı konusu ile alakalı matematiğin zorluğundan ötürü istekli olmadıklarını iletti matematik şöyle

örneğin 1000 dolar'a alınıyor, buna vergi+ harç (80 euro) + nakliye + kar+ dağıtım maliyetleri+ teşhir maliyetleri ekleniyor.

ama bunun haricinde bir de bu yukarıdaki tamamı dolar olan maliyetlerin matematiğini zorlaştıran şey de en son ürün ne zaman satılacak örneğin 4 ay sonra, 4 ay sonraki dolar kurunun hesaplanması + bankalar vasıtası ile olan kesintiler -bugün postan ertesi gün hesabıma geçsin derseniz kesinti %12 civarı, 90 gün sonra ise kesinti yok-, yani hiç kesinti olmasın derseniz bir ürünün size maliyeti dolar çarpanı ile 7 ay sonra dönüyor, tabi dolar borçlanıyorsunuz ama 7 ay sonra TL ile ödüyorsunuz bu fizible değil, hele hele alım gücü her gün düşerken bu tip LÜX bir ürün ile alakalı tüketici tahmini de zor.

işte tam bu noktada zaten yukarıdaki maliyetlerin, dağıtım ve teşhiri, reklamı + pre order olur ise banka vaadesi bekleme olayı olmadığı için "ürün kendi kendini satmış oluyor" ben ümitsiz değilim önemli olan kaç kişinin ben ödemesini şimdi yapar, ocak sevkiyatını beklerim diyecek olması, bizim ocak sevkiyatına kadar birlik olup olamayacağımız konusu.

ben mesela şirket donanımlarını da Vatan bilgisayardan aldığım için 42" oled 809 için özel bir fiyata alabiliyorum ama Philips ile alakalı endişeler, ürünün komünitesinin olmaması - performansı bilinmemesinden ötürü ilk alacak deli olmamaya çalışıyorum.

Liste çalışmalarına başlayalım mı sizin de adınızı yazalım mı işler ciddileşir ise? @Bayrakk084

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • N0M4d N kullanıcısına yanıt

Açıklama için saolun hocam ben daha net değilim ama netleşirsem yazarım size.

• LG OLED 42C4 bilgisi gelince buradan genel bilgi veririm
  • Burak_Keskin06 kullanıcısına yanıt

900 dolara satılıyormuş, bedava. burada tabii 30 bine satmayacaklar ama hiç yoksa 40 binden getirseler, 60 bin asusun, msi'ın dandik 32" monitörlerini alacağıma bunu alır, çatır çatır aaa oyun oynarım

• milyarderdahi M kullanıcısına yanıt
    Hocam 40 bin gelirse yok satar bekleyen çok fazla var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

valla haklısın, 50den kapıyı açarlar o da gelirse

• milyarderdahi M kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle olur hocam.

40 binden gelirse orayı yıkarız, biz pre ordercılara bir ince hediye olur mu?

ürünün gelme ihtimali var mı? Merkezden size dönüş oldu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N0M4d -- 8 Kasım 2024; 17:52:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam şuan için olumsuz bilgisini aldım bir bilgi gelirse yazarım buradan
  • Arkadaşlar, mediamarkt'ın bu gece özel bir kampanyası var 42 oled 809 için; sepette -4.499 indirim olmakta, ürün böylece 40.499 tl ye gelmekte, avantajix üzerinden de alınırsa %1,9 unu geri ödemekte (tabi öderler mi bilemiyorum, cookielerde bir sorundan ötürü sıkıntı olabilmesi muhtemel) 750 lira da buradan indirim iadesi yapılmakta.

world kartı olanlar için ekstra 1.000 tl daha indirim olmakta yapıkredi tarafında - bende ne yazık ki yok-.

LG c 42" gönlümde yatmakta idi, kalitesi ve kullanıcı kitlesi ile ne yazık ki hem Burak Bey'den hem de Mustafa Bey den olumsuz dönüş oldu, bu yüzden gözümü karartıp aldım.

ürünün yakın zamanda incelemesini buraya paylaşacağım, zaten yazmıştım bu 809 u alıp incelemesini yapacak bir deli varsa yüksek ihtimalle benim diye inşallah pişman olmam ve birilerine yol gösterici olurum.

• Markaların küçük boy tvleri getirmeleri gerekiyor bence. Su an satılan küçük boy tvlerin 42 inc philips oled tv hariç, hepsi iyi olmayan özelliklere sahipler ve özelliklerine göre bence pahalılar. Yer sıkışıklığından dolayı ben de 43 inc bakarken dün yapılan indirimde fiyatı özelliklerine göre çok cazip olduğu için 50 inc bir tv aldım. Aynı tvnin yurtdışında 43 inc bir modeli olmasına rağmen burada satılmadığı için yer sıkışıklığına rağmen bulunacağı yere göre büyük bir tv almış oldum.

Mesajın içeriğinin oled'le bir alakası yok farkındayım ama markalar da bu durum üzerine biraz çalışırlar umarım.

Emeğinize sağlık. 2 yıl boyunca Lg C2 42 kullanan biri olarak, belki masaüstü, iş için ya da online FPS oyuncuları için değil ama, hikaye tabanlı oyunlar(Last Of Us, Dead Space, A Plague Tale, Alan Wake, Silent Hill, RE serisi vs vs) ve film tüketimi için 42 inç ekranların sweet spot olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Yeterli masa derinliğiniz varsa(Ben 75cm'de kullandım), o ilk etapta büyük gibi görünen ekran alışınca o kadar güzel bir deneyim yaşatıyor ki...Hem tv'de konsol ile oynuyormuş hissi, hem de masaüstü PC kullanıyormuş hissi ile ekrandaki yazıları daha rahat okumak gibi bir fayda ile hem de çevresellik, oyuncuyu içine alma etkisinin çok daha fazla olması ile bence 32 inç ekranlardan çok daha güzel bir deneyim sunuyor. Bu elbette kişiden kişiye değişebilir ama mesela gamepad'i eline alıp sandalyende ya da koltuğunda arkana yaslanıp oynamaya kalktığında 32 inç yetmiyor, küçülüyor, etkisini kaybediyor maalesef. Deneyerek yaşadım. Şu an Qd-Oled 32 240Hz kullanıyorum ama C2 42'imi arıyorum.

Ek olarak maalesef tvler en üst düzey monitörlerden bile hem malzeme kalitesi hem de ses kalitesi, içerik tüketmede akıllı tv özellikleri ve kumanda gibi ek avantajlarının yanında Dolby Vision gibi destekleri ile bence fersah fersah fiyat/performans olarak üstünler. Ve bilmiyorum bana mı öyle geldi ama LG'de HDR içeriklerdeki pik parlaklık, yani Highlights daha iyi işleniyordu, belki de büyük olduğundan bilmiyorum ama bu 32 inçte aynı etkiyi alamadım, HDR içerikleri peak brightness anlamında bana C2'den daha kötü geldi.

Ben MLA panel 42 inçlerin çıkmasını bekliyorum ama ülkemizdeki ekonomik buhran yüzünden maalesef artık birçok ürün hiç gelmiyor bile. Ama gelirse kapış kapış gideceğine de eminim. Yani tedarikçilerin satılmaz kaygısı çok yersiz bence.

• Curimo kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar;

32" konusunda size katılıyorum hikayeli oyunlar için küçük kalıyor, -daha önce Aorus fi32q kullanıyordum- daha sonra aw3423dwf ye geçtim OLED olduğu için. 42" de fps oyunları için büyük kalacak lakin artık zaten oynamıyorum, oynasam da zaten Gamepass den Bo6 ve BF 2025 hikayelerini, Bir de konsollar 16:9 da geliyor yani UW OLED ler aslında çok akıl karı değilmiş.

32" QD- Oled konusuna gelince bence fiyatları gereksiz yüksek - dünya genelinde sadece ülkemizde değil- zaten 4k da 240hz hangi oyunda alınır hangi GPU ile alınır bilemiyorum, bende RTX 4080 var ki 3,5 k da 160 fps (high ayarlarda) ucu ucuna, bu tam 4k olduğunda zaten oyunlar artık eskisi gibi optimize çıkmadığından framerate için kilitli kullanıyorum, 120fps e kitlerim gibi geliyor, dolbyler teknolojileri + plug&play özellikleri+ sizinde söylediğiniz malzeme kaliteleri bence tvleri şu aşamada 1 tık öteye getiriyor monitörlere göre.

Sizin 32 QD oled mat ekran mı parlak mı? bir de 10 bit renk alabiliyor musunuz? benim aw3423dwf de hz düşerek 8+2 alıyor.

42" tam sweetspot söylediğiniz gibi, inşallah 65cm den çok dikkatim dağılmaz.

benim 42" philips 809 çarşamba teslim olacak, AW3423dwf ile yan yana kurar fotolarını atarım tabi ilk etapta calibrasyon farkından bir tık iyi duracağını düşünüyorum ama WOLED ayarları yapıldıktan sonra QD ye göre bence daha iyi duracak.

Hadi bakalım merakla bekliyoruz fotoları ve yorumlarınızı, şimdiden hayırlı olsun. TV olduğu için kurulumu servis yapar diye düşünüyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Curimo -- 12 Kasım 2024; 0:27:2 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.