Aman dikkat ortasının bükümlü ile alakalı yorumlar çok hoş değil, mağazada / canlı canlı görmeden almayın sonuçta yeni bir teknoloji < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
42' Oled Tv Kullananlar Kulübü, - Pre- Order - / Deneyim (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hocam selamlar;
gereğinden fazla memnum özellikle yapay zeka vasıtası ile yaptığı efekt ile en dandik 1080p ler bile çok çok iyi.
bir de ilginç bir şey söyleyeyim:
chrome pc üzerinden netflix ve Amazon prime ın kendi uygulaması arasında dağlar kadar fark var. Üstelik otomatik sertifikalandırmada yani kulağa saçma geliyor ama akşama foto paylaşayım daha iyi anlaşılır. Kendi uygulamasındaki renkler, derinlik siyah performansı daha iyi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu tv ile ilgili paylaşır mısınız o yorumları biz de görelim??
ben sadece alttakini gördüm, 1 tane tv'de düz moddayken ortada hafif bombe çıkmış, mağazadakilerde yokmuş, sadece bu mudur o yorum"lar"?:
https://www.sikayetvar.com/lg/lg-kusurlu-urune-degisim-vermeyip-musteriyi-sucluyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 17 Ocak 2025; 20:38:39 > -
hocam selamlar, aynı kişinin trendyoldaki yorumu durmakta ama asıl yazmak istediğim bu değil, ben bu monitörü almaya cidden niyetlenmişken https://www.rtings.com/monitor/reviews/lg/42-oled-flex sistesindeki build quality kısmındaki video, izleyecek olursanız ne demek istediğimi anlayacaksınız.
bir Philips 809 kullanıcısı olarak hala LG almak isterdim fakat LG Türkiye sizin de yazdığınız gibi pek niyetli değil - zaten konuyu açarken dikkat ederseniz asıl amaçlarımızdan bir tanesi bu idi.-
çift soru işareti ve tırnakla ayrılan "lar" kısmı için de cevabım: benim amacım bu modeli boklamak değil alan hayrını görsün güle güle kullansın.
-
-
hocam o zaman; ülkemize ya astronomik fiyatlarla gelen ya da hiç gelmeyen bir ürün (42 oled) için armudun sapı-üzümün çöpü diye düşünenler lcd'ye devam edebilirler. bu model avantajix ile 39k'lara geliyor. bonus'da da 1000 tl bonus var sanırım. bana göre her türlü alınır, o sebeple "birilerine faydası olur" diye paylaşmıştım, sanırım hata yapmışım.
ürünün rtings incelemesi çok iyi, sizin dediğiniz kısım da şu ki bu tip curved oled ürünlerinde (telefonlar gibi) bu iz hep oluyor zaten. ama kimse de bunları kullanmaktan geri durmuyor. bana göre hiçbir zararı yok. Rtings de zaten: "The build quality is excellent" diye başladıktan sonra, farklı bir yorum yapmamış:
Alıntı
metni:"However, the screen doesn't stay perfectly flat as our unit warps very slightly in the center, as you can see in this video, but this is only noticeable when viewing directly from the sides and isn't a problem when viewing from in front." bende hem 42c2 var, hem 42 809 var. bunlar olmasaydı, bu akşam bu tv'yi alırdım. çünkü bana göre bu fırsattır. daha yakın dönemde 80-90k'ları gördü bu ürün. ama beğenmeyen almasın, o zaman Türkiye'de uygun fiyata 42 oled satılmasını yıllarca beklerken başarılar...
insanlara alıp kullandığım, LG ile kendim kıyaslayabildiğim philips 809'u öneriyorum: "ama LG çok daha iyi bundan", "LG bambaşka abi yaa!" diye düzeltme mesajları yazılıyor. fiyatı bir anda yarıya inen LG 42 flex'i öneriyorum bu defa da: "ortada iz kalıyor, hiç hoş değil, aman dikkat!!!" oluyor. arkadaşlar görüyorum ki sizlere hiçbir şeyi beğendiremiyorum. demek ki burada ürün önermeme ya da fırsat paylaşmama gerek yok.
o zaman sizler de 42c5, c6, c7, c8, c9 diye beklemeye devam edin, anladığım kadarıyla vaktiniz bol... belki LG Türkiye sessiz çığlıklarınızı duyar da tekrar 42" oled tv getirme zahmetine katlanır. :) bekleyen herkese sabır diliyorum. sabreden derviş muradına ermiş ya da...... ;)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 18 Ocak 2025; 8:50:55 >
-
Hocam selamlar;
bir önceki editiniz daha güzeldi, evet bende 809 var, ve bence 42 de şuan Türkiye için rakipsiz.
siz lütfen arkadaşlar için fırsat paylaşmaya devam edin hatam var ise affola. Benim yüzümden kimse fırsat kaçırsın istemem.
sizin ile katılmadığım tek nokta bu bükülmenin zararsız olduğu noktası onda da fikrim -oled paller dışındaki panellerde size katılıyorum- oled gibi çok fazla ısınan bir ekranda ne olacağını kimse tahmin edemez 2 sene sonra.
şimdi düşünebilirsiniz koskoca LG fazlaca ısınan oled panellerde hali hazırdaki bükülme sorunu ileride dert açar mı bilmiyor mu? diyebilirsiniz, bence umrunda olmaz planlı eskitme stratejisi bile olabilir. Bakın aw3423dwf de 4 frimware (ürün çıktı 8 ay geçti) sonra HDR düzeldi, tüm msi 32 oledlerde hala var -çıkalı 6 ay geçti, bu forumda da var. Samsung local dimmingi 1 sene sonra düzeltti. Şimdi bu firmalar bu ürünleri çıkarmadan bilmiyor muydu biliyordu.
Bu formun amacı bilgi paylaşmak yol göstermek tabi fikir ayrılıkları olacak, ama nihayetimde LG benim babamın oğlu değil c5,c6 42 leri bekleyebilirsiniz ki yeni teknolojiler ne getirir bilememeyiz, mesela ben 4k 144hz barajı bu nesilde aşılmaz diyordum ki çok fena yanılmışım yeni frame generation nvidialar delip geçiyor hele benim gibi 80 serisi takibi yapanlarda 4k 280hz çok normal.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hocam benim bu konuda sizlere anlatamadığım şu;
örn. siz: "809 42 şu anda Türkiye için rakipsiz" diyorsunuz. ama bu ürün sıfır olarak stoklarda kalmadı. birkaç yerde 54-55k ya satılıyor. şimdi mesela benim bu ürünü önermemin: "3 ay önce benim 34k ya aldığım tv'yi siz 55k ya alın" dememin anlamı olur mu? bence olmaz.
ya da philips 42 809 stoklardayken, piyasada alınabilecek 42 lg tv yokken: "ama lg çok daha iyi, philips pek iyi değil" demenin kime ne faydası var? bence bu önerinin de hiçbir anlamı yok.
2,5 senedir takip ediyorum; 42 oled tv'ler Türkiye'ye nadiren geliyorlar ve iyi fiyata bulduğumuz ürünü almak durumundayız. aksini düşünen varsa senelerce ve umutla beklemeye hazır olsun. yani piyasada olmayan ya da saçma fiyatlara satılan ürünleri övmenin ya da önermenin kimseye faydası yok.
42 oled flex için yorumlarınıza yine katılmıyorum. adamlar gece indirimiyle flat parasına (39k) curved oled panel satıyorlar... sizin gibi çok çekineler varsa alsınlar flat olarak kullansınlar, bükülme moduna hiç geçmesinler. böylece orta kısımda hiç deformasyon olmaz.
yani ben çok zeki falan değilim, bunları herkes düşünebilir, anlattığım fayda-maliyet-ulaşılabilirlik hesaplarını da "isteyen" herkes yapabilir...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 18 Ocak 2025; 12:4:28 >
-
tam da şu an, dün attığın dm üzerine baktığım ve hocam gece indirimi uyguladı dediğim ürüne yine bakayım dedim ve yine aynı şekilde. en azından kullanıcı deneyimlerine yorumlarına bakayım diyorum. türkiyede kimse almadı herhalde. bu kadar mı yoksun olur her şey yahu. yabancı youtube değerlendirmelerine bakıyorum. şimdi rtings gibi yerlerden okuyacağım.
"42 oled flex için yorumlarınıza yine katılmıyorum. adamlar gece indirimiyle flat parasına (39k) curved oled panel satıyorlar... sizin gibi çok çekineler varsa alsınlar flat olarak kullansınlar, bükülme moduna hiç geçmesinler. böylece orta kısımda hiç deformasyon olmaz." bu yorum şu an beni tanımlıyor.
bu arada 42 809 cidden çok aradım. biliyorsunuzdur zaten. teşhir bulabildim sadece.
-
-
hayırlı olsun, kavis modu 2 tane sanırım. kapanırken mutlaka düzleştiriyor öyle kapanıyor. sonra yine kavis verebiliyorsunuz ya da otomatik veriyor. ben olsam düz kullanırım ya da zaten ucuza aldım der kafama göre kullanırım. :)
bu arada eğer gece indirime girerse (geçen defa 40,5 olmuştu) iptal edip tekrar alın. gece kontrol etmeyi unutmayın. ayrıca avantajix ile almayı unutmayın 750 tl geri ödemesi oluyor.
gelince yorumları mutlaka bekliyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 23 Ocak 2025; 16:28:27 > -
hocam güle güle kullanın, yorumlarınız özellikle kısıtlı piyasamız için çok önemli, zamanınız olursa benim ki gibi bir mini inceleme bekliyoruz.
-
-
809 için aşağıdaki şekilde geri ödeme aldım, 12.09 sip. tarihi, 24.12 parayı alma tarihim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 24 Ocak 2025; 11:6:24 > -
Philips Ambilight TV OLED 809 SERISI 4K UHD Dolby Vision,Dolby Atmos,Google özellikli TV'ler.
Beğendiğim en önemli özellikler arka aydınlatması ve Google TV ve uyumlu işletim sistemi.
Yukarıda ki televizyon tercih edilebilir mi ?
-
2 dakikanızı ayırıp konuyu inceleyiniz. sadece 3 sayfalık konunun yarısında 809'dan bahsediliyor.
42 809'da stok yok neredeyse hepsi teşhir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 25 Ocak 2025; 11:43:35 > -
Hocam elinize kolunuza sağlık. Yaptığınız şey için şahsen teşekkür ederim. Nadir tercih edilen ürünü satın alıp üzerine bizlere inceleme yapmışsınız.
Ben 55 OLED 809 kullanıcısıyım. Küçük odaya da 42 OLED 809 almak istiyordum fakat çok pahalı geldi şu anda fiyatlar.
-
hocam selamlar, şuan gereksiz pahalandı ama ben özellikle 6 mart sonrası daha da pahalanacağını düşünüyorum tüm ürünlerin.
Bu arada Nvidia son 2 güncelleme sonrası gysnc ile alakalı sorunlar peydah oldu, ekran 1 saniyeliğine gidiyor ardından geri geliyor, HDR source bildirimi geliyor.
DDU ile eski sürücüye geri dönmeme rağmen maalesef olmadı, windows günlüklerinden driver ile alakalı bir sorun olduğu çok açık.
en başta komünite niye önemli diye bahsettiğim şeylerden bir tanesi de buydu, benimki gibi bu ekranı nvidia da kullananlarda aynı sorun var mı yok mu sorabileceğim bir topluluk yok, şimdi ayıkla pirincin taşını.
-
Ben bilgi almak ve kullanıcı tavsiyeri istedim.
Teşhir dışında görüştüğüm bazı tekno Marketler Şubat ayında 809 serilerinin yeni televizyonlarının geleceğini söylediler.
-
konunun içinde ilgili tv'nin detaylı şekilde kullanıcı incelemesi var zaten... bunu gördünüz mü?
mutlaka gelecektir ama 42'si de gelir mi, gelmez mi göreceğiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 1 Şubat 2025; 0:35:28 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X