Şimdi Ara

42' Oled Tv Kullananlar Kulübü, - Pre- Order - / Deneyim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Enigmatical Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
4
Favori
1.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bugünün tarihini baz alarak konuştuğumda; 42 OLED 809 ürünü MediaMarkt ta stokta görünüyor. Sadece burada var gibime geldi, başka satan görmedim. MediaMarkt da 49.999 TL ye satışa sunmuş. Ara ara 4.999 TL indirim sunarak 45 bin tl ye almak mümkün. Daha geçen ay 45 bin tl ana fiyattan 5 bin indirimle 40 bin tl ye alınabiliyordu.

Fiyatları gene pahalı buluyorum. Ben 50 bin tl ye 55" olanını almıştım.

Geçen hafta Philips 2025 lansmanını yaptı ve yeni serilerini tanıttı. Keza 42 inç oled tv nin bulunduğu 8xx serisinin ( 2024 versiyonu 809 ) yeni versiyonu da tanıtıldı.

2025 versiyonumuz: OLED 810

Bakalım 42 OLED 810 modeli Türkiye'ye gelecek mi, gelecekse nasıl bir fiyattan satılacak göreceğiz.

• N0M4d N kullanıcısına yanıt

Sorununuz devam ediyor mu hocam, umarım düzelmiştir.

Kesinlikle haklısınız, Philips Türkiye'nin bir komünitesi yok. Keşke kursalardı topluluk / forum sayfası gibi bir şey. Forum Donanımhaber'de de ana konu gibi bir şey göremedim.

Forumda konu açın hocam isterseniz " Philips OLED TV Kullanıcıları Ana Konu " şeklinde. Böylelikle tüm Philips marka kullanan OLED panelli kullanıcılar tek bir başlık altında toplanabilir, sorunlarını, fikirlerini, paylaşımlarını orada yapabiliriz.

• Herkese merhaba, konuya geç döndüğüm için özür. Beklenmedik gelişmeler oldu ve ben Lg Oled Flex'ten vazgeçmek durumunda kaldım, karşıma iyi fiyata hiç kullanılmamış bir RTX 4090 çıkınca... Ama sonradan da N11'de 43 küsüre düşünce Philips, artık almak durumunda kaldım. Şimdi gelelim deneyimlerime;

Önce yaşadığım sorunlar;

@N0M4d hocam, bahsettiğiniz görüntüde git-gel durumunu ben de yaşıyorum maalesef. Ama sorunun kaynağını buldum sanırım. G-sync. nVidia denetim masasından G-sync'i kapatıp tekrar açarsanız kendine gelebiliyor. Bunu da nereden anladın dersen, C2'de de git-gel olmuyordu ama artefaktlar, titremeler oluyordu, aynı şekilde G-sync'i kapatıp açınca düzeliyordu.

İkinci konu HDM1 girişini bilgisayara uygun ayarladığınızda UHD 144Hz Pro moduna geçiyor. Bu modda iki ayrı mod daha var; Oyun Modu ve Monitör Modu. İşte karışıklık burada oluyor. Tam ekran bir uygulama açtığınızda ya da oyun açtığınızda kendisi algılayıp, Oyun moduna geçiyor. Bunda bir sıkıntı yok geçsin ne olacak diyeceksiniz ancak oyun modunda tuhaf bir keskinleştirme uygulaması var cihazın, özellikle masaüstünde yazılarda artefaktlar oluşuyor şu iki fotoğraftaki gibi;

Monitör modu;

42" Oled Tv Kullananlar Kulübü, - Pre- Order - / Deneyim

Oyun modu;

İki fotoğrafa karşılaştırmalı bakarsanız, farkı farkediyorsunuz her ne kadar telefon düzeltme yapsa da. Gerçek hayatta daha da kötü duruyor. Bunu hangi ayarları denediysem de düzeltemedim, ya da bu moda otomatik geçişi kapatamıyorsunuz, Rtings'te konu açanlar olmuş. Bunu bir ara deneyebilir misiniz arkadaşlar? @MacGyver. @N0M4d

Üçüncü de bilmiyorum çok karşılaştırmadım birebir ama bunda C2'ye göre banding sorunu var gibi geldi, hocam böyle bir gözleminiz oldu mu PC kullanımında, @MacGyver. ?

Panel sorunsuz çıktı şükür, ölü piksel, gölgelenme, renk sapması vs çok korkuyordum bu konularda şanssız olduğumdan hiç birini yaşamadım. Google Tv, her zamanki Google TV, LG yazılımı bence daha iyi.

Ambilight sabit ışık ambiyansı olarak kullanıyorum arkada perde olduğundan çok anlamlı olmuyor, bana göre uzaktan daha büyük boyutlarda bir tv için güzel olabilir.

Malzeme kalitesi, LG C serisinden bir tık daha iyi diyebilirim. Kumanda özellikle, ışıklı vs ve dahili bataryalı daha güzel.

Parlaklık C2'den daha iyi, çok çok farkı yok ama masaüstünde mesela daha iyi net bir şekilde. HDR pik parlaklıksa elbette benim 32 QD-Oled'i tokatlıyor.

@bamorex @tfg023 @wollfy31

• Curimo kullanıcısına yanıt

evet, pc'yi görünce otomatik olarak oyun moduna giriyor. bunu kapatmayı bulamadım. ben de mecburen oyun modunda kullanıyorum. ama oyun modunda da zaten alt ayarlar yapılabiliyor (standart-oyun gibi) istediğim ayarları alt ayarlarda yapıyorum. yani oyun kullanımı ve monitör kullanımı için oyun modu altındaki ayarları kullanıyorum.

windows 10'dayım bende yazı sorunu yok. bu windowsla ilgili bir ayar da olabilir. farklı hdmi portlarını da deneyin. ben pc'de hdmi'dan bağlıyım. banding de görmedim.

son fw'yi attığınızdan da emin olun diyeceğim ama arada sırada kafasına göre ambilight açmaya başladı son fw'de de... keşke yüklemeseydim.

görüntü git-geli nvidia aptal aptal driverlar yayınladığı zaman chrome'da youtube açıkken olabiliyor. bu C2'de de oluyordu. güncel driver'da ise sorun yok, şu anda olmuyor. bu arada ekran kartım gamerock 4080, 5080 sipariş ettim onu bekliyorum.

arkadaki perdeyi beyaz yaparsanız ambilight oyunlarda bunda da gayet iyi bir ambians sağlayabiliyor. (karanlık odada) o mavi perde ile elbette hiçbir işe yaramaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 2 Mart 2025; 20:8:45 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.