Şimdi Ara

SAMSUNG- SONY HANGİSİ!!? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

samsung; kelime anlamı:
    plazmanın kötü özelliklerine sahip, iyi özelliklerinden nasibini alamamış lcd taklidi yapan aygıt..
  • Iki model arasinda kalmissin ayni benim gibi,bende bir ara 756 modeline bakiyordum ancak benim daha cok takip ettigim model 786 modeli oldu..Gezdigim yabanci sitelerde ve forumlarda 786 hakkinda %90 iyi yorumlar gördüm,hatta bazi ülkelerde bu LCD yi bulamayanlar nerden bulabilirim arayisi icersindeler,zaten hd-ps3-bluray-dvd gibi aletlerle yazdiklari tek sey AMAZING,SD yayinda ise kimsenin cok kötü dedigini görmedim,iyi ayarlandiginda gayet güzel izlendigi yorumlari okudum,bir cok sitede kullanici yorumlari okudum ve nerdeyse hic kötü yorum görmedim,eger düsünürsen zaten 756 ile 786 asagi yukari ayni fiyata satiliyor,bence bir düsün derim..Bu forumda eger 786 kullanan varsa yorumlarini görmek isterdik ama bazi marka/model haric soru sordugunda veya bilgi almak istendiginde cevap verenlerin sayisi cok az oluyor,(cevap derken onla onu kiyaslamam bile,X derim baska sey demem,oda tv mi vs gibi anlamsiz cevaplardan bahsediyorum)Yabanci bir forumda yaklasik 100 sayfa felan okumusumdur 786 modelini,sorulara hemen cevap gelmis ve cokta güzel yorumlar gördüm,o yüzden ayni paraya 786 modelinide düsünmeni öneririm..

• w4000 bende var ve tavsiye etmem.
    Olumsuz yönleri çok.Bir kere 100 hz değil hareketli görüntüler gözü yoruyor kesik kesik (farkedemeyen gözler de olabilir ona bişey demem)Görüntüler yumuşak ve akıcı değil kesinlikle.
    Alttan geçen kayan yazılar tam bir facia titrek sisli puslu okuman imkansız okumaya çalışsanda gözün haşat oluyor.
    Sanki bir pus havası var genel görüntüde keskinliği max de kullanmama rağmen gözüm rahat etmedi bir türlü.
    Bu tv sanki sadece hd yayın seyretmeye uygun sd yayınlarda başarısız.(Full hd her tv tabiki hd içindir ama kendinden çok daha ucuz markalarda bile sd yi daha iyi gösteren var)
    Üstündeki tuneri başarısız normal antenle yayın izlemek imkansıza yakın.Bende yan odada bir tanede 32 panasonic var 100 hz.Aralarında dağlar kadar fark var onda gözüm rahat ediyor.Aynı analog anteni ona takıyorum neredeyse uydu gibi görüntü veriyor w4000 le alakası yok.

Olumlu yönlerine gelince ;
    -renkler doğal (özellikle renk doğallığı konusunda samsungla kıyaslanamaz)
    -Kontrast iyi
    -Siyah değeri iyi
    -HD maçlarda sahanın çimleri tane tane çok net samsung gibi suluboya gibi değil.

Evde iki panel olunca aradaki farkları görebiliyorsunuz ve haliyle birinden soğuyorsunuz.Kriz olmasaydı elimden çoktan çıkarır başka bir model yada markaya yönelirdim ama illa 100hz.olurdu.

• quote:

Orjinalden alıntı: eraypi

sony ve puslu

samsung; kelime anlamı:
    plazmanın kötü özelliklerine sahip, iyi özelliklerinden nasibini alamamış lcd taklidi yapan aygıt..

nasıl bir sorun yaşadında bunu söylüyosun ve genelleme yapıyorsun samsung un tüm lcd leri için neye istinaden bu tanımı yapabiliyorsun ??merak ediyorum! sony panellerin çoğu(üst seriler hariç)ya samsungun elinden çıkıyor yada ortak üretilen paneller

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 19 Mart 2009; 18:24:51 >
  • :)) o işin şakası mübalağ yapmışım . Gerçek payı da yok değil şimdi.. fazla yansımalı sanki plazma izler gibi… ön camı bildiğin cam yani.. Plazma benzetmem ondandır. Beni plazmadan soğutan yegane unsur buydu. Resimle benim arama cam girmiş hissi hoşuma gitmediği için plazmadan uzak kaldım hep. Samsunglarda da plazma kadar olmasada yansıması fazla. ve renkler doğallıktan uzak, bildiğin vivid.. Çoğu kişi cıvıl cıvıl görüntüyü sever ama sürekli vivid izlemek bir süre sonra keyif olmaktan çıkıp gözleri yormaya başlıyor. Cart kırmızı, cart mavi, civciv sarı, turuncu suratlar.. :)) yine abartı oldu ama bu hissi veriyor maalesef..
    Ben de herkez gibi abartılı betimleme furyasına kaptırdım kendimi.. Yererken duvardan duvara vurmak. överken de yere göğe sığdıramamak.
    Bunlar işin şakası açıkcası yeni nesil lcd’lerin hepsi alınabilir. Kontrast değerleri çoğunun ki şişirme olmasına rağmen sonuçta görüntüleri eskiye nazaran çok iyi durumda..

Bende sony kullanmaktayım. Bahsedildiği gibi, puslu, kumlu, karıncalı, takılmalı bir durum yok. Sony’lerin tuner’inin zayıf olduğu yazılmış.. Bende anten de yok. Digital yayına da daha bağlanmadım.. Şuan Anten girişinde tel takılı ve nasıl çektiğini görseniz şaşarsınız..
    Sony W4000’nin resim modunda yavaş olduğu yazılmış.. eğer resmi, tam ekran modundayken hızlı hızlı kanal değiştirir gibi değiştirmek istiyorsanız bunu yapamazsınız, çok normal.. Sony’nin X, Z, W serilerinin resim işleme özelliği vardır (foto tv). Bu görevini de harika yapar.. Tam ekran modundayken; Lcd her, yeni gelen görüntüyü işlemeye çalışırken siz resmi değiştirip durursanız, çakılmanız çok normal…tam ekran çat çat resim değiştirmek yerine liste görünümdeyken resim değiştirirseniz, uçarak istediğiniz resme gidebilirsiniz.. Ben sürekli fotoğraf çekip arşiv yapmaktayım.. bazen tv’ye takıp izliyorum. Lcd ööle güzel işliyor ki fotoyu, Renklerin canlılığı ve doğallığı.. sanırsınız profesyonel makineyle çekilmiş..

Başlığa sağdık kalıp konumuza dönecek olursak:

Samsung = cıvıl cıvıl, Vivid >>>>> fiyat olarak : daha hesaplı..
    Sony = doğal, gerçeğe daha yakın >>>>> " " : biraz tuzlu..

*** -En güzeli gidin Samsung bayiine bütçenize uygun lcd'nin başına geçin yarım saatinizi verin izleyin izleyin çıkın; sonrada gidin Sony bayiine aynı şeyi orda da yapın. Gözünüze hangisi hitap ediyorsa onu alın.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.