Yaklaşık 2 hafta kadar önce aldığım Samsung T240 monitörümde özellikle bazı uygulamalarda hissedilecek derecede ghosting problemi yaşamaktayım. Ghosting sorununu yaşadığım iki uygulama Pes2009 ve Nba2k9. Diğer oyunlarda bir sorun yok ya da en azından fark edilecek derecede yok. Bu iki uygulama dışında problem yok diyebilirim ve monitörün genel performansı çok iyi ancak çok sevdiğim bu iki oyundaki problem can sıkıyor. Sanki sorun genelde ekrandaki yatay hareketlerde ortaya çıkıyor gibi. Mesela bir pencereyi masaüstündeyken ekranda yatay olarak (soldan sağa ya da sağdan sola ) hareket ettirdiğimde yine hafif bir ghosting göze çarpıyor. Bu iki oyunda da özellikle hızlı hareketlerde ya da uzun atılan bir pasta oyuncular ya da çevrelerindeki objeler geçici bir süre için bulanıklaşıyor ya da gölgeleri oluşuyor. Ancak yavaş hareket ederken ya da oyuncular sabitken, ekranda çok hızlı bir hareket yokken sorun olmuyor.
Benzer problem yaşayan var mı arkadaşlar ? Bu konuda neler yapılabilir bir çözümü var mıdır ?
Teşekkürler,
anlattıgın gıbı butun bu sorunları bende yasıyorum hatta arkadasımda da var t240 gıttım bızzat ondada baktım oda yasıyor ama sorun etmemeyı ogrenmen gerekıyor yoksa can sıkan bı durum
Çok ucuz bir monitör de değil. İnsan ister istemez fiyat/performans açısından %100 kusursuzluk istiyor. Ancak özellikle bu iki oyunda sorun yaşayan çok insan olduğunu fark ediyorsunuz biraz araştırma yapınca. Belki bu iki oyunun grafik motorlarındaki bazı sorunlarında bunda payı vardır kim bilir. Neyseki diğer oyunlarda sorun yok ve umarız ki bu oyunlarında yeni çıkan sürümlerinde bu sorun olmaz deyip teselli bulmaktan başka yapıcak birşey yok sanırım. Peki arkadaşınız ya da siz ürünü iade etmeyi denediniz mi böyle bir sorundan dolayı ürünün değişimi mümkün olabilir mi acaba ? Aslında manzaraya bakarsak sanırım T240'la bu oyunlarda pek çok kişi aynı problemi yaşıyor ve değişim olsa da yeni gelen monitörün de aynı şeyi yapmayacağını kimse söyleyemez sanırım.
bu sorundan dolayı degıstırmezlerkı sadece ıkı oyunda oluyo bu,denemeyı dusunmedık acıkcası,ama sole soylıyım 40 ınc full hd sony lcd tv yı de bagladım bılgısayarı,aynı sorun ondada vardı,sorun bu oyunlardan kaynaklanıyo yanı,ama tekrar dedıgım gıbı gormezden gelmeye calısmak en ıyısı bu sorun ıcın bence
Peki bu sorun T260HD'de var mı? Büyük ihtimalle bugün-yarın alacağımda bu ekranı..
Evet doğru söylüyorsunuz. Böyle bir sorundan dolayı değişim olacağını ben de hiç sanmıyorum. Sadece zaman ve enerji kaybı olur ayrıca boşu boşuna monitör gitti geldi derken yollarda heba olur sanırım. RivaTuner ya da ATI Tray Tools kullanıyorsanız D3D için triple buffer ı zorlamak sanki biraz olsun sorunu hafifletiyor gibi geldi bana bu arada. İsterseniz deneyip siz de nasıl bir sonuç elde ettiğinizi paylaşabilirsiniz buradan.
nvidia kullanıyorum ama denıycem arkadasım,ayrıca eksenden aldıysanız monıtorde sorun cıkınca evden gelıp kendılerı alıyorlar,ıstersenız tercıh edebılırsınız ama ben bundan dolayı bı degısım yada vs bır aktıvıte olcagını dusunmuyorum,t260 dada buuk ıhtımalle olcaktır arkdasım ama bu bence monıtorun guzellıklerı yanında cok kucuk bı sorun olarak duruyor
PS3 u sadece pes oynamak icin aldim..dun pes09 u aldim bugunde eksen bilgisayar a gittim t240 i tam almak uzereyken son anda nedense erteledim. simdi sizlerin sorunlarini okuduktan sonra sizin icin uzulmekle birlikte iyiki almamisim diorum.,, ben su anda 226bw yi dvihdmi ile baglayip oynuyorum en ufak ghosting yok t240 da olmasi ise sasirtici dogrusu
Dvi to hdmi ile bağlısınız söylediğinize göre. Acaba bu fark ettirir mi ? Ben şu an dual link dvi kablo kullanıyorum. Gerçi bildiğim kadarıyla hdmi ile dvi arasıdnaki tek fark hdmi audio sinyallerini de taşıyor onun dışında görüntü açısından dvi ile bir fark yok. Ayrıca oyunu PS3'te oynadığnızdan bahsetmişsiniz. Biz burada oyunun PC versiyonundan bahsediyoruz. PS3 versiyonu ile belki T240'da da bir sorun yaşamazsınız. Burada söz konusu olan oyunun PC versiyonu.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme